Παρουσίαση Φυσιγγίων

Το αριστερό είναι το παλιό......

Το πρωτο που προσεξα..
Πριν κάτι χρόνια στον ίδιο κάλυκα το ειχα βρει κανονικά με cx 2000,κ συγκεντρωτηρα giovanni, με την ίδια πυρίτιδα κ δόση....

:(:confused:

View attachment 47803
Άλλαξε avatar Τάσο.....yelling.

Για πείτε πως σας φαίνεται ?
Το ρίχνω πολλά χρόνια ... μερικές χρονιές το ύψος του πάφυλα ήταν μικρό άλλες πιο μεγάλο.
Πυρίτιδες δεν ξέρω αν άλλαξε ...
Το αγαπημένο μου φυσίγγι για τσίχλες για πολλά χρόνια.

View attachment 47788
ωραιο φυσιγγι για νορμαλ θερμοκρασιες και πολυ συγκεντρωτικο ,το μονο μειον η τιμη του ,φαντασου φετος ποσο θα παει.

ναι, σωστός
απορώ πως επιβίωσε ...

Όλα τα φυσιγγια επιβιώνουν..
Και αν κάποιο δεν τα καταφέρει δεν έχει να κάνει με την απόδοση του...

"Το τάδε φυσιγγι το σταμάτησαν γιατί δεν ήταν καλό", τέτοια φράση δεν υπάρχει.........

ωραιο φυσιγγι για νορμαλ θερμοκρασιες
Με το σεταπ που περιέγραψα παραπανω, είχα δει ότι η υγρασία ήταν ο εχθρός του.....

[...]

Tungsten super shot (TSS) is a tungsten-alloy material that has a density that is 22 percent higher than standard tungsten, and 56 percent more dense than lead. This equates to longer terminal velocities, the ability to use smaller shot sizes, and cleaner kills.You can go a full FIVE sizes down and still get similar penetration.

[...]

(Μτφρ.)

[...]

Τα σκάγια σούπερ βολφραμίου (TSS) είναι ένα υλικό από κράμα βολφραμίου που έχει πυκνότητα 22 τοις εκατό υψηλότερη από το τυπικό βολφράμιο και 56 τοις εκατό μεγαλύτερη πυκνότητα από τον μόλυβδο. Αυτό ισοδυναμεί με μεγαλύτερες μένουσες ταχύτητες, και τη δυνατότητα χρήσης μικρότερων μεγεθών σκαγιών. Μπορείτε να κατεβείτε πέντε ολόκληρα μεγέθη και να εξακολουθήσετε να έχετε παρόμοια διείσδυση.

[...]

Οι Αμερικανοί βρήκαν την λύση αλλά σέβονται και την φύση και τους Νόμους της

Η ταχύτητα των φυσιγγίων που παρουσίασε ο Βασίλης ήταν 1200 π/δλ, 365 μ/δλ μόνον δηλαδή

Μήπως οι φίλοι που γεμίζουν για υδρόβια με ένα νούμερο μόνον χονδρότερα σκάγια από αυτό που ήδη δουλεύουν, ανεξάρτητα από τύπο (νομίζω απλά, επινικελωμένα και επιχαλκωμένα δουλεύουν ως τώρα), και χαμηλώνοντας την ταχύτητα αρκετά έχουν καλυτέρα αποτελέσματα?

Δείτε την διαφορά (πάλι, με ενδεικτικά νούμερα!)

shot size velocity & energy table.jpg

Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω ξανά ποιο φυσίγγιο θα έχει καλύτερη συγκέντρωση, κατανομή, ισοκατανομή και διάτρηση…φυσικά το «αργό»….

Υπάρχει και μια σύγχυση που την καταλαβαίνω και αφορά τις καιρικές συνθήκες, και πολλοί φίλοι το παρανοούν…Δεν λέω ότι το φυσίγγιο δεν πρέπει να είναι «φορτωμένο». Όχι...στις ίδιες καιρικές συνθήκες το Νο 4 του παραδείγματος βγάζει 1135 π/δλ και το Νο 5 1330…Το «αργό» υπερισχύει έτσι λένε οι νόμοι της Φύσης όχι εγώ…

Υ.Γ…δεν κάνω καμία σύγκριση των TSS με τα απλά σκάγια…μην παρεξηγηθώ…ούτε κέρδος έχω από τίποτα, ούτε υδρόβια κυνηγάω...:).Καλό σας απόγευμα!

Attachments

Last edited:
ωραιο φυσιγγι για νορμαλ θερμοκρασιες και πολυ συγκεντρωτικο ,το μονο μειον η τιμη του ,φαντασου φετος ποσο θα παει.
Ακριβώς σα που το πες! Το μόνο μείον του η τιμή του. Το αγαπημένο μου φυσεκι με διαφορά από το επόμενο. Έχω σκοτώσει πραγματικά από πέρδικα ,μέχρι φάσσα και λαγό με αυτό, που απλά έτυχε να είναι μέσα στη θαλάμη του τουφεκιού . Το είχα πάρει δοκιμαστικά για τα τρυγόνια μια έναρξη και από τότε δε βρήκα άλλο που να συγκριθεί μαζί του . Αλλά με 7.80 ευρώ το πακέτο μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να ψαχνομαστε και αλλού

Ντισαποιντιντ‼️ στα 72 - 80 γιαρντς περίμενα καλύτερα αποτελέσματα ‼️
Αφού στραβοτουφεκάει δεν τον είδες ;
Ούτε μια κέντρο.
Όλες δεξιά και κάτω έφυγαν.
Πάρκινσον έχει ;

Φυσιγγάρες όμως ... ο ξάδερφος θα τιράει το παπί στα 80 μπαμπουριασμένος στην καθίστρα, θα σηκώνω την Benella κωλόπανο καταή το παπί.
Θα μπδής παν', θα γκουρλώσ τα μάτια, ρε ξάδερφε τι φτιάνς ααααα ;
Το ξεσφούρλιασες θα μου λέει.
Μόλις γκστουμπής κάτ' θα του λέω ... Έλα απόρτ τώρα αχαχαχα

Δεν .sex hard. για 10€ το ένα προκειμένου να ζήσω την παραπάνω σκηνή θα τα έδινα ...

Στην στρατόφαιρα θα έχει κάποιες μικρές πιθανότητες να μου πάρει παπί, στην ιονόσφαιρα καμία.

Και μετά ξυπνήσαμε ...

Καινούργια φουρνιά Ρουμελιώτης sporting. Μου τα έδωσε πριν δυο βδομάδες στο σκοπευτήριο ο Γιάννης, για να τα σφάξω. Και μόνο σήμερα βρήκα λίγο χρόνο κι έσφαξα ένα. Μου έδωσε και άλλα δυο, ένα με piston skeet, κι ένα σε πράσινο κάλυκα και νο 7,5 αλλά αυτά θα τα δούμε άλλη μέρα. Ο Γιάννης παίρνει εδώ και χρόνια τα φυσίγγια του από τον Ρουμελιώτη, και τα σκοπευτικά και κυνηγετικά. Σε αυτά εδώ λέει, του είπε ο Αντρέας ότι βάζει τώρα μπαρούτι CSB-4 (... είναι ένα κλικ πιο προοδευτική από τη CSB-5 που έβαζε συνήθως). Και, από ότι θα δούμε κι από τη δοσολογία παρακάτω, πράγματι αυτή πρέπει να είναι.

View attachment 47406
View attachment 47407
View attachment 47408
View attachment 47409
View attachment 47410
Συνέχεια παρακάτω, να δούμε και τα σκάγια ...
Έσφαξα σήμερα το απόγευμα, συνοδεία φραπέ :), και τα υπόλοιπα 3 κι όχι 2 που είχα γράψει παραπάνω ...
Πάμε πρώτα στο hyperion sporting No. 7,5 ... Η μόνη διαφορά από το προηγούμενο, στο χρώμα του κάλυκα, πράσινος. Και φυσικά στο Νο των σκαγιών που είναι πραγματικά 7,5 με διάμετρο γύρω στο 2,4mm με 12,5 σκάγια/γραμμάριο.

IMG_20220505_163637.jpgIMG_20220505_165136.jpgIMG_20220505_165302.jpgIMG_20220505_165732.jpg
Ξέχασα να αναφέρω ότι και σε αυτό η πυρίτιδα είναι η CSB-4 (και όχι η CSB-5) όπως προκύπτει εξάλλου κι από τη δοσολογία ...

Το επόμενο είναι επίσης σχεδόν όμοιο με το πρώτο, με μόνη διαφορά ότι έχει βύσμα piston-skeet. Ο κάλυκας (όπως σε όλα, Fiocchi 12/70/8 με 616) δεν αναγράφει τίποτα (εντελώς ατύπωτος), γι' αυτό δεν ξέρω μήπως το φυσίγγι αυτό είναι ειδική παραγγελία του Γιάννη, απ'όσο ξέρω κι άλλες φορές του έχει γεμίσει φυσίγγια όπως τα θέλει. Η πυρίτιδα κι εδώ είναι η CSB-4 στην ίδια δοσολογία με τα προηγούμενα.

IMG_20220505_164129.jpgIMG_20220505_171123.jpgIMG_20220505_171232.jpgIMG_20220505_171951.jpg
Να σημειώσω εδώ ότι ο συγκεντρωτήρας piston-skeet είναι ο γνήσιος Gualandi και όχι ο ιμιτασιόν του Καρδαρά, όπως θα περίμενε κανείς ως πιο πιθανό !!!
IMG_20220505_171531.jpg

Ανεβάζω και το τελευταίο, κι αυτό σε πράσινο κάλυκα Fiocchi 12/70/8 me 616 ... Εδώ υπήρξαν κάποιες "εκπλήξεις", με κυριότερη όσον αφορά τα σκάγια, γιατί ενώ περίμενα αυτό που αναγράφει ο κάλυκας, δηλ. 24 γρ. skeet, στο ζύγισμα βγήκαν 29 γραμμάρια !!! Τουλάχιστον στο νούμερο Νο 9,5 ήταν σωστά, με 21,3 σκάγια/γρ. και διάμετρο (κατά μέσο όρο) 2 mm.

IMG_20220505_164042.jpg
Η άλλη έκπληξη ήταν στην πυρίτιδα. Εδώ, κρίνοντας από το σχήμα και τη δοσολογία, πρέπει να είναι η PSB+5.
IMG_20220505_172805.jpgIMG_20220505_173633.jpg
Ο συγκεντρωτήρας εδώ είναι επίσης piston-skeet ... αλλά ο ελληνικός (του Καρδαρά) Είναι ολοφάνερες οι διαφορές από του Gualandi που έδειξα στο προηγούμενο φυσίγγι !!!

IMG_20220505_173047.jpgIMG_20220505_173345.jpg
Φαντάζομαι, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι κι αυτό το φυσίγγι δεν είναι της κανονικής παραγωγής του Ρουμελιώτη, αλλά ειδική παραγγελία για το Γιάννη !!!

Ανεβάζω και το τελευταίο, κι αυτό σε πράσινο κάλυκα Fiocchi 12/70/8 me 616 ... Εδώ υπήρξαν κάποιες "εκπλήξεις", με κυριότερη όσον αφορά τα σκάγια, γιατί ενώ περίμενα αυτό που αναγράφει ο κάλυκας, δηλ. 24 γρ. skeet, στο ζύγισμα βγήκαν 29 γραμμάρια !!! Τουλάχιστον στο νούμερο Νο 9,5 ήταν σωστά, με 21,3 σκάγια/γρ. και διάμετρο (κατά μέσο όρο) 2 mm.

View attachment 47859
Η άλλη έκπληξη ήταν στην πυρίτιδα. Εδώ, κρίνοντας από το σχήμα και τη δοσολογία, πρέπει να είναι η PSB+5.
View attachment 47860View attachment 47861
Ο συγκεντρωτήρας εδώ είναι επίσης piston-skeet ... αλλά ο ελληνικός (του Καρδαρά) Είναι ολοφάνερες οι διαφορές από του Gualandi που έδειξα στο προηγούμενο φυσίγγι !!!

View attachment 47862View attachment 47863
Φαντάζομαι, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι κι αυτό το φυσίγγι δεν είναι της κανονικής παραγωγής του Ρουμελιώτη, αλλά ειδική παραγγελία για το Γιάννη !!!
Στέλιο όσα πιστον σκητ έχω πάρει από τον Ρουμελιώτη είναι με Gualandi. Και κάθε φορά που κάνω παραγγελία με ρωτάει ποιόν από τους δύο ( Καρδαρα , Gualandi ) θελω. Αυτή την φορά θα του πω να μου φτιάξει και με τους δυο.

View attachment 47859
View attachment 47860View attachment 47861

View attachment 47862View attachment 47863
Στέλιο όσα πιστον σκητ έχω πάρει από τον Ρουμελιώτη είναι με Gualandi. Και κάθε φορά που κάνω παραγγελία με ρωτάει ποιόν από τους δύο ( Καρδαρα , Gualandi ) θελω. Αυτή την φορά θα του πω να μου φτιάξει και με τους δυο.
Γνωρίζετε εάν έχουν διαφορά με τα κυνηγετικά;

Το επόμενο είναι επίσης σχεδόν όμοιο με το πρώτο, με μόνη διαφορά ότι έχει βύσμα piston-skeet. Ο κάλυκας (όπως σε όλα, Fiocchi 12/70/8 με 616) δεν αναγράφει τίποτα (εντελώς ατύπωτος), γι' αυτό δεν ξέρω μήπως το φυσίγγι αυτό είναι ειδική παραγγελία του Γιάννη, απ'όσο ξέρω κι άλλες φορές του έχει γεμίσει φυσίγγια όπως τα θέλει. Η πυρίτιδα κι εδώ είναι η CSB-4 στην ίδια δοσολογία με τα προηγούμενα.

View attachment 47852View attachment 47853View attachment 47854View attachment 47855
Να σημειώσω εδώ ότι ο συγκεντρωτήρας piston-skeet είναι ο γνήσιος Gualandi και όχι ο ιμιτασιόν του Καρδαρά, όπως θα περίμενε κανείς ως πιο πιθανό !!!
View attachment 47858
Καλησπέρα σε όλους ! Στέλιο περίμενα πως και πως την παρουσίαση,από τα φυσίγγια που σου είχα δώσει.σε ευχαριστω πολύ για την αναλυτική παρουσίαση.
Επισης ευχαριστω τον Ανδρέα για τα φυσίγγια που μου έφτιαξε και την άψογη αποστολή τους.στάλθηκαν σε μπαλέτα σε μια μεγάλη παραγγελία με κόστος μεταφορικών από Πάτρα-Χανια 0,13 λεπτά του €..
Θα τολμήσω να πω ότι τώρα με την csb-4 τα θεωρώ ανώτερα από την csb-5 που έβαζε πριν.από ότι μου είπε δεν έβρισκε csb-5.μου φάνηκαν επισης ένα κλικ πιο μαλακα από πριν.
Το βασικό μου φυσίγγι στο compak είναι το piston skeet με gualanti σε νούμερο 8.
Το νούμερο 7,5 με κανονική τάπα Καρδάρα στον πράσινο κάλυκα είναι με αντιμόνιο 5% και το πήρα για κάποια μάκρυνα πιάτα.
Το 8 με την τάπα καρδάρα ( το κλασικό Ρουμελιωτης hyperion ) τα πήρε ο αδελφός μου για το compak sporting,σε πολύ μεγάλη ποσότητα,αλλα έχω ρίξει και εγώ μερικά από αυτά.
Τελος το 9,5 με τάπα piston skeet καρδάρα ,τα παράγγειλα εγώ σε αυτά τα γραμμάρια σε μερικά λίγα κουτιά καθώς ήθελα να τα δοκιμάσω για να τα ρίξω μετέπειτα στο κυνήγι τσιχλας σε περπατητο που κάνω, σε αρκετά κλειστά κομμάτια.μου σύστησε ο Ανδρέας να βάλουμε psb-5 σε αυτό.
Τα φυσίγγια τα παραλάβαμε πριν από κανενα μήνα και οι τιμές τους ήταν τότε στα 5,5€ ..Εξαίρεση τα 7,5 με 5% αντιμόνιο που ήταν 6€ και τα piston skeet gualanti στα 5,7€.συν τα μεταφορικά 0,13 λεπτά του €.

Back