Διομυσ
Διονύση αν προσεξεις λέω οτι στην προσωπική ζωή του ο καθένας ας κανει οτι θέλει.μην προκαλει.εξ ορισμού στην Ελλάδα ή υιοθεσία είναι πολύ δυσκολη.έχω 3-4 ζευγάρια αρκετά ευκαταστα χωρίς κανένα οικον.πρόβλημα κι έχουν προσπαθήσει αρκετές φορες να υιοθετ.όχι ενα αλλά και 2 και περισσότερα παιδάκια και απο την γραφειοκρατία δεν τα καταφέρνουν.όσον αφορα στην ερώτηση του Μάκη ελπίζω να μην μου τύχει αλλά αν τύχει δεν ξέρω πως θα αντιδρασωΤο σύμφωνο συμβίωσης που διευθετεί τα νομικά , τα περιουσιακά και γενικά τα πάντα που αφορούν και ένα οποιοδήποτε ζευγάρι δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μας βρίσκει αντίθετους.
Όσον αφορά όμως το θέμα της υιοθεσίας είναι όντως ένα πολύπλοκο θέμα που θέλει αντιμετώπιση με ανοικτό μυαλό.
Κατ αρχας θα ήθελα να μου παραθέσει κάποιος κάποια επίσημη επιςτημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι το παιδί που μεγαλώνει με ομόφυλα ζευγάρια έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει ομοφυλόφιλο από ένα που μεγαλώνει σε μια "κανονική" οικογένεια.Διότι αν δεν υπάρχει τέτοια μελέτη ( που δεν υπάρχει ) τότε απλά λέμε τις προσωπικές μας απόψεις .
Η προσωπική μου άποψη λοιπόν είναι οτι αν ένα παιδί μεγαλώνει με μέθυσο πατέρα δεν ειναι απαραίτητο να γινει μέθυσος , αν ο πατερας ειναι χαρτοπαίκτης , τεμπέλης , βίαιος , κλέφτης , ανώμαλος κλπ κλπ δεν νομιζω ότι θα γίνει και το παιδί του το ίδιο.
Απο εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα ( συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) να μιλάμε για την ψυχική υγεία και γενικά για το καλό των παρατημένων ορφανών που βρίσκονται στα ορφανοτροφεία και ιδρύματα από την στιγμή που (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) δεν έχουμε ενδιαφερθεί ποτέ για αυτά , δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ πως ζουν αυτά τα παιδάκια στα ιδρύματα σε ένα "κρύο" και αφιλόξενο περιβάλλον , χωρίς αγάπη , φροντίδα κλπ.
Δεν νομίζω ότι ειναι σωστο να αφήνουμε τα ορφανοτροφεία να γεμίζουν παιδικές ψυχές αντι να τα αφηνουμε να μεγαλώσουν μαζι με ενα ομόφυλο ζευγάρι που σίγουρα θα του παρέχει πολλα περισσότερα απο το ορφανοτροφείο.
Επίσης να πω και κάτι άλλο.
Στην τελική αν δεχτούμε την άποψη ότι το αγορι που θα μεγαλώσει με δυο πατεράδες θα γινει και αυτό ομοφυλόφιλο , τι φοβόμαστε;;;;;;
Ότι θα βγει στην κοινωνία άλλος ένας ομοφυλόφιλος;;;;;Ε και;;;;;
Δεν μπορεί ένας ομοφυλόφιλος να ειναι χρήσιμο μελος της κοινωνίας μας;;;;Δεν μπορεί να ειναι ενας καλός γιατρός , νομικός , εκπαιδευτικός , φιλος;;;;;;;