Οπλουργοί

Το κόστος για αλλαγή μέτρων σε κοντάκι με κόψιμο, cast off και τοποθέτηση πέλματος decelarator κοστίζει 150€ στον Κούρκουλο. Αυτό τουλάχιςτον πλήρωσα εγώ πριν από 3χρόνια περίπου που θέλησα να φέρω ένα καινούργιο όπλο στα μέτρα μου.
Η εργασία έγινε επιτόπου με δοκιμές ξηρών επωμίσεων σε πίνακα με laser pointer. Έφυγα με το όπλο να είναι κυριολεκτικά πρόεκταση του σώματός μου και την νόμιμη απόδειξη στην τσέπη μου.
Τώρα με την κρίση έχω την εντύπωση ότι γίνονται καλύτερες τιμές, χωρίς βέβαια να έχω κάνει κάτι αντίστοιχο πρόσφατα.

Argyhunt, αν δεν σου άλλαξε πέλμα είναι ψηλή η τιμή που σε χρέωσε, εκτός κι αν για να σου φέρει την οριζόντια κλίση τον έβαλες να σου λυγίσει το κοντάκι.
Ουτε πελμα ουτε τιποτε...πρεπει να εγινα κατανοητος και βεβαια ουτε σποδειξη που για μενα εινσι το λιγοτερο αν εκανε σωστα την δουλεια του..

Ουτε πελμα ουτε τιποτε...πρεπει να εγινα κατανοητος και βεβαια ουτε σποδειξη που για μενα εινσι το λιγοτερο αν εκανε σωστα την δουλεια του..
Αργύρη αν μου επιτρέπεις να σε ρωτήσω κάτι γιατί γεννιούνται αναπόφευκτα κάποιες απορίες. Καταλαβαίνω ότι δεν ήξερες από αυτά, άντε να καταλάβω ότι δεν ρώτησες πόσο κόστιζε η επέμβαση, τουλάχιστον δεν ρώτησες πως θα ελέγξεις αυτήν την επέμβαση, αν πέτυχε ή όχι; Για να αναφέρεις το περιστατικό με κάποια πικρία, να υποθέσω ότι το όπλο δεν ήρθε στα μέτρα σου; Από μόνος του δεν σου είπε τι να κάνεις για να το διαπιστώσεις; Επίσης λες ότι δεν απάνταγε στα τηλέφωνα, μα καλά τι έγινε; Έκλεισε το μαγαζί; Εσύ αν θεώρησες ότι η δουλειά δεν έγινε, δεν πήγες μια βόλτα από εκεί; Το άφησες το όπλο έτσι;
Συγνώμη αν σε κουράζω :)

Ο Βαστίλης από προσωπική εμπειρια παντα απαντούσε κ απαντά στα τλφ που του εχω κανει. Στα μετρα εχει και σκοπευτήριο δεν στο ανάφερε. Κάποια λαθη που ειχα αποκτήσει με το παλιό κοντάκι, έκατσε και μου τα διόρθωσε με πολύ υπομονη, ώστε να καταλάβω τα λαθη μου. Ακόμη πήγαινα και με έβλεπε οποτε ήθελα εγω να δω εάν εχω διορθωση τα λαθη που είχα αποκτήσει.

Αυτα που εγραψε ο Δημητρης ο Μπενελλι ειναι ολη η ουσια της υποθεσεις,μου κανει ομως εντυπωση που οπλουργοι που ασχολουνται με κοντακια να μη ξερουν πως επομιζεται το λειοκαννο σωστα...για το αλλο καποιος κανει αυτο καλα και καποιος το αλλο που επισεις εγραψε επισεις ο Δημητρης...καλυτερα να πανε να κανουν αλλοι δουλεια!Το οτι εκοψε το κοντακι,αν ωντος επρεπε καλα του εκανε για να το φερει στα μετρα του πελατη,τα οπλα πρεπει να φτιαχνονται να κανουν οτι εμεις θελουμε...και οχι οτι θελουν αυτα,τωρα αμα το εσφαξε,δηλαδη το εκοψε αδικα αυτο ειναι κακο.

Εγωθεωρω οτι οι εποχες εχουν αλλαξει οικονομικα,παρολλο που καποιοι εχουν μεινει λιγο πισω... Τα 150 ευρω για ρυθμιση της κλισης του κοντακιου δεν μπορω να πω αν ειναι πολλα η λιγα, μπορω να πω οτι εξαρταται... Ειναι λιγα αν σκεφτουμε τα ωφελη που εχει μακροχρονια ο χρηστης και πολλα αν μαλιστα δεν συνοδευονται απο την αναλογη "υποστηριξη" για να διαπιστωσουμε αν η "εγχειριση" πετυχε 'η για μικροαλλαγες που πολλα οπλα μπορει να χρειαστουν... Δεν μπορει να χρεωνεται ιδια τιμη το κοψιμο, η αλλαγη πιτς, η κλιση σε ολο το κοντακι ειτε γινουν ολα μαζι η το καθενα χωριστα, κ ποσο μαλλον αν δεν εξηγεις κ αυτα που διορθωσες...
Καλως η κακως απο πολλες εμπειριες κ εγω θεωρω οτι πολλοι καταξιωμενοι οπλουργοι ειτε επειδη εχουν μεγαλωσει κ βαρεθει, ειτε επιεδη οι εποχες ειναι περιεργες δεν ασχολουνται οπως παλιοτερα με τις οπλουργικες εργασιες κ παρατηρουνται πολλα λαθη κ παραπονα... ΑΥτο πιστευω οτι ηθελε να καυτηριασει κ ο AltairLusso μεταξυ οβαρου κ ατειου κ σε καμια περιπτωση βεβαια την επιλογη του Αργυρη, πως θα μπορουσε αλλωστε...
Θεωρω οτι περα απο τις γνωσεις, ενας καλος οπλουργος πρεπει να εχει κ μερακι, κ δυστυχως η ιστορια εχει δειξει οτι οσο μεγαλωνει κανεις κ θεωρει τον εαυτο του φτασμενο, το μερακι χανεται...

.....Καλως η κακως απο πολλες εμπειριες κ εγω θεωρω οτι πολλοι καταξιωμενοι οπλουργοι ειτε επειδη εχουν μεγαλωσει κ βαρεθει δεν ασχολουνται οπως παλιοτερα......

........Θεωρω οτι περα απο τις γνωσεις, ενας καλος οπλουργος πρεπει να εχει κ μερακι,.....
έτσι το έχω δεί κι εγώ από χρόνια

Πέρα από το να ξέρει, τι και πως να κάνει κάτι, πάνω σ' ενα συγκεκριμένο όπλο ένας οπλουργός , πιστεύω πρέπει να έχει και τις γνώσεις, την πείρα αλλά και την τεχνική κατάρτιση για να το τι ΔΕΝ πρεπει να κάνει πάνω στο όπλο και να έχει τον επαγγελματισμό και το ήθος να αρνηθεί στον πελάτη την όποια εργασία αντιβαίνει τις αρχές του, όσο και αν αυτός επιμένει...

Λοιπον απαντω στις ερωτησεις σας . Τον αυγουστο πηγα και ξαναεδωσα εξετασεις για να παρω τνν αδεια αφου ειχε ληξει μετα απο δεκα και πλεον χρονια απραξιας.
Πρωτη φορα μεσα απο το διαδικτυο ανακαλυψα για σκοπευση διοφθαλμη ...μετρα σε κοντακια κλπ..κλπ. Πηρα το σεμπτεμβρη την beretta και απο το διαδικτυο και απο συμβουλες κυνηγων απο Κυν Συλ ΚΟΡΟΠΙΟΥ . πηγα στον Αντωνακο, τωρα ειναι γνωστη η συνεχεια το οπλο το δοκιμασα σε στοχο οπως ακριβως μου ειπε και διαπιστωσα οτι λιγο ψηλοντουφεκαει ,του εστηλα φωτο και τον επερνα τηλ να δουμε το θεμα . Μετα απο μυνηματα και 5,6 τηλ τσαντιστηκα και εγω , ρωτωντας εμαθα και για τιμες και......kkk.
Να πω επισης οτι πηγα σκοπευτηριο γνωρισα τον εξαιρετικο Μακη ΜΙτα και του ειπα ναμου κανει καποια μαθηματα, εχω κανει 4-5 και πλεον θα συνεχισω να πηναινω γιατι οι παλιες συνηθεις δυσκολα φευγουν και αν δεν σου δειξει καποιος εμπειρος δασκαλος ...νιεντε...hit.

Last edited:
Να πω επισης οτι πηγα σκοπευτηριο γνωρισα τον εξαιρετικο Μακη ΜΙτα και του ειπα ναμου κανει καποια μαθηματα, εχω κανει 4-5 και πλεον θα συνεχισω να πηναινω γιατι οι παλιες συνηθεις δυσκολα φευγουν και αν δεν σου δειξει καποιος εμπειρος δασκαλος ...νιεντε..
Η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσες να κάνεις...

Ο Βαστίλης από προσωπική εμπειρια παντα απαντούσε κ απαντά στα τλφ που του εχω κανει. Στα μετρα εχει και σκοπευτήριο δεν στο ανάφερε. Κάποια λαθη που ειχα αποκτήσει με το παλιό κοντάκι, έκατσε και μου τα διόρθωσε με πολύ υπομονη, ώστε να καταλάβω τα λαθη μου. Ακόμη πήγαινα και με έβλεπε οποτε ήθελα εγω να δω εάν εχω διορθωση τα λαθη που είχα αποκτήσει.

Και εμένα μου έχει δώσει καλη εντύπωση ευγενικό παιδί φαίνεται.

Τελικά το οπλο είχε πρόβλημα ? Τι σου είπε ?
Τι εννοεις ...? Ειπα οτι ψηλοντουφεκαει . Μου ειπε ο Μιτας να παμε καποια στιγμη να το δει ο Πλαστουργος στο Περιστερι χωρις χρεωση αφου γνωριζονται και συνεργαζονται χρονια.....ειδομεν !!!!!

Παρακαλω μην παραφραστουν τα λεγομενα μου για Αντωνακο ...μπορει οπως λετε να ειναι καλος , απλος σε μενα εδειξε εναν χαραχτηρα μη επαγγελματικο
Ποσες φορες εχουμε συστησει καποιον μαστορα καλο σε φιλους , και ο τυπος να τους βγει μαπα....και να λες, μα τον ξερω χρονια.!

Το ρωτω γιατι η λαθος επωμηση μπορει να σου το παρουσιάζει αυτό,(ψηλοντουφεκαει) την στιγμη που ειχες και έναν επαγγελματια να σε παρακολουθη δεν θα έπρεπε να δει εάν συμβαίνει από λάθος επωμηση η όχι.

Το ρωτω γιατι η λαθος επωμηση μπορει να σου το παρουσιάζει αυτό,(ψηλοντουφεκαει) την στιγμη που ειχες και έναν επαγγελματια να σε παρακολουθη δεν θα έπρεπε να δει εάν συμβαίνει από λάθος επωμηση η όχι.
Τασο οχι ...επωμιση σωστη με την υποδειξη του Μακη, αλλωστε εκανα και επωμισεις στον Αντωνανο πριν το φτιαξει , και αφου το εφτιαξε..!

Last edited:
Αν κυνηγάς πουλιά έτσι είναι το σωστό, πρέπει να ψιλοντουφεκάει το όπλο σου.
Ιδανικό είναι να είσαι περίπου 70% πάνω στο στόχο & το υπόλοιπο 30% λίγο πιο ψηλά.
Καλά στο έφτιαξε.
Αν έχεις επιτυχίες μην το πειράζεις ....και μην ψαρώνεις σε οτι ακούς.;)

Last edited:
Αν κυνηγάς πουλιά έτσι είναι το σωστό, πρέπει να ψιλοντουφεκάει το όπλο σου.
Ιδανικό είναι το 70% κάτω / 30% πάνω. Καλά στο έφτιαξε.
Αν έχεις επιτυχίες μην το πειράζεις ....και μην ψαρώνεις σε οτι ακούς.;)
Μηπως τα λες λιγο αναποδα..? Εννοεις 70 πανω...30 κατω

... και μην ψαρώνεις σε οτι ακούς.

Αλέξανδρε φαντάζομαι μου επιτρέπεις να διαφωνήσω μαζί σου στη φράση στου που παρέθεσα. Έχουν δικαίωμα όλοι να γράφουν τις απόψεις τους και καλό είναι να ακούμε τους πάντες. Σημασία έχει μετά ο καθένας μας να έχει σωστή κρίση γι΄αυτά που ακούει και να αποφασίζει αναλόγως... ;)

Back