Ποια εταιρεία έχει τις καλύτερες κάννες;

• Thread starter Thread starter George Ant.
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Ποια εταιρεία έχει τις καλύτερες κάννες;

• Beretta

Votes: 37 29,6%
  • Benelli

Votes: 24 19,2%
  • Franchi

Votes: 3 2,4%
  • Breda

Votes: 5 4,0%
  • Remington

Votes: 24 19,2%
  • Fabarm

Votes: 16 12,8%
  • Stoeger

Votes: 0 0,0%
  • Mossberg

Votes: 1 0,8%
  • Browning

Votes: 10 8,0%
  • Winchester

Votes: 5 4,0%

• Total voters
    125
Παιρνεις μια καννη με τετοια χαρακτηριστηκα.το ζητουμενο ειναι σε τι κατασταση θα βγουν τα σκαγια απο τα φυσιγγια που γουσταρεις να ριχνεις απο την αρχη μεχει το τελος.
Τετοια οπλα με τετοιες καννες που διαχειριζονται κι εχουν τετοια δυνατοτητα υπαρχουν.για τους κωνους κανουν δουλεια σε ολα τα νουμερα σκαγιων όσων αφορα την σφαιρικοτητα. Το ζητουμενο ειναι η συγκεντρωση,αν θα μπορεσεις να την κρατησεις.

Η remington με 18,55 και το φουλ της εταιριας ειναι εκεινες που ξεπερνανε τα ορια του βεληνικους,ειδικα τα μοντελα με μεγαλους κωνους ν3,1187 sps sm,sporting και φυσικα αυτα τα μοντελα με διευρυμενους αυλους οπως βερσα και competition 3 .

Αν ηταν κανενα αλλο πιο φινετσατο με πιο ευκολο και συγχρωνο μηχανισμο και θα το επελεγα και θα το ελεγα.
Οι καννες αυτες παραγουν εργο.πως; Εχουν απαντηθει πολλα με μετρησεις σε χεονογραφους αλλα κυριως στο τερεν,;ν ειναι κατι να απασχολει τον κυνηγο και τις δυνατοτητες του ειναι η πιστα και η καρπωση.
Εγω γουσταρω οπου σηκωνω το οπλο τα πουλια να σκανε ,ακομα και με φυσιγγια που γραφουν κάποιοι πως ειναι ταμαμ για 18,3 18,4 ,αν και αυτο δε μπορω να το καταλαβω.
Πχ τα 28 εως 32 θα τα δουλεψεις λογικα απο 10 εως 7 νουμερο. Οποιαδηποτε καννη με 18,3 18,4 θα σου μαμησει τα μισα απ τα ψηλα αυτα σκαγια της γομωσεις .... οπότε,,απολυτοποιησεις δεν χορανε κι αν υπαρχει θέμα σφίγγεις το τσοκ.
Γραφει ο αλλος "της μπραουνινγκ ειναι χαλια (συμφωνω) και πιο ανοιχτα"οκ,κανενας δεν σου ειπε οτι σαν οπλα οτι και να βαλεις πως δεν θα ρηξουν στο διαολο

Ενα δευτερο θεμα,δεν θα πιασω τα φυσιγγια και τις πυριτιδες . Αυτα που κοροιδευουν ορισμενοι για τον καιρο και την αποδοση σε θερμοκρασιες. Διαφορες εποχες σημαινει διαφορετικη πυκνοτητα αερα και ατμοσφαιρικη πιεση. Ποιο ειναι εκεινο το σωμα του οποιου το σχημα εξασφαλιζει μεγαλυτερη κινητικη ενεργεια περα απο την σφαιρα;οταν λεμε σφαιρα εννοουμε ολοστρογγυλο και συναμα για να ανταπεξελθει,βαρυ... Δεν θα μπω σε αλλο τρυπακι απο το παραδειγμα που εδοσα.καταλαβαινετε τι θελω να πω.
Υπαρχουν ναι καννες με ελαστικοτητα στο μεταλλο που αυτο συνεπαγεται με σταθεροτητα στις επαναλαμβανομενες βολες,υψηλου επιπεδου λειανσης και προοδευτικης γεωμετριας με πολυ καλα τσοκ. Ε δεν θελει και πολυ καποιος να πειστεί απο το κυνηγι του με κατι τετοιο πως αυτο που βλεπει δεν είναι αυταπάτη.αλλο θεμα ομως που υπαρχουν καννες με 18,6 αυλους πχ,δεν εκφρασανε καμια σταθεροτητα με τα ιδια φυσιγγια και μεσα στην ημερα αλλα και μεσα στις ημερες που περιλαμβαναν πολυ κυνηγι.δεν εφταιγαν τα φυσιγγια,υπηρχαν κι αλλα οπλα.

Παιδιά υπάρχουν άτομα που συγκρίνουν κάννες στον κυνηγοτοπο και άλλοι που συγκρίνουν με δοκιμές . Προσωπικά όταν μου λέει κάποιος ότι βγάζει συμπεράσματα από τον κυνηγοτοπο χωρίς να έχει κάνει δοκιμές για να δει σε πραγματικά μέτρα διάτρηση κατανομή ισοκατανομή κλπ κλπ απλά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο όπλο που εκθειαζει του έρχεται καλύτερα η τα φυσίγγια με τα οποία ρίχνει ταιριάζουν περισσότερο στο συγκεκριμένο όπλο. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι στον κυνηγοτοπο παίζουν πολλοι παράγοντες ρόλο εκτός από την κάννη και δεν μπορείς να βγάλεις αξιοπιστα συμπεράσματα. Ακόμη και σε απλές δοκιμες δεν ειναι εύκολο να βγει συμπερασμα γιατί ασφαλώς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το φυσίγγι όπου ακόμη και στο ίδιο κουτί μπορεί να διαφέρει το ένα με το άλλο. Και το φυσίγγι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Όπως έλεγαν και κάποια παιδιά παλιά εδώ πέρα βάλε καλό φυσίγγι σε οποιαδήποτε κάννη και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα ειναι εξίσου καλού από όλες τις κάννες.

Οι διαφορές από μια υποτίθεται καλή κάννη και μια όχι τόσο καλή είναι πολύ μικρές και εξανεμίζονται σε πολύ λίγα μέτρα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 5-10 μέτρα. Και μάλιστα αυτές οι διαφορές δεν φαίνονται στα κεντρικά σκαγια αλλά στα περιφερειακά. Για τόσο μικρές διαφορές μιλάμε . Και αυτό θα το διαπιστώσετε εύκολα αν κάποιος κανει δοκιμές σε ελεγχόμενο περιβάλλον και να κάνει πραγματικές μετρήσεις και όχι το τι βλέπει στο θήραμα που την μια το έχουν πάρει 2-3 σκάγια και την άλλη 10-15 σκάγια λόγο διαφορετικής σκόπευσης. Γιατί στο κυνηγοτοπο ούτε την απόσταση που τουφεκας δεν μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς ώστε να βγάλεις ασφαλή συμπέρασμα. Πόσο μάλλον αν βάλουμε και άλλους παράγοντες όπως σκοπευση προσκοπευση, επωμιση , αν είσαι κεντρο η όχι ,κοντάκι ,υγρασια θερμοκρασία , φυσίγγι, κλπ κλπ. Τότε πολύ εύκολα χάνεται η μπάλα και τελικά καταλήγουμε στο γεγονός η καλύτερη κάννη να είναι εκείνου όπου το όπλο έρχεται καλύτερα στον κυνηγό και έχει και το πιο ταιριαστό φυσίγγι στην κάννη του και τουφεκαςι όσο πιο κέντρο γινεται. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και αυτό έχω διαπιστώσει εγώ τόσα χρόνια που κυνηγώ. Ακόμη και σημαντικές διαφορές να έχουν οι κάννες μεταξύ τους στον κυνηγοτοπο τις περισσότερες επιτυχίες θα τις έχει εκείνος που στέλνει τα σκάγια εκεί που πρέπει και όχι αυτός που έχει την καλύτερη κάννη. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπεις κυνηγούς με τα πιο φτηνά όπλα όπως πχ baikal να έχουν περισσότερα θηράματα από άλλους που έχουν υποτίθεται πολύ καλύτερα και ακριβότερα όπλα.

Εαν ειχα την ευκαιρια να βαλω κατα σειρα τα οπλα που υπαρχουν στη λιστα :
1 remington
2mossberg
3browning -winchester (ιδια,αν μιλαμε για τα νεα μοντελα διευρυμενου αυλου)
4fabarm
5 μπερεττα τα νεα μοντελα
6 franchi (εννοω τις παλιες ολες,οχι αφινιτι κλπ,τις γνησιες)
7μπρεντα με ελαχιστες εικονες απο μια αστρολουξ που ειχα και αυτα που κυνηγησα με την αστρο τη νεα που τελικα και αγορασα

7 τελευταια και για παντα τελευταια η μπενελι

Παιδιά υπάρχουν άτομα που συγκρίνουν κάννες στον κυνηγοτοπο και άλλοι που συγκρίνουν με δοκιμές . Προσωπικά όταν μου λέει κάποιος ότι βγάζει συμπεράσματα από τον κυνηγοτοπο χωρίς να έχει κάνει δοκιμές για να δει σε πραγματικά μέτρα διάτρηση κατανομή ισοκατανομή κλπ κλπ απλά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο όπλο που εκθειαζει του έρχεται καλύτερα η τα φυσίγγια με τα οποία ρίχνει ταιριάζουν περισσότερο στο συγκεκριμένο όπλο. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι στον κυνηγοτοπο παίζουν πολλοι παράγοντες ρόλο εκτός από την κάννη και δεν μπορείς να βγάλεις αξιοπιστα συμπεράσματα. Ακόμη και σε απλές δοκιμες δεν ειναι εύκολο να βγει συμπερασμα γιατί ασφαλώς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το φυσίγγι όπου ακόμη και στο ίδιο κουτί μπορεί να διαφέρει το ένα με το άλλο. Και το φυσίγγι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Όπως έλεγαν και κάποια παιδιά παλιά εδώ πέρα βάλε καλό φυσίγγι σε οποιαδήποτε κάννη και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα ειναι εξίσου καλού από όλες τις κάννες.

Οι διαφορές από μια υποτίθεται καλή κάννη και μια όχι τόσο καλή είναι πολύ μικρές και εξανεμίζονται σε πολύ λίγα μέτρα που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 5-10 μέτρα. Και μάλιστα αυτές οι διαφορές δεν φαίνονται στα κεντρικά σκαγια αλλά στα περιφερειακά. Για τόσο μικρές διαφορές μιλάμε . Και αυτό θα το διαπιστώσετε εύκολα αν κάποιος κανει δοκιμές σε ελεγχόμενο περιβάλλον και να κάνει πραγματικές μετρήσεις και όχι το τι βλέπει στο θήραμα που την μια το έχουν πάρει 2-3 σκάγια και την άλλη 10-15 σκάγια λόγο διαφορετικής σκόπευσης. Γιατί στο κυνηγοτοπο ούτε την απόσταση που τουφεκας δεν μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς ώστε να βγάλεις ασφαλή συμπέρασμα. Πόσο μάλλον αν βάλουμε και άλλους παράγοντες όπως σκοπευση προσκοπευση, επωμιση , αν είσαι κεντρο η όχι ,κοντάκι ,υγρασια θερμοκρασία , φυσίγγι, κλπ κλπ. Τότε πολύ εύκολα χάνεται η μπάλα και τελικά καταλήγουμε στο γεγονός η καλύτερη κάννη να είναι εκείνου όπου το όπλο έρχεται καλύτερα στον κυνηγό και έχει και το πιο ταιριαστό φυσίγγι στην κάννη του και τουφεκαςι όσο πιο κέντρο γινεται. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και αυτό έχω διαπιστώσει εγώ τόσα χρόνια που κυνηγώ. Ακόμη και σημαντικές διαφορές να έχουν οι κάννες μεταξύ τους στον κυνηγοτοπο τις περισσότερες επιτυχίες θα τις έχει εκείνος που στέλνει τα σκάγια εκεί που πρέπει και όχι αυτός που έχει την καλύτερη κάννη. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπεις κυνηγούς με τα πιο φτηνά όπλα όπως πχ baikal να έχουν περισσότερα θηράματα από άλλους που έχουν υποτίθεται πολύ καλύτερα και ακριβότερα όπλα.
Μην ξεκιναμε τωρα τα γνωστα "σου εκατσε και πιστευεις αυτο..." Παραπαει.ολοι εχουμε κανει τις δοκιμες μας για να παμε να κυνηγησουμε,αλλες στιγμες δεν χρειαζοταν και καθολου.
Αν μου δινει πουλια ενα οπλο σαφως τα μετρα ειναι το βασικοτερο,αλλα δε λεμε γι αυτο.αν μου δινει πουλια με βαση το κυριο θεμα της κουβεντας,χεστηκα τι θα μου βγαλει στο χαρτι.ετσι κι αλλιως ο πινακας δε λεει ολη την αλήθεια

Με συγχωρεις,εδω αναφερθηκαν καννες με κωνους αυλους,κλπ κλπ,εσυ θεωρεις οτι με τετοια οπλα τοσο σφιχτα ,αυτοι που βγαζουν συμπερασμα δε μπορουν να σημαδεψουν ή δεν ξερουν να κρατησουν ενα οπλο;την αληθεια λενε και μη λεμε τρελες τωρα για τα μπαικαλ γιατι δεν φτανουν μια τα οπλα που αναφερθηκαν σε ολη την συζητηση.

Το προβλημα ειναι η επιλογη και η επιρροή.μου πηρε ο αλλος ν3 για να κυνηγαει περδικες στο νησι του,ο αλλος την πηρε και εψαχνε κυλινδρο για να τουφεκαει με ανοιχτο εκτος οριων.

Μην παιρνουμε τετοια οπλα για να τα δουλευουμε με το ανοιχτο τους!!!!αν παιρνει κατι τετοιο λογο καννης (αυτο συζηταμε )εκμεταλλευεσαι τα μεγιστα.
Τα ψυχολογικα για τα φυσιγγια και η καννη ειναι το τελευταιο,ειναι τελικα εκεινα που μπουκωνουν το κεφαλι καποιανων και τους πιανει ψυχολογικο να σηκωσουν οπλο

Κι αυτη η πατατα με ταπεινα μπαικαλ που αναφέρεται εδω μεσα σε διάφορα σχόλια,ελεος...οσοι τα λενε ας τα παρουν,εμεις δεν θελουμε τα ταπεινα μπαικαλ,ολα τα οπλα σχεδον διαχειριζονται ολα τα πυρομαχικα της αγορας στο μέγιστο

Προσωπικά όταν μου λέει κάποιος ότι βγάζει συμπεράσματα από τον κυνηγοτοπο χωρίς να έχει κάνει δοκιμές για να δει σε πραγματικά μέτρα διάτρηση κατανομή ισοκατανομή κλπ κλπ απλά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο όπλο που εκθειαζει του έρχεται καλύτερα η τα φυσίγγια με τα οποία ρίχνει ταιριάζουν περισσότερο στο συγκεκριμένο όπλο.
Ε τοτε να μην παμε κυνήγι καθολου ρε φιλε ή να μην ξεκιναμε καν γιατι δεν καναμε καμια 5 μαρκες δοκιμες μη μας κρεμασουν!! Εγω ενα πραμα ξερω οταν υπαρχει θηραμα βαρας.
Ολες οι καννες που ανεφερα κατα καιρους και γι αυτο εχω στην κατοχη μου,οπως λενε οι φιλοι σταζουν δηλητήριο,ακομα και με το τελευταιο σκουπιδι του εμποριου .τα συμπερασματα μου ειναι αυτα απο τα κυνηγια εδω και εξω.

Για να τελειωσω τι ηθελα να πω μεσα στα παραπανω
Κυνηγας τσιχλα; Θες ν3 πχ; Οκ
Θα σου δοσει πουλια αξεχαστα αλλα το οπλο αυτο δεν κανει για κυνηγι τσιχλας.
Αν ΔΕΝ δεις στο συγκεκριμενο κυνηγι διαφορα σε σχεση με καποιο αλλο αυτογεμες και επιμενεις για καιρο,κατι παει λαθος.

Θελεις ν3; Αυτο το οπλο με τετοια γεωμετρια καννης; Οκ θα το παρεις εσυ που οχι μονο κυνηγας παπια και φασσες αλλα για να την κυνηγησεις σωστα και να πιστεις για την καννη της θα βαλεις επανω το φουλ και θα κατσεις ημερισιο φιλαρακο!ποιος βαραει εκει πανω;αμα δε μπορεις εσυ ,μιλαμε για το οπλο οχι για τις ικανοτητες σου να το χρησιμοποιησεις για τον σκοπο που φτιαχτηκε!!
Και το ελαχιστο σου στα σφιχτα θα ειναι ***
Τοτε θα βγαλεις συμπερασμα.

Εαν ψαχνεσαι καμια σεζον, οτι δεν εχεις βγαλει συμπερασμα,πχ με το συγκεκριμενο οπλο,παρολο που εχεις ρηξει πολλα φυσιγγι και να μα μου,και να πινακες και να στο κυνηγι δεν ειδα κατι,ε... Εχεις πρόβλημα καραμπινατο και το οπλο αυτο δεν είναι για εσενα.

Κι αυτα που γράφετε για τα φυσιγγια που ειναι το παν και την σκοπευτικη ικανοτητα να τα πειτε σ εκεινους που αγοραζουν οπλα με 90 ποντους κωνους και υπαχρωμιωτες καννες...για να κυνηγησουν κοτσυφια.

Τοτε βγαζουν και συμπερασμα και θα στην πουνε κιολας.

Αλλο παραδειγμα; "Πηρα λεει ο αλλος auto5 και μου κανει εμπλοκες ειναι βαρια" φιλε μου εισαι ασχετος .η auto 5 δεν ειναι για 28 ουτε για...τσιχλες.

Δεν υποτιμαω τους φιλους που κυνηγανε τσιχλα .αλλο λεω.

Last edited:
Ειχαμε μια συζητηση κι ακουστε τι συμπερασμα βγηκε . Λεει πρεπει να βαλω 2 νουμερα πιο σκαγιο για να κυνηγησω σωστά με αυτο το οπλο (ν3-δηλαδη νο 10 ,για τσαρτσαρες) αυτο το συμπερασμα βγηκε υστερα απο :
1 διαλεγει φυσιγγια
2 δεν ειδα κατι παραπανω με αυτα τα φυσιγγια σε σχεση με την 350 κλπ κλπ

Οχι φίλε,το οπλο με την καννη αυτη που επελεξες για το κυνηγι της τσιχλας και του κοτσυφα ειναι κατασκευασμενο για να δινει με τα περισσοτερα φυσιγγια αυτες τις συγκεντρωσεις κι οχι για να ριχνει ψηλοτερα μπας και εχει μεγαλυτερο κυκλο διασπορας.μονο που για εσενα αυτο ειναι ακαταλληλο γιατι ειναι κατασκευασμενο για ΛΑΓΟ,ΓΟΥΡΟΥΝΙ,ΧΗΝΑ,ΠΑΠΙ,ΦΑΣΣΑ,για να δινει τετοιες συγκεντρωσεις

Oσο γι αυτους που δεν ξεκινουν για κυνηγια αμα δεν κανουν πρωτα δοκιμες ...να ειναι σιγουροι πως σε ορισμενα οπλα δεν υπαρχει καμια λοξα.

Μια κανη που θα έχει σωστή κατανομή για περισσότερα μέτρα είναι φονική κανη ,τέτοιες επιδιώκουν και οι σκοπευτές υπερσυγκέντρωση η σκορποσκαγια δεν επιδιώκει κάνεις διότι και τα δύο απαιτούν απόλυτη σκόπευση .Η ταχύτητα πάντα φτάνει για καταβολή του θηράματος και κακώς ασχολουνται κάποιοι τόσο εφόσον μιλάμε για φτερωτά.Γιατι σωστή κατανομή σημαίνει σχεδόν ίδια δύναμη στο φάσμα της ντουφέκιας που αυτόματα δείχνει ότι όπου και να βρεθεί το θήραμα στη συγκεκριμένη απόσταση μέσα στον κύκλο μας που ρίχνουμε θα καταβληθεί εάν έχεις μια υπερσυγκέντρωση και σου φύγει η ντουφέκια από το κέντρο τα ακροσκαγα σου έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να τραυματίσουν η να μαδήσουν το θήραμα παρά να πέσει άμεσα γιατί απλά είναι ποιο αλλοιωμένα που σημαίνει διαφορετική αντίσταση άρα μικρότερη ταχύτητα και απομάκρυνση από τον πυρήνα ποιο γρήγορα από όσο πρέπει.

Πρεπει να μην εχει διαβασει καποιος το φορουμ για να μην του παει ο νους ποιος μπορει να ηταν πισω απο το προφιλ ή ακομα και μελος του Απρίλη να ηταν ποσο αρρωστο και με τασεις επιθετικοτητας ηταν αυτο που έκανε.
Το ειχα ξαναγράψει,εδω ειναι ιντερνετ κι εχει την σχετικη του ελευθερια,στο λεω και σε σενα.ειναι αλλοι οι κανονες στο πεδιο,στο τερεν,εκει ας παει να πουλησει ο καθε σάικο μαγκια και ειρωνια και θα ψαχνει πως θα βγει με το στομα απο την τελευταια χαραδρα. Δεν γραφω κατι κακο,απλα σαν κυνηγοι γραφουμε και κυνηγαμε για να περναμε καλα και δε γουσταρουμε το καθε παπαρι να μας χαλαει την φαση μας.

Και πως εξηγείς ότι υπάρχουν θα σου αναφέρω 4 σκοπευτές κυνηγοί και κάποιοι προπονητές κιόλας που κυνηγούν με κοντάκια πάντα σωστά και ρίχνουν με μεγάλη σταθερότητα και εμπειρία και σου λένε ότι αυτό το ντουφέκι αποδίδει καλύτερα .Τι να τους πούμε ότι αυτό είχε ποιο ταιριαστό κοντάκι η έτυχε και ήταν στη μέρα τους .Δεν είναι έτσι τα πράγματα υπάρχει η καλή κανη και η μέτρια κακή υπάρχει μόνο από κατασκευαστικό λάθος καλή όπως ανέφερα είναι αυτή που σου δίνει την καλύτερη κατανομή στην μεγαλύτερη απόσταση και δεν θα το κάνει με ένα φυσίγγι θα το κάνει με την πλειοψηφία.

Και πως εξηγείς ότι υπάρχουν θα σου αναφέρω 4 σκοπευτές κυνηγοί και κάποιοι προπονητές κιόλας που κυνηγούν με κοντάκια πάντα σωστά και ρίχνουν με μεγάλη σταθερότητα και εμπειρία και σου λένε ότι αυτό το ντουφέκι αποδίδει καλύτερα .Τι να τους πούμε ότι αυτό είχε ποιο ταιριαστό κοντάκι η έτυχε και ήταν στη μέρα τους .Δεν είναι έτσι τα πράγματα υπάρχει η καλή κανη και η μέτρια κακή υπάρχει μόνο από κατασκευαστικό λάθος καλή όπως ανέφερα είναι αυτή που σου δίνει την καλύτερη κατανομή στην μεγαλύτερη απόσταση και δεν θα το κάνει με ένα φυσίγγι θα το κάνει με την πλειοψηφία.
Οταν ειχα παρει την ν3 ειχαμε παει ορωτα δυτικη μακεδονια καπου και την επομενη μερα θα συναντουσαμε ενα αλλο γκρουπ και θα συνεχιζαμε προς κοζανη καπου παρεα τρυγονι φάσσα. Ε με τα πολλα ο αλλος ειχε παρει 30 γρ 9αρια.φασσες τωρα. Λεει μην συνεχισεις με αυτα ειναι 9αρια κρατα τα για τα τρυγονια στο ντου το πρωί. 2 ατομα ειοαν οως οι πρωτες φασσες ηταν τοσο ψηλα και τετοιο πατσαβουριασμα απο τυχη.
Συνεχισα και την επομενη μ αυτα τα φυσιγγια με τη ν3 και ολοι κρεμασαμε σαγονια που φτανει το οπλο.
Στην παρεα πολλα επονυμα καλα οπλα.

Δεν είναι μόνο τα μέτρα του κοντακιου που παίζουν ρόλο στην σκόπευση. Παίζει και η σκοπευτική γραμμή , το ζύγισμα του όπλου αν είναι μπροστοβαρο η όχι το φυσίγγι αν ταιριάζει στο συγκεκριμένο όπλο και άλλα πολλά. Και δεν πιστεύω ότι ακόμη και σκοπευτές οι δάσκαλοι σκοπευτών έχουν το αλάνθαστο μόνο και μόνο επειδή έχουν την ιδιότητα αυτή. Πιο πιθανον είναι να προμοταρουν τους σπόνσορες τους παρα να σου πουν την αλήθεια. Εδώ βλέπεις τον άλλο που δοκιμάζει τα Λάμπρο με franchi που έχει την απλή καννη της Benelli που όλοι λέτε τα χειρότερα για τις κάννες αυτές και σπάει τα δισκάκια στα 80 μέτρα. Τι να πιστέψεις από αυτόν; Ότι φταίει η κάννη που σπάνε στα 80 μέτρα; Αν το πάτε έτσι τότε η fabarm έχει τις καλύτερες κάννες που κατέχει και το ρεκόρ guines αν δεν κάνω λάθος που έσπασε στην μεγαλύτερη απόσταση σε δισκάκι.

Όμως στις οριακές αποστάσεις αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι να είσαι όσο περισσότερο κέντρο γινεται. Γιατί την μεγαλύτερη συγκέντρωση και διάτρηση την έχουν τα κεντρικά σκαγια που δεν έχουν καθόλου παραμορφώσεις και έχουν μεγαλύτερες μενουσες. Οι διαφορές όμως από κάννη σε κάννη είναι κυρίως στα περιφερειακά σκάγια λόγο παραμορφώσεων από τον κώνο προσαρμογής και τον αυλο. Στα κεντρικά σκαγια που σε ενδιαφέρουν για τις οριακες αποστάσεις οι διαφορές από κάννη σε κάννη είναι μηδαμινες και δεν κερδίζεις περισσότερο από 5-6 μέτρα. Για αυτό επιμένω ότι συνήθως στις μακρινές αποστάσεις το όπλο που σου έρχεται καλύτερα και είσαι όσο το δυνατόν πιο κέντρο στο θήραμα θα σου δώσει τα καλύτερα αποτέλεσματα ανεξαρτήτως κάννης. Τα περιφερειακά σκάγια ποτέ δεν θα έχουν τις μενουσες των κεντρικών σκαγιων οπότε το ωφελος από μια κάννη που έχει λιγότερες παραμορφώσεις στα περιφερειακά σκάγια θα σε βοηθήσει λιγο αν δεν είσαι εντελώς κέντρο και άρα θα σου αυξήσει λίγο περισσότερο τις επιτυχίες σου σε πιο μεγάλες αποστάσεις αλλά όχι σε οριακές που και πάλι τα περιφερειακά δεν θα έχουν τις απαιτουμενες μενουσες όπως τα κεντρικά σκάγια. Και αυτό φυσικά είναι κάποιο ωφελος στον κυνηγό και σκοπευτή που δεν κεντροτουφεκαει παντα δεν αντιλέγω. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούν κάποιοι κάποιες κάννες καλύτερες από άλλες. Όχι όμως ότι αυξάνεται η μέγιστη απόσταση που μπορεί να σκοτώσει η κάννη με τα κεντρικά σκάγια . Αυξάνεται απλά η απόσταση απο τους σκοπευτές που δεν είναι 100% κέντρο που είναι οι περισσότεροι απο εμάς φυσικα. Αυτά επιβεβαιώνονται τόσο στο χαρτί τόσο και στο κυνηγοτοπο αν θέλεις. Κάποιος που κεντροτουφεκαει δεν έχει ανάγκη από μια τέτοια καλη κάννη. Στις ίδιες αποστάσεις θα σκοτώνει και αυτός με μια μέτρια κάννη. Όπως έλεγε και ο Κυπριδιμος μεγαλύτερο όφελος θα έχεις αν βάλεις ένα νούμερο πιο χοντρά σκάγια παρά από την super ουαου κάννη. Καθώς επίσης ότι μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα και από μια κάννη χωρίς διευρυμένο αυλό και κωνο πολυ απλά αν βάλεις ελαφρύτερο φυσίγγι ώστε να έχει μεγαλύτερες ταχύτητες με λιγότερες πιέσεις και λιγότερες παραμορφώσεις στα περιφερειακά σκάγια. Ολα αυτά είναι απλή φυσική που έχουμε αναλύσει και άλλες φορές στο φόρουμ παλιότερα. Η επίδραση της κάννης σταματάει μόλις βγουν τα σκάγια έξω από αυτήν. Εφόσον τα σκάγια έχουν την ίδια αρχική ταχύτητα τότε το μόνο που παίζει σημασία είναι οι παραμορφώσεις που έχουν υποστεί στην κάννη που επηρεάζουν τις μενουσες και την συγκέντρωση. Αν από δύο κάννες έχεις τις ίδιες αρχικές ταχύτητες τα κεντρικά σκάγια που δεν χουν παραμορφώσεις σε καμία κάννη θα έχουν τις ίδιες μενουσες στις ίδιες αποστάσεις. Αυτο λέει η φυσική και αυτό ισχύει και στον κυνηγοτοπο. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το ποσοστό των σκαγιων που έχουν παραμορφωθεί στην κάννη. Εγώ σε μετρήσεις που έχω κάνει με τον χρονογράφο μου σε 6 διαφορετικά όπλα ως τώρα με διαφορετικούς κώνους και αυλούς δεν έχω δει διαφορές στην αρχικη ταχύτητα πάνω από 10-15m/s με το ίδιο μήκος κάννης και τσοκ πάντα. Οι διαφορές επομένως είναι πολύ μικρές και πιθανόν δεν οφείλονται στην κάννη αλλά στο φυσίγγι.

Η ρεμινγκτον χωρις να υποτιμαω την δουλεια της μπραουνινγκ αλλα και της φαμπαρμ φυσικα.Για τα υπολοιπα προσωπικα, α400 δεν θα τα εβαζα ποτε μπροστα σε καμια ρεμινγκτον ουτε για δειγμα.
2500 μπαρ ειχε γινει τεστ στην αμερικη ,η καννη της 1100 χωρις τον κορμο.
Τέτοια τεστ έχουν κάνει όλες οι εταιρίες δεν το έχει κάνει μόνο η REMI απλά στην Ευρώπη περνάνε τράπεζα δοκιμών ενώ στην Αμερική όχι όποτε το κάνει το εργοστάσιο για να δείξει την αντοχή της κανης κάτι που στην Ευρώπη δεν χρειάζεται.

Last edited:
Στην Frankie δεν κυκλοφορεί όσα θα έπρεπε για μένα αν ήμουν στο να πάρω οπλο αδράνειας στο 1000 αρχικό μόνο Frankie affinity θα έπαιρνα
Την θεωρώ καλύτερη από της Benelli με τα ίδια χρήματα ειδικά της καινούριες που είναι και ceracote στα 1140€ δεν έχουν αντίπαλο

Μην κάνετε σαν μικρά παιδιά ρε λεβεντες ο καθένας έχει την γνώμης του. Σεβαστές πάμε παρακάτω...ας δεχτούμε και της γνώμες τον άλλο δεν είναι κακό ..ΥΓ.. την απάντηση για καλές κάννες την δίνουν οι ειδήμονες δηλαδή σκοπευτές/δάσκαλοι σκοποβολής/οπλουργοι....

Back