Ποια εταιρεία έχει τις καλύτερες κάννες;

• Thread starter Thread starter George Ant.
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Ποια εταιρεία έχει τις καλύτερες κάννες;

• Beretta

Votes: 37 29,6%
  • Benelli

Votes: 24 19,2%
  • Franchi

Votes: 3 2,4%
  • Breda

Votes: 5 4,0%
  • Remington

Votes: 24 19,2%
  • Fabarm

Votes: 16 12,8%
  • Stoeger

Votes: 0 0,0%
  • Mossberg

Votes: 1 0,8%
  • Browning

Votes: 10 8,0%
  • Winchester

Votes: 5 4,0%

• Total voters
    125
Απλα για να κατασκευαστει τετοια καννη θελει ωρες αρα κοστος παραγωγης.το μεταλλο ειναι παμφθηνο,η διαδικασια λειανσης για τη βιομηχανια τους βγαινει ακριβα στη μαζικη παραγωγη.ελαστικοτητα και λειανση σε συναρτηση με τη σωστη γεωμετρια για το 12αρι.αυτη ειναι η τομη της εταιριας.για οσους δεν καταλαβαινουν τι εστι μεταλλο και κοροιδευουν
Καλά τώρα την γεωμετρία την φτιάχνεις εύκολα πρόγραμμα στην CNC είναι, οσο αφορά την λείανση ναι έχει έξτρα κόστος και χρόνο.

Καταρχην κανενα φυσιγγιο δεν παραγει 1050 ,γιατι μερικοι το πιστευουν. Μεγιστες δοκιμες αντοχης ειναι αυτες.

Τα μεταλλα αυτων των οπλων δεν εχουν θεμα.γνωστος ριχνει με καννη 1100 φουλ σταθερο δικο του σετ ατσαλινα χωρις θεμα.μετα απο πολλα χρονια χρησης μετρηθηκε το στομιο και βγηκε ιδιο
Για ποιο λόγο να μην βγει ίδιο το στόμιο ; Ρε μας διαβάζουν και νέοι άνθρωποι σταματήστε τις χαζομάρες! Ο φίλος σου μπορεί να ρίχνει ότι θέλει και όπως θέλει ! Δικό του είναι το όπλο, τα χέρια και η ζωή δεν χρειάζεται να τα λέτε και δημόσια αυτά ! Όταν οι προδιαγραφές του προιοντος σου λένε αλλά και εσύ κάνεις αλλά καλά να πάθεις ότι πάθεις ! Σαν τους μα@@@κες που ρίχνουν με 70 άρα θαλάμη 76 άρια φυσίγγια δεν έχει ανάγκη λένε !! Ναι ρε ντουβαροβλακα!! Μια φορά θα έχει αναγκη και τότε να δούμε τι θα κάνεις ;

Ηλία θέλω όλοι αυτοί οι "ειδήμονες" που λες να μας παρουσιάσουν τα πτοιχεια τους και από ποιες αναγνωρισμένες σχολές τα έχουν πάρει ;; Γιατί ως γνωστό στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι χωρίς να αποδείξεις τίποτα !!
Πτυχίο να ζητήσουμε από τους Έλληνες αρθρογράφους που τους έχουμε μετατρέψει σε ειδικούς των όπλων .Αυτοί που αναφέρομαι προσωπικα το πτυχίο είναι πρωταθλήματα σκοποβολής και χιλιάδες φυσιγγίων και σε πιάτα αλλά και στο κυνήγι που εάν ήταν μόνο στα πιάτα δεν θα έδινα βάση .Τέλος πάντων παιδιά απόψεις ανταλλάζουμε δε τα βάφουμε και μαύρα ας χαίρετε ο κάθε ένας αυτό που του γουστάρει 5 πουλιά πάνω 5 κάτω δεν έχουν σημασία σημασία έχει να μπορούνε να ευχαριστήθουμε το χόμπι μας γιατι κάθε πέρσι και καλύτερα .Ούτως η άλλως το διαταυτα αυτό είναι να μπορούνε να κυνηγάμε και να βγαίνουμε στο βουνό σκυλιά όπλα φυσίγγια κούτσα στραβά θα βρίσκουμε.

Για ποιο λόγο να μην βγει ίδιο το στόμιο ; Ρε μας διαβάζουν και νέοι άνθρωποι σταματήστε τις χαζομάρες! Ο φίλος σου μπορεί να ρίχνει ότι θέλει και όπως θέλει ! Δικό του είναι το όπλο, τα χέρια και η ζωή δεν χρειάζεται να τα λέτε και δημόσια αυτά ! Όταν οι προδιαγραφές του προιοντος σου λένε αλλά και εσύ κάνεις αλλά καλά να πάθεις ότι πάθεις ! Σαν τους μα@@@κες που ρίχνουν με 70 άρα θαλάμη 76 άρια φυσίγγια δεν έχει ανάγκη λένε !! Ναι ρε ντουβαροβλακα!! Μια φορά θα έχει αναγκη και τότε να δούμε τι θα κάνεις ;
Πολύ σωστή παρατήρηση! ΠΟΤΈ χρήση όπλου και φυσιγγίων εκτός ορίων και προδιαγραφών!!! Γιατί το κακό μια φορά θα γίνει... Και με τέτοια πράγματα δεν παίζουμε.

Γιατί οι κανες με τα ατσάλια σε μακροχρόνια χρήση ξεχειλωνιυν λίγο αν δεν το ξέρεις ειδικά αν δεν είναι εξαρχής κατασκευασμένες για ατσάλι γι'αυτό σου λένε ρίξε ατσάλινα μέχρι με μοντ αν δεν έχεις κανη τέτοιων προδιαγραφών ,αυτό που ανέφερε ο φίλος παραπάνω δείχνει καταρχήν γνώσεις του ιδιογομωτη αφού χρησιμοποιεί ατσάλι χωρίς θέμα και ανοχές μετάλου της κάνης σε βάθος χρόνου.Τιποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο .Τώρα οποίος διαβάζει ότι δε καταλαβαίνει ρωτάει αλλιώς απλά παρακολουθεί και κάθετε στα αυγά του .Και τα βιβλία γράφουν για το πείραμα της Φιλαδέλφειας να μη γράφουν μήπως το δοκιμάσω και αξαφανισω κάνεναν .Το ίδιο συμβαίνει και στην ιδιογομωση όποιος θέλει να μάθει ρωτάει και διαβάζει υπάρχουν βιβλία και άνθρωποι που το κατέχουν το θέμα ,Οποίος είναι ριψοκίνδυνος και θέλει να κάνει πειράματα δικό του θέμα σαν ενήλικας έχει ευθύνη των πράξεών του μεγαλύτερη από των γραφομενων που διαβάζει. Ο γραπτος και προφορικός λόγος δεν απαγορεύεται εφόσον δεν είναι προσβλητικός σε κανέναν καθώς δεν υποχρεώνει κάποιον σε κάτι .Διαβάζονται τόσα οικτρά πράγματα κάθε μέρα που τα γράφουν και εννοείται σοβαροί άνθρωποι που το τελευταίο είναι τι διαβάζεται σε ένα φόρουμ κυνηγών.Ας κρατήσει ο κάθε ένας ότι του χρειάζεται και .πορεί να αντιληφθεί τα υπόλοιπα περισσεύουν .Προσωπική τοποθέτηση είναι και δε στοχεύει κανέναν απλά απάντησα σε εσένα γιατί σχολιαστές επιθετικά μια παρατήρηση ωφέλιμη για κάποιους.

Εγώ ξέρω ότι στον ασπροπυργο την Δευτέρα που πέρασε εγώ με τον φίλο μου αυτός με versa max εγώ με την black eagle του έκανε 8 εμπλοκές στο κουτί με τα 28gr GT NSI ενώ εγώ με τα 24gr NSI δεν είχα καμία,στο τέλος εγώ είχα πετύχει περισσότερα πιατάκια από της σούπερ κάνες!!! Όποτε το όπλο δεν είναι μόνο μια κάνη αλλά πρέπει να δουλεύει και σωστά για να απολαμβάνεις την κάνη αυτή που θεωρητικά είναι καλύτερη. Για αυτό λέω ότι ας έχει πουλιά και δεν χρειάζεται καμία κάνη σούπερ για να τα πετύχεις άλλωστε για αυτό κυριάρχησαν τα ιταλικά όπλα κατά 80% στην αγορά γιατί με ελάχιστο καθάρισμα δεν δημιουργούσαν προβλήματα στον χρήστη από εμπλοκές και ζημιές. Βέβαια απροβλημάτιστα είναι και τα browning και Winchester από το μοντέλο gold και μετά.
Η λέξη απροβληματιστα είναι όλη η ουσία...

Γιατί οι κανες με τα ατσάλια σε μακροχρόνια χρήση ξεχειλωνιυν λίγο αν δεν το ξέρεις ειδικά αν δεν είναι εξαρχής κατασκευασμένες για ατσάλι γι'αυτό σου λένε ρίξε ατσάλινα μέχρι με μοντ αν δεν έχεις κανη τέτοιων προδιαγραφών ,αυτό που ανέφερε ο φίλος παραπάνω δείχνει καταρχήν γνώσεις του ιδιογομωτη αφού χρησιμοποιεί ατσάλι χωρίς θέμα και ανοχές μετάλου της κάνης σε βάθος χρόνου.Τιποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο .Τώρα οποίος διαβάζει ότι δε καταλαβαίνει ρωτάει αλλιώς απλά παρακολουθεί και κάθετε στα αυγά του .Και τα βιβλία γράφουν για το πείραμα της Φιλαδέλφειας να μη γράφουν μήπως το δοκιμάσω και αξαφανισω κάνεναν .Το ίδιο συμβαίνει και στην ιδιογομωση όποιος θέλει να μάθει ρωτάει και διαβάζει υπάρχουν βιβλία και άνθρωποι που το κατέχουν το θέμα ,Οποίος είναι ριψοκίνδυνος και θέλει να κάνει πειράματα δικό του θέμα σαν ενήλικας έχει ευθύνη των πράξεών του μεγαλύτερη από των γραφομενων που διαβάζει. Ο γραπτος και προφορικός λόγος δεν απαγορεύεται εφόσον δεν είναι προσβλητικός σε κανέναν καθώς δεν υποχρεώνει κάποιον σε κάτι .Διαβάζονται τόσα οικτρά πράγματα κάθε μέρα που τα γράφουν και εννοείται σοβαροί άνθρωποι που το τελευταίο είναι τι διαβάζεται σε ένα φόρουμ κυνηγών.Ας κρατήσει ο κάθε ένας ότι του χρειάζεται και .πορεί να αντιληφθεί τα υπόλοιπα περισσεύουν .Προσωπική τοποθέτηση είναι και δε στοχεύει κανέναν απλά απάντησα σε εσένα γιατί σχολιαστές επιθετικά μια παρατήρηση ωφέλιμη για κάποιους.
Μπορεί δηλαδή το πλαστικό να φάει το ατσάλι ; Σε πόσα εκατομμύρια φυσίγγια ; Γιατί άμα το τρώει το σηδερο τα σκάγια δηλαδή η ζωή της κάνης είναι ελάχιστη ! Το ίδιο και του ιδιοκτήτη -ιδιογωμωτη γιατί σιδερενια σκάγια (γιατί για σίδηρο πρόκειται και όχι για ατσάλι ! Είδες ξέρω και εγώ κάτι !! Όπως και για την κόπωση του μετάλου που μάλλον οι υπόλοιποι δεν ξέρετε !!) δεν ακουμπάνε την κάνης τόσο απλά !! Τα βιβλία γράφουν και για πολλά άλλα δεν βλέπω κανέναν εδώ μέσα να μπορεί να τα κατανοήσει !! Αφού άνθρωποι του δημοτικού έχουν γίνει ειδηκοι σε πράγματα που δεν μπορούν να κατανοήσουν καν !! Και αναιρουν νόμους τις φυσικής !!

Εγώ ξέρω ότι στον ασπροπυργο την Δευτέρα που πέρασε εγώ με τον φίλο μου αυτός με versa max εγώ με την black eagle του έκανε 8 εμπλοκές στο κουτί με τα 28gr GT NSI ενώ εγώ με τα 24gr NSI δεν είχα καμία,στο τέλος εγώ είχα πετύχει περισσότερα πιατάκια από της σούπερ κάνες!!! Όποτε το όπλο δεν είναι μόνο μια κάνη αλλά πρέπει να δουλεύει και σωστά για να απολαμβάνεις την κάνη αυτή που θεωρητικά είναι καλύτερη. Για αυτό λέω ότι ας έχει πουλιά και δεν χρειάζεται καμία κάνη σούπερ για να τα πετύχεις άλλωστε για αυτό κυριάρχησαν τα ιταλικά όπλα κατά 80% στην αγορά γιατί με ελάχιστο καθάρισμα δεν δημιουργούσαν προβλήματα στον χρήστη από εμπλοκές και ζημιές. Βέβαια απροβλημάτιστα είναι και τα browning και Winchester από το μοντέλο gold και μετά.
Και από αυτό έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι άχρηστη η versa max...και εγώ έχω φίλο που έχει ρίξει ένα κάρο φυσηγγια από δυναμίτες μεχρει κλανιές????? Και δεν έχει κάνης κιχ....και έναν άλλο με centro που του έχει πετάξει τα μάτια έξω στης εμπλοκές τι πάει να πει αυτό ότι είναι άχρηστη όχι φυσικά ...είναι όπλα μαζικής παραγωγής κάποια θα βγουν και με μικρό προβλήματα

Μπορεί δηλαδή το πλαστικό να φάει το ατσάλι ; Σε πόσα εκατομμύρια φυσίγγια ; Γιατί άμα το τρώει το σηδερο τα σκάγια δηλαδή η ζωή της κάνης είναι ελάχιστη ! Το ίδιο και του ιδιοκτήτη -ιδιογωμωτη γιατί σιδερενια σκάγια (γιατί για σίδηρο πρόκειται και όχι για ατσάλι ! Είδες ξέρω και εγώ κάτι !! Όπως και για την κόπωση του μετάλου που μάλλον οι υπόλοιποι δεν ξέρετε !!) δεν ακουμπάνε την κάνης τόσο απλά !! Τα βιβλία γράφουν και για πολλά άλλα δεν βλέπω κανέναν εδώ μέσα να μπορεί να τα κατανοήσει !! Αφού άνθρωποι του δημοτικού έχουν γίνει ειδηκοι σε πράγματα που δεν μπορούν να κατανοήσουν καν !! Και αναιρουν νόμους τις φυσικής !!
Δεν τρώει το πλαστικό το ατσάλι απλά όταν ρίχνεις με σφιχτό ντουφέκι ατσάλινα και κανη που δεν έχει προδιαγραφές στο μάζεμα εμπρός στο τσοκ επειδή το ατσάλι δε συμπιέζεται όταν έχεις μεγάλου όγκου γομωσεις όσο τις ζοριζεις αυτές θα σου ξεχειλωσουν αν δε σου σκίσουν ίσως την κανη σε εκείνο το σημείο το ξεχειλωμα η το σκισιμο εξαρτάται απο τις ιδιότητες και το πάχος του μετάλου.Αυτο γίνετε δε σου τρώει την κανη .Έχεις δει κανη να έχει ρίξει ατσάλι και να έχει ανοίξει ? Έχω δει εγώ προσωπικά από άνθρωπο που δεν γνώριζε στοιχειώδη των όπλων και γέμισε φυσίγγι με μπίλιες από ρουλεμάν σε όπλο του 1980 και απλά του έκανε την κανη ανθισμένο λουλούδι ήταν η εποχή που πωλούνταν τα αγρίμια το δερμα τους το αγόραζε το δασαρχείο και ήταν και πολύ μάγκας κυνηγός αλλά χωρίς γνώσεις έτσι έφτιαξε φυσίγγι με ατσάλια .Ο ίδιος είχε κάνει πολλά πειράματα μέχρι επιμήκυνση κάνης το ποθετωντας άλλη εμπρός το αποτέλεσμα ήταν να φύγει σαν οπλοβομβίδα η προέκταση .Στα γράφω αυτά για να ξέρεις ότι έχω δει πολλά και ξέρω 2 πράγματα δεν γράφω ότι μου ερχετε στο μυαλό .Όπως και ότι τα όρια θραύσης των κάνων είναι τόσο μεγαλύτερα από τα φυσίγγια του εμπορίου που για να κάνεις ζημιά σε κανη γίνετε μόνο από έμφραξη που δεν είναι και σίγουρο .Εξού και το αποτέλεσμα της επιμήκυνσης των κώνων που κάνουν πολλοί πλέον σήμερα όπλο τεχνίτες και δε έχουν πρόβλημα τα όπλα και ας το παρατραβανε κάποιοι σε μήκος .Οι σημερινές κανες για να ελαφρύνουν λεπτυναν και συνάμα σκλήρυναν κάποιες σε σημείο ίσως περισσότερο από όσο πρέπει (μέτρον άριστο)Αλλά η τεχνολογία τις έχει κάνει ισχυρότερες πλέον χωρίς να σημαίνει αθάνατες .Καλό είναι να μη συνδέουμε έννοιες και όσο για τις γνώσεις δημοτικού που είπε κάποιος πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό που μπορείς να αποκτήσεις αν έχεις θέληση ανά πάσα στιγμή είναι γνώσεις αυτό που δεν μπορείς ποτέ και είναι το σημαντικότερο των όλων είναι εμπειρία και θέλει πολλά χρόνια συνεχούς ενασχόλησης για να την αποκτήσεις .Το έχω συναντήσει δεκάδες φορές να βλέπω πτυχιούχους σε διάφορα πράγματα που λογο έλλειψης εμπειρίας να γνωρίζουν λιγότερα από τον τελευταίο του έργου.Η αντοχή υλικών και η μηχανολογία είναι σπουδή και απαραίτητη στο να φτιάξεις μια κανη ανακατεμένες με τη χημεία και την φυσική μαζί.Το πόσο αντέχει όμως θα στο δείξει η πράξη και κάποια μηχανήματα μα το πώς αποδίδει μόνο η πράξη .

Η κάνες είναι σαν τα μνια όλα το ίδιο
Αλλά στενά αλλά μεσαία αλλά φαρδιά
Εσυ που είσαι ο σκοπευτής τι απολαμβάνεις
Πας μεσαία δηλ 18,5 απολαμβάνεις
Πας φαρδιά 18,8 σου αρέσει
Πας στενά 18,3 λες τι γαμησα ο φουστης
Όπως την βρίσκει ο καθένας παλικάρια
Και θα σας πω στα παλιά χρόνια ένα συμβάν
Ήταν ένας άνθρωπος που έφτιαχνε σαμάρια και γύριζε στα χωριά
Τον έπιασε η μπόρα βράδυ κάπου έπρεπε να παει
Χτυπα μια πόρτα βγαίνει μια κυρία του είπε να περάσει να κοιμηθεί
Τα σπίτια δεν είχαν τότε πόρτες παρά κιλίμια κουρελούδες τα λέγανε που χώριζαν τα δωμάτια
Στον ύπνο του παραμιλούμε και έλεγε αχ πως θέλω να γαμησω την κυρα
Ακούει η κυρα και αρχίζει τι το λες και δεν το κανεις
Ε την πηδάει
Ακούει η υπηρέτρια και αρχίζει και αυτή το παραμιλητό
Εμείς η φτωχές δεν έχουμε ψυχές την πηδάει και αυτήν
Ακούει και η κόρη τα αχ και βαχ και αρχίζει και αυτήν το παραμιλητό
Άσε τώρα τα φαρδιά και έλα στα στενά
Πηδάει και την κόρη και έφυγε το πρωί ευτυχισμένος
Συμπέρασμα έμεινε ικανοποιημένος και στεγνός το πρωί
Με ποια ικανοποιήθηκε περισσότερο το γνωρίζει μόνο ο ίδιος
Έτσι είναι και το τερέν που κυνηγάμε αν δεν έχει θήραμα τι φαρδιά τη μεσαία τι στενά όλα μας φταίνε

Και από αυτό έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι άχρηστη η versa max...και εγώ έχω φίλο που έχει ρίξει ένα κάρο φυσηγγια από δυναμίτες μεχρει κλανιές????? Και δεν έχει κάνης κιχ....και έναν άλλο με centro που του έχει πετάξει τα μάτια έξω στης εμπλοκές τι πάει να πει αυτό ότι είναι άχρηστη όχι φυσικά ...είναι όπλα μαζικής παραγωγής κάποια θα βγουν και με μικρό προβλήματα
Εγώ δεν είπα ότι είναι άχρηστη ίσα ίσα είναι καλό όπλο αλλά βάση στατιστικών θα τύχει μια Benelli στης 1000 ενώ τουλάχιστον 100 στην Remington και λίγες έβαλα.

Η κάνες είναι σαν τα μνια όλα το ίδιο
Αλλά στενά αλλά μεσαία αλλά φαρδιά
Εσυ που είσαι ο σκοπευτής τι απολαμβάνεις
Πας μεσαία δηλ 18,5 απολαμβάνεις
Πας φαρδιά 18,8 σου αρέσει
Πας στενά 18,3 λες τι γαμησα ο φουστης
Όπως την βρίσκει ο καθένας παλικάρια
Και θα σας πω στα παλιά χρόνια ένα συμβάν
Ήταν ένας άνθρωπος που έφτιαχνε σαμάρια και γύριζε στα χωριά
Τον έπιασε η μπόρα βράδυ κάπου έπρεπε να παει
Χτυπα μια πόρτα βγαίνει μια κυρία του είπε να περάσει να κοιμηθεί
Τα σπίτια δεν είχαν τότε πόρτες παρά κιλίμια κουρελούδες τα λέγανε που χώριζαν τα δωμάτια
Στον ύπνο του παραμιλούμε και έλεγε αχ πως θέλω να γαμησω την κυρα
Ακούει η κυρα και αρχίζει τι το λες και δεν το κανεις
Ε την πηδάει
Ακούει η υπηρέτρια και αρχίζει και αυτή το παραμιλητό
Εμείς η φτωχές δεν έχουμε ψυχές την πηδάει και αυτήν
Ακούει και η κόρη τα αχ και βαχ και αρχίζει και αυτήν το παραμιλητό
Άσε τώρα τα φαρδιά και έλα στα στενά
Πηδάει και την κόρη και έφυγε το πρωί ευτυχισμένος
Συμπέρασμα έμεινε ικανοποιημένος και στεγνός το πρωί
Με ποια ικανοποιήθηκε περισσότερο το γνωρίζει μόνο ο ίδιος
Έτσι είναι και το τερέν που κυνηγάμε αν δεν έχει θήραμα τι φαρδιά τη μεσαία τι στενά όλα μας φταίνε
Οπως θα λεγε και ο αδερφος @Alex37
Καμια διευθυνση εχουμε;
Και ας εχουν αλουμινια πλεον οι πορτες .sarcastic. .sarcastic. .sarcastic.

Για μενα που είμαι νέος κυνηγός..
Θεωρώ ότι μια κάννη δεν πρέπει να σε περιορίζει αρχικά όπως τα παλια.
1)Μια κάννη να έχει τσοκ
2) να είναι μαγκνουμ
3) σφραγίδα για ατσάλινα και μη τοξοξικα σκάγια πλέον είναι νομικό θέμα
4) Χρωμιομενη να μην είναι ευάλωτη
5)ελαφρύα κάννη
6)ίσια κάννη
7) να βγαίνει σε όλες της διαστάσεις μήκους
8) ένας αυλός κώνος ώστε να είναι σταθερές με όλα τα φυσίγγια
9) ανάκρουση
10) BERETTA

Για μενα που είμαι νέος κυνηγός..
Θεωρώ ότι μια κάννη δεν πρέπει να σε περιορίζει αρχικά όπως τα παλια.
1)Μια κάννη να έχει τσοκ
2) να είναι μαγκνουμ
3) σφραγίδα για ατσάλινα και μη τοξοξικα σκάγια πλέον είναι νομικό θέμα
4) Χρωμιομενη να μην είναι ευάλωτη
5)ελαφρύα κάννη
6)ίσια κάννη
7) να βγαίνει σε όλες της διαστάσεις μήκους
8) ένας αυλός κώνος ώστε να είναι σταθερές με όλα τα φυσίγγια
9) ανάκρουση
10) BERETTA
Ένα όπλον διά να είναι καλον πρέπει να είναι BERETTA

Back