Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Υπαρχουν αυτοι χυμα εκει Κωνσταντινε?
Όχι δεν πωλούνται στο εμπόριο γενικά η εταιρεία με αυτούς που διαθέτει για ιδιογομωση δεν γεμίζει κανένα εμπορικό της .think.
Φίλε konstantinos ξέρεις αν έχουν πρόβλημα να ριχτούν με Anaconda long range; Έχω δυο κουτάκια των δέκα φυσιγγίων για γαλοπούλες νο 4 με buffer επιχαλκωμένα, αλλά δεν ξέρω τι παίζεται με το τσοκ.
Μόνο με τσοκ φρενου η ported μπορεί να υπάρξει πρόβλημα λόγω των πτερυγίων που μπορεί να σκαλωσουν , με οδυνηρά αποτελέσματα στην δεύτερη τουφεκιά. Στην καινούργια σειρά της εταιρείας λύθηκε το πρόβλημα αυτό. Ό συγκεντρωτηρας αυτός κάνει την ίδια δουλειά με το τσοκ φρένου, ανοίγουν τα πτερύγια κόντρα στον αέρα και αφήνει τα σκάγια να ταξιδέψουν ελεύθερα.

Παιδια σημερα στο κυνηγοτοπο βρηκα το συγκεντρωτηρα της φωτο.....τι ναι τουτο????
Federal flight control
Έναν τέτοιο είχα βρει κι εγώ πριν 2 μήνες στο χωριό, πάνω στο δρόμο πηγαίνοντας για τσίχλες !!!
Τον είχα βγάλει φωτο για να τον ανεβάσω στο φόρουμ, αλλά το ξέχασα και τώρα το θυμήθηκα !!
IMG_20191104_085222.jpg
Το περίεργο για μένα ήταν το πως βρέθηκε αυτός ο συγκεντρωτήρας εκεί (δηλ. ποιος και γιατί να ρίξει τέτοιο φυσίγγι εκεί) αφού στον τόπο μου το μεγαλύτερο θήραμα είναι ο λαγός, και το συνηθέστερο η τσίχλα !!! .sarcastic.
Η μόνη λογική εξήγηση που έδωσα, ότι δεν το'ριξε κυνηγός, αλλά μάλλον ένας βοσκός σε κανένα φουριάρικο κατσίκι ... ;) Αυτοί συνήθως παίρνουν ότι φυσίγγι τους πασσάρει ο έμπορος όπου ψωνίζουν ... το πιο "δυνατό" ... και πιο ακριβό, φυσικά !.sarcastic.

Έναν τέτοιο είχα βρει κι εγώ πριν 2 μήνες στο χωριό, πάνω στο δρόμο πηγαίνοντας για τσίχλες !!!
Τον είχα βγάλει φωτο για να τον ανεβάσω στο φόρουμ, αλλά το ξέχασα και τώρα το θυμήθηκα !!
View attachment 8134
Το περίεργο για μένα ήταν το πως βρέθηκε αυτός ο συγκεντρωτήρας εκεί (δηλ. ποιος και γιατί να ρίξει τέτοιο φυσίγγι εκεί) αφού στον τόπο μου το μεγαλύτερο θήραμα είναι ο λαγός, και το συνηθέστερο η τσίχλα !!! .sarcastic.
Η μόνη λογική εξήγηση που έδωσα, ότι δεν το'ριξε κυνηγός, αλλά μάλλον ένας βοσκός σε κανένα φουριάρικο κατσίκι ... ;) Αυτοί συνήθως παίρνουν ότι φυσίγγι τους πασσάρει ο έμπορος όπου ψωνίζουν ... το πιο "δυνατό" ... και πιο ακριβό, φυσικά !.sarcastic.
Ντουφεκια που εφαγε το κατσικι .sarcastic.

View attachment 8134
Τι κατσικι απο αυτα με τν ασπρο κωλο???

View attachment 8134
Έτσι Στέλιο .sarcastic. σε μας μια παρέα είχε παραγγείλει δύο κούτες remi hypersonic, με σκοπό να τα ρίξουν στην πέρδικα η επιλογή βέβαια έγινε λόγω ταχυτήτων του συγκεκριμένου λες και εκείνη την χρόνια οι πέρδικες είχαν βάλει turbo.

Όχι δεν πωλούνται στο εμπόριο γενικά η εταιρεία με αυτούς που διαθέτει για ιδιογομωση δεν γεμίζει κανένα εμπορικό της .think.

Μόνο με τσοκ φρενου η ported μπορεί να υπάρξει πρόβλημα λόγω των πτερυγίων που μπορεί να σκαλωσουν , με οδυνηρά αποτελέσματα στην δεύτερη τουφεκιά. Στην καινούργια σειρά της εταιρείας λύθηκε το πρόβλημα αυτό. Ό συγκεντρωτηρας αυτός κάνει την ίδια δουλειά με το τσοκ φρένου, ανοίγουν τα πτερύγια κόντρα στον αέρα και αφήνει τα σκάγια να ταξιδέψουν ελεύθερα.
Ρωτάω γιατί όσο κι αν έχω ψάξει η patternmaster μόνο για τα κλασικά τσοκ λέει ότι δεν πρέπει να ρίχνουν flight control. Αν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή σου ευπρόσδεκτο.
PATTERNMASTER "Classic" tubes:
Classic tubes
All "Classic" tubes are designed with Patternmaster's patented "stud" ring. Available in – 20ga, 12ga, 10ga Short Range (inside 40 yards), 20ga and 12ga Mid Range (20 to 50 yards), 20ga, 12ga, 10ga Long Range Ported in Black or Silver (30 to 60 yards), 20ga, 12ga, 10ga Long Range Unported Black only (30 to 60 yards), 12ga & 10ga Extended Range Ported in Black or Silver (30 to 70 yards), 12ga & 10ga Extended Range Black Unported (30 to 70 yards). Patternmaster "Classic" tubes are made from the finest 17-4 stainless steel and Heat Treated for maximum durability. Disclaimer for all Patternmaster "Classic" tubes: Warranty will not be honored if using Slug ammunition, or ammunition with a flight control wad used for in flight separation.

Στα απλά τσοκ δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό όπως την φώτο δεν ενδείκνυται λόγω το ότι τα πτερύγια κατά την έλευση στα φρένα η στο πορτινκ του τσοκ μπορεί να σκαλώσει, σε απλά τσοκ δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα ( καλύτερα σε απλά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο)
Στην καινούργια σειρά έχει αλλάξει και είναι μόνο μια τομή στην τάπα και ρίχνεται από όλα τα τσοκ.

Βρηκα στην παραλια σημερα ενα συγκεντρωτηρα. Απο κατω γραφει STOKAS και κατι αλλο αλλα δε καταλαβαινω γιατι εχει σπασει...
Δεν εχει ριχτει πολυ καιρο παντως γιατι ειναι μαλακος...P00209-162848.jpgP00209-162516.jpg
Υπαρχουν ακομα στο εμποριο φυσιγγια με τετοιο συγκεντρωτηρα;;

και κατι αλλο αλλα δε καταλαβαινω γιατι εχει σπασει...
Λογικα PAT(patent)..

Υπαρχουν ακομα στο εμποριο φυσιγγια με τετοιο συγκεντρωτηρα;;
Μονο στα φυσιγγια του υπηρχε...αν τα βρεις πουθενα...
Σε εντυπωσιασε βλεπω?.. .sarcastic.

Λογικα PAT(patent)..

Μονο στα φυσιγγια του υπηρχε...αν τα βρεις πουθενα...
Σε εντυπωσιασε βλεπω?.. .sarcastic.
Ναι ρε φιλε πρωτη φορα τον ειδα...να σου πω την αληθεια. Και απ οτι μπορω να καταλαβω απο το αποτυπωμα στον πατο του ποτηριου ειχε ψιλα σκαγια μεσα...
Εχεις δικιο τωρα που το λες PAT γραφει...
Ιστορια εχει γραψει ο τυπος οποτε σκεφτηκα να το ανεβασω....
Ευχαριστω Τασο!!!!

Εγώ απορώ πως και δεν τον αντέγραψε κάποιος Ελληναρας? Οι ιταλοί το χουν κάνει ήδη μισοταπα cal 20.
Έλεγε ο συγχωρεμένος πως τους δίνει και δεξιόστροφη στρέψη που βοηθάει πολύ την κατανομή λόγο του σχήματος του αμορτισέρ όταν αποσιμπιεζεται...

Last edited:
Έλεγε ο συγχωρεμένος πως τους δίνει και δεξιόστροφη στέψη που βοηθάει πολύ την κατανομή λόγο του σχήματος του αμορτισέρ όταν αποσιμπιεζεται...
Κάτι πάραπανω θα ήξερε ο μέγας, αυτό σκεφτόμουν τώρα την αποσυμπίεση του χωρίς κυψέλες, κενά κυκλακια κτλ?

Back