Ποια εταιρεία έχει τις καλύτερες κάννες;

• Thread starter Thread starter George Ant.
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Ποια εταιρεία έχει τις καλύτερες κάννες;

• Beretta

Votes: 37 29,6%
  • Benelli

Votes: 24 19,2%
  • Franchi

Votes: 3 2,4%
  • Breda

Votes: 5 4,0%
  • Remington

Votes: 24 19,2%
  • Fabarm

Votes: 16 12,8%
  • Stoeger

Votes: 0 0,0%
  • Mossberg

Votes: 1 0,8%
  • Browning

Votes: 10 8,0%
  • Winchester

Votes: 5 4,0%

• Total voters
    125
Δεν υπαρχει οπλο που δεν ειναι καλο απο την στιγμη που εχει πωλησεις
Σημαινει οτι καποιος ´κατί´´ περνει απο αυτο για να το αγορασει
Αυτο το κατι ειναι διαφορετικο για τον καθε ενα
εφοσον το αγοραζει κοσμος σημαινει οτι κατι βρισκει που καποιος αλλος μπορει να μην ψαχνει η να μην βλεπει κλπ

Αλλος το λεει καννη αλλος μηχανισμο αλλος κλειδωμα αλλος πρεστιτζ αλλος αξιοπιστια αλλος δυνατοτητα προσαρμογης μετρων αλλος μεγιστη οικονομικη δυνατοτητα κλπ

Ο καθε ενας διαλεγει με βαση τι ψαχνει
Γιατι πρεπει σονι και καλα να ειναι 1 και μονο το καλυτερο οπλο σε καννες κλπ δεν θα καταλαβω ποτε

Δηλαδη εαν καποιο ειδος ερευνας γινοταν και κατεληγε οτι τα καλυτερα οπλα ειναι ενα μπαικαλ και μια κοσμι οι υπολοιποι που εχουν τα αλλα και τους αρεσουν και κανουν αυτο που θελουν να κανουν θα τα πεταξουν;

Θα σταματουσαν το κυνηγι οσοι δεν μπορουν να παρουν κοσμι;
Η μηπως θα πετουσαν ενα χολαντ εντ χολαντ γιατι δεν ειναι μπαικαλ;

Αμα του κατοχου το οπλο του κανει τα χατηρια ειναι το καλυτερο!!!
Αμα δεν του τα κανει πωληση και περνει αυτο που τα κανει

Και παντα θα χει το καλυτερο στα χερια ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ

...Γιατι πρεπει σωνει και καλα να ειναι 1 και μονο το καλυτερο οπλο σε καννες κλπ δεν θα καταλαβω ποτε...
Χρυσανθε, κουβεντα να γινεται ειναι , να περνα η ωρα.
Το προβλημα ειναι οτι περνα μεν η ωρα αλλα δεν κερδιζουμε απολυτως τιποτα σε γνωση.
Οποιος δεν ασχολειται καθολου με αυτες τις συζητησεις και τις προσπερνα, κατα τη γνωμη μου, πρατει αριστα.

Χρυσανθε, κουβεντα να γινεται ειναι , να περνα η ωρα.
Το προβλημα ειναι οτι περνα μεν η ωρα αλλα δεν κερδιζουμε απολυτως τιποτα σε γνωση.
Οποιος δεν ασχολειται καθολου με αυτες τις συζητησεις και τις προσπερνα, κατα τη γνωμη μου, πρατει αριστα.
Έτσι είναι ο Έλληνας αγωραζη ένα όπλο ανεξάρτητου μάρκας και νομίζει ότι πήρε το δορη του άι Γιώργου...δεν δέχεται κουβέντα ούτε καν από τους ειδικούς για τα θέματα αυτα

Ένα όπλο είναι καλό όταν ικανοποιεί τον κάτοχο του υπό την προϋπόθεση ότι ρίχνει εκεί που πρεπει έχοντας ταιριάξει και κάποιο φυσίγγι ,εάν δεν τον ικανοποιεί δεν είναι αυτό που αναζητά .Δεδομένο ότι έχει κάποια στοιχειώδη λογική στο κεφάλι του.Παντα υπάρχει το καλύτερο γι'αυτό και η διαρκής αναζήτηση από όλους ,εταιρίες ,χρήστες .

Έτσι είναι ο Έλληνας αγωραζη ένα όπλο ανεξάρτητου μάρκας και νομίζει ότι πήρε το δορη του άι Γιώργου...δεν δέχεται κουβέντα ούτε καν από τους ειδικούς για τα θέματα αυτα
Ηλία μου, εγώ πχ , πήρα το οπλακι μου, απλό και ταπεινό και πάω και κάνω το κυνήγι μου.
Τι με νοιάζει τι λέει ο ειδικός;
Ο ειδικός κάνει τη δουλειά του ( και πληρώνεται) και εγώ κάνω το τρόπο ζωής μου και πληρώνω για αυτό.
Αυτός μήλα, εγώ αχλάδια.

Ηλία μου, εγώ πχ , πήρα το οπλακι μου, απλό και ταπεινό και πάω και κάνω το κυνήγι μου.
Τι με νοιάζει τι λέει ο ειδικός;
Ο ειδικός κάνει τη δουλειά του ( και πληρώνεται) και εγώ κάνω το τρόπο ζωής μου και πληρώνω για αυτό.
Αυτός μήλα, εγώ αχλάδια.
Άλλοι κουβέντα αυτό.. .και εγώ το ίδιο είμαι έχω σταματήσει να ψάχνομαι δεν με νοιάζουν πλέον η κάννες σούπερ ντουπερ τα συμπερασματα μου τα έχω βγάλει,μου φτάνουν αυτά που έχω για τα κυνήγια που κάνω .... έχει σβήσει αυτό το κεφάλαιο για μένα. ..αν μπορέσω μόνο ένα δικανακι θέλω να παρά κάποια στιγμή ... Όσο για ειδικούς εγώ πιστεύω τα λεγόμενά τους από όλες της μεγάλες εταιρείες

Ειναι ωραιο να ψαχνει κανεις το καλυτερο, στην δικη μας περιπτωση μας οπλο-καννη αλλα ρε παιδια μηπως καποιοι το παρατραβατε;Εννοωντας οτι καπου χανεται η ουσια του χομπι μας που δεν ειναι αλλο απο το να βγουμε στο βουνο και να ξεσκασουμε.Το εχω ξαναπει το σακιδιο το γεμιζουν οι κοντινες βολες.Ειναι ωραιο το αισθημα μιας μακρινης βολης αλλα δεν μπορει καποιος να κυνηγαει ολημερις ψαχνοντας τετοιες βολες.

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τον λόγο που η benelli έχει την χειρότερη κάννη και τον λόγο που παρόλο την τεχνογνωσία που έχει δεν μπορεί να το διορθώσει με τίποτα;
Πώς είναι δυνατόν μεταξύ δύο καννών με τα ίδια χαρακτηριστικά η χειρότερη να είναι πάντα η benelli;
Δεν ξέρουν, δεν μπορούν,δεν θέλουν ή τους το απαγορεύει κάποιος;
Εγώ πχ κυνηγάω με browning η οποία έχει ανοιχτές κατανομές γιατί δεν συμβαδίζουν τα τσοκ με τον αυλό
Έτσι λένε άτομα που το έχουν ψάξει επειδή μέτρησαν και είναι και λογικό να συμβαίνει εάν πχ το 3* στην πραγματικότητα είναι 4*
Για τις benelli υπάρχει κάποια εξήγηση ή μόνο εικασίες και γενικά και αόριστα;

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τον λόγο που η benelli έχει την χειρότερη κάννη
Εγω γνωριζω.
Η Benelli εχει την χειροτερη καννη γιατι καποιο οπλο πρεπει να εχει την χειροτερη καννη!
Και τι πιο ιντριγκαδορικο την χειροτερη καννη να την εχει το οπλο με την πιο ομορφη γραμμη και τον πιο αξιοπιστο μηχανισμο??
Ειναι σαν να μου λες οτι η ομορφη ξανθια ειναι ΚΑΙ εξυπνη!
Γινεται?? Δεν γινεται....
.big smile.

Last edited:
Για ποιο λόγο να μην βγει ίδιο το στόμιο ; Ρε μας διαβάζουν και νέοι άνθρωποι σταματήστε τις χαζομάρες! Ο φίλος σου μπορεί να ρίχνει ότι θέλει και όπως θέλει ! Δικό του είναι το όπλο, τα χέρια και η ζωή δεν χρειάζεται να τα λέτε και δημόσια αυτά ! Όταν οι προδιαγραφές του προιοντος σου λένε αλλά και εσύ κάνεις αλλά καλά να πάθεις ότι πάθεις ! Σαν τους μα@@@κες που ρίχνουν με 70 άρα θαλάμη 76 άρια φυσίγγια δεν έχει ανάγκη λένε !! Ναι ρε ντουβαροβλακα!! Μια φορά θα έχει αναγκη και τότε να δούμε τι θα κάνεις ;
Παρερμηνεια φιλε,οπως καταλαβε και σου απαντησε ο φιλος παρακατω ακριβως. Ναι ειναι πολλα χρονια ιδιογομωτης ατσαλινα ψηλα δικο του σετ απ .
Φιλικα

Το ότι δεν μπορούσε να σημαδέψει με το όπλο η έβλεπε σκαλοπάτι αυτό ειναι ανάλογα με τον καθένα εμένα με βολεύει καλύτερα το σκαλοπάτι από ότι αν δεν έχει! Τώρα μπορεί ένα όπλο να βγήκε ελαττωματικό από το εργοστάσιο το ποιο είναι φυσιολογικό στα V3 στα 10 βγήκαν τα 8 αυτό δεν είναι φυσιολογικο. Όπως γενικά και πολλές 11-87 έχω δει με αρκετές ζημιές και λιγότερες 1100. Την gold την ξέρω καλά πολύ καλό όπλο εμάς βέβαια μας έβγαλε πρόβλημα στην αποθήκη εκεί που έβγαιναν τα αέρια την τρύπησε βέβαια μετα από χρόνια και χιλιάδες φυσίγγια όποτε το θεωρήσαμε φυσιολογική φθορά.
Ακριβως μια βερσα μπορει να βγει με θεματα.

Στις πρωτες υπηρχαν μαλακιες που λυθηκαν.αυτα 20 χρονια πριν.
Επειτα μην ξεχνας πως αν βγαλει ενα ελατωματικο θεμα ,γινεται κατευθειαν δτσφιμηση

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τον λόγο που η benelli έχει την χειρότερη κάννη και τον λόγο που παρόλο την τεχνογνωσία που έχει δεν μπορεί να το διορθώσει με τίποτα;
Πώς είναι δυνατόν μεταξύ δύο καννών με τα ίδια χαρακτηριστικά η χειρότερη να είναι πάντα η benelli;
Δεν ξέρουν, δεν μπορούν,δεν θέλουν ή τους το απαγορεύει κάποιος;
Εγώ πχ κυνηγάω με browning η οποία έχει ανοιχτές κατανομές γιατί δεν συμβαδίζουν τα τσοκ με τον αυλό
Έτσι λένε άτομα που το έχουν ψάξει επειδή μέτρησαν και είναι και λογικό να συμβαίνει εάν πχ το 3* στην πραγματικότητα είναι 4*
Για τις benelli υπάρχει κάποια εξήγηση ή μόνο εικασίες και γενικά και αόριστα;
Έχει την χειρότερη κάννη γιατί δεν πάει τα φυσίγγια με κοπριά .

Γραφουμε τα ιδια και τα ιδια, συμβατικος αυλος(18, 2 18,4)- επειδη ειναι ο πιο στενος αυλος, λογικο ειναι τα σκαγια να δεχονται τη μεγαλυτερη πιεση στα πλαγια(σε συγκριση με ενα διευριμενο) και να εχουμε περισσοτερες πιεσεις στην αρχη και μετα πιο πολλες τριβες, αν τα σκαγια ειναι καλης ποιοτητας και μεσα σε κυαθιο, το μονο που μενει ειναι η πιο μεγαλη ανακρουση σε σχεση με εναν διευριμενο. Γι'αυτο το λογο φτιαχτηκε και το κοντακι comfort.Με μαπα φυσιγγια(σκαγια) βγαινουν ΄΄φακες''......
O διευριμενος αυλος (18,7 18.8)φτιαχτηκε για πιο φορτωμενα φυσιγγια και πιο παλια υπηρχε το προβλημα της σωστης εμφραξης το οποιο πλεον με τα συγχρονα κυαθια δεν υφισταται.
Με την εμφανιση των ατσαλινων σκαγιων τα οποια ειναι και πιο σκληρα αλλα και πιο ελαφρια, απαιτουνται πιο βαριες γομωσεις και ετσι η benelli εφτιαξε τον υπερδιευριμενο αυλο, αν εξαιρεσουμε την ιδιομορφια αυτης της κανης οπως και της trimpor(αν το γραφω σωστα) της fabarm, οι υπολοιπες κανες ειναι απλα σωληνες που καταληγουν απλα στο τσοκ, υπαρχουν και καποιες διαφορες στον κωνο συναρμογης, με το μεγαλυτερο να ειναι του σκοπευτικου αλληλεπιθετου της beretta.O κοντος κωνος μαζι με στενο αυλο, εχει τις μεγαλυτερες πιεσεις, οπως και τη μεγαλυτερη ανακρουση.
Μια αχρωμιωτη κανη σε σχεση με μια χρωμιωμενη, το μονο προτερημα που εχει, ειναι οτι δεν υπαρχει κινδυνος να φυγει η χρωμιωση, αλλα αν δεν την καθαριζεις σχολαστικα, μπορει να παθει ζημια, οση πατινα και να πιασει με το καιρο και οσο και να γυαλιστει, δεν γινεται πιο ''γυαλιστερη'' σε σχεση με μια χρωμιωμενη.
Αυτα καταλαβαινω εγω, ουτε μεγαλος κυνηγος ειμαι ουτε τρομερος σκοπευτης, ουτε εχω καμια απαιτηση απο κανενα, να τα αποδεχτει....

Last edited:
Back