Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

received_210369863574076.jpegreceived_197158681711003.jpeg
Καλησπέρα. Αυτό το βύσμα σας λέει κάτι; Σα χρονολογία είναι πολύ παλιό, λίγο άνω της 20ετιας, έχω βρει δυο μεγάλες σακούλες γεμάτες από δαύτα, του πατέρα μου. Είναι 18χιλ το ύψος του και σκληρό σαν κούτσουρο. Με τη ρελιάστρα χειρός, θα μπορούσα κάπως να το αξιοποιήσω άραγε στα 30-32γρ?

View attachment 11186View attachment 11187
Καλησπέρα. Αυτό το βύσμα σας λέει κάτι; Σα χρονολογία είναι πολύ παλιό, λίγο άνω της 20ετιας, έχω βρει δυο μεγάλες σακούλες γεμάτες από δαύτα, του πατέρα μου. Είναι 18χιλ το ύψος του και σκληρό σαν κούτσουρο. Με τη ρελιάστρα χειρός, θα μπορούσα κάπως να το αξιοποιήσω άραγε στα 30-32γρ?
Εχεις καποιες πυριτιδες ;

View attachment 11186View attachment 11187
Αν δεν κανω λαθος ειναι οι παλαιοι του Καρδαρα....πριν την φωτια στις εγκαταστασεις του,Εχω και εγω αρκετους,σε διαφορα υψη....μου τους χαρισε φιλος,δεν τους εχω χρησιμοποιησει ποτε,αλλα νομιζω οτι αν το βυσμα στη φωτο ειναι 18ρη θα ειναι χαμηλο στα 30-32 γραμμαρια!!

το βυσμα στη φωτο ειναι 18ρη θα ειναι χαμηλο στα 30-32 γραμμαρια!!
Πράγματι είναι χαμηλό για τη δουλειά που το θέλω, σκέφτομαι (χωρίς να ξέρω εάν έχει νόημα από άποψη ασφαλείας-αποδοσης) με κοντύτερο κάλυκα εάν θα μπορούσε να γεμίσει με στρογγυλό ρελι.

Πράγματι είναι χαμηλό για τη δουλειά που το θέλω, σκέφτομαι (χωρίς να ξέρω εάν έχει νόημα από άποψη ασφαλείας-αποδοσης) με κοντύτερο κάλυκα εάν θα μπορούσε να γεμίσει με στρογγυλό ρελι.
Σε χαμηλοτερο καλυκα θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει,αν και ειμαι της γνωμης,αφου αρχιζεις τωρα την ενασχοληση ,να δουλεψεις με νεα υλικα....υπαρχουν αξιολογα βυσματα και Ελληνικα και εισαγωγης!!Τωρα στα 32 gr για να ξεκινησεις την προσπαθεια σου,ευκολες και με μεγαλο ευρως πυριτιδες ειναι και η Α1 και η PSB1 και η CSB5(30gr.)Αυτες τις δουλευει κατα κορον ο Ρουμελιωτης,στα 32αρια και στα 30αρια, που οπως ανεφερες τα εχεις κυνηγησει!!!!Η συμβουλη μου ειναι να ξεκινησεις με αστεροειδες κλεισιμο,εκει ειναι πιο ευκολα τα πραγματα.....σου ευχομαι καλη επιτυχια ,εξαλου ειναι τοσα εμπειρα παιδια στο φορουμ,για οποιαδηποτε βοηθεια χρειαστεις!!!

το ρελι ηταν το μοναδικο κλεισημο που εκαναν ολοι οι κυνηγοι το 1980 , πριν την εξαπλοση του ετοιμου φυσιγγιου , μονο ρελι υπηρχε , και με μεγαλη επυτηχια , με ταπες απο μαλη , κετσε , χαρτοπολτο , μετα το 1985 μας ηρθαν οι συγκερωτηρες , και το αστερι , που δυσκολα εκλειναν καπιοι , αλλα ηθελαν και εξτρα εργαλεια , εκτος απο την ρελιαστρα χειρος που ειχαν

οποτε το ρελι ειναι πρακτικα ποιο ευκολο απο το αστερι , και εγω που κλεινω και με αστερι και με ρελι δεν εχω δει στο ρελι καμια δυσκολια ουτε στην αποδοση του φυσιγιου , ουτε και στην δυσκολια κατασκευης του ρελιου , και με απλο συχρονο φτηνο στροφιο , αλλα και ακριβο στροφιο , και ολο αυτο το μπερδεμα που γινετε τελευτεα με την ιδιογωμοση , οτι ο ενας αυτο ειναι το σωστο , και ο αλλος οτι αυτο δεν ειναι σωστο αλλα και επικυνδηνο , και ειναι το αλλο και μπλα μπλα , στο τελος με ολα αυτα θα αποτρεψουμε νεους κυνηγους να αρχησουν την ιδιογωμοση , γιατι δεν θα ξερουν τι να πρωτοδιαλεξουν , και ποιο ειναι το σωστο και το λαθος , και θα νομηζουν οτι η ιδιογωμοση ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΟΥΝΟ ,

Φιλοι μου,κοιταζοντας ενα σωστο ρελιαστο φυσιγγιο,μερικοι βλεπουν κατι πολυ ευκολο και απλο ,στο ολο στησιμο και στο κλεισιμο!!!Και καποιοι αλλοι,ενδεχομενως με αλλη αντιληπτικη ικανοτητα και γνωση,βλεπουν κατι διαφορετικο....ειναι πολυ απλο να ξεφυγεις ,οπως πολυ δυσκολο να εισαι σωστος!! ο καθενας μας αυτα που λεει η λογικη του..πραττει!!!δεν ειναι κακο αυτο,απλα ειναι διαφορετικο!!Οσο για την αναβαση στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΟΥΝΟ,εγω πιστευω οτι αν εισαι ορειβατης(ιδιογομωτης) θα καταφερεις να σκαρφαλωσεις!!!αν δεν εισαι θα φας τα μουτρα σου...και ο νοων νοειτω!!!

Back