Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το κυαθιο απλα δεχεται περισσοτερες τριβες με αποτελεσμα χαμηλοτερων ταχυτητων στο στεννο αυλο,τα σκαγια μια χαρα σφαιρικοτητα εχουν,αλλιως δεν φτανουν στο στοχο,και ουτε θυμαμαι τσκακισμενα σκαγια στο χαρτοπολτο απο το στεννο αυλο.,σε ολες της επιφανιες τα ιδια σκαγια βαζουν.Στον αλλο κοσμο του ψιλου σκαγιου,υπαρχουν διαφορες.και πραγματα που ο στεννος αυλος δεν κανει σε συγκεντρωση,οχι ομως στο χοντρο.

Εκει υπερτερει κατα ΠΟΛΥ η ιδιογομωση...
Παντρεμα καννης με φυσιγγι!
Ο ιδιογομωτης μπορει να το κανει σε παρα πολυ μεγαλο βαθμό!
Γομωση για το οπλο του!
Και το μεγαλυτερο κερδος ειναι πως μπορει να το κανει σταθερά και για μεγαλο χρονικο διάστημα....
Κατι που με το εμπορικο φυσιγγι ειναι δυσκολο!!

Οσο ποιο ομαλα και χωρις πολλα στρεσαρισματα βγαινει μια γομωση απο εναν αυλο,κωννο συναρμογης τοσο μπορουμε να ανεβουμε σε ποσοτητα προωθητικου υλικου για να δοσουμε ωθηση στη γομωση χωρις να τη στραπατσαρουμε...σε συνδιασμο με καλης ποιοτητας σκληρα σκαγια και μπαφερ φυσικα για εξτρα προστασια κραταμε συγκετροσεις και φυσικα ορμη για να πανε καπου εκει περα.και το πορτινγ δινει ενα προσθετο χερι στο ολο θεμα εκτονωνοντας καποια αερια,σπαζοντας και τις ενωςεις του συγκετροτηρα.μην στεκεστε μονο στις ταχυτητες και στις συγκετρωσεις βαλτε βιβλια σε αποσταση απο το κεντρο και δειτε πως θα βγουν τα σκαγια σε ολο το πινακα,εκει θα δειτε ποιο σκαγιο σκοτωνει.Αααααααα για να μην το ξεχασω ο μεταλλικος πινακας ειναι το ποιο αχρηστο πραγμα αν θελουμε να δουμε ντουφεκια,αν θελουμε να περασουμε την ωρα μας καλος ειναι.
Ολα αυτα ειναι καθαρα δικες μου αποψεις

Γιώργη, όπως τα έχω δει εγώ τα πράγματα, ο στενός αυλός με ένα φουλ τσοκ θα κάνει παπάδες στα χέρια ενός "βιρτουόζου" της σκόπευσης με φυσιγγι 33 γρ και νούμερο 2. Με τέτοιο φυσιγγι και μόνο με φουλ και έξτρα φουλ, έχω δει να καίγονται τα πράσινα, το ένα πίσω από το άλλο στα 50 μέτρα και πάνω. Δεν γλύτωσε ούτε ένα. Πρέπει να πέρασαν καμιά 30αρια, τα σκότωσαν όλα. Είχαν όλοι beretta 302, 303 με σταθερά φουλ και έριχναν φυσίγγια 32 και 33γρ, νούμερο 1 και 2.
Δωστο αυτό το στήσιμο σε 100 κυνηγούς και αν βρεις πάνω από 5 που μπορούν να το κάνουν, θα σε παραδεχτώ.

. Από φυσίγγια δεν είχα μεγάλη ποικιλία αλλά και με 24γρ νο 7 1/2 έπεσε ο κωτσος ξερός σε λογική απόσταση, επιφυλάσσομαι για περισσότερα στο μέλλον πάντως όσο και να ελαφρύνει ένα δωδεκαρι, εικοσαρι δεν γίνεται.
Και εγω με .410,με ενα Eley 19gr,ολα τα κεντρικης αναφλεξης λειοκαννα ειναι σοβαρα κυνηγετικα,αλλα το καθε ενα εχει τη χαρι του,και απλα στο ποιο ειναι καλητερο βλητικα αναφερομαστε,και σιγουρα λογο μικρης ποικιλιας θελουν ιδιογομωση αν θες μεγιστη αποδωση.Σημερα εφτιαξα ενα 6αστερο στροφειο για το .410,ειδα μια τιμη 90ευρω,και ειπα να το φτιαξω μπας και τα γλιτωσω.big smile.

Έτσι ακριβώς. Για να το πιάσουμε λίγο από την αρχή, υπάρχουν λοιπόν ιδιογομωτες που γεμίζουν με κριτήριο τις στενές τους κάννες και τα σκάγια τους βγαίνουν σφαιρικά και όμορφα. Πολύ ωραία μου ακούγονται όλα αυτά, μακάρι να μπορούσα να το κάνω και γω.
Μια συνταγή όταν βρεις θα την ήθελα.
Φυσικα και φτιαχνεις μια γομωση για καθε καννη αν θες κατι απολυτο.....εγω με το γιωργο ενω εχουμε σχεδον ιδια ντουφεκια εγω βαζω ενα κλικ ποιο δυνατο καψουλι στις ιδιες γομωσεις.
Εσυ με τον Αρι δεν ειναι δυνατον να δουλευεται τα ιδια φυσιγγια με εντελως διαφορετικη γεωμετρια καννης....

Γιώργη, όπως τα έχω δει εγώ τα πράγματα, ο στενός αυλός με ένα φουλ τσοκ θα κάνει παπάδες στα χέρια ενός "βιρτουόζου" της σκόπευσης με φυσιγγι 33 γρ και νούμερο 2. Με τέτοιο φυσιγγι και μόνο με φουλ και έξτρα φουλ, έχω δει να καίγονται τα πράσινα, το ένα πίσω από το άλλο στα 50 μέτρα και πάνω. Δεν γλύτωσε ούτε ένα. Πρέπει να πέρασαν καμιά 30αρια, τα σκότωσαν όλα. Είχαν όλοι beretta 302, 303 με σταθερά φουλ και έριχναν φυσίγγια 32 και 33γρ, νούμερο 1 και 2.
Δωστο αυτό το στήσιμο σε 100 κυνηγούς και αν βρεις πάνω από 5 που μπορούν να το κάνουν, θα σε παραδεχτώ.
Τωρα πρεπει να καταλαβες,αν δεν το ειχες ηδη κανει,τον λογο που μετα τον αρχικο ενθουσιασμό, "εφευγαν"τα φρενατα chockes απο χερια....:);)

Ιδιογομωση φυσικα

Εσυ με τον Αρι δεν ειναι δυνατον να δουλευεται τα ιδια φυσιγγια με εντελως διαφορετικη γεωμετρια καννης....
Ότι φυσιγγι φτιάχνει ο Αρις και είναι ευχαριστημενος, όταν το ρίχνω εγώ απλά ξετρελαίνομαι, η όπτιμα το απογειώνει ;)

Τωρα πρεπει να καταλαβες,αν δεν το ειχες ηδη κανει,τον λογο που μετα τον αρχικο ενθουσιασμό, "εφευγαν"τα φρενατα chockes απο χερια....:);)
Πολλυ απολυτο το φρενατο τσοκ Γιαννη...αυτο το καταλαβα στα μπασιματα φετος που ο ασσος που ειχα 10 χρονια μονιμα πανω στο οπλο μου στα μασιματα οταν εγινε φρενου με δυσκολεψε πολλλλλλυ....απο την αλλη ομως οπου πετυχαινα απλα τα πουλια καπνιζανε καμια σχεση με πριν η με αλλα τσοκ.
Μπορει να εφταιγαν και οι 34 τρυπες τις καννης -τσοκ.sarcastic.

Ότι φυσιγγι φτιάχνει ο Αρις και είναι ευχαριστημενος, όταν το ρίχνω εγώ απλά ξετρελαίνομαι, η όπτιμα το απογειώνει ;)
Ενα καλο ποιοτικο φυσιγγη το δουλευουν μεσες ακρες πολλα οπλα.αν ομως το εψανε καλυτερα για το δικο του οπλο ισως στο δικο σου να μην ταιριαζε τοσο πολυ και το αντιθετο φυσικα

Και εγω με .410,με ενα Eley 19gr,ολα τα κεντρικης αναφλεξης λειοκαννα ειναι σοβαρα κυνηγετικα,αλλα το καθε ενα εχει τη χαρι του,και απλα στο ποιο ειναι καλητερο βλητικα αναφερομαστε,και σιγουρα λογο μικρης ποικιλιας θελουν ιδιογομωση αν θες μεγιστη αποδωση.Σημερα εφτιαξα ενα 6αστερο στροφειο για το .410,ειδα μια τιμη 90ευρω,και ειπα να το φτιαξω μπας και τα γλιτωσω.big smile.
Σωστός Σαραντο συν ότι στο 20 και κάτω κάνεις και οικονομία σε σχέση με τις τιμές των εμπορικών, έχω αγοράσει τα παρελκόμενα για ιδιογομωση αλλά θα γίνει χρήση αλλού, φυσιγγακια 21γρ για τσίχλα και για τα θηράματα που θέλω μέχρι 28γρ είμαι καλυμμένος.

Πολλυ απολυτο το φρενατο τσοκ Γιαννη...αυτο το καταλαβα στα μπασιματα φετος που ο ασσος που ειχα 10 χρονια μονιμα πανω στο οπλο μου στα μασιματα οταν εγινε φρενου με δυσκολεψε πολλλλλλυ....απο την αλλη ομως οπου πετυχαινα απλα τα πουλια καπνιζανε καμια σχεση με πριν η με αλλα τσοκ.
Μπορει να εφταιγαν και οι 34 τρυπες τις καννης -τσοκ.sarcastic.
O σκοπος ειναι να βελτιωσεις μια κακη ατρακτο,εκει εχουν καλυτερη χρηση τα τσοκ φρενου.

Ιδιογομωση φυσικα
Όχι απόλυτα, μπορεί να ριχναν και δικά τους, σίγουρα όμως έριχναν το Lambro καφέ σε ν.2 και ένα παλιό φυσιγγι του Κουτουμανου σε κόκκινο κάλυκα, που ο Αγγελοπουλος δεν το βγάζει πλέον, πάλι σε νούμερο 2 και νομίζω ότι ήταν ή στα 33 ή στα 32. Νομίζω ότι το έβγαζε μόνο σε χοντρά νούμερα. Ο Αρις θα ξέρει καλύτερα και μπορεί να θυμάται και πως το έλεγαν.

Όχι απόλυτα, μπορεί να ριχναν και δικά τους, σίγουρα όμως έριχναν το Lambro καφέ σε ν.2 και ένα παλιό φυσιγγι του Κουτουμανου σε κόκκινο κάλυκα, που ο Αγγελοπουλος δεν το βγάζει πλέον, πάλι σε νούμερο 2 και νομίζω ότι ήταν ή στα 33 ή στα 32. Νομίζω ότι το έβγαζε μόνο σε χοντρά νούμερα. Ο Αρις θα ξέρει καλύτερα και μπορεί να θυμάται και πως το έλεγαν.
Εδωσες μονος σου την απαντηση που καιγανε τα παπια στα 50 μετρα που κακα τα ψεματα ειναι μια σχετικα καλη αποσταση,χοντρο σκαγιο,λιγα γραμμαρια,μεγαλες ταχυτητες και στενα τσοκ.σκεψου μονο τη μπορουν να κανουν δυο δυαρια με ταχυτητα 440-450 σε ενα πρασσινο

Back