Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χεραιτω τη παρεα..
Καλα με έτρωγε τοσες μέρες να ανέβω ψηλα στα πουρνάρια, τα βρήκαμε τα πουλάκια. Τουφέκια δε κάναμε αλλα για 2 ώρες ειμασταν στη πρίζα. Δύσκολα κομμάτια με κοντοπουρναρα, κλειστά πολλη τα κομμάτια και τα πουλιά να μην σηκώνονται με τίποτα, ένιωθαν ασφάλεια στο απάτητο πουρναρι. Για να καταλάβετε μόνο αυτό θα σας πω, τρεις φορές τα σκυλιά φερμαραν ταυτόχρονα διαφορετικά πουλιά. Να μην ξέρεις που να πρωτοπας. Τουφεκιά δε κάναμε ξαναλέω αλλα χαλαλι τους. Η μικρή επανιελα του κουμπάρου μου εδωσε ρεσιτάλ (και) σήμερα. Από κοντά και ο Bravo βέβαια.
Εντωμεταξύ η μαλακωσιά κάτω απο τα πουρνάρια απίστευτη, βούλιαζε το πόδι και στα καθαρά η γης πέτρα.
20220125_163907.jpg20220125_163857.jpg20220125_175201.jpg20220125_164153.jpg

Σήμερα 6ωρο κυνήγι σε πουρνάρι. Πρώτο μέρος προσήλιο, πουρνάρια και σε μερικά σημεία παλιούρια, 5 φαντάσματα μου τσίτωσαν τα νεύρα. Αλλαγή μέρους στο 3ωρο, πάλι προσήλιο με πουρνάρια. 6 πουλιά - 8 σηκώματα, οι 3 κάθισαν κλαρίνο, οι άλλες 3 δεχόταν το σκυλί αλλά δεν με άφηναν να πλησιάσω.

εικόνα_Viber_2022-01-25_18-15-33-820.jpg

Αστον να απλωσει χερι και θα δει απο που βγηκε το ´´οσο
Μποι του λυπεί´´.yel..sarcastic.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ο Ρίζος!!!.love.

Υ.Γ1: καλά που βλέπουμε ακόμα που και που κανέναν τέτοιου αναστήματος και εμείς του περίπου 1,70(εκεί είμαι και εγώ!) και πέρνουμε τα πάνω μας....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Υ.Γ2: νεολαίοι πάντως , λίγοι, η Παναγιά μαζί τους ... λίπασμα τους ρίχνουν?.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Είσαι γνώστης κ ξέρεις τι λες.
Το κουλούρι αφορούσε μέρη που γνωρίζω κ πάω καιρό.
Συνάδελφοι αλλού κ συγκεκριμένα σε μέρη πιο προφυλαγμενα από τον καιρό βρήκαν μερικές.
Πιστεύω από αύριο κάτι παραπάνω θα δούμε.
Αυτή είναι η ουσία του μπεκατσοκυνηγιου.....να μπορεί ο κυνηγός να προβλέψει μέσα από την εμπειρία του,τη γνώση του τόπου, του καιρού.... πού θα συναντηθεί μαζί της....

Αυτή είναι η ουσία του μπεκατσοκυνηγιου.....να μπορεί ο κυνηγός να προβλέψει μέσα από την εμπειρία του,τη γνώση του τόπου, του καιρού.... πού θα συναντηθεί μαζί της....
Συμφωνώ αλλά ότι και να λέμε είμαστε σε νησί και ειδικά μετά τις φωτιές 12 και 16 οι επιλογές περιοριστηκαν ακόμα πιο πολύ σε συνδυασμό με ότι κυνηγιούνται τα περισσότερα καθημερινά από πολύ κόσμο και ειδικά τα κλασικά μπεκατσοτοπια μπορεις να φανταστείς τι βρίσκουμε εμείς που πάμε σαββατοκύριακο η μόνο Κυριακή λόγω δουλειάς,επειδή έχω την τύχη να ανέβω 3 φορές τα προηγούμενα χρόνια για κυνήγι μπεκάτσας βορεια Ελλάδα κατάλαβα τι σημαίνει κυνηγι μπεκάτσας επιλογές πάρα πάρα πολλές μερη ονειρεμένα και ατελειωτα και το πιο βασικό στεριά παίρνω τ αμάξι και πάω πιο ψηλά πιο χαμηλά σε άλλο βιότοπο κάπου θα βρεις κάτι θα πετύχεις...

Συμφωνώ αλλά ότι και να λέμε είμαστε σε νησί και ειδικά μετά τις φωτιές 12 και 16 οι επιλογές περιοριστηκαν ακόμα πιο πολύ σε συνδυασμό με ότι κυνηγιούνται τα περισσότερα καθημερινά από πολύ κόσμο και ειδικά τα κλασικά μπεκατσοτοπια μπορεις να φανταστείς τι βρίσκουμε εμείς που πάμε σαββατοκύριακο η μόνο Κυριακή λόγω δουλειάς,επειδή έχω την τύχη να ανέβω 3 φορές τα προηγούμενα χρόνια για κυνήγι μπεκάτσας βορεια Ελλάδα κατάλαβα τι σημαίνει κυνηγι μπεκάτσας επιλογές πάρα πάρα πολλές μερη ονειρεμένα και ατελειωτα και το πιο βασικό στεριά παίρνω τ αμάξι και πάω πιο ψηλά πιο χαμηλά σε άλλο βιότοπο κάπου θα βρεις κάτι θα πετύχεις...
Παναγιώτη συμφωνώ ότι σε νησί είναι περιορισμένες οι επιλογές.... και οι πιθανότητες να συναντηθείς μαζί της.... όμως και στη βόρεια Ελλάδα και την ηπειρωτική Ελλάδα καλύτερα είναι πολλοί αυτοί που δεν συναντιούνται μαζί της.... είτε λόγω λανθασμένων επιλογών για να την κυνηγήσουν, είτε λόγω υπερβολικής πίεσης που ασκείται στα πουλιά, είτε λόγω χρόνου..... και σε εμάς τα Σαββατοκύριακα οι επιλογές περιορίζονται λόγω του κυνηγιού του αγριόχοιρου και των μεγάλων εκτάσεων που "καταλαμβάνουν" οι γουρουναδες..... επίσης η αυξημένη παρουσία λύκων σε πολλές περιοχές είναι αποτρεπτικός παράγοντας.....γι αυτό λέμε ότι ζυγίζουμε τις επιλογές μας και επιλέγουμε αυτή που ο καθένας μας θεωρεί καλύτερη.... πάντα θα υπάρχουν οι τυχεροί.... Αυτοί που μένουν δίπλα στον κυνηγοτοπο,που έχουν το χρόνο να κάνουν πολλές εξόδους,που μενουν σε περιοχές που με το μικροκλίμα τους προσελκύουν περισσότερα πουλιά....ειναι μέσα στο παιχνίδι και αυτά.Και για να μιλήσω για το νομό Θεσσαλονίκης και πέριξ αυτού....η χρονιά μέχρι στιγμής είναι από τις καλύτερες της δεκαετίας θα τολμήσω να πω....αν όχι η καλύτερη.... μπήκαν πουλιά από πολύ νωρίς.... αρχές Οκτωβρίου κτλ και μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε έξοδος χωρίς να συναντήσω από 2 έως και 10 πουλιά.... φυσικά και η ανάλογη καρπωση.... μόνο μία φορά φέτος σε τετράωρη έξοδο με δύο αλλαγές τοποθεσίας δεν συνάντησα μπεκάτσα.... βέβαια οι συναντήσεις το τελευταίο διάστημα είναι επεισοδιακές.... πουλιά που ξέρουν το έργο και για να τους βάλεις χέρι πρέπει να αγωνιστείς.... και εσύ και τα σκυλιά.... καλή συνέχεια σε όλους μας... και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο

Last edited:
Καλημέρα
Κουβέντα κάνουμε και μάλιστα όμορφη πιστεύω είναι ωραίο να ανταλλάσουμε απόψεις,φυσικά πουθενά δεν τις κουτουλας πρέπει να ξέρεις και τι κάνεις ενοειται και να ακουμπάνε και τα σκυλια,όπως και με τις πέρδικες εδώ πολλοί λένε δεν έχει γιατί επιμένουν σε μέρη τελειωμένα και εύκολα και δίπλα στο δρόμο,όλα θέλουν τη γνώση τους και τη διάθεση πάνω από όλα να περπατήσεις...
Να σαι καλά και συ και τα σκυλάκια σ!

Εννοείται ότι μέσα από την κουβέντα όλοι μας κάτι κερδίζουμε..... και να προσθέσω και κάτι άλλο που είναι επίκαιρο λόγω του παγετού..... βλέπω συναδέλφους να επιστρέφουν από το κυνήγι μπεκατσας....στις 11:00 -12:00 είναι στο καφενείο και λένε ότι δεν έχει πουλιά.... όταν το θερμόμετρο έξω δείχνει-3 και-4 .....εγώ θα τους πρότεινα να κυνηγήσουν.... την ίδια ακριβώς διαδρομή με αυτές τις συνθήκες από τις 11:00 μέχρι τις 16:00.... κάποιοι θα εκπλαγούν.....λες και μετά οι μπεκάτσες φυτρώνουν στα ίδια μέρη.....

Η χρονιά σε γενικές γραμμές είναι καλή από θέμα συναντήσεων σετ σύγκριση με τ προηγούμενα 3χρονια θα πω εγώ,όμως η συμπεριφορά που δείχνουν τα πουλιά όχι μόνο στα πέριξ Θεσσαλονίκης όπως λες ;όλα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα δν έχει προηγούμενο....επίσης το γεγονός ότι ο χειμώνας έχει "περπατήσει" τ τελευταια χρονια δν ευνοεί στο να έχουμε τα κυνήγια που γίνονταν πριν 5-6 χρόνια ...όσων αφορά τώρα στις μέρες που διανύουμε όσοι μπορέσουν κ βγουν θα έχουν συναντήσεις πάλι με τη διαφορά ότι τα πουλιά επδ έχουν μπει κ καινούρια έχουν τη κανονική συμπεριφορά στη φερμα όπως θα πρεπε να είχαν εδώ κ τόσο καιρό...
Εγώ αυτό έχω δει φέτος όσων φορά το κυνήγι της μπεκατσυας...μιλοντας πάντα κυρίως για Μακεδονία..

Ωραία μέρα η σημερινή. Καθώς η έξοδο έγινε μόνο με την μικρή 16 μηνών Γκρέτα. Χωρίς την παρουσία του πατέρα της και της Σίμπας. Η Έξοδος όπως περίμενα. Ένα μούδιασμα ένα σαστισμα ένα τι κάνω μόνη στο βουνό χωρίς κάποιο άλλο σκύλο. Αυτά για ένα μισάωρο. Μόλις ήρθε η πρώτη αναθυμιάση άρχιζε να αλλάζει συμπεριφορά. Πρώτη ωραία Φέρμα πουθενά το πουλί. Δεύτερη Φέρμα ωραίο ανέβασμα με ψηλά το κεφάλι παγωμένη ουρά. Κίνηση αιλουροειδή μένει στην Φέρμα μετά από 15 μέτρα. Περνώ θέση,μένω ακίνητος και παρακαλούσα από μέσα μου να είναι εκεί το πουλί.μετα από 2 λεπτά σηκώνεται η βασίλισσα την βλέπω και νιώθω τέτοια χαρά τέτοια ανακούφιση και με μια τουφέκια πέφτει, απορτ και ολοκληρωμένη φάση. η πρώτη ολομόναχη τής στο βουνό. Μετά από μια ώρα άλλη μια κυρία την κατάλαβε με το πού μπήκε στο ντυμένο σηκώθηκε μια τουφέκια απορτ. Το πρώτο κυνήγι ολομόναχη.η νέα γενιά πλέον είναι γεγονός.

View attachment 40776
ωραιος!
Ετσι πρεπει στα κουταβια ...μονα τους να ζοριστουν και να στιψουν το μυαλο τους για το τι πρεπει να κανουν!

συμπεριφορά που δείχνουν τα πουλιά όχι μόνο στα πέριξ Θεσσαλονίκης όπως λες ;όλα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα δν έχει προηγούμενο...
Η συμπεριφορά των πουλιών έχει αλλάξει όντως..... και φέτος είναι ακόμη εντονότερο το φαινόμενο..... αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ επειδή κυνηγάω μόνο με το GPS...... Τα πουλιά ανέχονται το σκύλο.... είτε ξεκινάω από τα 300 μέτρα για να πάω στη φερμα..... είτε από τα 80 τα πουλιά κάθονται.... Μόλις αντιληφθούν ότι πλησιάζει άνθρωπος.... καταλάβουν από θόρυβο κτλ... αρχίζουν τα κόλπα.... περπάτημα, φεύγουν αθόρυβα.... και αυτό γίνεται από την αρχή της σεζόν...

Με α
Η συμπεριφορά των πουλιών έχει αλλάξει όντως..... και φέτος είναι ακόμη εντονότερο το φαινόμενο..... αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ επειδή κυνηγάω μόνο με το GPS...... Τα πουλιά ανέχονται το σκύλο.... είτε ξεκινάω από τα 300 μέτρα για να πάω στη φερμα..... είτε από τα 80 τα πουλιά κάθονται.... Μόλις αντιληφθούν ότι πλησιάζει άνθρωπος.... καταλάβουν από θόρυβο κτλ... αρχίζουν τα κόλπα.... περπάτημα, φεύγουν αθόρυβα.... και αυτό γίνεται από την αρχή της σεζόν...
με αλλα λογια
Εγινε και η μπεκατσα περδικα
Να ξεκινα η σκυλα ανεβασμα να μπαινει στο πονταρισμα να φερμαρει ακολουθως και να ξεκιμας εσυ να πας και ενω η σκυλα ειμαι σε φερμα να βλεπεις τα πουλια να φευγουν στα 70-80 μετρα μπροστα απο το δικο σου θορυβο καθως πλησιαζεις
Μεχρι να το καταλαβω εχασα αρκετες φερμες μεχρι που καταλαβα οτι το κοντρολ απο το μπιπερ που ειχα κρεμασμενο στο γιλεκο εκανε ενα πολφ ενοχλητικο θορυβο καθως μετακινουμουν
Αλλος θορυβος χαρακτηριστικος ειναι εαν εισαι με εδαφος με ξεροθαμνους οπως εχουμε εμεις στα νησια

Αυτό ακριβώς λέω κ εγω..gps k κουδουνάκι έχουμε κ εμεις..αυτές τις μέρες μόνο άλλαξε η συμπεριφορά τους....που έβαλε κ καινούρια πουλιά....

Status
Not open for further replies.
Back