Ξηρά τροφή

Εγώ χρησιμοποιώ αυτές τις τροφές: http://www.svestonof-dog-food.gr/index.php/proionta , τσεκαρισμένες με κάτι άλλες στο ότι τα σκυλιά μου τις προτιμούν,εύγευστες τροφές και από οικονομικής πλευράς πολύ προσιτές....Πχ. να αναφέρω την maintenance(συντήρησης) στα 27€.

BRIT SPORT 31,42 το ένα 15κιλο και αν παραγγείλεις δύο 59,75Ε με παράδοση στο σπίτι σου. Δες αυτό: http://www.zoofast.gr/brit-c-144.html?page=2
Κύριε Γιάννη έχω παραγγείλει ήδη από το συγκεκριμένο σαιτ έχει μια εβδομάδα αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει, και επειδή τις βρήκα σε αυτή την τιμή σας ρώτησα πόσο κοστίζουν εδώ!
Έχετε κανει παραγγελία από το συγκεκριμένο σαιτ?
Πόσο καιρό κάνουν να έρθουν?

Είχα παραγγείλει εγώ παλιότερα. Έκανε λίγο πάνω από 20 μέρες γιατί μου είπαν ότι σκιστηκε το πρώτο σακί που έστειλαν. Από άλλους έχω ακούσει και για 10 μέρες.

Κύριε Γιάννη έχω παραγγείλει ήδη από το συγκεκριμένο σαιτ έχει μια εβδομάδα αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει, και επειδή τις βρήκα σε αυτή την τιμή σας ρώτησα πόσο κοστίζουν εδώ!
Υπολόγισε πάνω-κάτω 8 εργάσιμες ημέρες

H έδρα της μεταφορικής εταιρείας είναι στη Θεσ/νικη, από εκεί μεταφορτώνονται σε άλλη εταιρεία για να φτάσουν σε εμένα, οπότε χρειάζονται 3-4 επί πλέον ημέρες. Παρέλαβα μια φορά σε 14 και μια άλλη σε 21 ημέρες. Το θέμα είναι άλλο, τα αποθέματα τους εξαντλούνται και δεν αναπληρώνονται σύντομα, μπορεί να είναι out of stock για 20-25 μέρες... συν τις 15 ημέρες μεταφοράς σημαίνει πως μπορεί να περιμένεις και ενάμιση μήνα. Εγώ έκανα ένα μικρό στοκ που καλύπτει όποια ακραία περίπτωση.
Το τελευταίο διάστημα άφησα την φυσική διατροφή και θα δω πως θα πάει το σχήμα SPORT + ωμός κιμάς (κοτόπουλο και μοσχάρι). Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η αύξηση που έκαναν.

Κύριε Γιάννη εγώ δεν την θέλω για τώρα την ξηρά τροφή γιατί τα μαγειρεύω κιμά κοτόπουλο συκώτι απο γουρουνια σπασμένο ρύζι και μακαρόνια και τα σκυλιά δεν χάνουν βάρος έχουν ενέργεια σε καθημερινά κυνήγια και γυαλίζει η πέτσα τους! Τη ξηρά τροφή την δίνω όταν βγει η μύγα και δεν μπορώ να τα ταισω μαγειρευτά!

Για ποιο λόγο δίνεται ωμό τον κιμά?

Κύριε Γιάννη εγώ δεν την θέλω για τώρα την ξηρά τροφή γιατί τα μαγειρεύω κιμά κοτόπουλο συκώτι απο γουρουνια σπασμένο ρύζι και μακαρόνια και τα σκυλιά δεν χάνουν βάρος έχουν ενέργεια σε καθημερινά κυνήγια και γυαλίζει η πέτσα τους! Τη ξηρά τροφή την δίνω όταν βγει η μύγα και δεν μπορώ να τα ταισω μαγειρευτά!

Για ποιο λόγο δίνεται ωμό τον κιμά?

Να κάνεις μια συζήτηση με τον κτηνίατρό σου για το συκώτι και δη το χοιρινό. Επίσης το άμυλο των μακαρονιών είναι πιο δύσπεπτο από ότι του ρυζιού, τουλάχιστον να πετάς το νερό που τα βράζεις. Μια καλή αναλογία είναι 4 με 5 μέρες ρύζι και 1 μακαρόνια. Ρύζι και μακαρόνια να τα βράζεις πολύ.
Έχεις παραλείψει ένα μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής τους, τα λαχανικά, έτσι στερούνται σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχία. Αυτά θέλουν μόνο 3 λεπτά βράσιμο.
Δεν ανέφερες πόσο κρέας και πόσο ρύζι δίνεις ανά ημέρα.
Το μαγειρεμένο κρέας ταιριάζει με το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου, το ωμό με των σαρκοφάγων. Δεν συνιστώ να δίνουν άλλοι ωμό γιατί αν δεν είναι από σίγουρη προέλευση μπορεί να μεταφέρει ασθένειες.

Last edited:
Κύριε Γιάννη ο κτηνίατρος μου τον έχω πει για την διατροφή των σκυλιών μου και επειδή τα οικονομικά μου δεν είναι και τα καλύτερα μου είπε από κει που θα τα έδινες φτηνές κροκέτες αυτό που κάνεις είναι το πιο καλό!
Η ποσότητα σε μανέστρα 20 λίτρων βάζω 4 κιλά κιμά κοτόπουλο 1 κιλό συκώτι 4 κιλά ρύζι και 500 γραμμάρια κοφτό μακαρόνι...Μέχρι τώρα τα σκυλιά δεν χάνουν βάρος το τρίχωμα γυαλίζει πυτιριδα ούτε για δείγμα και τα κόπρανα φυσιολογικά άοσμα και σφιχτά. ..Τώρα για τα λαχανικά που είπατε χρειάζονται και αυτά αλλά δεν είμαι σε θέση να αγοράσω!

Αγαπητέ Spudoulis, Θα ήταν ανοησία να σου πω πως το σιτηρέσιο των σκύλων σου δεν είναι σωστό όταν εσύ το βρίσκεις στα οικονομικά σου μέτρα και με απτά αποτελέσματα στους σκύλους σου.
Επειδή όμως, κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να διαβάσουν και να μιμηθούν τη συνταγή που περιγράφεις, θα πω πως όλα όσα περιγράφεις ισχύουν για σήμερα, το θέμα είναι: για πόσο καιρό ακόμη;
Η παραδοχή του κτηνιάτρου σου δεν με βρίσκει σύμφωνο. Στην διατροφή των σκύλων και δη της εργασίας δεν πρέπει να ισχύει το: "το μη χείρον βέλτιστον".
Προσωπικά, διαχειρίζομαι την οικονομική κρίση διαφορετικά, από αλλαγή τρόπου διατροφής έως και μείωση των σκύλων αν χρειαστεί.
Σχετικά με τη ποσότητα συκωτιού και δη του χοιρινού, όσο και για τις ποσοστιαίες αναλογίες κρέατος - ζυμαρικών - ρυζιού και λαχανικών δεν θα σε παραπέμψω σε δικά μου κείμενα αλλά μία έρευνα στο διαδίκτυο ίσως σε διαφωτίσει. Παραθέτω τα δυο πρώτα που βρήκα:
http://dogw0rld.blogspot.gr/2010/10/blog-post_9344.html
http://www.livingwithdogs.gr/i-fron...skilou/46-epikindines-trofes-gia-to-skilo-sas
Υ.Γ. Να κάνω μια διευκρίνηση, μανέστρα συνήθως λέμε το κριθαράκι, μάλλον στη περιοχή σας λέτε και την χύτρα. Βέβαια θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 20λιτ. γιατί 4,5 κιλά ρύζι και ζυμαρικά μόλις φουσκώσουν θα χυθούν απ' έξω, πόσο μάλλον αν υπάρχουν και 5 κιλά κρεατικά.

Κύριε Γιάννη καταρχήν οι απαντήσεις σας μπορούν να σε κατατοπισουν και να σε βοηθήσουν και σε ευχαριστώ!
Ο κτηνίατρος μου εξήγησε και τα + και τα - της συγκεκριμενης διατροφής και εγώ τα ζυγισα και συνεχίζω πάνω σε αυτό!
Ναι μανέστρα λέμε την μεγάλη κατσαρόλα.sarcastic.

Εγω παίρνω απο zoo fast εδω και χρόνια απο εκει εχω μεγαλώσει πολλα κουτάβια , πλέον δεν συμφέρει έχουν χαζεψει εκει εκανα παραγγελεια τωρα τελευταία και με ζήτησαν 16 ευρ μεταφορικά .. δεν πρόκειται να ξανα παρω βέβαια εκτός αν κανω αγορά πάνω απο 7-8 σακιά τροφή ... εκτός απο svestonof που ειναι καλη υπάρχει καποια άλλη τροφή συντήρησης και ενέργειας σε προσιτή τιμή γιατι μεγαλώνουμε και 5 σκυλιά

Εγω παίρνω απο zoo fast εδω και χρόνια απο εκει εχω μεγαλώσει πολλα κουτάβια , πλέον δεν συμφέρει έχουν χαζεψει εκει εκανα παραγγελεια τωρα τελευταία και με ζήτησαν 16 ευρ μεταφορικά .. δεν πρόκειται να ξανα παρω βέβαια εκτός αν κανω αγορά πάνω απο 7-8 σακιά τροφή ... εκτός απο svestonof που ειναι καλη υπάρχει καποια άλλη τροφή συντήρησης και ενέργειας σε προσιτή τιμή γιατι μεγαλώνουμε και 5 σκυλιά

Πόσο ;;;;;;.hair.
Δεν πάει καλά ο κόσμος.
Κάποιοι έχουν μείνει κολλημένοι σε άλλες εποχές.

Και εμένα τα ίδια με τα μεταφορικά στο ζουφαστ...
Πρέπει να αναφέρουμε ότι η αποστολή αυτών των τροφών γίνεται από την Πολωνία και πιθανολογώ ότι τα 16€ μεταφορικά αφορούν τουλάχιστον 5 σακιά και πάνω...
Εδώ εγώ πλήρωσα (εγώ το ζήτησα να πληρώσω) μεταφορικά για τη τροφή που έτυχα στην κλήρωση του φόρουμ 7,50€ για ένα 14κιλο σακί Αθήνα-Κομοτηνή και με παραλαβή από τη μεταφορική και όχι να μου το φέρουν στην πόρτα μου...

Και εμένα τα ίδια με τα μεταφορικά στο ζουφαστ...
Δεν έχω δει σε όλες τις τροφές τις τιμές. Σ'αυτή που έπαιρνα έχουν μειώσει την τιμή και χρεώνουν χωριστά την μεταφορά, ουσιαστικά μου ήρθε η ίδια τιμή και δεδομένου πως ο εδώ αντιπρόσωπος τα ανέβασε κατά 25% ίσως και περισσότερο, αγόρασα για όλη τη χρονιά.
Για ψάξτε και τις δικές σας τροφές, πριν και μετά.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η αποστολή αυτών των τροφών γίνεται από την Πολωνία και πιθανολογώ ότι τα 16€ μεταφορικά αφορούν τουλάχιστον 5 σακιά και πάνω...
Εδώ εγώ πλήρωσα (εγώ το ζήτησα να πληρώσω) μεταφορικά για τη τροφή που έτυχα στην κλήρωση του φόρουμ 7,50€ για ένα 14κιλο σακί Αθήνα-Κομοτηνή και με παραλαβή από τη μεταφορική και όχι να μου το φέρουν στην πόρτα μου...
Χρήστο η δική σου περίπτωση ήταν διαφορετική .
"Ένας ιδιώτης έστειλε ένα σακί τροφή"" ....Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το "Ένας επαγγελματίας έστειλε ένα σακί τροφή".
Στέλνω εμπορεύματα σε πολλούς πελάτες μου σε νησιά και σε παραμεθόριες περιοχές και τα μεταφορικά τα χρεώνομαι πια εγώ .Φυσικά δεν το κάνω μόνο εγώ αλλά πλέον έχει γίνει κοινή πρακτική σε όλους τους επαγγελματίες ....

ΥΓ. Πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα κράνος από Αγγλία με δωρεάν μεταφορικά :)

Back