Παρουσίαση Φυσιγγίων

Αν θες να καταστρέψεις μια κάνη την τρυπάς ή την κόβεις.
Για ποιον λόγο να την καταστρέψεις έτσι και μάλιστα σε ένα proof house ;
Για να δεις αν αντέχει το τεστ ;
Ποιο τεστ ;

Ίσως έγιναν τέτοια "πειράματα" παλιότερα.
Σήμερα με τα διάφορα simulation προγράμματα δεν χρειάζονται.
Φτιάχνεις το μοντέλο στο cad και σου βγάζει το πρόγραμμα ότι στοιχείο θες (με την σχετική αβεβαιότητα φυσικά).

Δεν υπάρχουν μαγικά μέταλλα.
Υπάρχουν κράματα, αντοχές και πάχη.
Ξέρεις τα παραπάνω, ξέρεις και που θα σκάσει η κάνη με μεγάλη ακρίβεια.

Ποιο τεστ ;
Εμένα παντως δεν μου φαίνεται περιεργο διότι ένα φθηνό οπλο κάποτε κινεί την περιεργεια....
Ισως ήθελαν να δουν τις πραγματικες αντοχές του κανοντας αυτό το τεστ κ δεδομένου ότι το οπλο αυτό κατασκευαστηκε εκτός Αγγλιας έτσι ώστε να διαπιστώσουν ποσο ασφαλή μπορεί να είναι ωστε να "κυκλοφορεί" στην χώρα τους.........
Το τεστ αυτό έγινε αρκετά παλια κ οχι τώρα.....

Στο σάιτ του χατζιωτη έχει σοβιετικα baikal που φέρουν κ αγγλικές σφραγίδες δοκιμής κ γράφει τα εξης:

"το πίσω μέρος της κάννης φέρει αγγλικές σφραγίδες δοκιμής από την Τράπεζα Δοκιμών του Μπέρμινγχαμ, στοιχείο που υποδηλώνει ότι το όπλο εισήχθη κάποια στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία."

Προφανώς κ δεν εννοεί το παραπανω τεστ αλλά αυτό μας λέει ότι καποτε οι Άγγλοι τεσταραν τα όπλα που έμπαιναν στην χώρα τους(αν θυμάμαι καλά κάπου το έχω διαβάσει κιόλας) ....

Last edited:
Τάσο,
Δοκιμάζονται όσα έχουν κατασκευαστεί σε χώρες που δεν είναι μέλη της CIP.
H Ρωσία είναι μέλος της τουλάχιστον από το 2015, σύμφωνα με το παρακάτω:
https://en.wikipedia.org/wiki/Commi...nte_pour_l'épreuve_des_armes_à_feu_portatives
Άρα, τα συγκεκριμένα Baikal, μάλλον είχαν εισαχθεί παλαιότερα.

Τάσο,
https://en.wikipedia.org/wiki/Commission_internationale_permanente_pour_l'épreuve_des_armes_à_feu_portative
Ακριβώς, Σοβιετικά ήταν τα συγκεκριμένα......

διαβασα τν κουβεντας παιδια και εχω ν πω αυτο..2009 το πασχα ο πατερας εβαλε κατα λαθος μαγκουμ μεσα στο δικανο μπαικαλ 58 μαε το οπλο δν επαθε τπτ το πηγα και στα γιαννενα σε οπλουργο για ελεγχο,.ο πατερας μ 10 ραματα απο κατω στν αντειχειρα ..τ μπηκε ολο μεσα ο μοχλος αν τ λες σωστα π ανοιγει τ οπλο

διαβασα τν κουβεντας παιδια και εχω ν πω αυτο..2009 το πασχα ο πατερας εβαλε κατα λαθος μαγκουμ μεσα στο δικανο μπαικαλ 58 μαε το οπλο δν επαθε τπτ το πηγα και στα γιαννενα σε οπλουργο για ελεγχο,.ο πατερας μ 10 ραματα απο κατω στν αντειχειρα ..τ μπηκε ολο μεσα ο μοχλος αν τ λες σωστα π ανοιγει τ οπλο
Έχουν κοντό κοντακι κ για αυτό αρκετοί παραπονιουνται για κοπανημα των δαχτύλων στον υποφυλακτηρα της σκανδαλης από φυσίγγια που κλωτσάνε... .
Αλλά να του καρφωθεί η πεταλουδα πρωτη φορα το ακουω(!).....

Ξέρω κ εγώ περιπτωση που ένας βοσκος έβαλε μονοβολο 3" σε παλιο baikal ij26 για να σκοτώσει το βόδι του........

Ολοι οι κατασκευαστές των οπλων έχουν προνοησει και για αυτο, αλλιώς κάθε λίγο θα θρηνουσαμε μάτια κ χέρια σε κάθε πυροβολισμο........
Πάμπολλες αυτες οι περιπτωσεις λόγο άγνοιας.....

Έχουν κοντό κοντακι κ για αυτό αρκετοί παραπονιουνται για κοπανημα των δαχτύλων στον υποφυλακτηρα της σκανδαλης από φυσίγγια που κλωτσάνε... .
Αλλά να του καρφωθεί η πεταλουδα πρωτη φορα το ακουω(!).....

Ξέρω κ εγώ περιπτωση που ένας βοσκος έβαλε μονοβολο 3" σε παλιο baikal ij26 για να σκοτώσει το βόδι του........

Ολοι οι κατασκευαστές των οπλων έχουν προνοησει και για αυτο, αλλιώς κάθε λίγο θα θρηνουσαμε μάτια κ χέρια σε κάθε πυροβολισμο........
Πάμπολλες αυτες οι περιπτωσεις λόγο άγνοιας.....
ναι ολη η πεταλουδα μεσα και το αιμα ποταμι

Δεν έχω ιδέα Λευτέρη τίνος ήταν το όπλο. Είσαι σίγουρος ;

Κάνω μια μικρή μετάφραση για τους φίλους που δεν ξέρουν Αγγλικά.
Έριχνε σκοπευτήριο (τραπ) αν δεν κάνω λάθος το αγώνισμα.
Τελείωσε 1 πούλα και ξεκίνησε την δεύτερη.
Έριξε την προτελευταία τουφεκιά σε ένα δισκάκι το οποίο ΕΣΠΑΣΕ.
Οι διπλανοί, όλοι έμπειροι σκοπευτές, δεν άκουσαν κάτι περίεργο με την προτελευταία τουφεκιά.
ΕΡΙΧΝΕ ΑΝΑΓΟΜΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ.
Στο επόμενο φυσίγγι το όπλο άνοιξε σαν γαρύφαλο στο ύψος της θαλάμης.
Η Remington κράτησε το όπλο και του πρόσφερε νέο δωρεάν.
Η Remington δεν αποκάλυψε αν υπήρχε κατασκευαστικό σφάλμα.
Δεν υπήρξε αγωγή προς την Rem.

Δικά μου συμπεράσματα
Είναι σχεδόν αδύνατο να έμεινε οτιδήποτε από την προηγούμενη τουφεκιά στην κάνη, αφού το δισκάκι έσπασε.
Το όπλο δεν είχε πρόβλημα κατά 99,99999999%
Το πιο πιθανό είναι να ξεκόλλησε το πλαστικό από τον πάφυλα και να έγινε το μπαμ. (Γνώμες ;;;; )

Το έχω ξαναγράψει ... τα μεγαλύτερα μπαμ τα έχω δει παλιότερα σε τραποφύσιγγα.
Η ποσότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της ποιότητας όταν δεν υπάρχουν εξαντλητικοί έλεγχοι.
Πρίν

Δεν έχω ιδέα Λευτέρη τίνος ήταν το όπλο. Είσαι σίγουρος ;

Κάνω μια μικρή μετάφραση για τους φίλους που δεν ξέρουν Αγγλικά.
Έριχνε σκοπευτήριο (τραπ) αν δεν κάνω λάθος το αγώνισμα.
Τελείωσε 1 πούλα και ξεκίνησε την δεύτερη.
Έριξε την προτελευταία τουφεκιά σε ένα δισκάκι το οποίο ΕΣΠΑΣΕ.
Οι διπλανοί, όλοι έμπειροι σκοπευτές, δεν άκουσαν κάτι περίεργο με την προτελευταία τουφεκιά.
ΕΡΙΧΝΕ ΑΝΑΓΟΜΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ.
Στο επόμενο φυσίγγι το όπλο άνοιξε σαν γαρύφαλο στο ύψος της θαλάμης.
Η Remington κράτησε το όπλο και του πρόσφερε νέο δωρεάν.
Η Remington δεν αποκάλυψε αν υπήρχε κατασκευαστικό σφάλμα.
Δεν υπήρξε αγωγή προς την Rem.

Δικά μου συμπεράσματα
Είναι σχεδόν αδύνατο να έμεινε οτιδήποτε από την προηγούμενη τουφεκιά στην κάνη, αφού το δισκάκι έσπασε.
Το όπλο δεν είχε πρόβλημα κατά 99,99999999%
Το πιο πιθανό είναι να ξεκόλλησε το πλαστικό από τον πάφυλα και να έγινε το μπαμ. (Γνώμες ;;;; )

Το έχω ξαναγράψει ... τα μεγαλύτερα μπαμ τα έχω δει παλιότερα σε τραποφύσιγγα.
Η ποσότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της ποιότητας όταν δεν υπάρχουν εξαντλητικοί έλεγχοι.
Βασίλη πριν από καμιά τριανταριά χρόνια σε πρωινό κυνήγι τσίχλας, ρίχνω σε μια και πάρτην κάτω!. Όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά με τον ήχο της τουφεκιάς, τότε είχα μια ραφαέλο σούπερ λούσο!, κοιτάω το κλείστρο ήταν κλειστό, κοιτάω την αποθήκη, είχε πάρει σφαίρα κανονικά, με έτρωγε όμως ότι κάτι δεν είχε πάει καλά, τραβάω το κλείστρο και βγάζω την σφαίρα όλα καλά μέχρι εκεί, λέω δεν κοιτάζω και μέσα?, και τι να δώ! Στα μισά της κάνης είχε κολλήσει το πλαστικό από το ύψος του πάφιλα!. Τελικά άγιο είχα, γύρευε τι θα είχε γίνει, το φυσίγγιο ήταν από τοπικό κατασκευαστή!.

Βασίλη πριν από καμιά τριανταριά χρόνια σε πρωινό κυνήγι τσίχλας, ρίχνω σε μια και πάρτην κάτω!. Όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά με τον ήχο της τουφεκιάς, τότε είχα μια ραφαέλο σούπερ λούσο!, κοιτάω το κλείστρο ήταν κλειστό, κοιτάω την αποθήκη, είχε πάρει σφαίρα κανονικά, με έτρωγε όμως ότι κάτι δεν είχε πάει καλά, τραβάω το κλείστρο και βγάζω την σφαίρα όλα καλά μέχρι εκεί, λέω δεν κοιτάζω και μέσα?, και τι να δώ! Στα μισά της κάνης είχε κολλήσει το πλαστικό από το ύψος του πάφιλα!. Τελικά άγιο είχα, γύρευε τι θα είχε γίνει, το φυσίγγιο ήταν από τοπικό κατασκευαστή!.
Ευτυχως που σε "εκοψε" κ κοιταξες την κάννη....
Το κακό είναι να τυχει καμια τέτοια περιπτωση σε κανα λαγό η κανα κοπαδι φάσσες κλπ γιατι εκει ισως παρασυρθει κάποιος κ ρίξει κ δευτερη...

Το ειπες στον κατασκευαστή?

Ας μεταφέρει κ οι διαχείριση ολα τα παραπανω μυνήματα αλλου γιατί το θέμα επαθε.. εμπλοκή χαχα

Ευτυχως που σε "εκοψε" κ κοιταξες την κάννη....
Το κακό είναι να τυχει καμια τέτοια περιπτωση σε κανα λαγό η κανα κοπαδι φάσσες κλπ γιατι εκει ισως παρασυρθει κάποιος κ ρίξει κ δευτερη...

Το ειπες στον κατασκευαστή?

Ας μεταφέρει κ οι διαχείριση ολα τα παραπανω μυνήματα αλλου γιατί το θέμα επαθε.. εμπλοκή χαχα
Το είπα, καιεεεε? Οι γνωστές δικαιολογίες!, Άσε μετά που δεν μπορούσαμε να βγάλουμε το πλαστικό από μέσα, τελικά ζεστάναμε την κάνη μέχρι που κοκκίνησε και σιγά σιγά σπρώξε και ξανά μανά ζέστανε, εβγήκε!. Τώρα εάν σας πώ ότι από το γεγονός που είδα την κάνη τόση ώρα κοκκινισμένη ήταν η αιτία που πούλησα το όπλο, θα με πιστέψετε?.

Οι Κυπρίδημος και Χατζιώτης είναι σοβαρότατοι, δεν θα δημοσίευαν κάτι χωρίς να το ελέγξουν!

Ποιο τεστ ;

Ίσως έγιναν τέτοια "πειράματα" παλιότερα.
Σήμερα με τα διάφορα simulation προγράμματα δεν χρειάζονται.
Φτιάχνεις το μοντέλο στο cad και σου βγάζει το πρόγραμμα ότι στοιχείο θες (με την σχετική αβεβαιότητα φυσικά).

Δεν υπάρχουν μαγικά μέταλλα.
Υπάρχουν κράματα, αντοχές και πάχη.
Ξέρεις τα παραπάνω, ξέρεις και που θα σκάσει η κάνη με μεγάλη ακρίβεια.
Φιλαράκι φαντάσου τον εαυτό σου να δουλεύει σε τράπεζα δοκιμών και να έχεις του κόσμου τα "παιχνιδάκια" γύρω σου να "παίξεις" όσο θέλεις....
Ε, δεν θα έμπαινες στον πειρασμό να την κάνεις την ζημιά;;;;;
Εγώ με τα μπούνια μέσα.....φουρνέλλλλλοοοοοοοοοο

topic.

Kαι για να μπουμε και λίγο στο τοπικ.....

Πολυ ωραια όλα αυτά αν κ είναι γνωστή η ιστορία της Aγγλικης eley...

Γιατί όμως δεν γίνεται κανένας λόγος για την Ισπανία κ πιο συγκεκριμένα για την maxam?

Είναι τόσο κακό αυτό ώστε να μειώσει τις πωλησεις των φυσιγγιων?

........Απορία το έχω.......

Μέρος δευτερο..
Εδώ βλέπουμε μια ακόμα..διαφημιση.....
Αλλά τα λέει ωραία ο Μπαμπης κ σε ελκύει..........!

Τάσο,
https://en.wikipedia.org/wiki/Commission_internationale_permanente_pour_l'épreuve_des_armes_à_feu_portatives
Ακριβώς, Σοβιετικά ήταν τα συγκεκριμένα......
Έχω την εντύπωση ότι η Ρωσία ήταν μέλος της CIP από πολύ-πολύ πιο πριν από το 2015. Ακόμη κι από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ίσως κι ακόμη πιο πριν, αφού η CIP ιδρύθηκε το 1914, και μέλη της ήταν οι χώρες που είχαν τουλάχιστον μία εθνική τράπεζα δοκιμών.
Ο Κυπρίδημος στο βιβλίο του Σφραγίδες Δοκιμής αναφέρει ότι στη Ρωσία επί Σοβιετικής Ένωσης υπήρχαν 2 τράπεζες δοκιμών, στην Tula και στο Izhevsk, ενώ τώρα λειτουργούν 3, στο Izhevsk, στο Klimovsk (... εκεί έχει δοκιμαστεί και το δικό μου μονόκαννο σύμφωνα με τη σφραγίδα του ;) ) και στο Krasnozavodsk.
Ακόμη και η (Σοσιαλιστική) Γιουγκοσλαβία ήταν μέλος της CIP, μέχρι το 1992. Και τότε, μετά τη διάλυσή της, η CIP αποφάσισε να μην παραδέχεται τις σφραγίδες δοκιμής της τράπεζας δοκιμών της Σερβίας !!!

Οι Κυπρίδημος και Χατζιώτης είναι σοβαρότατοι, δεν θα δημοσίευαν κάτι χωρίς να το ελέγξουν!

Φιλαράκι φαντάσου τον εαυτό σου να δουλεύει σε τράπεζα δοκιμών και να έχεις του κόσμου τα "παιχνιδάκια" γύρω σου να "παίξεις" όσο θέλεις....
Ε, δεν θα έμπαινες στον πειρασμό να την κάνεις την ζημιά;;;;;
Εγώ με τα μπούνια μέσα.....φουρνέλλλλλοοοοοοοοοο

topic.
Φερτεμου εμενα την τραπεζα να την ανατιναξο μαζη με τους τραπεζιτες .very funny. .terror.

Φερτεμου εμενα την τραπεζα να την ανατιναξο μαζη με τους τραπεζιτες .very funny. .terror.
Θα αφήσεις μακρυ μουσι αντάρτικο.......
Θα βάλεις στο εσωτερικό 20 βαρέλια sipe και θα ανάψεις το φυτιλι.........
Ω ρε μάνα μου τι θα γένει.........sarcastic.

Άρη ο πατέρας σου για να συνέβη αυτό ,μάλλον δεν είχε επωμισει το όπλο, αλλά το κράταγε στα χέρια. Έχω ξαναγράψει πως μπορούμε να ριχνουμε μαγκνουμ φυσίγγια σε 70αρες θαλαμες, εκτός τα φυσίγγια HP που είναι αυτά που παράγουν κατά μέσο όρο 1050 bar, αλλά και αυτά δεν είναι επικίνδυνα σε σύγχρονα όπλα με 70αρες θαλαμες. Όσο για το μπαικαλ που << προσπαθούν να σκάσουν >> στην τράπεζα δοκιμών του Μπέρμιγχαμ, δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλουν 20αρι φυσίγγι μπροστά από το 12αρι, είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως σε ένα τέτοιο εργαστήριο με τον εξοπλισμό που διαθέτει και την τυπικότητα που διακρίνει τους Βρετανούς, αντί να δοκίμαζαν με φυσίγγια που θα γνώριζαν τι πιέσεις αναπτύσσουν, θα έκαναν κάτι τέτοιο που δεν είναι μετρησιμο; Να το έκαναν στην Καμπούλ μαστουρωμενοι έχει κάποια λογική, αλλά στο Μπέρμιγχαμ;

Άρη ο πατέρας σου για να συνέβη αυτό ,μάλλον δεν είχε επωμισει το όπλο, αλλά το κράταγε στα χέρια. Έχω ξαναγράψει πως μπορούμε να ριχνουμε μαγκνουμ φυσίγγια σε 70αρες θαλαμες, εκτός τα φυσίγγια HP που είναι αυτά που παράγουν κατά μέσο όρο 1050 bar, αλλά και αυτά δεν είναι επικίνδυνα σε σύγχρονα όπλα με 70αρες θαλαμες. Όσο για το μπαικαλ που << προσπαθούν να σκάσουν >> στην τράπεζα δοκιμών του Μπέρμιγχαμ, δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλουν 20αρι φυσίγγι μπροστά από το 12αρι, είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως σε ένα τέτοιο εργαστήριο με τον εξοπλισμό που διαθέτει και την τυπικότητα που διακρίνει τους Βρετανούς, αντί να δοκίμαζαν με φυσίγγια που θα γνώριζαν τι πιέσεις αναπτύσσουν, θα έκαναν κάτι τέτοιο που δεν είναι μετρησιμο; Να το έκαναν στην Καμπούλ μαστουρωμενοι έχει κάποια λογική, αλλά στο Μπέρμιγχαμ;
Ο χατζιωτης έκανε λόγο για ένα "παιχνιδι" που συνήθιζαν στο Μπέρμιγχαμ όταν τους εφερναν όπλα για καταστροφή...

Λυπάμαι αλλα αν μας ρωτάτε εδώ μέσα θα μείνετε με την απορία, κ για να σας λυθεί πρεπει να ρωτήσετε τους αρθρογράφους..
Η "οπλογνωσια" παραμενει 24ωρες το 24ωρο ανοιχτή για να στειλεται e mail...
Και ο Κυπριδημος απαντάει παντα κ στα πάντα....

Και επειδή έχετε κ τις γνώσεις αν δεν σας αρέσει κάποια απαντηση που θα σας δώσει θα μπορέσετε να τον "κοντράρεται" στα ίσια....

Last edited:
Back