Πλαγιόκαννο

Σίγουρα αξίζει σε ετούτη την ενότητα και μία μνεία στα ''θρυλικά'', αμερικανικά πλαγιόκαννα, ''PARKER''...!!

Αν και σχεδόν άγνωστα στη γηραιά ήπειρο, άκρως επιτυχημένα στις ΗΠΑ, πολύ αξιόπιστα κι ανθεκτικά λειόκαννα, δίχως να υστερούν καθόλου στο αισθητικό κομμάτι κιόλας, καθότι φέρουν μία όμορφη, κλασσική όψη και γραμμή, κι ας είναι εξ Αμερικής (η οποία, ως γνωστόν, δεν φημίζεται και για την κομψότητα στις κατασκευές της...)

www.youtube.com/watch?v=8mHcUca99Yk

Επίσης, θα δείτε πάμπολλα πλαγιόκαννα PARKER και στο μαγαζάκι τού Steve Barnett, ακριβώς εδώ:

www.stevebarnettfineguns.com/parker-1-shotguns-for-sale
θα μπορουσα να εχω . Περασε απο τα χερια μου ενα κοντο και με ανοιχτα τσοκ αλλα με τα σημερινα φυσιγγια αρχισε να παραβιαζει το κλειδι .Εχουν ενα . Εχω κρατησει ομως ενα υπεροχο FOX

Με 150 εβαψα το μισο σπιτι πο την εξω μερια.
Δεν ειναι λιγα λεφτα..
Σωστά τα λες Γιάννη και μάλιστα όταν δίνονται για βαφή που, σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται η κουρτίνα που κρύβει το Ζονγκ, δεδομένου ότι λένε ότι γίνεται για να καλύψει χτυπήματα, σκουριές και αλλά ... παράσημα. Επίσης σε περίπτωση μεταπώλησης δεν τα παίρνεις αυτά τα λεφτά πίσω με τίποτα. Ε είπα να το επαναφέρω πλήρως το οπλάκι, πήρα και το εφ' άπαξ και είπα να επιτρέψω και μία υπερβολή στο εαυτό μου .big smile. .

Αλλωστε μου έκατσε τέλεια και όπως λένε οι εγγλέζοι: "αν βρείς όπλο που σου κάθεται τέλεια αγόρασέ το αμέσως κι αν δεν πωλείται κλέψ' το".

Επίσης θυμίζω αυτά που είπε ο μεγάλος δάσκαλος Τζωρτζ Μπεστ ότι: "δικά μας λεφτά είναι μόνο αυτά που φάγαμε εμείς οι ίδιοι " και ... το πιό ωραίο " το 90% από τα λεφτά μου τα έφαγα σε ποτά και πουτ@νες τα υπόλοιπα ξοδευτήκανε τζάμπα" .

Με αυτά σαν γνώμωνα, ας πάει και ένα 150άρι στο οπλάκι. Αλλωστε στο κυνήγι το έχουμε αγγαλιά τόσες ώρες να μην μας αρέσει κι όλας;

Σίγουρα αξίζει σε ετούτη την ενότητα και μία μνεία στα ''θρυλικά'', αμερικανικά πλαγιόκαννα, ''PARKER''...!!

Αν και σχεδόν άγνωστα στη γηραιά ήπειρο, άκρως επιτυχημένα στις ΗΠΑ, πολύ αξιόπιστα κι ανθεκτικά λειόκαννα, δίχως να υστερούν καθόλου στο αισθητικό κομμάτι κιόλας, καθότι φέρουν μία όμορφη, κλασσική όψη και γραμμή, κι ας είναι εξ Αμερικής (η οποία, ως γνωστόν, δεν φημίζεται και για την κομψότητα στις κατασκευές της...)

www.youtube.com/watch?v=8mHcUca99Yk

Επίσης, θα δείτε πάμπολλα πλαγιόκαννα PARKER και στο μαγαζάκι τού Steve Barnett, ακριβώς εδώ:

www.stevebarnettfineguns.com/parker-1-shotguns-for-sale
Πολύ ωραία οπλα αυτό είναι συγουρο αλλά τι παραπάνω μπορεί να μας προσφέρουν από ένα πλάγιο baical των 400 ευρώ??Μου αρέσουν πολύ τα πλάγια αλλά δεν έχω ασχοληθεί τόσο ώστε να καταλάβω τι θα μου δώσουν αυτά με 75,000 ευρω

Λέγε μας ωρέ @Σπύρος για το chapuis πόσα κιχλοκοτσυφα κ φασσες γκρέμισε.. .yel.

Ρίξαμε κ κάνα εμπορικό φουσεκι?
Φέτος Τάσο με την αλλαγή τόπου κατοικίας...ασε...
Αράχνες έπιασε το Chapuis...

Ευελπιστώ την καινούρια χρονιά σε ενα δυναμικό comeback...ίδωμεν...

Το πλαγιοκανο chapuis σε μπεκατσοτουφεκο είναι νομίζω ότι καλύτερο υπάρχει , ανώτερο και από τα ακριβότερα βρετανικά δικαννα
Από πού και ως που το έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα Λευτέρη? Το λες μόνο ως προς τα μπεκατσούφεκα ή γενικά?
Εγώ έχω μακράν άλλη άποψη!

Το chapuis έχει στην ένωση των δύο καννών συνολικό πάχος τοιχωμάτων σχεδόν ίδιο με το πάχος τοιχώματος μίας κάννης και όχι δύο όπως σε όλα τα υπόλοιπα, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το εύρος των καννών να είναι στενότερο και από ενός 20αριου. Έτσι περιορίζεται στο ελάχιστο το μεγαλύτερο μειονέκτημα των πλαγιοκαννων που είναι και η αιτία οι σκοπευτές να επιλέγουν μόνο ποζε. Ο σχεδιασμός των κλειδιών και της βάσης είναι ο πιο άρτιος μηχανικά, γενναία πάχη συμπαγούς μετάλλου και όχι τρυπημενου πισω κοντά στον καθρέπτη και φαρδιά έδραση στον πιρο που μειώνει τις ροπές αριστερά-δεξιά. Αυτό είναι συνδυασμός ορθού σχεδιασμού και μηχανισμού λειτουργίας Blitz όπου όλα είναι τοποθετημένα πάνω στην πλάκα της σκανδάλης και όχι εντός της βάσης. Έτσι με μικρών διαστάσεων βάση έχει αντοχή όση και μία πολύ ογκοδεστερη βάση, αν είχε και ευθύγραμμες σφυρες θα επρόκειτο για το τέλειο σύστημα. Πολύ ωραία αισθητικά ένωση βάσης-κοντακίου που μοιάζει με αυτή των Merkel ,μηχανική σκανδάλη, απουσία κάτω ριγας, και για τα δικά μου γούστα η γωνιωδης και όχι η κυρτή έκδοση είναι κομψοτέχνημα.

Το chapuis έχει στην ένωση των δύο καννών συνολικό πάχος τοιχωμάτων σχεδόν ίδιο με το πάχος τοιχώματος μίας κάννης και όχι δύο όπως σε όλα τα υπόλοιπα, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το εύρος των καννών να είναι στενότερο και από ενός 20αριου. Έτσι περιορίζεται στο ελάχιστο το μεγαλύτερο μειονέκτημα των πλαγιοκαννων που είναι και η αιτία οι σκοπευτές να επιλέγουν μόνο ποζε. Ο σχεδιασμός των κλειδιών και της βάσης είναι ο πιο άρτιος μηχανικά, γενναία πάχη συμπαγούς μετάλλου και όχι τρυπημενου πισω κοντά στον καθρέπτη και φαρδιά έδραση στον πιρο που μειώνει τις ροπές αριστερά-δεξιά. Αυτό είναι συνδυασμός ορθού σχεδιασμού και μηχανισμού λειτουργίας Blitz όπου όλα είναι τοποθετημένα πάνω στην πλάκα της σκανδάλης και όχι εντός της βάσης. Έτσι με μικρών διαστάσεων βάση έχει αντοχή όση και μία πολύ ογκοδεστερη βάση, αν είχε και ευθύγραμμες σφυρες θα επρόκειτο για το τέλειο σύστημα. Πολύ ωραία αισθητικά ένωση βάσης-κοντακίου που μοιάζει με αυτή των Merkel ,μηχανική σκανδάλη, απουσία κάτω ριγας, και για τα δικά μου γούστα η γωνιωδης και όχι η κυρτή έκδοση είναι κομψοτέχνημα.
Σε όλα αυτά συμφωνώ! ΑΛΛΑ με την προϋπόθεση να λειτουργεί απροβλημάτιστα κάτι που δεν το κάνει.
Να αποδεικνύει την θεωρητική αντοχή του, κάτι που δεν το κάνει.
Να είναι σωστά σκληρυμένο για να αντέχει, κάτι που δεν το έχει και να αντέχει εν μέρει στην οξείδωση, κάτι όπου είναι επιρρεπεί!

Τώρα... Ας ρωτήσω και εγώ τη μλκια μου μιας και μιλάτε για σοβαρά δίκαννα, αλλά αυτά είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς συμπεριλαμβανομένου εμού. Μεταξύ Zabala και Baikal αναζητώ ένα πλαγιοκαννο με μάγκνουμ κάννες και δύο σκανδάλες ( ή και μια αν δεν υπάρχει διαθέσιμο μάγκνουμ με δύο σκανδάλες) πια θα ήταν η επιλογή σας; Εννοείται αν υπάρχει σε αυτή την οικονομική κατηγορία άλλη μάρκα που δεν γνωρίζω, ευπρόσδεκτη. Εξαιρούνται τα τουρκικά τα οποία δεν θα επέλεγα ποτέ.

Τώρα... Ας ρωτήσω και εγώ τη μλκια μου μιας και μιλάτε για σοβαρά δίκαννα, αλλά αυτά είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς συμπεριλαμβανομένου εμού. Μεταξύ Zabala και Baikal αναζητώ ένα πλαγιοκαννο με μάγκνουμ κάννες και δύο σκανδάλες ( ή και μια αν δεν υπάρχει διαθέσιμο μάγκνουμ με δύο σκανδάλες) πια θα ήταν η επιλογή σας; Εννοείται αν υπάρχει σε αυτή την οικονομική κατηγορία άλλη μάρκα που δεν γνωρίζω, ευπρόσδεκτη. Εξαιρούνται τα τουρκικά τα οποία δεν θα επέλεγα ποτέ.
Όποιο απ'τα δύο θα πήγαινα για λόγους αξιοπιστίας σε δισκανδαλο αποκλειστικά και αν γινόταν και απλούς εξολκεις.
Έχεις σκοπό να ρίξεις μάγκνουμ;
Θα διάλεγα αυτό που θα μου ερχόταν καλύτερα επάνω μου και θα είχε καλύτερο ζύγισμα στα χέρια μου.
Το Ζαμπάλα είναι ένα κλικ πιο ακριβό σε €

Back