Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Αν κ προφανως δεν εχει να κανει με τον συγκεντρωτηρα αλλα το βαζω σε αυτο θεμα..
Βρηκα στο κυνηγι εναν giovanni με τρια ψιλα σκαγια κολλημενα στον πατο του τα οποια ειχαν παραμορφωθει,δεν ξερω αν παραμορφωθηκαν κατα την βολη η αν ετυχε...
Πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο αν κ εχω κοιταξει παρα πολλους ριγμενους συγκεντρωτηρες που βρισκω τυχαια.....

Τάσο αυτό που λες το εχω δει μια φορά σε διασπορέα καρδαρά ή gualandi, δεν θυμαμαι σιγουρα, αλλα ηταν 9.5 νουμερο σκάγι. Ένα μονο ειχε κολλησει, στην βαση του σταυρού. Φαντάζομαι οτι θα συμβαινει μονο σε πολύ ψιλά σκάγια.

Αν κ προφανως δεν εχει να κανει με τον συγκεντρωτηρα αλλα το βαζω σε αυτο θεμα..
Βρηκα στο κυνηγι εναν giovanni με τρια ψιλα σκαγια κολλημενα στον πατο του τα οποια ειχαν παραμορφωθει,δεν ξερω αν παραμορφωθηκαν κατα την βολη η αν ετυχε...
Πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο αν κ εχω κοιταξει παρα πολλους ριγμενους συγκεντρωτηρες που βρισκω τυχαια.....
Και έτυχε (να κολλήσουν), και παραμορφώθηκαν κατά τη βολή ... ;) Η πίεση μεταξύ της κατώτερης στοιβάδας των σκαγιών και του πάτου του κυαθίου είναι πολύ μεγάλη κατά την πυροδότηση, ασύγκριτα μεγαλύτερη από την πίεση κατά το κλείσιμο του φυσιγγίου, οπότε είναι πιθανότερο να κόλλησαν κατά την πυροδότηση παρά κατά το κλείσιμο του φυσιγγίου που είπε ο Κώστας. Αυτό το βλέπουμε σε ριγμένους συγκεντρωτήρες όπου συνήθως ο πάτος είναι γεμάτος βαθουλώματα (αποτυπώματα των σκαγιών), ενώ σε φυσίγγια που σφάζουμε ποτέ δεν βλέπουμε τόσο έντονα ανάγλυφο τον πάτο του συγκεντρωτήρα όσο σφιχτά κι αν είχε κλειστεί το φυσίγγι.
Πιστεύω ότι στην παραπάνω περίπτωση έπαιξαν ρόλο διάφοροι παράγοντες ... Αυξημένες πιέσεις (Pmax) στο συγκεκριμένο φυσίγγι ... Τα ψιλά σκάγια ... που λόγω μικρότερης επιφάνειας καρφώθηκαν λίγο παραπάνω στο πλαστικό, σε συνδυασμό με την παραμόρφωση τους. Έτσι κάποια έτυχε να κολλήσουν στον πάτο ... Και επειδή ήταν ψιλά, επομένως και ελαφρά, δεν κατάφεραν να αποσπαστούν, κατά το φρενάρισμα του συγκεντρωτήρα στον αέρα.

Last edited:
Ένα καινούργιο κυαθιο μπάνισα σήμερα στο σκοπευτήριο από το υπερυψωμένο σταντ μόλις έριξα, πήγα να δω περί τίνος πρόκειται? Από το αμορτισέρ κατάλαβα ότι ειναι ισπανικό αλλά δεν είχα ξαναδεί χρωματιστό.

Τα πέταλα είχαν ανοίξει αλλά όχι σε όλες τις πλευρές μονοπαντα, το ποτηράκι χαμηλό υπέθεσα ότι πρόκειται για κάποιο φυσίγγι skeet της maxam αλλά λίγο παρακάτω βρήκα ένα γεμάτο και λύθηκε η απορία.

bbcode image upload
Θα το άνοιγα να δούμε δοσολογία αλλά πιθανόν να είναι η csb5 οπότε δώρον άδωρον.

Ένα καινούργιο κυαθιο μπάνισα σήμερα στο σκοπευτήριο από το υπερυψωμένο σταντ μόλις έριξα, πήγα να δω περί τίνος πρόκειται? Από το αμορτισέρ κατάλαβα ότι πρόκειται για κάποιο ισπανικό αλλά δεν είχα ξαναδεί χρωματιστό.

Τα πέταλα είχαν ανοίξει αλλά όχι σε όλες τις πλευρές μονοπαντα, το ποτηράκι χαμηλό υπέθεσα ότι πρόκειται για κάποιο φυσίγγι skeet της maxam αλλά λίγο παρακάτω βρήκα ένα γεμάτο και λύθηκε η απορία.

bbcode image upload
Θα το άνοιγα να δούμε δοσολογία αλλά πιθανόν να είναι η csb5 οπότε δώρον άδωρον.
Επιμεταλλωμενα βλεπω η μπερδευομαι?

Ένα καινούργιο κυαθιο μπάνισα σήμερα στο σκοπευτήριο από το υπερυψωμένο σταντ μόλις έριξα, πήγα να δω περί τίνος πρόκειται? Από το αμορτισέρ κατάλαβα ότι ειναι ισπανικό αλλά δεν είχα ξαναδεί χρωματιστό.

bbcode image upload
Πολύ παχύ και βαθύ ρελι! Η μπερδεύουν οι φωτογραφίες;; Περίεργο για φυσιγγι 28γρ...αρχική 368 μ/σ;;!
.think.

Last edited:

bbcode image upload
Τα φυσίγγια RIO που καταναλώνονται στην Αμερική, γεμίζονται εκεί, έχει εργοστάσιο στο Τέξας ... Δεν εισάγονται από την Ισπανία. Πιθανόν να φτιάχνονται εκεί και κάποια από τα συστατικά (συγκεντρωτήρες, σκάγια, κάλυκες ??? δεν ξέρω ...). Έχει και δικό της ξεχωριστό site http://www.rioammo.com/ , το θυμόμουν από παλιότερα και τώρα έριξα πάλι μια ματιά, και να τι λέει για τα παραπάνω φυσίγγια με το μπλε βύσμα:
"... We have expanded our range introducing a Target Load Low Recoil and with a transparent case and blue wad. This is achieved thanks to two key innovations developed by RIO Ammo’s R&D team: the transparent hull to see what is inside the shotshell and the highly visible blue wad. Shooters can easily follow the trajectory of their shot and adjust accordingly to break more clays ..."

http://www.rioammo.com/en/rio_ammunition/products/sporting_cartridges/target_load_trap_281

Αυτό απαντά, κατά κάποιο τρόπο, και στην απορία του Γιώργου @george k για τη χαμηλή ταχύτητα. Στην Αμερική δεν είναι ασυνήθιστες τέτοιες ταχύτητες στα σκοπευτικά φυσίγγια, σε πολλά σκοπευτήρια μάλιστα είναι και "υποχρεωτικές" ... Οι λόγοι είναι χαμηλή ανάκρουση, και μικρότερη ηχητική όχληση ... ;)

Πολύ παχύ και βαθύ ρελι! Η μπερδεύουν οι φωτογραφίες;; Περίεργο για φυσιγγι 28γρ...αρχική 368 μ/σ;;!
.think.
Ναι όπως το βλέπεις είναι Γιώργο μπανικο φυσιγγακι.
Τα φυσίγγια RIO που καταναλώνονται στην Αμερική, γεμίζονται εκεί, έχει εργοστάσιο στο Τέξας ... Δεν εισάγονται από την Ισπανία. Πιθανόν να φτιάχνονται εκεί και κάποια από τα συστατικά (συγκεντρωτήρες, σκάγια, κάλυκες ??? δεν ξέρω ...). Έχει και δικό της ξεχωριστό site http://www.rioammo.com/ , το θυμόμουν από παλιότερα και τώρα έριξα πάλι μια ματιά, και να τι λέει για τα παραπάνω φυσίγγια με το μπλε βύσμα:
"... We have expanded our range introducing a Target Load Low Recoil and with a transparent case and blue wad. This is achieved thanks to two key innovations developed by RIO Ammo’s R&D team: the transparent hull to see what is inside the shotshell and the highly visible blue wad. Shooters can easily follow the trajectory of their shot and adjust accordingly to break more clays ..."

http://www.rioammo.com/en/rio_ammunition/products/sporting_cartridges/target_load_trap_281

Αυτό απαντά, κατά κάποιο τρόπο, και στην απορία του Γιώργου @george k για τη χαμηλή ταχύτητα. Στην Αμερική δεν είναι ασυνήθιστες τέτοιες ταχύτητες στα σκοπευτικά φυσίγγια, σε πολλά σκοπευτήρια μάλιστα είναι και "υποχρεωτικές" ... Οι λόγοι είναι χαμηλή ανάκρουση, και μικρότερη ηχητική όχληση ... ;)
Σωστά, άσε που στο σκοπευτήριο 34 βατηρες ×4 λέω εγώ τώρα τι να τις κάνεις τις υψηλές ταχύτητες θα σου φύγει ο ώμος.

Λογικα PAT(patent)..

Μονο στα φυσιγγια του υπηρχε...αν τα βρεις πουθενα...
Σε εντυπωσιασε βλεπω?.. .sarcastic.
Τάσο τον βρήκα σήμερα στο σκοπευτήριο και θυμήθηκα την κουβέντα που είχαμε γι'αυτόν προ καιρού. Δεν γράφει τίποτα και ίσως η διαφορά είναι και στη φούστα αυτουνου.
caterers topsail beach nc
Το αμορτισέρ έχει την ίδια σχεδίαση ίσως ποιο στενομακρο λόγω γομωσης? Σίγουρα από κάποιο ευρωπαϊκό η γεμισμένο με ευρωπαϊκά υλικά. Υποψιάζομαι τα καναδεζικα challenger βλέπω ότι τα ρίχνουν αρκετά τώρα τελευταία.

Αυτος στριβει; οταν αναφλεγεται η πυριτιδα
Ναι σακη.. το έλεγε και ο Στόκας που τον είχα δει στις πρώτες διαφημίσεις.. λόγω της κατασκευής του αμορτισέρ δίνει μια στρέψει στον συγκεντωτηρα και έλεγε βοηθάει σε καλύτερες κατανομές...

Τα περιεργα αμορτισερ δεν μου αρεσαν ποτε εχω τυχει τρεις ζ2μ που δεν καθοταν καλα στην πυριτιδα κ η φλογα εφυγε πλαγια απο την φουστα λιωνοντας τον καλυκα.
Αν ο συγκεκριμενος για καποιο λογω δεν περιστραφη δεν θα αλλαξει η καμπυλη καυσης χαλωντας την τουφεκια;;
Για μενα οσο πιο απλο το αμορτισερ τοσο καλυτερα, για τον ιδιο λογω κλεινω παντα με μικρη συμπιεση στο αμορτισερ, λιγο στραβα να πεσει η πυριτιδα με πανω απο 2χιλ συμπιεση στραβωνουν τα ποδαρακια ειδικα σε θωδη κ ζ2μ
Λαθος σωστη η σκεψη μου εγω αυτο κανω

Τάσο τον βρήκα σήμερα στο σκοπευτήριο και θυμήθηκα την κουβέντα που είχαμε γι'αυτόν προ καιρού. Δεν γράφει τίποτα και ίσως η διαφορά είναι και στη φούστα αυτουνου.
caterers topsail beach nc
Το αμορτισέρ έχει την ίδια σχεδίαση ίσως ποιο στενομακρο λόγω γομωσης? Σίγουρα από κάποιο ευρωπαϊκό η γεμισμένο με ευρωπαϊκά υλικά. Υποψιάζομαι τα καναδεζικα challenger βλέπω αρκετά ότι τα ρίχνουν αρκετά τώρα τελευταία.
Aυτον τον συγκεντρωτηρα αλλα με πεταλα κομμενα μεχρι κατω φοραγε το Ballistic 32.
Kαπου τους εχω κρατησει μετα απο ξεκοιλιασμα.Ηταν γεμισμενα με Granular.

Τα περιεργα αμορτισερ δεν μου αρεσαν ποτε εχω τυχει τρεις ζ2μ που δεν καθοταν καλα στην πυριτιδα κ η φλογα εφυγε πλαγια απο την φουστα λιωνοντας τον καλυκα.
Αν ο συγκεκριμενος για καποιο λογω δεν περιστραφη δεν θα αλλαξει η καμπυλη καυσης χαλωντας την τουφεκια;;
Για μενα οσο πιο απλο το αμορτισερ τοσο καλυτερα, για τον ιδιο λογω κλεινω παντα με μικρη συμπιεση στο αμορτισερ, λιγο στραβα να πεσει η πυριτιδα με πανω απο 2χιλ συμπιεση στραβωνουν τα ποδαρακια ειδικα σε θωδη κ ζ2μ
Γι αυτό μου αρέσουν περισσότερο τα συγκεκριμένα βύσματα .... V-ZERO23 ,CHEDDITE AQUILA, CHEDDITE DRAGO, SPARK,REX, NOBEL SPORT GT, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 22 έχουν ομοιόμορφο πάτημα,αν και δε νομίζω να αλλάζει πολύ την εργονομία της τουφεκιάς το στραβοπάτημα!!

Για εμένα κ κατά την άποψή μου εγώ κ το όπλο μου γουστάρουμε τους V-Zero, τους Ζ2Μ, τους Aquila, τους Drago και τους Τασκώφ.... ;) αν έβγαζε κ Τασκώφ 26 ακόμη καλύτερα θα ήταν.....μιλάω μόνο για συγκεντρωτήρες.

Γι αυτό μου αρέσουν περισσότερο τα συγκεκριμένα βύσματα .... V-ZERO23 ,CHEDDITE AQUILA, CHEDDITE DRAGO, SPARK,REX, NOBEL SPORT GT, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 22 έχουν ομοιόμορφο πάτημα,αν και δε νομίζω να αλλάζει πολύ την εργονομία της τουφεκιάς το στραβοπάτημα!!
Σπυρο αλλαζει δεν αλλαζει την τουφεκια γιατι να το διακυνδινεψω ;) για τον ιδιο λογω ζυγιζω σχολαστικα πυριτιδα κ σκαγια κ κοβω κ ρελιαζω τους καλυκες με ακριβεια

Ο spark για μενα ειναι βασιλειας με ολους τους sg να ακολουθουν
Κ ο ζ2μ ειναι εξαιρετικος σε αστερι με ασυμπιεστη πυριτιδα κ 1-1,5 χιλ συμπιεση αμορτισερ, σε ρελιαστο που δουλευω πιο πολλη μου στραβωνει ο κερατας

Για διασπορας ριχνω μονο τον sg dispresante 24 η 28 αναλογα τα γρ σε ρελι με χαρτακι στα 60-59 χιλ ,τουφεκια με ανοιγμα 85-90 cm στα 15 μετρα με καλο κεντρο αποτελεσματικο ακομα κ μεχρι τα 30μ κ καννες χωρις μολυβδωσεις

Για εμένα κ κατά την άποψή μου εγώ κ το όπλο μου γουστάρουμε τους V-Zero, τους Ζ2Μ, τους Aquila, τους Drago και τους Τασκώφ.... ;) αν έβγαζε κ Τασκώφ 26 ακόμη καλύτερα θα ήταν.....μιλάω μόνο για συγκεντρωτήρες.
¨οντως πολύ καλός και ο Τασκοφ!!Να έβγαζε και ο Ηλιοπουλος 3-4 μεγέθη ακόμη.....!!!!

Ναι σακη.. το έλεγε και ο Στόκας που τον είχα δει στις πρώτες διαφημίσεις.. λόγω της κατασκευής του αμορτισέρ δίνει μια στρέψει στον συγκεντωτηρα και έλεγε βοηθάει σε καλύτερες κατανομές...
Την συζήτηση αυτή την είχαμε κάνει και παλιότερα, είχε γράψει ο Στέλιος αρκετά τότε ,ούτε γω πάντως νομίζω ότι υφίσταται περιστροφή του κυαθιου?
Παλιό αμερικανικό κυαθιο υποτίθεται για τον ίδιο σκοπό, έχει και ραβδώσεις στα πέταλα αλλά δεν νομίζω να κάνει αυτό που υποτίθεται ότι κατασκευάστηκε?

Και εδώ δύο βιντεάκια.

Back