Προσφορές-Τιμές

Πώς τα πήγαινες Κωσταντη με τη μακριά κάννη και το φουλ; Είχες επιτυχίες; Σου έλειψε το πιο ανοικτό τσοκ;
Σου εχω παραδειγμα στο θεμα της Τσιχλας.

Εδω θα σου πω, πως ΝΑΙ, με βολευει το ανοιχτο τσοκ στο σουρουπο της τσιχλας που περνουν σαΐτες...δεν μιλαω για κυνηγι φερμας...
Τρυγονι, μπασιματα τσιχλας κ παπί ΠΑΝΤΑ με 2* ή 1* θα παω....ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ.

Κι εγώ το ίδιο ρε Άλεξ. Ούτε όπλο φοβερό, ούτε σκοπευταρας, ούτε σκυλάκι. Όταν πέφτει πουλί μέσα σε πυκνό μπορεί να σκίσω τα χέρια για να το βρω και να φάω πάνω από μισάωρο στο ψάξιμο. Αλλά από κάπου πρέπει να κόψω για να βγει αυτή η γ@μ@μ@νη η βενζίνη. Καλύτερα να είμαι στο βουνό ή στον κάμπο με "χειρότερα" φυσίγγια και να ρίχνω μόνο στις "σίγουρες", παρά να χάσω μια έξοδο. Το πολύ πολύ κάθομαι μόνο καρτερακι και δεν πάω περπατητο. Φυσικά είναι πως το βλέπει ο καθένας. Στην τελική όλοι δίκιο έχουμε.
Αν το σκεφτείς με καθαρό μυαλό χαλάμε ένα σκασμό λεφτά σε μαλακίες και ψειριζουμε την μαϊμού για 2 και 3 €.

Πρόβλημα με τα φυσίγγια έχουν κυρίως οι τσιχλοκυνηγοί.
Οι υπόλοιποι κυνηγοί πάντα επένδυαν στα φυσίγγια τους. Και οι γουρουνοκυνηγοί, και οι παπιοκυνηγοί και οι φασσοκυνηγοί και οι μπεκατσάδες σέβονται το φυσίγγι και το πληρώνουν.

Ο τσιχλοκυνηγός πάντα αγόραζε φτηνό φυσίγγι διότι είναι πολλά τα θηράματα και οι ευκαιρίες. Ας λέει ο τσιχλοκυνηγός για πυρίτιδες και ταχύτητες και άλλα, η αλήθεια είναι ότι η τιμή είναι η πρώτη του προτεραιότητα, τα άλλα έπονται. Θυμάμαι μια φορά ένα παιδί εδώ στο φόρουμ είχε βγάλει για πώληση παλιά φυσίγγια που είχε βρει στο χωριό του και τα έδινε χύμα 3 ευρώ η 25άδα. Πωλήθηκαν στο φόρουμ με την ταχύτητα του φωτός! Του έστειλα πμ και εγώ για να αγοράσω μετά από 20-25 λεπτά από την αγγελία του και είχαν πωληθεί όλα παρότι ήταν πολλά! Ο τσιχλοκυνηγός δεν υπολόγιζε ούτε τί είναι, ούτε το ότι είναι παλιά, ούτε γραμμάρια, ούτε τίποτα. Τρία ευρώ το κουτί ήταν σούπερ ευκαιρία και έγιναν ανάρπαστα.

Το φυσίγγι είναι αυτό που κάνει την διαφορά κ οχι τα γραμμαρια του.....

Με λίγα λόγια, κάποιος που κυνηγάει την τσίχλα με κυνηγετικά φυσιγγια των πχ 32γρ πραγματικα δεν πιστευω οτι θα δυσκολευτεί χρησιμοποιώντας σκοπευτικα φυσιγγια των 24 η 28γρ...
Και αν αυτό έχει συμβεί το πιθανοτερο ειναι οτι δεν του ταίριαξε η τάδε "μάρκα" που προτίμησε κ λανθασμένα θεώρησε ότι για αυτό ευθύνεται η συγκεκριμένη γομωση.......
Μηπως δεν θα μπορουσε να είχε συμβεί το ίδιο ακόμα κ αν χρησιμοποιούσε 34γρ??

Εξαλλου ολοι μας γνωρίζουμε ότι τα σκάγια που περιέχονται στα σκοπευτικα φυσιγγια φτάνουν κ με το παραπάνω για την τσιχλα, κ φυσικά δεν πρόκειται να μας χρειαστούν όλα...............

Η μοναδική ένσταση που έχω για αυτά τα φυσιγγια ειναι αν μπορουν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα κρυα κ στις παγωνιες......
Νομίζω όμως πως ναι..... Και ετσι ακουω......
Μην ξεχνάμε πως κ όλα τα κυνηγετικά φυσιγγια δεν δουλευουν σε αυτους τους καιρους...
Πρέπει να βρεθούν-γεμιστούν τα κατάλληλα.....

ΥΓ
Μια προβλεψη θα κάνω κ μακαρι να σας λέω μαλακίες......
Πιστευω με τις τιμές των φυσιγγιων(που ενδεχομένως κ να "χειροτερεψουν")αρκετοί τσιχλαδες η θα μειώσουν αρκετά τις εξόδους τους η θα σκεφτουν σοβαρά να εγκαταλείψουν το κυνήγι της που είναι και το δημοφιλέστερο (και που αλλού μπορουν να στραφούν????) όποτε αυτομάτως θα έχουμε μεγαλη μείωση στις άδειες Θήρας με ότι αυτό συνεπάγεται......

θα έλεγα ότι κατά καποιο τροπο το κυνήγι στην χώρα μας ζει κ ανασαίνει από αυτό το θήραμα.........
Αν το χάσουμε χαθηκαμε..........

Μιας και το εφερε η κουβεντα για ακριβεια...Θυμαμαι παλια μια φαση σε ενα κυνηγι τσιχλας με τον πατερα μου οταν ημουν μικρος ειχα δεν ειχα βγαλει αδεια και ημουν πανω στις καψες μου να τουφεκαω και τοτε ηταν δυσκολα τα οικονομικα μας... Αφου λοιπον εριξα 3-4 φυσιγγια μου λεει ξερεις ποσο κανουν τα φυσιγγια και τουφεκας ετσι? Ξανα εριξα τουφεκια σε τσιχλα μετα απο 2 μηνες και ουτε να παω μαζι του δεν ηθελα... Με παρακαλαγε... Μετα πηγα φανταρος και απο τοτε δεν τον ξανααφησα να πληρωσει φυσιγγια και ουτε εχει πληρωσει .ειχε παλια φυσιγγια αυτος και πηγαινα εγω και επερνα αλλα για να μπορω να κυνηγαω χωρις αγχος.. φανταστειτε ενα τετοιο σκηνικο στην παρουσα φαση... Αμα γινοτανε τωρα θα πεταγα και τα οπλα και τα φυσιγγια και θα καθομουνα σπιτακι μου. Ειχε τοτε ο πατερας μου τον νταλκα του αλλα δεν καταλαβαινε τι πηγαινε να κανει.. εγω ουτε καλος σκοπευτης ειμαι ουτε το παιζω ραμπο για τα 24αρια το ειπα γιατι τα ριχνω συνεχεια . Περυσι αγορασα 3 κουτες 32 γρ ρουμελιωτη και μονο αυτα εριχνα ουτε σκοπευταρας ειμαι ουτε τπτ .. οταν ομως στα 25 μετρα το πιατω το τουφεκαω και εξατμιζεται πως γινεται να μην σκασει και η τσιχλα...!!!

Με όλα τα φυσίγγια θα σκοτώσεις ειδικά την τσίχλα σε νορμάλ αποστάσεις και νορμάλ καιρούς απλά πρέπει να τα συνηθίσεις.Αυτος που ασχολείται με σκοπευτήριο και ρίχνει συχνά λίγα γρ τα έχει συνηθίσει οι υπόλοιποι αφού ξεπεράσουν το ψυχολογικό και σκοπεύουν σωστά θα τα μάθουν και αυτοί

Το φυσίγγι είναι αυτό που κάνει την διαφορά κ οχι τα γραμμαρια του.....

Με λίγα λόγια, κάποιος που κυνηγάει την τσίχλα με κυνηγετικά φυσιγγια των πχ 32γρ πραγματικα δεν πιστευω οτι θα δυσκολευτεί χρησιμοποιώντας σκοπευτικα φυσιγγια των 24 η 28γρ...
Και αν αυτό έχει συμβεί το πιθανοτερο ειναι οτι δεν του ταίριαξε η τάδε "μάρκα" που προτίμησε κ λανθασμένα θεώρησε ότι για αυτό ευθύνεται η συγκεκριμένη γομωση.......
Μηπως δεν θα μπορουσε να είχε συμβεί το ίδιο ακόμα κ αν χρησιμοποιούσε 34γρ??

Εξαλλου ολοι μας γνωρίζουμε ότι τα σκάγια που περιέχονται στα σκοπευτικα φυσιγγια φτάνουν κ με το παραπάνω για την τσιχλα, κ φυσικά δεν πρόκειται να μας χρειαστούν όλα...............

Η μοναδική ένσταση που έχω για αυτά τα φυσιγγια ειναι αν μπορουν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα κρυα κ στις παγωνιες......
Νομίζω όμως πως ναι..... Και ετσι ακουω......
Μην ξεχνάμε πως κ όλα τα κυνηγετικά φυσιγγια δεν δουλευουν σε αυτους τους καιρους...
Πρέπει να βρεθούν-γεμιστούν τα κατάλληλα.....

ΥΓ
Μια προβλεψη θα κάνω κ μακαρι να σας λέω μαλακίες......
Πιστευω με τις τιμές των φυσιγγιων(που ενδεχομένως κ να "χειροτερεψουν")αρκετοί τσιχλαδες η θα μειώσουν αρκετά τις εξόδους τους η θα σκεφτουν σοβαρά να εγκαταλείψουν το κυνήγι της που είναι και το δημοφιλέστερο (και που αλλού μπορουν να στραφούν????) όποτε αυτομάτως θα έχουμε μεγαλη μείωση στις άδειες Θήρας με ότι αυτό συνεπάγεται......

θα έλεγα ότι κατά καποιο τροπο το κυνήγι στην χώρα μας ζει κ ανασαίνει από αυτό το θήραμα.........
Αν το χάσουμε χαθηκαμε..........
Μακάρι να γίνει αυτό και να σταματήσυμε όλοι την τσίχλα. Και θα πω την κακία μου τώρα και ας με κράξετε. Μόλις κόψουμε την τσίχλα οι φυσιγγαδες ας ζήσουν με τα 10 φυσίγγια που καίει ο λαγας ανά χρονιά. Καλά λουκέτα λοιπόν και ας πρόσεχαν.

Back