Κ. Νίκο πάτε να συγκρίνεται μία αξιόλογη κάννη όπως είναι η κάννη της 390 με μία κάννη ενός όπλου το οποίο έχει κατασκευαστεί και αγοραστεί με γνώμονα την οικονομία! Το κόστος της κάννης της 390 έχει όσο όλο το όπλο το Boito! Άσχετα αν έχει αχρωμίοτη κάννη, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία νεροσωλήνα. Συγνώμη για αυτόν τον σχολιασμό!Τα συμπερασματα δικα σας παλικαρια !!!!
Άρα υπάρχουν! Απορώ!
Όπως οποιοδήποτε άλλο χρωμιομένο αντικείμενο.Πως είναι χρωμιομένες οι κάννες στα ραβδωτά στρατιωτικά? Με την πρώτη βολή η τριβή της σφαίρας στα τοιχόματα της κάννης θα έσπαγε, έβγαζε το χρώμιο αμέσως. Μήπως είναι χρωμιομένο μόνο το κενό των αυλακώσεων που δεν κάνουν επαφή με την κάννη? Αν και αμφιβάλω.
Κ. Νίκο πάτε να συγκρίνεται μία αξιόλογη κάννη όπως είναι η κάννη της 390 με μία κάννη ενός όπλου το οποίο έχει κατασκευαστεί και αγοραστεί με γνώμονα την οικονομία! Το κόστος της κάννης της 390 έχει όσο όλο το όπλο το Boito! Άσχετα αν έχει αχρωμίοτη κάννη, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία νεροσωλήνα. Συγνώμη για αυτόν τον σχολιασμό!
Συγκρινεται 2 κάννες της μπερέττα, την δική σας και μία αχρωμίοτη, δύσκολα θα βρείτε αλλά υπάρχουν. Και τοτε θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα που στον πίνακα δεν νομίζω να είναι ορατά, αλλά υπάρχουν.
Σίγουρα Λευτέρη, αλλά είναι πολύ λεπτό το τοίχομα για να αντέξει τουλάχιστον για αρκετές ή χιλιάδες βολές ενός ραβδωτού όπλου. Ξέρεις πολύ καλά ότι οι ραβδωτές κάννες έχουν χαμηλό προσδόκιμο βολών ακρβείας, τώρα στα πολεμικά να μην τους πολύ ενδιαφέρει, παρά μόνο η καθήλωση του αντιπάλου.Όπως οποιοδήποτε άλλο χρωμιομένο αντικείμενο.
Με σκληρότητα στα 70 HRC δεν το λες και μαλακό για να αλλοιωθεί από την τριβή, όταν η κάνη στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν ξεπερνάει τα 40 HRC.
Είχα νομίζω ξανά γράψει οτι είχα κάνει μία δοκιμή μεταξύ μπενέλι και 1187 σε ταχύτητες και πίνακα σε διάφορες αποστάσεις. Ο λόγος μία μεγάλη διαμάχη 2 φίλων που αμφότεροι υποστήριζαν τα δικά τους. Εγώ δεν βρήκα καμία ουσιώδη διαφορά. Έλα όμως που η ριμάδα η 1187 σκότωνε χωρίς κανενός αμφισβήτηση έντονα καλυτερα από την μπενέλι!Εχεις δικιο....Το ΒΟΙΤΟ ειναι ενα φτηνο οπλο...οκ. Εγω το λεω ο σιδεριάς....οκ....Μεχρι εδω συμφωνουμε !!!
Ειδα ομως και τις διαφορες στις συγκριτικες δοκιμες που εκανα με την Α390 και την Ρεμι 1100.
Παλι ποιο ''χαμηλα'' ηταν η αχρωμιωτη της 1100....Και με τα 2* και με 3* αστρα της Α390.
Μηπως και η ΡΕΜΙ....ειναι στην κατηγορια του ΒΟΙΤΟ ???
Ειλικρινα το λεω δεν εχω γνωσεις απο οπλα!!! Απο το 1994 κυνηγαω με την Α390....τα ''βρηκα'' μαζι
της....και δεν χρειαστηκε να αλλαξω οπλο.
Τα συμπερασματα τα βγαζω απο δοκιμες μου....γνωσεις δεν εχω....
Είχα νομίζω ξανά γράψει οτι είχα κάνει μία δοκιμή μεταξύ μπενέλι και 1187 σε ταχύτητες και πίνακα σε διάφορες αποστάσεις. Ο λόγος μία μεγάλη διαμάχη 2 φίλων που αμφότεροι υποστήριζαν τα δικά τους. Εγώ δεν βρήκα καμία ουσιώδη διαφορά. Έλα όμως που η ριμάδα η 1187 σκότωνε χωρίς κανενός αμφισβήτηση έντονα καλυτερα από την μπενέλι!
Τώρα, οπως λέει και το γνωμικό: δεν υπάρχει καλός ή κακός ή ευτυχισμένος θάνατος! Είναι όλοι θάνατος!
Μην ξεχνάμε και την ευκολία καθαρισμού. Εκεί "φαίνεται" η διαφορά.Σίγουρα Λευτέρη, αλλά είναι πολύ λεπτό το τοίχομα για να αντέξει τουλάχιστον για αρκετές ή χιλιάδες βολές ενός ραβδωτού όπλου. Ξέρεις πολύ καλά ότι οι ραβδωτές κάννες έχουν χαμηλό προσδόκιμο βολών ακρβείας, τώρα στα πολεμικά να μην τους πολύ ενδιαφέρει, παρά μόνο η καθήλωση του αντιπάλου.
Δεν μιλάμε και για τις μπερν μπάρελς που είναι για λιγότερο από 1500 βολές ακριβείας!
Ευτυχώς που η τεχνολογία προχορά και μας εκπλήσει!
Πιστεύω να το βρήκατε το βιντεάκι
Μη τον ψάχνεις Νίκο. Δεν υπάρχει.Τον μυθο της αχρωμιωτης καννης εψαχνα....
Μη τον ψάχνεις Νίκο. Δεν υπάρχει.
Αυτό που απορώ με κάτι στο βίντεο είναι ο βατηρας απέναντι και εκτοξεύει πως μετρήσαμε ότι το σπάσιμο έγινε στα 80 μετ' ξέρει κανείς η η κάμερα έχει πάνω αποστασιομετρο όπως κάποιες στρατιωτικές διόπτρες .
Η performance shop τι κανη έχει ;;Η μπενελι πάντως επειδή δεν χαλάει ποτέ δεν γίνεται να βάλει αχρωμιωτη κανη γιατί με ελειπη καθαρισμό και χιλιάδες ντουφέκιες θα χαλάσει η κανη και θα μείνει η υπόλοιπη και αυτό δεν το δέχονται οι Ιταλοί.χαχαχαχα,
Δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά με αφορμή αυτό που είπες.Εγώ δεν βρήκα καμία ουσιώδη διαφορά. Έλα όμως που η ριμάδα η 1187 σκότωνε χωρίς κανενός αμφισβήτηση έντονα καλυτερα από την μπενέλι!
Αχρωμιωτη αλλά δεν είναι μαμάΗ performance shop τι κανη έχει ;;
Μιας και βγαίνει Αμερική, ... εξειδικευμένη για παπιά στα 25μ.Η performance shop τι κανη έχει ;;