Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παλικάρια, μήπως να συνδυάζουμε και drones με τα gps και θερμικές κάμερες ; Πρώτοι εμείς πρέπει να βάλουμε περιορισμό στην απληστία μας απέναντι στην μπεκάτσα. Χωρίς αυτήν τα δάση και οι ρεματιες θα είναι άψυχα, για εμάς που η παρουσία και μόνο αυτού του είδους κάνει το φθινόπωρο και τον χειμώνα τις πιο αγαπημένες εποχές. Μας εξοργίζει το καρτέρι, δικαιολογημενα, όπως και οι υπερβολές στην καρπωση. Γνωρίζοντας την βιολογία της μπεκάτσας, όλοι μας πρέπει να ανησυχούμε για το μέλλον της. Βάλλεται από παντού, καταστροφή των χωρων αναπαραγωγής, λυσσαλέο κυνήγι πλέον από τον Αύγουστο με κυνηγετικο τουρισμό, , ξηρασία, παγετός, και έχουμε και πολλούς από εμάς να κυνηγάνε τα νούμερα. Το γάμ....ο το υπουργείο έχει ( ας μου πει κάποιος γιατί), όριο τις δέκα ανά έξοδο, και αντί εμείς να ζητήσουμε μείωση, επιλέγουμε την εύκολη ανευθυνότητα να κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Δεν δείχνω κανέναν, απλά θλιβομαι για το τι μας περιμένει.

Ρε παλικάρια, μήπως να συνδυάζουμε και drones με τα gps και θερμικές κάμερες ; Πρώτοι εμείς πρέπει να βάλουμε περιορισμό στην απληστία μας απέναντι στην μπεκάτσα. Χωρίς αυτήν τα δάση και οι ρεματιες θα είναι άψυχα, για εμάς που η παρουσία και μόνο αυτού του είδους κάνει το φθινόπωρο και τον χειμώνα τις πιο αγαπημένες εποχές. Μας εξοργίζει το καρτέρι, δικαιολογημενα, όπως και οι υπερβολές στην καρπωση. Γνωρίζοντας την βιολογία της μπεκάτσας, όλοι μας πρέπει να ανησυχούμε για το μέλλον της. Βάλλεται από παντού, καταστροφή των χωρων αναπαραγωγής, λυσσαλέο κυνήγι πλέον από τον Αύγουστο με κυνηγετικο τουρισμό, , ξηρασία, παγετός, και έχουμε και πολλούς από εμάς να κυνηγάνε τα νούμερα. Το γάμ....ο το υπουργείο έχει ( ας μου πει κάποιος γιατί), όριο τις δέκα ανά έξοδο, και αντί εμείς να ζητήσουμε μείωση, επιλέγουμε την εύκολη ανευθυνότητα να κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Δεν δείχνω κανέναν, απλά θλιβομαι για το τι μας περιμένει.
Εντελώς φιλικά.... έχεις πιάσει πολλές φορές το όριο των δέκα ; Γιατί εγώ βγάζω άδεια από το 1993 .... ασχολούμαι με τη μπεκάτσα τα τελευταία 23 χρόνια με δικά μου σκυλιά.... και το όριο των δέκα ανά κυνηγό δεν το έχω κάνει ποτέ.....τα περισσότερα πουλιά που έχω χτυπήσει μόνος μου είναι 6..... Επίσης όταν δύο άτομα κυνηγάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να χτυπήσουν 7-8-9 άντε 10 μπεκάτσες υπό φυσιολογικές συνθήκες..... εννοώ χωρίς χιόνια, παγετό και καρτέρι..... νομίζω ότι τα καρπώνονται με την αξία τους... και για να ξαναειπωθει.... δεν σκοτώνει το GPS τις μπεκάτσες....ο σκύλος που θα πάει στα 200-300-500 μέτρα θα φερμαρει....ο κυνηγός θα πρέπει να έχει την ικανότητα να φτάσει σε αυτή την απόσταση και να καρπωθεί το πουλί....

Και για να το κλείσω εδώ.... κοίτα τα χιλιόμετρα που διανύει κάποιος στο βουνό.....να την συναντήσει αρχικά, να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του και αν είναι τυχερός να καρπωθεί κάποια πουλιά....παλικαρισια και με φυσιολογικές συνθήκες......το τονίζω... Μόνο οι κίτρινες είναι μέρες κυνηγιούScreenshot_2022-01-18-17-06-13-119_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpgScreenshot_2022-01-18-17-11-37-909_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg

Last edited:
Και για να το κλείσω εδώ.... κοίτα τα χιλιόμετρα που διανύει κάποιος στο βουνό.....να την συναντήσει αρχικά, να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του και αν είναι τυχερός να καρπωθεί κάποια πουλιά....παλικαρισια και με φυσιολογικές συνθήκες......το τονίζω... Μόνο οι κίτρινες είναι μέρες κυνηγιούView attachment 40171View attachment 40172
Βασιλη
Καις πολυ
Να πας να σε κανουν υγραεριο.big smile.

Το μόνο αρνητικό που έχει το GPS είναι ότι μερικοί περπατάνε αθόρυβα μέσα στο δάσος και είναι επικίνδυνη γιατί δεν μιλάνε και σε έχουν ακούσει και 2 φορές μου εχει τύχη να μην μιλάνε και να με έχουν καταλάβει από το μπιπερ..

Μπαίνει μέσα σε ένα ρεμα ο χομπίστας σηκωθείκε ένα πουλί πιάνει ψιλά.. παει 20 μέτρα ποιο πάνω φερμα 5λπτο λεω θα είναι το ίδιο... τελικά γίνεται μια μάχη μέσα στο πυκνό ήταν ΚΑΠΡΟΣ βάζω τις φωνές πάλι καλά δεν τον έσκισε ήρθε με την ουρά στα σκέλια και για ωρα δεν ξανά έμπαινε στο πυκνό.

Βασίλη, δεν αμφισβητώ την προσπάθεια σου ούτε σε γνωρίζω ή έχω κάτι εναντίον σου. Είμαι μεγαλύτερος και πρόλαβα να δω όχι μόνο πόσες μπεκάτσες είχε τότε, αλλά και τις καμπισιες και τις ορεινές πέρδικες στα μέρη μας πριν την εμφάνιση των τεχνικών βοηθημάτων, των 4χ4 και την διάνοιξη δρόμων μέχρι την τελευταία κορυφή, για όποιον δεν τα πρόλαβε θα του είναι δύσκολο να αντιληφθεί όσα λέω. Απευθύνομαι σε όλους που έχουμε το ίδιο πάθος, γιατί πέρα από εμάς δεν πρόκειται κανείς άλλος να ενδιαφερθεί πραγματικά, όπως όταν ένα κοπάδι πέρδικες όταν βλέπω πως έχουν απομείνει κάτω από 5 δεν το κυνηγάω, έτσι και όταν στα μπεκατσοτοπια που γνωρίζω όταν βλέπω μετά τα Χριστούγεννα πως έχουν μείνει τόσο λίγα πουλιά που τα μετράω στα δάχτυλα του ενός χεριού τα αφήνω. Ιανουάριο πια οι περισσότερες μπεκάτσες έχουν έρθει Ελλάδα, Αλβανία και παραλια Βουλγαρίας, δεν υπάρχουν άλλα πουλιά που να μας επισκεπτονται.

Νικόλα πρόπερσι έχασα ένα ποιντερ από καπρο, το σετερακι που έχω τώρα τον Νοέμβριο το χτύπησε ενα μικρο γουρούνι ευτυχώς χωρίς να το τραυματισει, και πριν πέντε μέρες σε ένα ρέμα σκύβω να περάσω ανάμεσα σε πυκνά παλιουρια και τρία μέτρα πίσω μου την ώρα που με πλησίαζε το σκυλί ακούω τον θόρυβο και βλέπω ένα καπρι να ορμάει στον σκύλο, που τιναχτηκε και βρέθηκε στο ένα μέτρο από μένα, ο καπρος για ένα δεύτερο στάθηκε κοιτώντας μας και χώθηκε στα βάτα. Όλα έγιναν αστραπιαία και από τύχη, ίσως και λόγω του νεαρού και ευέλικτου σκύλου δεν έγινε το κακο. Αν και είχα διασποράς 9αρια θα έριχνα αλλά ο καπρος ήταν πίσω από το σκυλί

πέρα από εμάς δεν πρόκειται κανείς άλλος να ενδιαφερθεί πραγματικά, όπως όταν ένα κοπάδι πέρδικες όταν βλέπω πως έχουν απομείνει κάτω από 5 δεν το κυνηγάω, έτσι και όταν στα μπεκατσοτοπια που γνωρίζω όταν βλέπω μετά τα Χριστούγεννα πως έχουν μείνει τόσο λίγα πουλιά που τα μετράω στα δάχτυλα του ενός χεριού τα αφήνω.
Σωστός !!!
Γι αυτό σταμάτησα μαχαίρι την ορεινή πέρδικα και τα αγριοπερίστερα.
Θέλουν ανάσες, ανά περιοχή, τα μέρη και τα θηράματα.

Το παραπάνω χωρίς κατηγορία για τους νόμιμους.

Βασίλη, δεν αμφισβητώ την προσπάθεια σου ούτε σε γνωρίζω ή έχω κάτι εναντίον σου. Είμαι μεγαλύτερος και πρόλαβα να δω όχι μόνο πόσες μπεκάτσες είχε τότε, αλλά και τις καμπισιες και τις ορεινές πέρδικες στα μέρη μας πριν την εμφάνιση των τεχνικών βοηθημάτων, των 4χ4 και την διάνοιξη δρόμων μέχρι την τελευταία κορυφή, για όποιον δεν τα πρόλαβε θα του είναι δύσκολο να αντιληφθεί όσα λέω. Απευθύνομαι σε όλους που έχουμε το ίδιο πάθος, γιατί πέρα από εμάς δεν πρόκειται κανείς άλλος να ενδιαφερθεί πραγματικά, όπως όταν ένα κοπάδι πέρδικες όταν βλέπω πως έχουν απομείνει κάτω από 5 δεν το κυνηγάω, έτσι και όταν στα μπεκατσοτοπια που γνωρίζω όταν βλέπω μετά τα Χριστούγεννα πως έχουν μείνει τόσο λίγα πουλιά που τα μετράω στα δάχτυλα του ενός χεριού τα αφήνω. Ιανουάριο πια οι περισσότερες μπεκάτσες έχουν έρθει Ελλάδα, Αλβανία και παραλια Βουλγαρίας, δεν υπάρχουν άλλα πουλιά που να μας επισκεπτονται.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Άλλο όμως η πέρδικα και άλλο η μπεκάτσα....η μπεκάτσα ξεκινά το ταξίδι της και μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα την κυνηγούν και οι πέτρες.... άλλωστε από τα πουλιά που μένουν να κυνηγήσουμε τον Γενάρη και Φλεβάρη λίγα είναι αυτά που θα κτυπηθουν. Από δω και πέρα και μέχρι τη λήξη η φυσιολογική καρπωση είναι 1-2-3 και καμία σε κάθε έξοδο.... Και εγώ σε ότι αφορά την πέρδικα όταν δω ότι είναι 3-4 τα πουλιά δεν τα τουφεκαω..... και επειδή προτιμώ να κυνηγώ σε μέρη με λίγο κόσμο και πολύ δύσκολα.... γνωρίζω αν το κοπάδι θα αυξηθεί..η διαχείριση του ενδημικού είναι πολύ σημαντική... είμαι τρίτη γενιά κυνηγός οπότε έχω προλάβει να δω και να ακούσω ιστορίες για τα κυνήγια του παρελθόντος. Επίσης η καμπίσια ακόμη υπάρχει στην περιοχή που ζω.... καλή συνέχεια σε όλους μας και συγνώμη αν φάνηκα απότομος όμως αυτή η άποψη ότι το gps σκοτώνει τις μπεκάτσες ειδικά από γνώστες του κυνηγιού δεν είναι αληθινή

Last edited:
Η σφαγή της μπεκατσας γίνεται στο καρτερι και από τα λιγουρια που περιμένουν να χιονίσει και να φτάσουν τα πουλιά στη θάλασσα για να βγουν και να δείξουν πόσο κυνηγαραδες είναι..... λίγοι είναι αυτοί που όταν τα πουλιά ζοριζονται από την παγωνιά σταματούν το κυνήγι.... και λίγοι και άξιοι αυτοί που την κυνηγούν παλικαρισια και ανυπομονούν να αναμετρηθούν μαζί της και ας μην τη χουφτωσουν.....το έχω ξαναπεί προτιμώ να σηκώνω σε κάθε έξοδο πουλιά και να καρπωνομαι 1-2-3 από το να βγω και να χτυπήσω μια δύο φορές από 10-15 πουλιά

Νικόλα πρόπερσι έχασα ένα ποιντερ από καπρο, το σετερακι που έχω τώρα τον Νοέμβριο το χτύπησε ενα μικρο γουρούνι ευτυχώς χωρίς να το τραυματισει, και πριν πέντε μέρες σε ένα ρέμα σκύβω να περάσω ανάμεσα σε πυκνά παλιουρια και τρία μέτρα πίσω μου την ώρα που με πλησίαζε το σκυλί ακούω τον θόρυβο και βλέπω ένα καπρι να ορμάει στον σκύλο, που τιναχτηκε και βρέθηκε στο ένα μέτρο από μένα, ο καπρος για ένα δεύτερο στάθηκε κοιτώντας μας και χώθηκε στα βάτα. Όλα έγιναν αστραπιαία και από τύχη, ίσως και λόγω του νεαρού και ευέλικτου σκύλου δεν έγινε το κακο. Αν και είχα διασποράς 9αρια θα έριχνα αλλά ο καπρος ήταν πίσω από το σκυλί
Εχω ράψει Ποιντερ ξέρω άσχημο.

cute spanish baby girl names
Παιδιά η σφαγή έγινε από τον φίλο ΠΑΎΛΟ ΜΙΧΑΗΛΊΔΗ 85 ΜΠΕΚΆΤΣΕΣ 60 ΦΆΣΣΕΣ 14 ΠΆΠΙΕΣ ούτε όλοι την χρόνια δεν κάνω τέτοιο κυνήγι.. κάποτε είχε.
Νικόλα ότι έγινε τότε έγινε είναι παρελθόν και η νοοτροπία ήταν άλλη εκείνα τα χρόνια
Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος το 2022 με νοοτροπία του 1972 ίσως και χειρότερη........

Τα θηράματα δεν μειώθηκαν από το κυνήγι τα έχουμε ξαναπεί αυτά ...
Το όριο στην μπεκάτσα και κατά την γνώμη μου είναι ψηλό, το αποτέλεσμα είναι ότι σε περιόδους που για κάποιο λόγο είναι μαζεμένες μπεκάτσες γίνεται "πανηγύρι" και νόμιμα ...
Τα βοηθήματα τύπου μπίπερ ή gps νομίζω πως δεν αυξάνουν την κάρπωση ...

και έχουμε και πολλούς από εμάς να κυνηγάνε τα νούμερα
Για τα νούμερα που ανεβάζουν ορισμένα <<νούμερα >> πρέπει να περαστεί νόμος
Όποιος ανεβάζει δημόσια φωτογραφία με παραπάνω θηράματα από την ημερήσια καρπωση να διώκεται
Ούτε είναι από κυνήγι δύο ημερών ή μίας εβδομάδας ούτε τίποτα
Όποιος θέλει ας βγάλει φωτογραφία και με τα θηράματα όλης της χρονιάς μαζεμένα αλλά ας την κρατήσει για τον εαυτό του και την παρέα του
Να δεις πώς θα κοπεί το εφέ και η μαγκιά ορισμένων και πώς αυτόματα αλλάζει και η εικόνα των κυνηγών προς το καλύτερο
Και δεν μιλάω για αντικυνηγους που αυτοί έτσι είναι έτσι θα μείνουν
Μιλάω για κόσμο που δεν είναι εναντίον αλλά όπως και να το κάνουμε άλλο να δούνε μία φωτογραφία με τις 3-4 μπεκάτσες της ημέρας και άλλο να δούνε μία με τις 30 του δεκαήμερου π.χ
Ας είναι νόμιμα χτυπημένες ας είναι και αποτέλεσμα 10 ημερών η εικόνα μετράει και η εικόνα είναι ένα καπό γεμάτο μπεκάτσες

Ένα όμορφο κυνήγι στα μέσα Δεκέμβρη, με πολλα πουλια ,εξελίχθηκε σε ..... αναρρωτικη άδεια 20ημερων ..... για εναν κουταβο μου.... Στάμπα, δίωξη κ τελικά κόψιμο μέχρι τα εντερα..... Επειδή αναφέρθηκε πιο πανω...

Attachments

• IMG_20211221_111152.jpg
    IMG_20211221_111152.jpg
    561,3 KB · Προβολές: 93
Ένα όμορφο κυνήγι στα μέσα Δεκέμβρη, με πολλα πουλια ,εξελίχθηκε σε ..... αναρρωτικη άδεια 20ημερων ..... για εναν κουταβο μου.... Στάμπα, δίωξη κ τελικά κόψιμο μέχρι τα εντερα..... Επειδή αναφέρθηκε πιο πανω...
Ντραχτααρ είναι?
Τυχερός!

Καλή ανάρρωση αφού την γλύτωσε πάλι καλά.....

Status
Not open for further replies.
Back