Ποιο PCC να πάρω; (Pistol Caliber Carbine)

Πάντα όταν εμφανίζεται κάτι νέο στην αγορά είναι ακριβότερο, γι'αυτό σκέφτομαι ότι πρέπει να περιμένουμε να αγοράσουν οι πιο ενθουσιώδεις, να γεμίσουν όπλα τα μαγαζιά και να αυξηθεί η κατανάλωση των 5.56 κλπ. Αργότερα που θα ισορροπήσει η αγορά και θα σταθεροποιηθούν οι τιμές, θα έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει και σε ποιους απευθύνεται τελικά η νέα κατηγορία όπλων.
Μακάρι Κώστα, αν και δεν το νομίζω ... όλα ανεβαίνουν ασταμάτητα κι αν δεν ανέβουν τα έσοδα του κοσμάκη, όλα αυτά θα γίνουν αποκτήματα ολίγων. Δες με τα ακριβά και καλά σούπερ ποζέ τί γίνεται ... πόσα όπλα πωλούνται πλέον με τιμές άνω των 2500-3000 ; ελάχιστα, σύμφωνα με τους οπλοπώλες... Για να δούμε, γιατί είπαν κάποια πουλάκια ότι θα φέρουν και όπλα κάτω των 2 χιλιάδων. Τώρα τι όπλα θα είναι αυτά και με τι υποστήριξη, είδομεν ...

Μακάρι Κώστα, αν και δεν το νομίζω ... όλα ανεβαίνουν ασταμάτητα κι αν δεν ανέβουν τα έσοδα του κοσμάκη, όλα αυτά θα γίνουν αποκτήματα ολίγων. Δες με τα ακριβά και καλά σούπερ ποζέ τί γίνεται ... πόσα όπλα πωλούνται πλέον με τιμές άνω των 2500-3000 ; ελάχιστα, σύμφωνα με τους οπλοπώλες... Για να δούμε, γιατί είπαν κάποια πουλάκια ότι θα φέρουν και όπλα κάτω των 2 χιλιάδων. Τώρα τι όπλα θα είναι αυτά και με τι υποστήριξη, είδομεν ...
Τούρκικα μήπως ; 🇹🇷

PCC και τα semi riffles της ιταλικής ADC του φημισμένου ιταλού οπλουργού Roberto Dallera (και από τα λίγα τα οποία δεν έχουν εμπλοκές σε περιβάλλον αγώνων σύμφωνα με αγωνιζόμενους) έχουν ήδη αναρτήσει τιμές στην Ελλάδα και πολύ σύντομα - αν όχι από αύριο, δέχονται παραγγελίες...

ααα τι να πρωτοθυμηθώ για το tavor...

Θυμάμαι πριν 13 περίπου χρόνια, που βιαζόμουν να βάλω την μεγάλη για ύπνο, να τσακώσω το tar21 για να δώσω επικές μεταμεσονύχτιες μάχες στο cod (call of duty) modern warfare 2!!!!! Ορκιζόμουν τοτε πως θα το αγόραζα αν ποτέ επιτρεπόταν Ελλάδα.... το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και πλέον επιτρέπεται η σκοπευτική κατοχή του! Μένει να δούμε αν θα το φέρει η "μετριότατη" αντιπροσωπία της iwi στην Ελλάδα - και σε τι τιμή θα έρθει... Πανέμορφο όπλο, και διαβάζω ότι είναι, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα bullbup!

Επίσης θυμάμαι και την αείμνηστη γιαγιά μου που είχε τρέλα με το tavor... έπαιρνε μισό κάθε βράδυ, ταβλιαζόταν σε δευτερόλεπτα και κροτάλιζε σαν τον οδοντωτό των Καλαβρύτων...
Ρώτα κάποιον χρήστη πριν κάνεις αγορά για το ταβορ. Η κάποιον που έχει έρθει σε επαφή. Ή κάνε υπομονή σε 5-6 μήνες κάτι θα βρεις στο car.gr (και με λίγα χιλιόμετρα).

Λέγε πόσο!
Μέση τιμή για το φθηνοτερο pcc της ADC (AR9 standard 9mm) 1720euro, 2100 το ιδιο σε competition και 1595euro το ADC M5 Plus σε .223rem & 300aac (τα "βρίσκουμε" και λίγο φθηνότερα από μαγαζί φίλου).

Ρώτα κάποιον χρήστη πριν κάνεις αγορά για το ταβορ. Η κάποιον που έχει έρθει σε επαφή. Ή κάνε υπομονή σε 5-6 μήνες κάτι θα βρεις στο car.gr (και με λίγα χιλιόμετρα).
Είναι εντελώς εκτός μπάτζετ μου Φάνη ... ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή.

Για την ώρα, κοιτάω τα ADC που είναι σε νορμάλ τιμές για Ελλάδα, με πολύ καλή υποστήριξη και που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους τα τελευταία χρόνια (έχω ρίξει με 1911 κι έχω πάθει πλάκα από την ποιότητα).

Γιατί όχι ένα H&K MP5 με τα απαιτούμενα από το νόμο χαρακτηριστικά που έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και μπορεί να κατασκευαστεί και εδώ;
Χωρίς να το έχω συναντήσει - μέχρι τώρα - από κοντά, το ΜΡ5 "μου φαίνεται" ακριβό για όπλο εξελιγμένο προ 60ετίας με λίγη - για τα χρονάκια του - εξέλιξη σε competition προσανατολισμούς ... Είναι κουκλάκι όμως :) ...λογικά όταν θα έρθει, θα παίζει στα 3000+...

«Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια…»​

Το πασίγνωστο τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου «Μάτια βουρκωμένα» το ξέρουν βεβαίως και οι πέτρες. Ακούστηκε το 1966 από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία της «Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης» «Διπλοπενιές» σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου και σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και……..,……,…

MP5 με έτος έναρξης το 1966… κοντό σειρά με το παραπάνω άσμα ….

Ήμαρτον θεε μου….

MP5 με έτος έναρξης το 1966… κοντό σειρά με το παραπάνω άσμα ….

Ήμαρτον θεε μου….
Ο Mauser έφτιαξε το 1898 το Mauser 98 το οποίο παραμένει αξεπέραστο μέχρι σήμερα (εκτός αν έχει σχεδιαστεί κάποιο άλλο, την ύπαρξη του οποίου αγνοώ).
Όπως αγνοώ και την ύπαρξη κάποιου πιο σύγχρονα σχεδιασμένου ή μάλλον αντιγράφου που έχει ξεπεράσει την αξιοπιστία του MP5.
Παρακαλώ διαφωτίστε με.

Ενα Ruger 22αρι να παιζω εγω και να μαθαινουν και τα παιδια .Το οπλο του φτωχου .Και φτηνα πυρομαχικα .Την πλακα μας να κανουμε

Ναι μαζί σου 1000 φορες!!
1.jpeg

Έχω δύο 22άρια της cz, ένα τυφέκιο και ένα πολυμερικό πιστόλι και τα χαιρόμαστε οικογενειακώς στο σκοπευτήριο.

Έχω ανακαλύψει μετά από εξαντλητικές δοκιμές τις Aguila (6,5-7 ευρω / κουτί) οι οποίες είναι εύστοχες, πολύ αξιόπιστες (μηδενικές εμπλοκές), καθαρές (όσο γίνεται σε περιφερειακής πυροδότησης σφαίρα) μα και ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ!

Κάτι συζητιέται για να μπει το Μάη και το 22αρι στην πρακτική σκοποβολή σε χάρτινους και πήλινους στόχους ... Μακάρι!

Back