Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ο μαύρος πάνθηρας.
View attachment 41648 θα είχα άλλες 3 με 4, αλλά τα κουτάβια κάνανε διαχείριση. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΥΓ.Ετσι είναι αυτά. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις
Κάνε διαχείριση εσύ να βλέπουμε άσπρη μέρα εμείς χαχαχα. Ομορφιές φτου φτου. .love. .love. .love.

Χεραιτω τη παρέα.
Εκανα μια απογευματινή τσάρκα για 3.5 ώρες στα χαμηλά. Βρήκα 4 πουλάκια, αν εξαιρέσεις μια που έφυγε και χάθηκε οι αλλες τρεις φερμαρίστηκαν απο τον Bravo εστω και με τα χίλια ζόρια.....περπαταγαν, κάτι φυσικό βέβαια αλλα τα πράγματα δυσκόλεψαν πολλη απο τον πολλη δυνατό βορια, δυο φορές έβλεπα τον σκυλάκο μπροστά μου να προσπαθεί μεσα στο δυνατό βορια να εντοπίσει το πουλί που περπάταγε. Τουφέκισα μια μεσα στο πυκνό αλλα δεν τη κρατησα, σαν φαντομας σηκώθηκε , μια μπηχτη πρόλαβα αλλα η θαρραλέα βασίλισσα έφυγε αλώβητη. Οι αλλες δυο , η μια ηταν σε πολλη πυκνό και ισα που ειδα μια σκιά και η δεύτερη ενω την έψαχνε ο σκυλάκος προσπαθώντας να τη φερμαρει μεσα στον δυνατό βορια εκείνη σηκώθηκε 3 μέτρα αριστερά μου και χάθηκε πισω απο τους κισσους.
Έτσι έκλεισε αλλο ενα όμορφο απογευματινό.
Εδω τουφέκισα τη μπεκατσα που εφυγε
20220208_163058.jpg
Και εδω μθα αλλη που δεν ειδα καν λόγω πυκνού......ποσο πιο πυκνό αμάν....20220208_174903.jpg

Χεραιτω τη παρέα.
Εκανα μια απογευματινή τσάρκα για 3.5 ώρες στα χαμηλά. Βρήκα 4 πουλάκια, αν εξαιρέσεις μια που έφυγε και χάθηκε οι αλλες τρεις φερμαρίστηκαν απο τον Bravo εστω και με τα χίλια ζόρια.....περπαταγαν, κάτι φυσικό βέβαια αλλα τα πράγματα δυσκόλεψαν πολλη απο τον πολλη δυνατό βορια, δυο φορές έβλεπα τον σκυλάκο μπροστά μου να προσπαθεί μεσα στο δυνατό βορια να εντοπίσει το πουλί που περπάταγε. Τουφέκισα μια μεσα στο πυκνό αλλα δεν τη κρατησα, σαν φαντομας σηκώθηκε , μια μπηχτη πρόλαβα αλλα η θαρραλέα βασίλισσα έφυγε αλώβητη. Οι αλλες δυο , η μια ηταν σε πολλη πυκνό και ισα που ειδα μια σκιά και η δεύτερη ενω την έψαχνε ο σκυλάκος προσπαθώντας να τη φερμαρει μεσα στον δυνατό βορια εκείνη σηκώθηκε 3 μέτρα αριστερά μου και χάθηκε πισω απο τους κισσους.
View attachment 41919
Και εδω μθα αλλη που δεν ειδα καν λόγω πυκνού......ποσο πιο πυκνό αμάν....View attachment 41920
Είναι δύσκολο κυνήγι αυτό...για αυτό οι "μπεκατσάδες", παλεύουνε με τα "διασποράς", τα κοντά όπλα, τα ελαφριά, τα τσόκ...γενικά οτι μπορεί να βοηθήσει ... δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα....think.

Είναι δύσκολο κυνήγι αυτό...για αυτό οι "μπεκατσάδες", παλεύουνε με τα "διασποράς", τα κοντά όπλα, τα ελαφριά, τα τσόκ...γενικά οτι μπορεί να βοηθήσει ... δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα....think.
Τετοια μεροι εχουμε κ εδω Γιαννη....καταλαβαινω τη δυσκολη θεση του Γιαννη απο Κερκυρα, στο να καρπωθει τη μπεκατσα.

Κύριοι η μπεκατσα στο ανοιχτό είναι για τους έμπειρους κυνηγούς εύκολος στόχος....η δυσκολία στην τουφεκιά μπαίνει όταν υπάρχουν εμπόδια, κλαδιά, αδυναμία προσέγγισης στο σημείο της φερμας, κοταρισμα.... όταν ένα πουλί σου δίνει μία ευκαιρία 2-3 δευτερολέπτων να την αναγνωρίσεις και να την πυροβολήσεις ψάχνεις την μεγάλη διασπορά,την ευκολία στην επωμιση μεσω του κοντου όπλου.... και επειδή περπατάς πολύ... και τουφεκας λίγο θέλεις και το ελαφρύ όπλο... ειδικά όταν κυνηγάς μόνος σου..

Κύριοι η μπεκατσα στο ανοιχτό είναι για τους έμπειρους κυνηγούς εύκολος στόχος....η δυσκολία στην τουφεκιά μπαίνει όταν υπάρχουν εμπόδια, κλαδιά, αδυναμία προσέγγισης στο σημείο της φερμας, κοταρισμα.... όταν ένα πουλί σου δίνει μία ευκαιρία 2-3 δευτερολέπτων να την αναγνωρίσεις και να την πυροβολήσεις ψάχνεις την μεγάλη διασπορά,την ευκολία στην επωμιση μεσω του κοντου όπλου.... και επειδή περπατάς πολύ... και τουφεκας λίγο θέλεις και το ελαφρύ όπλο... ειδικά όταν κυνηγάς μόνος σου..
Όντως, στο πυκνό παρέα με θείο και έναν άλλον συνάδελφο που δεν είχε ξαναπάει για μπεκάτσα και του είχαν βγει πόσες στο μέρος του γρήγορες τουφεκιές που πρέπει να είσαι συνηθισμένος και δεν προλάβαινε να ρίξει...Αλλά όλο συνήθεια είναι.

Στης 3 λεω να πάω μια χομπιστικη βόλτα.
Φερμα στην πρώτη πρέπει να είναι από το Νοέμβριο εκεί κάθομαι σε ένα βραχώ να βλέπω, και έρχεται σαν πεταλούδα δεξια αριστερά ριχνω μια ντουφεκια πέφτει μετράω 43 βήματα στο Πουρναρι που της εριξα λεω πολύ τυχερός.
Παω για την δεύτερη φερμα μπλοκάρισμα κυκλικές φερμες ο χομπίστας σηκωθείκε της ρίχνω πέφτει παω να την πάρω ξανα σηκωθείκε ξανα ρίχνω πέφτει απορτ.
Λεω καλα με θελει σήμερα φεύγω ρουκέτα για μια που ήξερα 4χλμ μακριά φτάνω φερμα σηκωθείκε κλαμπανι ξανα φερμα παλι κλαμπανι καλό.. άμα θέλει να τα δώσει τα δίνει αν δεν σε θέλει άστα.
Για μένα η 391 είναι η πιο όμορφη καραμπινα.

Τα είπες όλα ΣΕΤΤΕΡ-ΜΑΝ .my man.

Μόνον στην ομορφιά, γιατί στην τουφεκιά είναι ποιο όμορφη.
Και ωραίες τουφεκιές αλλα κυρίως χωρίς να κλωτσαει.

Θυμάμαι τότε που την είχα πρωτοπαρει και ήμουν νέος κυνηγος είχα πάει με έναν φίλο για τσιχλες.

Όταν κάτσαμε για ξεκούραση μου λέει ρίξε αυτό το φυσιγγι για δοκιμή.

Ήταν αν θυμάμαι καλά ένα 52 γραμμάρια.
Το Ρίχνω....με βλέπει αυτός όλα κανονικά.

Μου λεει ρίξε το και με το δικό μου.
Μια φρανκι είχε.

Το Ρίχνω και ήταν λες και με χτύπησε ταύρος στον ώμο.

Τρομαχτική διαφορά στο λάκτισμα.

Για έναν άνθρωπο που ρίχνει τέτοια φυσίγγια και 3000ευρώ να είχε διαφορά το 391 με το φρανκι πάλι δεν θα ήταν πολλά.

Last edited:
Χεραιτω τη παρέα.
View attachment 41919
Και εδω μθα αλλη που δεν ειδα καν λόγω πυκνού......ποσο πιο πυκνό αμάν....View attachment 41920
Μπράβο ρε Γιάννη με τοσο αέρα βγήκες χαρά στο κουράγιο σου. Το θέμα είναι ότι βρήκες πουλιά και το χάρηκες. .RESPECT.

Τα είπες όλα Βασίλη μέσα σε λίγες λέξεις περιέγραψες όλο το κυνήγι της. Δηλαδή αυτό που λατρεύουμε.

Και ωραίες τουφεκιές αλλα κυρίως χωρίς κλωτσαει.

Θυμάμαι τότε που την είχα πρωτοπαρει και ήμουν νέος κυνηγος είχα πάει με έναν φίλο για τσιχλες.

Όταν κάτσαμε για ξεκούραση μου λέει ρίξε αυτό το φυσιγγι για δοκιμή.

Ήταν αν θυμάμαι καλά ένα 52 γραμμάρια.
Το Ρίχνω....με βλέπει αυτός όλα κανονικά.

Μου λεει ρίξε το και με το δικό μου.
Μια φρανκι είχε.

Το Ρίχνω και ήταν λες και με χτύπησε ταύρος στον ώμο.

Τρομαχτική διαφορά στο λάκτισμα.

Για έναν άνθρωπο που ρίχνει τέτοια φυσίγγια και 3000ευρώ να είχε διαφορά το 391 με το φρανκι πάλι δεν θα ήταν πολλά.
Ναι αλλά δεν γράφεις ΣΤΈΛΙΟΣ teknys ΜΟΥ γράφεις montefeltro .sarcastic.

Ναι αλλά δεν γράφεις ΣΤΈΛΙΟΣ teknys ΜΟΥ γράφεις montefeltro .sarcastic.
Δεν την έχω τωρα ούτε τη μια καραμπινα ούτε την άλλη.

Όταν μπήκα στο φόρουμ είχα την Μοντεφελτρο και κάπως έτσι έμεινε τ όνομα αυτό.

Βέβαια μετάνιωσα που τις έδωσα και τις δύο.

Αλλά έτσι ειμαι εγώ έχω κάνει πολλά εγκλήματα.

3 δευτερόλεπτα σε ενα πυκνό είναι μια αιωνιότητα ( φυσικά το λεω χαριτολογώντας) ςδω τώρα έχουμε νεα κόλπα ......Ακόμα και μέσα απο τόσο πυκνό κάποιες σηκώνονται σχεδόν αθόρυβα. Αυτο το ζήσαμε σε μεγαλο βαθμό τις προάλλες με τον κουμπάρο μου ψηλα στα κοντοπουρναρα.....πραγματικά τρείς φορές σηκώθηκαν δυο πουλιά στα 5-6 μέτρα μπροστα μας και δεν ακούσαμε σχεδον τίποτα. Ενα ανεπαίσθητο φτερό και τέλος, ο κουμπάρος μου που είναι και λογο περήφανος στα αυτιά δεν πηρε χαμπάρι οτι σηκώθηκαν .sarcastic. πραγματικά απορουσαμε οως απο τοσο σφικτό κομμάτι δεν εκαναν εκείνο το μαγικό φτερούγισμα που σου κόβει τα πόδια.

Last edited:
Μπράβο ρε Γιάννη με τοσο αέρα βγήκες χαρά στο κουράγιο σου. Το θέμα είναι ότι βρήκες πουλιά και το χάρηκες. .RESPECT.
Να'σαι καλα Γιάννη μου. Η αλήθεια ειναι οτι παρόλο που φόραγα το σκούφο απο την αρχή μου έκανε το κεφάλι μπαλόνι τπ ξεροβορι.....δεν σταμάτησε 5 λεπτά......σερι το πήγε......

russian photo sharing
Μετά από 2 κυνήγια χωρίς να παρω έστω μία..
Ήρθε ένα πολύ μάχιμο απόγευμα με μπεκάτσες φαντάσματα αλλα από τα πολλά σηκωματα τα έβγαλα από το ΔΆΣΟΣ.. και τα πείρα.
Χομπίστας λαμπρός σε οδηγεί!!!

Status
Not open for further replies.
Back