Φίλε Νικόλαε να είσαι γερός να χαίρεσαι την πολύ αξιόλογη συλλογή σου.Φίλε Κων/νε, δεν προορίζω κάποιο προς πώλησην. Προς το παρόν τουλάχιστον...
Γνήσιος οπλόφιλος είμαι, για την ακρίβεια ''δικαννόφιλος'', κι έχω καταφέρει να κάμω μιαν συλλογή από 10 συνολικά δίκαννα, 8 ορθά & 2 πλάγια... (Στα 10, συμπεριλαμβάνω και το Ellipse Evo Light τής Caesar Guerini, το οποίο θα γίνει δικό μου προσεχώς...)
Για την ιστορία, ακριβώς τα κάτωθι είναι, όλα κι όλα μου:
Δίκαννα ορθόκαννα (cal. 12):
(1) Antonio Zoli Columbus Gold, (2) Beretta SV 10 Perennia 1 (Kick Off system), (3) Browning Cynergy Hunter Light, (4) Caesar Guerini Essex, (5) Caesar Guerini Invictus 1 Sporting, (6) Marocchi Finnclassic 512 SD Light, (7) SKB 605 S, (8) Caesar Guerini Ellipse Evo Light.
Δίκαννα πλαγιόκαννα (cal. 12):
(9) Armitalia di Lucchini (under lever), (10) Ugartechea 40 EX.
Δυό, τρία θέματα προς προβληματισμό:
1. Οσα όπλα και να έχουμε πάντα με ένα θα τουφεκάμε ( κυνήγι , σκοπευτήριο) . Είναι πολύ ωραίο που έχουμε την δυνατότητα της επιλογής ανάλογα με τον τύπο του θηράματος ή του αθλήματος ( σπόρτιγκ , skeet, trap) , επίσης είναι το όνειρο κάθε οπλόφιλου να έχουμε και να τα κανακέυουμε όπλα σαν και τα δικά σου που έχουν δώσει και κάτι στην οπλοκατασκευή - οπλογνωσία αλλά το γεγονός είναι ότι με ένα θα πάμε στον κυνηγότοπο. Δυστυχώς ...
2. Δεν σε αγχώνει το ότι πρέπει να παρακολουθείς πότε λήγουν τόσες άδειες; και καλά αυτό ξεπερνιέται με ένα μικρό πρόστιμο, κυρίως
3. δεν σε αγχώνει τι γίνεται με την φύλαξη; προσωπικά, αν και έχω και οπλοκιβώτιο και συναγερμό, ότι δεν χωράει στο οπλοκιβώτιο το κουβαλάω μαζί μου με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Και τι θα γίνει η συλλογή σε περίπτωση που σπάσει ο διάλος το ποδάρι του και χάσεις ένα από αυτά οπότε, θα πρέπει να κατασχεθούν και τα υπόλοιπα λόγω "ανικανότητας φύλαξης πυροβόλου όπλου"; και που θα αποθηκεύσουν στο ΑΤ όπλα τόσο αξιόλογα μέχρι να γίνει η δίκη; ( και είναι γνωστή η ταχύτητα που δουλεύουν τα δικαστήρια).
Τα γράφω γιατί με προβληματίζουν κι εμένα σοβαρά μια που κι εγώ (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα) στα ίδια είμαι. Δύο πλαγιόκαννα του παππού, ένα για σκοπευτήριο , δύο ορθόκαννα για κυνήγι, ένα επαναληπτικό και γέμισε το οπλοκιβώτιο. Ασε που πλέον είναι εντελώς ανασφαλές το να υπάρχει οπλοκιβώτιο στο σπίτι με την μόδα να ξεπακτώνουν και να παίρνουν όλο το χρηματοκιβώτιο (άρα και το οπλοκιβώτιο).
ΥΓ1: Ολα τα όπλα σου είναι αξιόλογα αλλά το ότι τα 3 στα 10 οπλα είναι Caesar Guerini κάτι λέει ε;
ΥΓ2: Τελικά είμαστε κυνηγοί ή οπλόφιλοι;