Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Καλημερα στην παρέα! Σε παλια τεύχη Κυνηγεσίας- Κυνοφιλίας υπάρχουν όπως θα θυμαστε κάποιοι παρουσιάσεις φυσιγγίων και σε καποιες γινόταν αναφορά για βύσμα "ελληνικό Tiger 20mm". Υπάρχει αυτο το βύσμα ακόμη; Μήπως εχει αλλαξει όνομα;

τα βυσματα tiger δεν νομιζω να υπαρχουν σημερα..τουλαχιστον σαν ονομα....
παρομοιας κοπης ειναι τα σημερινα θωδη,τασκωφ κλπ......

View attachment 15621
Το πρωτο αριστερα θυμιζει το αμερικανικό downrange .

Πολυ ωραιες οι φωτο μετα την βολη και πως ανοιγουν τα πεταλα .well done. .

Το πρωτο αριστερα θυμιζει το αμερικανικό downrange .

Πολυ ωραιες οι φωτο μετα την βολη και πως ανοιγουν τα πεταλα .well done. .
Αν ισως εξαιρεσουμε καποιες πατεντες του Στοκα τοτε ολα τα υπολοιπα μαλλον βασιζονται πανω σε αντιγραφες εξωτερικου...

Αν ισως εξαιρεσουμε καποιες πατεντες του Στοκα τοτε ολα τα υπολοιπα μαλλον βασιζονται πανω σε αντιγραφες εξωτερικου...
Σωστα τις προάλλες κοιτουσα τις Alcan . Σημερα ξερουμε τον lb6 με φελο η ντιανα ως πατέντα.
Η Alcan φαινεται ηδη απο το 70 προσφερε κυαθιο ετοιμο με fiber.

photoupload

Σωστα τις προάλλες κοιτουσα τις Alcan . Σημερα ξερουμε τον lb6 με φελο η ντιανα ως πατέντα.
Η Alcan φαινεται ηδη απο το 70 προσφερε κυαθιο ετοιμο με fiber.

photoupload
Εχω τετοιους και νομιζα οτι ηταν απο Γαλλια Οσο ζουμε μαθαινουμε

Η ντιανα δεν δημιουργει αμορτισερ ( δεν συμπιεζεται ) γνωριζει καποιος........ για ποιον λογο
εβαλε ντιανα....και οχι φελλο ??
Δεν γνωριζω να σας απαντησω ακριβως κυριε Νικο , αλλα οπως το φανταζομαι εχεται δικιο η σημερινη ντιανα ειναι κουτσουρο συτη που χρησιμοποιουσαν οι αμερικανοι ισως να ηταν ποιο ελαστική? Οσοι εχεται ανοιξει παλια αμερικανικα θα θυμαστε αυτη την βυσματωση.
laptop keyboard keys not working

Δεν γνωριζω να σας απαντησω ακριβως κυριε Νικο , αλλα οπως το φανταζομαι εχεται δικιο η σημερινη ντιανα ειναι κουτσουρο συτη που χρησιμοποιουσαν οι αμερικανοι ισως να ηταν ποιο ελαστική? Οσοι εχεται ανοιξει παλια αμερικανικα θα θυμαστε αυτη την βυσματωση.
Την δεξια βυσματωση την εχω συναντησει σε παλια 10βολα winchester.....αλλα σκληρο υλικο μου φανηκε....

Το ταπακι ήταν πάνω στην πυρίτιδα για έμφραξη των αερίων μετά οι δύο τάπες από πεπιεσμένο χαρτοπολτό μάλλον και τα σκάγια προστατευμένα με ένα φιλμ διάφανου πλαστικού.....

Το ταπακι ήταν πάνω στην πυρίτιδα για έμφραξη των αερίων μετά οι δύο τάπες από πεπιεσμένο χαρτοπολτό μάλλον και τα σκάγια προστατευμένα με ένα φιλμ διάφανου πλαστικού.....
Αυτο τα ταπακι ολα τα λεφτα ,Γαμω τις πατεντες ,δεν υπαρχει καθολου διαφυγη αεριων

Το ταπακι απο αριστερα ( που φαινεται σαν βαση τάρτας) ηταν πανω στην πυριτιδα μαλλον ηταν κερωμενο η βερνίκι, και οι αλλες δυο απο πανω , σε καποια super x υπηρχε αυτο το πλαστικο Mylar σε αλλα οχι .

Αντί για buffer νομίζω το έκαναν.
Όχι Κώστα δεν εννοώ το bufer ...... Είχαν ένα πλαστικό διάφανο γύρω από τα σκάγια που τα προστάτευε όπως τα πέταλα του συγκεντρωτηρα....... Φαντάσου το σαν ένα κομμάτι φιλμ γύρω από τα σκάγια.....

Όχι Κώστα δεν εννοώ το bufer ...... Είχαν ένα πλαστικό διάφανο γύρω από τα σκάγια που τα προστάτευε όπως τα πέταλα του συγκεντρωτηρα....... Φαντάσου το σαν ένα κομμάτι φιλμ γύρω από τα σκάγια.....
Αυτό σου λέω.
Ξέρω πιο λες.
Αντί για buffer αυτό μάλλον έβαζαν.

Back