Δεν δίνει κανένας απάντηση … Να τσακώσω τον κάβουρα ; ; ;Αντε και την αγόρασα την πολυ καλή κάννη... πως βιδώνει πάνω στο κυρίως μέρος του όπλου? ... Έχει κάποιο σπείρωμα να υποθέσω ?
Ναι, υπάρχει σπείρωμα, σε κάποια όπλα περνάνε και ένα πειράκι κάθετα για να εμποδίσουν το αθέλητο ξεβίδωμα.Δεν δίνει κανένας απάντηση … Να τσακώσω τον κάβουρα ; ; ;
Στις τιμές να υπολογίζεις και το κόστος του red dot που θα βάλεις. Για να βάλεις κάτι ποιοτικό θέλεις 700αρι για πλάκαΚαλησπέρα.
Επιτέλους ενδιαφέρθηκα ν' ασχοληθώ με την IPSC.
Αφού ξεκινήσουμε με το πιστόλι θα πάμε σε AR. Έχουμε ένα 12μηνο μπροστά μας βέβαια...
Αν και με χαλάει γιατί είμαι παλιός κάτοχος όπλου αλλά από την άλλη σου λέει ο νόμος, άντε πιστοποίησε πως ξέρεις να τηρείς ασφαλή χρήση κλπ. κλπ. θα το υποστούμε τι είναι ένας χρόνος εξάλλου.
Έχει πέσει πολύ ψάξιμο για μεταξύ 5.56 vs .300BLK και ακόμα σίγουρος δεν είμαι για το διαμέτρημα.
Πάντως οι τιμές του Kopelakis.gr μου φαίνονται προσβάσιμες σε βάθος χρόνου για το Daniel Defense ΜΚ18 και DDM4.
Μέχρι τότε βλέπουμε.
Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι η διαφορές τιμών μεταξύ 5.56 και .300blk, όπως επίσης τι πυρομαχικά θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα τελικά, φαντάζομαι ακόμα και τα Green Tip θα τα θεωρήσουν διατρητικά εδώ οπότε μάλλον απλά FMJ. Η S&B πάντοτε οικονομική ήταν αλλά δεν την προτιμούσα, οπότε να δουμε τι τιμές θα παίζουν σε Federal/ Barnes κπα.
Ελπίζω να μην είναι τόσο ακριβά όσο στα λειόκανα...
Μέχρι στιγμής βλέπω ότι με βάση το επιτρεπόμενο όριο κατοχής πυρομαχικών που αριθμεί τα 1000, πηγαίνοντας σε βασικά FMJ, σε .300blk το κόστος κυμαίνεται κοντά στα 1000-1100, ενώ με 5.56x45 πάμε στα 700.Στις τιμές να υπολογίζεις και το κόστος του red dot που θα βάλεις. Για να βάλεις κάτι ποιοτικό θέλεις 700αρι για πλάκα
Τα ανοιχτά σκοπευτικα σε 556 308 κτλ ειναι παντελώς άχρηστα αν θες να βαράς από 50 μετρα και πανω!ανοιχτά σκοπευτικά
Το θεμα ειναι, υπαρχουν αυτα τα μετρα? Στο Χαιδαρι νομιζω μονο ενα πεδιο εχει αν θυμαμαι καλα στο τελος.Τα ανοιχτά σκοπευτικα σε 556 308 κτλ ειναι παντελώς άχρηστα αν θες να βαράς από 50 μετρα και πανω!
Ναι, φυσικά υπάρχουν Γιώργο. Εκεί στο τέλος που λες είναι ο Καλκατζάκος και δεν πολυπάω γιατί δε γουστάρω πολυκοσμία. Αλλά από όσες φορές έχω πάει δε θυμάμαι να έχει στα 300μ. Δεν ασχολήθηκα κιόλας, το πιο πιθανό είναι να έχει.Το θεμα ειναι, υπαρχουν αυτα τα μετρα? Στο Χαιδαρι νομιζω μονο ενα πεδιο εχει αν θυμαμαι καλα στο τελος.
Γιατί είναι το Ρεντ Ντοτ για πάνω από 50μ; Στα 300μ μόνο διόπτρα, είμαι σίγουρος.Τα ανοιχτά σκοπευτικα σε 556 308 κτλ ειναι παντελώς άχρηστα αν θες να βαράς από 50 μετρα και πανω!
Εξαρτάται από το μέγεθος της κουκίδας ( MOA ). Αν έχεις μικρή κουκίδα μπορείς να ρίξεις άνετα μέχρι τα 100+.Γιατί είναι το Ρεντ Ντοτ για πάνω από 50μ;
Δεν μιλούσα για 300 αλλά έχω κάνει βολές και στα 300 με Μ1 νομίζω στον στρατό ή ήταν 200 ; Δεν θυμάμαι.Χωρίς διόπτρα Βασίλη δε βλέπεις ούτε το στόχο 1μΧ1μ στα 300μ. Είναι τελείως απαραίτητη η διόπτρα.
Με το Ρεντ Ντοτ δε ξέρω τί παίζει. Αλλά και πάλι, δε μεγεθύνει, άρα στα 300μ άχρηστο μου φαίνεται.
Συμφωνώ.Στα 300 μέτρα με ανοιχτά σκοπευτικά στα σύγχρονα πεδία μαχών, γίνονται μόνο βολές για να καθηλώσεις τον εχθρό και για περιορισμένο χρόνο ( πυρά καθήλωσης ). Αν κάτσεις και σημαδεύεις και διορθώνεις κτλ, είναι θέμα χρόνο να σου έρθει κανένα βλήμα όλμου στο κεφάλι.
Παλιά δεν ίσχυε αυτο, γι' αυτό και έγιναν αρκετές μάχες που έγιναν με αρκετή απόσταση μεταξύ αντιπάλων.
Το ρεντ ντοτ στα 50 το πολύ 100 μέτρα στα 3 μοα .. από εκεί και πέρα δεν .Ναι, φυσικά υπάρχουν Γιώργο. Εκεί στο τέλος που λες είναι ο Καλκατζάκος και δεν πολυπάω γιατί δε γουστάρω πολυκοσμία. Αλλά από όσες φορές έχω πάει δε θυμάμαι να έχει στα 300μ. Δεν ασχολήθηκα κιόλας, το πιο πιθανό είναι να έχει.
Στο 2ο και 3ο πεδίο ρίχνουν σίγουρα. Ρίχνουν κάθε ΣΚ αυτοί που έχουν την ψώρα των τυφεκίων.
Γιατί είναι το Ρεντ Ντοτ για πάνω από 50μ; Στα 300μ μόνο διόπτρα, είμαι σίγουρος.
Το Ρεντ Ντοτ μέχρι πόσα μέτρα βοηθάει ουσιαστικά;
Εννοείτε τα ανοιχτά σκοπευτικά είναι άχρηστα στα πολλά μέτρα. Τις πρώτες φορές που έριχνα ο σύλλογος που ήμουν τότε είχε τυφέκια χωρίς διόπτρα και έριχνα με ανοιχτά σκοπευτικά. Με δυσκολία έβλεπα που είναι ο στόχος, όχι να ρίξω και κέντρο.