καλησπερα παιδια....τυχαια βρηκα μια Κυπριακη σελιδα κυνηγετικου καταστηματος
Κοιταξτε ενα Franchi Astore, με ατσαλι Boehler, μονο 600 ευρω!!!!
Και αυτο το οπλο, εδω θα το πουλουσαν τα καταστηματα μας, κανα 2000 ευρω!!!
https://www.facebook.com/pasyky/photos/pcb.1758079481113847/1758079034447225/?type=3&theater
Εαν και η εσωτερική κατάσταση του όπλου (κάννες, κλειδιά, μηχανισμός) είναι παρόμοια με την εξωτερική, τα 600 ευρώ γιαυτό το όπλο, είναι σαν να σου λέει ''παρτο φίλε στο χαρίζω''...
Έτυχε να πιάσω στα χέρια μου και να κυνηγήσω ένα παρόμοιο Franchi Αstore, στο ξεκίνημα τις κυνηγετικής μου σταδιόδρομίας, χάρη σ' ένα γείτονά στο χωριό που βρισκόταν στην δύση της δικής του κυνηγετικής σταδιοδρομίας...
Βλέποντας -ο συχωρεμένος πια- τη μανία και τη ''λύσσα'' που είχα μικρός με το κυνήγι, πολλές φορές μου έδινε το όπλο και υπο την καθοδήγηση του, πηγαίναμε κοντινές στο χωριό βόλτες...
Το όπλο έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και πολύ, μα πάρα πολυ καλές κάννες...
Ποιοτικά, ανάμεσα στα όπλα της εποχής του, το βαζω, σίγουρα, δίπλα σ' ενα Merkel 147Ε, ενα Beretta 426, ενα Manufrance Robust 246, Ενα Bernardelli Hemingway...
Είναι απο τα όπλα που έχτισε το θρύλο της Franchi πριν, βέβαια, γίνει και αυτή κομμάτι του Beretta Group...
Βαση της ποιότητας του (υλικά-χειροποίητη εργασία) αν κατασκευαζόταν σήμερα, πιστεύω, θα' παιζε στις 4.000 Ευρω, ίσως και παραπάνω...
Προσωπικά Χρύσανθε, αν η κατάστασή του είναι καλή, θα το προτιμούσα απο το Fabarm beta...