Παλιά φυσίγγια

Ειχα ακουσει πως ειχε κ δικα του στο οπλουργειο αλλα δεν ετυχε να τα δω εως τωρα..ομορφουλικο σε εμφανιση...
Ρε κωστα παρατα οτι κανεις κ πηγενε γρηγορα στο μαγαζι,το αφεντικο πηρε σημα κ θα τα σφαζει ολα στο γονατο λεει.. .yelling.

Ειχα ακουσει πως ειχε κ δικα του στο οπλουργειο αλλα δεν ετυχε να τα δω εως τωρα..ομορφουλικο σε εμφανιση...
Ρε κωστα παρατα οτι κανεις κ πηγενε γρηγορα στο μαγαζι,το αφεντικο πηρε σημα κ θα τα σφαζει ολα στο γονατο λεει.. .yelling.
Φίλε Τάσο δεν μου το έδινε,μου το έφερε φίλος για να το σφάξω μόνο και μόνο για να δούμε τι έχει,του το χάρισε ένας ιδιογωμοτης από Αθήνα!!! Δεν με άφηνε να το βάλω με τα άλλα!! λογικά psb1 πρέπει να είναι ε;;; Μόνο το καψουλι δεν γνωρίζω

Φίλε Τάσο δεν μου το έδινε,μου το έφερε φίλος για να το σφάξω μόνο και μόνο για να δούμε τι έχει,του το χάρισε ένας ιδιογωμοτης από Αθήνα!!! Δεν με άφηνε να το βάλω με τα άλλα!! λογικά psb1 πρέπει να είναι ε;;; Μόνο το καψουλι δεν γνωρίζω
ροτβαιλ πρεπει να ειναι.

ροτβαιλ πρεπει να ειναι.
Ροτβαιλ ναι, αλλά σε πορτοκαλί χρώμα και όνομα Παπαϊωάννου,δεν έχω ξαναδεί, συνήθως είχαμε τα μαύρα του Δορκά και πάντα σε 34 γραμμάρια, αυτό εκτός ότι έχει 2!!!!!! γραμμάρια μπαρουτη,είναι 31,50 γραμμάρια σκάγια,και κάλυκας και καψουλι για μένα τουλάχιστον άγνωστο

Θα του πάρει ο διάολος τα ρέστα αν σφάξει άλλο....θα του σφάξω το λαιμό και με τις αρτηρίες θα των δέσω χειροπόδαρα.... .sarcastic. .sarcastic. .sarcastic. .yelling. .yelling.

Ροτβαιλ ναι, αλλά σε πορτοκαλί χρώμα και όνομα Παπαϊωάννου
Eννοει οτι εχει πυριτιδα rottweil..

λογικά psb1 πρέπει να είναι ε;;;
Και εγω λεω πως ισως κ να ειναι rottweil..
Παντως για psb1 το αποκλειω γιατι ειναι αρκετα ψηλα η δοση κ μαλιστα για 32γρ..

Θα του πάρει ο διάολος τα ρέστα αν σφάξει άλλο....θα του σφάξω το λαιμό και με τις αρτηρίες θα των δέσω χειροπόδαρα.... .sarcastic. .sarcastic. .sarcastic. .yelling. .yelling.
Εδωσε μαχαιρια σε αυτο το στολιδι κ ταυτοχρονα με μαχαιρωσε κ εμενα..ακομα ποναω ο ερμος..
Ωχ αχ που λεει κ ο ζολω...sarcastic.

Καλησπερα.Ειδα την πυριτιδα απ το rotweill και εχω απ αυτη 1 κιλο περιπου.Την ειχα αγορσει απο ενα μαγαζι πριν 14 χρονια και μου ειπε οτι ειναι rotweill 7676.
Η 7676 δουλευη σε αλα σεταπ.καραδοκημασμενα.εχω καψη κιλααααα.ειναι γρη σκουρα

Εδωσε μαχαιρια σε αυτο το στολιδι κ ταυτοχρονα με μαχαιρωσε κ εμενα..ακομα ποναω ο ερμος..
καλυμερα παιδια το φυσιγγι εχεις την πρωτη psb1 δεν ειναι ροτβαιλ σε καμια περιπτωση απλα την εισειγαγε ο δορκας σαν ροτβαιλ

Ειναι αληθεια οτι ειναι αρκετα δυσκολο σε πολλες περιπτωσεις να αναγνωριστουν με ακριβεια παλιες πυριτιδες,εδω μας γελανε οι σημερινες....
Αλλα μου εκανε εντυπωση στο φυσιγγι του Αρι το βαρος της πυριτιδας κ τον σκαγιων...
Γνωριζοντας απο δοκιμη περιοδικου οτι το 3Α το '97 γεμιζοταν με psb1 1,90γρ×32,5γρ..
Για αυτο θεωρησα οτι η δοση στο φυσιγγι του Αρι ειναι τσιμπημενη για να ειναι psb1..

πυριτιδα απο rottweil plus(του '94-'95)που μοιαζει με του Αρι σε διαστασεις φυλλιδιων αλλα ειναι πιο σκουρα με βαρος 2,00γρ×34,20γρ..

20200206_125948.jpg

Ειναι αληθεια οτι ειναι αρκετα δυσκολο σε πολλες περιπτωσεις να αναγνωριστουν με ακριβεια παλιες πυριτιδες,εδω μας γελανε οι σημερινες....
Αλλα μου εκανε εντυπωση στο φυσιγγι του Αρι το βαρος της πυριτιδας κ τον σκαγιων...
Γνωριζοντας απο δοκιμη περιοδικου οτι το 3Α το '97 γεμιζοταν με psb1 1,90γρ×32,5γρ..
Για αυτο θεωρησα οτι η δοση στο φυσιγγι του Αρι ειναι τσιμπημενη για να ειναι psb1..

πυριτιδα απο rottweil plus(του '94-'95)που μοιαζει με του Αρι σε διαστασεις φυλλιδιων αλλα ειναι πιο σκουρα με βαρος 2,00γρ×34,20γρ..

View attachment 9209
Αυτή νομίζω μοιάζει πιο πολύ με αυτή
IMG-20190409-193319.jpg

που είχα βρει σε παλιό ΔΟΡΚΑΣ ROTTWEIL ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, μάλλον της ίδιας εποχήσ περίπου (δεν ξέρω), και είχα παρουσιάσει προ καιρού εδώ:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παλιά-φυσίγγια.260/post-395303
και η δόση ήταν, όπως μπορείτε να δείτε, σχεδόν ίδια: 1,99γρ.
Τελικά ποια είναι ;;; Rottweil 7676 ... ή παλιά PSB-1 ;;;;;;;;;;;; .think.

Μπραβο Στελιο το θυμηθηκα,ιδιες μοιαζουν..
το φυσιγγι σου ειναι δεκαετιας '80 ο Δορκας τοτε δεν ειχε επαφες με ισπανικες..rottweil και velox εισηγαγε κ χρησιμοποιουσε..
ουτε εχω δει καμμια αναφορα στα κυνηγετικα περιοδικα δεκαετιας '80 για ισπανικες πυριτιδες,αυτο το ειδα προς τα τελη της δεκαετιας του '90..
Η λυση ειναι να ανοιχτει καποιο rottweil Ελληνικο με κεντρικη σε ca12,16 δεκαετιας 80 η κ πιο παλιο για να το τσεκαρουμε καλυτερα..επιφυλλασομαι.....

Εδω μια διαφημιση αρχες του '96 που αναφερετε η πυριτιδα rottweil..
20200206_154305.jpg

Ροτβαιλ ναι, αλλά σε πορτοκαλί χρώμα και όνομα Παπαϊωάννου,δεν έχω ξαναδεί, συνήθως είχαμε τα μαύρα του Δορκά και πάντα σε 34 γραμμάρια, αυτό εκτός ότι έχει 2!!!!!! γραμμάρια μπαρουτη,είναι 31,50 γραμμάρια σκάγια,και κάλυκας και καψουλι για μένα τουλάχιστον άγνωστο
Πιο παλιά το rotweill γεμίζοτανε σε 32γραμμαρια και ήταν εξαιρετικά,με αυτήν την πυρίτιδα είχε μάλιστα αυτη

Πιο παλιά το rotweill γεμίζοτανε σε 32γραμμαρια και ήταν εξαιρετικά,με αυτήν την πυρίτιδα είχε μάλιστα αυτη
Δυστυχώς δεν.εφτασε όλο το κείμενο......έλεγα λοιπόν ότι η.συγκεκριμενη πυρίτιδα πουλιόταν συσκευασμένη για rotweill και αυτή είχαν τα ομονυμα φυσίγγια που ήταν σε μαύρο κάλυκα με 8 χιλ παφυλα...... Οι γομωσεις που.προτειναν τότε για αυτή τα κυνηγητικά έντυπα ήταν ανάλογες της τότε Α1 και Jk6 για ρελιαστο με μάλλινη 2,00-2,20 για 32-36 γρ.

Ο Παπαιωαννου γέμιζε με την Rottweill και το καψυλι ήταν το 615. Αυτη την Rottweill η Δορκαδα (Δορκας) την συσκεύαζε σε αυτά τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ κουτάκια των 100γρ. Η παλιά αυθεντική Rottweill που άφησε ταιραστιο όνομα στους ιδιογομωτες εκείνης της εποχής ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΚΑΜΙΆ ΣΧΈΣΗ με αυτήν που την κατασκευαζε η MAXAM στην Ισπανία. Η Rottweill στα μεταλλικά κουτάκια ήταν μαύρη/ανθρακι και μικρότερη απ αυτή την πράσινη που διανεμημε η ΔΟΡΚΑΔΑ και γεμιζε και τα δικα της φυσίγγια όπως ο Παπαϊωάννου.(Τα μαυρα ειναι κλεισμενα απ Την Δορκαδα και τα πορτοκαλι του Παπαιωαννου). Τελος να σημειωσω, οτι αλλη ποσοτητα πυριτιδας γεμιζε τα χοντρα 2-3-4-5Νο - αλλη τα 6-7Νο και αλλη στα 8-9Νο (δεχοταν και παραγγελιες ειδικες σε λιγους και καλους πελατες)

Attachments

• 20181001_193252.jpg
    20181001_193252.jpg
    331,8 KB · Προβολές: 31
  • 20190214_192739.jpg
    20190214_192739.jpg
    196,1 KB · Προβολές: 27
  • 20170114_153503-1.jpg
    20170114_153503-1.jpg
    214,1 KB · Προβολές: 35
  • 20191109_231847-1.jpg
    20191109_231847-1.jpg