Καλησπέρα παιδιά, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη βγήκα 6-7 φορές συνολικά για μπεκάτσα,και παρόλο που ήταν μια άγνωστη μυρωδιά για τον σκύλο μου τα πήγε πάρα πολύ καλά. Στις 2 τελευταίες εξόδους τον έβγαλα μαζί με μια δασκάλα σεττερίνα για να δω πως τα πάει πάνω στο κυνήγι με άλλα σκυλιά,
την πρώτη μέρα, τις 2 πρώτες ώρες απλά δεν κυνηγούσε, ειχε στο μυαλό του να καβαλήσει τη σκύλα, η σκύλα φέρμαρε 4 μπεκάτσες, και καταφερα να τουφεκισω τη μια, αυτος έψαχνε παντα μακρια απ τη σκύλα, τον φωναζα να ερθει πανω στις φέρμες αλλα δεν εδειχνε ενδιαφέρον. Την αλλη μερα τον έβγαλα μόνο του, φούλ ενδιαφερον για το κυνηγι εκεινη τη μερα, σηκωσαμε πανω απο 10 πουλια,δεν ξέρω πως εγινε να εχει τόσα πολλα εκεινη τη μέρα, τουφεκόντας παντως μονος τις φερμαριστές καταφέραμε 5 πουλιά.
Την επόμενη τον ξαναβγαζω με τη σκύλα στα μπεκατσινια αυτη τη φορα, πήραμε 9 μπεκατσίνια, όλα φερμαριστα απ τον σκύλο και συνένεση απο τη σκύλα(η σκύλα πρωτη φορα σε μπεκατσινια).
Τελικα την επόμενη μπηκαμε στις μπεκατσες και ειδα αυτό που ήθελα, βλέπω τη σκύλα να φερμαρει, και αμέσως να παει δίπλα ο αρσενικός και να κανει συνένεση! η μπεκάτσα σηκώθηκε 3 μετρα μπροστα απ τη σκύλα όμως εγώ ήμουν αρκετά χαμηλά και δεν μπόρεσα να σηκώσω όπλο. μετα σηκώσαμε αλλες 3 φερμαριστες απ τις οπόιες καταφερα τις 2.
Την επόμενη μέρα πηρα και την κάμερα μαζι, πήγαμε ακριβώς στο ίδιο σημείο που έγινε η πρώτη συνένεση, και η σκυλα ξαναφέρμαρε ξεκινάω το βιντεο και την πλησιάζω, σπαει τη φέρμα και παει πιο περα, μετα απο 10 μέτρα ξαναφερμάρει καθιστη, πλησιάζω και περιμενω να κάνει ο σκύλος συνένεση, τον βλέπω να πλησιαζει και ακριβως μπροστα του σηκώθηκε η μπεκατσα, τις ριχνω μια και πεφτει...
Βέβαια μετα ειδα το βίντεο και μετάνοιωσα για 2 λόγους που την τουφεκισα, 1ον επειδη αν την αφηνα πιστευω πως θα ξαναπηγενε εκει και θα βοηθουσε τον σκυλο με την συνένεση, και 2ον επειδη ειδα οτι η τουφεκια ήταν 1,5 μετρο δίπλα στα σκυλια, δεν ξερω όμως αν φταιει η γωνια της καμερας επειδη δεν ειναι στο ιδιο υψος με τα ματια και φαινετε τελειως διαφορετικο απ ότι το εβλεπα εγω εκεινη τη στιγμη,ή αν επειδη ηταν το δεντρο ανάμεσα..παντως το μετανιωσα που την τουφεκισα, πιο πολυ για την ασφαλια των σκυλιών. Το καλό ειναι οτι εκεινο το μερος κραταει παντα μπεκάτσα, λόγο των αρκετών σημείων που εχει ανάβρα και όσο κρυο και να κανει, σε εκεινο το σημειο εχει παντα μαλακό χώμα, οπότε για την συνένεση εχουμε πολλες ευκαιριες ακομη.
Ορίστε και το βίντεο,
και παντα προσοχή παιδια, οταν το ειδα μου κοπηκαν τα ποδια, μακάρι να φταίει η γωνια της κάμερας και το σημείο που ειναι λίγο αλόκοτο και να φαίνεται ετσι,