Ορτύκια

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Σήμερα πήγαμε με τον συν κυνηγό μου Κωπαΐδα ξημέρωμα με θερμοκρασία 2 βαθμούς στον κάμπο ανατολικός άνεμος και τα τριφύλλια κοντά και από το κρύο είχαν γυρίσει. Η έξοδος είχε επιτυχία αφού στην μια και μοναδική φερμα της νεαρής σκύλας του συν κυνηγού μου και συνενεσης των δύο ακόμη νεαρών σκύλων μας σηκώθηκε ένα ορτύκι που μας ακολούθησε μετά από ένα ωραίο σπορτ. Μάλλον θα είναι από τις τελευταίες εξόδους για ορτύκια φέτος. Α πολλές πιασμένες τσίχλες στα κανάλια της Κωπαΐδας.

εμης φιλεμου στεφανε ημασταν για μαυρο δακρυ φετως εδω σε εμας,, με δυο ορτυκια την εβγαλα φετωςςς .hair. τι να κανω να παταω 30 στρεματα για να βρω 2 κολοπουλιααα:mad:

Καλησπερα σε όλους..
Ετοιμαζόμαστε για σπουδαία πράγματα αύριο στο εξοχικό...
Εχω βάλει ήδη στο αυτοκίνητο 12 κουτιά φυσιγγια και έχω έρθει σε συμφωνία με ένα φορτηγό για την μεταφορά των θηραμάτων....
Εάν χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια θα κάνω ανάρτηση...
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Καλησπερα σε όλους..
Εχω βάλει ήδη στο αυτοκίνητο 12 κουτιά φυσιγγια και έχω έρθει σε συμφωνία με ένα φορτηγό για την μεταφορά των θηραμάτων....
Φευγω περυσι νωρίς το πρωί, 17 Νοεμβρίου κ λεω στη μανα μου που επεινε καφε στην κουζινα...
-Μάνα, παω μια βολτα με το σκυλι...
-Πας για μπεκατσα;;;
-Ναι μωρε, παω μια βολτα να περασει η ωρα κ θα ερθω...3 μπεκατσες παω να βαρεσω κι ερχομαι....κ γελάγαμε...
-Στις 11.30 ημουν παλι σπιτι, με 3 μπεκάτσες στο γιλέκο....οχι εκεινη δε το πιστευε, αλλα ουτε εγω ο ίδιος για το 3/3 που συνεβει......sarcastic.

Υ.Γ. Μεγαλη μπουκια τρώγε, μεγαλη κουβεντα μη λες!!!!

Καλησπερα σε όλους..
Τάσο δε θέλω να στη σπάσω αλλά δύο φίλοι που πήγαν μεσοβδόμαδα ένας τρίτη κι ένας Πέμπτη γύρισαν με κουλουρ και έχουν δυνατά σκυλιά μήπως να πας για μπεκατσα

Τάσο δε θέλω να στη σπάσω αλλά δύο φίλοι που πήγαν μεσοβδόμαδα ένας τρίτη κι ένας Πέμπτη γύρισαν με κουλουρ και έχουν δυνατά σκυλιά μήπως να πας για μπεκατσα
Και τι θα τα κάνει τα φυσίγγια και το φορτηγό που έχει μισθώσει.big smile.

Δεν μου την σπας καθόλου..
Λες να μην ξέρω ότι θα φάω φόλα;;
Πάω για να πω ότι κάτι έκανα...
Το ρίχνω και στην πλάκα...
Για μπεκατσα την Κυριακή...

Δεν μου την σπας καθόλου..
Λες να μην ξέρω ότι θα φάω φόλα;;
Πάω για να πω ότι κάτι έκανα...
Το ρίχνω και στην πλάκα...
Για μπεκατσα την Κυριακή...
Τασο, βγαλε τα σκυλακια...ισως παρεις κ καμια φερμα...το κυνηγι ειναι απροβλεπτο.
Βγες να περπατησεις αρχικά.....τα υπολοιπα θα ερθουν οταν πρεπει.

Τασο, βγαλε τα σκυλακια...ισως παρεις κ καμια φερμα...το κυνηγι ειναι απροβλεπτο.
Βγες να περπατησεις αρχικά.....τα υπολοιπα θα ερθουν οταν πρεπει.
Έτσι ακριβώς Κώστα..
Αύριο είναι άλλη μέρα..
Μπορεί να μην βρω εγώ τίποτα και να βρούνε οι άλλοι.... 😂😂😂😂😂

Καλησπέρα σε όλους...
Τρισημειση ώρες μόνο στην συγκεκριμένη καλαμποκια, πουθενά αλλού...
Σήκωσα 2 εγώ με τα ποδια, δεν τουφεκισα...
Ένα σήκωσε η Λούνα τρέχοντας και πέφτοντας στην φερμα πετάχτηκε το πουλί...
Μετά κοιτάζοντας τον Άρη, ο οποίος ήταν γύρω στα 70-80 μέτρα, πέφτει σε φερμα και ταυτόχρονα σηκώθηκαν 3 ναι 3 πουλιά...
Μετά από λίγο κόκκαλο ο Άρης ευτυχώς καμιά 40αρια μέτρα από εμένα, αμέσως πετάχτηκε το ορτυκι κάνοντας προς τα πάνω μου..
Με είδε έστριψε αριστερά, μια τουφεκιά και γιλέκο...
Εάν δεν ερχόταν πάνω μου, ούτε αυτό θα τουφεκαγα...
Αυτά...
Τα ορτύκια δεν καθοντουσαν στην φερμα μάλλον γιατί δεν τους προσφέρει το καλαμπόκι την κάλυψη του τριφυλλιού...
Από το να πω δεν το είδα, καλά περάσαμε στην καλαμποκια...
Επίσης, δεκάδες τσιχλες από τις άκρες να σηκώνονται...
Ειδα 4-2-15 φασσες...

Attachments

• IMG_20241102_083138.jpg
    IMG_20241102_083138.jpg
    580,9 KB · Προβολές: 47
Καλησπέρα σε όλους...
Μετά κοιτάζοντας τον Άρη, ο οποίος ήταν γύρω στα 70-80 μέτρα, πέφτει σε φερμα και ταυτόχρονα σηκώθηκαν 3 ναι 3 πουλιά...
Μετά από λίγο κόκκαλο ο Άρης ευτυχώς καμιά 40αρια μέτρα από εμένα, αμέσως πετάχτηκε το ορτυκι κάνοντας προς τα πάνω μου..
Αυτά...
Τα ορτύκια δεν καθοντουσαν στην φερμα μάλλον γιατί δεν τους προσφέρει το καλαμπόκι την κάλυψη του τριφυλλιού...
Ειδα 4-2-15 φασσες...
παλι καλα τασο μπραβο

Καλησπέρα σε όλους...
Αυτά...
Ειδα 4-2-15 φασσες...
τυχερουληηηηη ποτε θα μας φωναξης να το φαμεεεε .sarcastic. bbq2

Και εγώ σήμερα κωπαιδα να πρασινιση λίγο το μάτι μου ,όχι ότι δεν έχει και εκεί ξερα αλλά από την απελπισία στην ύπαιθρο καλύτερα. Από 11 Οκτωβρίου στα λεγρενα τελευταία μέρα πουλιών, η κατάσταση στο κάμπο ήταν από 0 0 0 1 0 2 1 1 1σταθερα σήμερα 4 σηκωματα στην ίσως τελευταία εξόρμηση γι αυτό το πουλί του χρόνου να μαστε καλά από 10 Νοέμβρη και μετά σταματάω το ορτικι

Καλημερα σε όλους...
Πολύ παααρα πολύ ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ..
Πέριξ των εγκαταστάσεων του Νικολοπουλου..
Απέναντι στο χωράφι με το τριφύλλι, δίπλα από τα φωτοβολταϊκά, κυνηγώντας στα 100 μέτρα μέσα από το κανάλι με βάτα και καλαμιές βγήκε λύκος..
Μόλις μας είδε τρέχοντας διέσχισε το χωράφι και χάθηκε σε κανάλι...
Όσοι και να έτρεξα δεν τον πρόλαβα...
Τα σκυλάκια ήταν μακρια...
ΠΡΟΣΟΧΉ...

Καλημερα σε όλους...
Πολύ παααρα πολύ ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ..
Πέριξ των εγκαταστάσεων του Νικολοπουλου..
Απέναντι στο χωράφι με το τριφύλλι, δίπλα από τα φωτοβολταϊκά, κυνηγώντας στα 100 μέτρα μέσα από το κανάλι με βάτα και καλαμιές βγήκε λύκος..
Μόλις μας είδε τρέχοντας διέσχισε το χωράφι και χάθηκε σε κανάλι...
Όσοι και να έτρεξα δεν τον πρόλαβα...
Τα σκυλάκια ήταν μακρια...
ΠΡΟΣΟΧΉ...
Με πιο σκεπτικό έτρεξες προς τον λύκο???

Back