Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.

αν είναι αλήθεια έχει λύσει όλα τα άλλα στο υπουργείο του και...........

Πέρα απο το αν αυτά που γράφονται στο άρθρο είναι αλήθεια ,αυτό που είναι το βασικότερο η πλειοψηφία δεν το βλέπει η κάνει οτι δεν το βλέπει εδώ και πολλάαααα χρόνια.
Αφού τα παιδιά δεν διδάσκονται πια τίποτα απο την νεότερη ιστορία του τόπου είναι φυσικό και να μη γνωρίζουν παρά ελάχιστα.
Κάθε χρόνο τα κανάλια που ενδιαφέρονται πολύ για την μόρφωση της νέας γενιάς ,στέλνουν τα σούργελά τους ,τους δημοσιογραφίσκους του κώλου για να ρωτήσουν τα παιδιά "τι γιορτάζουμε σήμερα ;"
Εχω πει πολλές φορές οτι θα ήθελα να πετύχω κάποιον τέτοιον την ώρα που κάνει αυτή την ερώτηση .
Είναι τραγικό το ότι στην Β λυκείου που τα παιδιά διδάσκονται νεότερη ιστορία ,για την επανάσταση του 1821 το βιβλίο της ιστορίας αναφέρεται σε λιγότερες απο 10 σελίδες και μάλιστα εικονογραφημένες.Πρέπει π.χ.να μάθουν μόνο για την βιομηχανική επανάσταση στην Ευρώπη και διάφορα άλλα πιο σημαντικά απο την ιστορία τους.
Θυμάμαι όταν πήγα στο Μόναχο το 2008 με έπιασε μελαγχολία.Έβλεπα παντού έξω απο βιβλιοθήκες και μουσεία ,αγάλματα των Ελλήνων φιλοσόφων .Μουσεία χτισμένα σαν αρχαιοελληνικοί ναοί και στις πύλες τους να αναγράφονται τα ονόματα των ηρώων του 1821 .Σε άλλα κτίρια δίπλα από το τεράστιο πάρκο ,να αναγράφονται ρητά των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στα αρχαιοελληνικά.Στο κοινοβούλιο υπάρχει μια τεράστια τοιχογραφία απο την ναυμαχία της Σαλαμίνας ,αναγνωρίζοντας πόση μεγάλης σημασίας ήταν αυτή η νίκη όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την την ίδια την Ευρώπη. Εδώ αυτά περισεύουν .Δεν χρειάζονται ,Ετσι κι αλλοώς εμείς γεννιόμαστε ....πατριώτες ,για να μην πω τίποτα άλλο.Στα πανεπιστήμια τους βέβαια τα αρχαία ελληνικά και η ιστορία έχουν εξέχουσα θέση.
Εδω βέβαια εμείς έχουμε πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούμε παρά με την ουσία .Οπως να κάνουμε τους πατριώτες μη γνωρίζοντας τίποτα απο ιστορία και να ασχολούμαστε μόνο σε κάθε παρέλαση ποιος κρατάει την σημαία. Ακόμη κι αυτό από την στραβή βέβαια γιατί τέτοιος στραβός λαός είμαστε.

Ακούστε τώρα.ο φίλης ετοιμάζει εγκύκλιο το διάβασα στο διαδ.με την οποία θα κατ.τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου απο τα σχολεία.

Καλά αυτό δεν υπάρχει. Ο Κεμπελισμός είναι η αγαπημένη τακτική του Ναζισμού αλλά πραγματικά είναι να σε πιάνουν τα γέλια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το άρθρο προσπαθώντας να βρω την εντολή για κατάργηση της 25ης Μαρτίου στα σχολεία. Τι στο διάολο, σκέφτηκα, τόσο στραβός είμαι; Δώστου πάλι διάβασμα. Πρέπει να το διάβασα 4-5 φορές χωρίς να μπορώ να διακρίνω κάτι που να στηρίζει την επικεφαλίδα. Στο τέλος πάτησα εκεί που λέει "φιλικά ιστολόγια" και είδα την τέταρτη διεύθυνση από το τέλος. Τότε μου λύθηκαν όλες οι απορίες .sarcastic.

Μαγκες περναμε δυσκολη περιοδο απο πολλες αποψεις και αυτο πανε το εκμεταλλευτουν καποιοι. Μην πιστευετε ο,τι κυκλοφορει στο διαδικτυο. Την εκμεταλλευση των συναισθηματων του λαου σε αυτες τις κρισημες ωρες, προσπαθουν να εκμεταλλευτουν και να παραπλανησουν και οι ξοφλημενοι ´´Καρατζαφερηδες´´ που ανεφερθηκαμε πριν...

Σε μια πρόσφατη συνεύρεση σε ένα οικογενειακό τραπέζι, η κουβέντα πήγε σε μια ιστορία που δεν την είχα ξανακούσει.
Θείος της γυναίκας μου γύρω στα 20 τότε, φοιτητής στην Αθήνα την περίοδο της 7ετίας. Νοίκιαζαν με έναν συμφοιτητή του μια γκαρσονιέρα στο κέντρο της Αθήνας για να μπορούν οι οικογένειες τους από την επαρχία να τα φέρουν βόλτα. Ένα πρωί χτυπάει η πόρτα και τον ενημερώνει ένας αστυνομικός ότι πρέπει να παρουσιαστεί στο τμήμα της περιοχής του. Ο λόγος άγνωστος. Την άλλη μέρα το πρωί φτάνει στο τμήμα και ενημερώνει τον σκοπό ότι τον ζήτησαν χωρίς να ξέρει τον λόγο. Ο σκοπός του είπε να ανέβει στο τάδε γραφείο, καλώς του λέει ο νεαρός, θα περάσω πρώτα να πω ένα γεια στον τάδε. Ο τάδε ήταν ένας παλιός συμμαθητής του από το χωριό που υπηρετούσε σαν δόκιμος, αν δεν κάνω λάθος, στο συγκεκριμένο τμήμα. Πως και από δω του λέει αυτός, δεν ξέρω του λέει και του εξήγησε τι είχε συμβεί. Καλά πάμε μαζί του είπε ο φίλος του. Χτυπάει ο νεαρός την πόρτα του γραφείου και μπαίνει μέσα. Σε μια καρέκλα στην άκρη του δωματίου καθόταν ένας τύπος αμίλητος σαν ντουλάπα και πίσω από το γραφείο ένας αξιωματικός, ο οποίος ρωτάει.
- Ποιος είσαι εσύ;
- Ο τάδε, με ζητήσατε.
- Ααααα ο τάδε, δεν μου λες, καλά τα είπε σήμερα η Deutsche Welle ?
Έκπληκτος ο νεαρός και χωρίς να το πιάσει με την πρώτη, αφού περισσότερο περίμενε η επίσκεψη του στο τμήμα να έχει να κάνει με ένα μηχανάκι που οδηγούσε τότε, ρωτάει αυθόρμητα ...
- Πως είπατε;
Και η απάντηση του αξιωματικού στο 20χρονο.
- Τώρα τι καταλαβαίνεις, θες να σου γ@μhσO κάνα Χριστό και καμιά Παναγία; Εμείς σκοτώνουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε. Ώστε ακούς Deutsche Welle ε?
Ο πιτσιρικάς δεν ήξερε τι του γινόταν, είχε μείνει άγαλμα. Τότε μπαίνει μέσα ο φίλος του και λέει στον αξιωματικό ότι είναι παιδικοί φίλοι και ότι εγγυάται αυτός για εκείνον. Η απάντηση του αξιωματικού στον συνάδελφο του ήταν ...
- Δεν πιστεύω να είσαι και συ κάνα τέτοιο @ρχίδι;
Εν πάση περιπτώσει ο πιτσιρίκος έφυγε. Ο φίλος του, μετά από μέρες που ασχολήθηκε με το θέμα του είπε ότι τον προόριζαν για κρατητήριο εκείνη την μέρα, αν δεν παρέμβαινε εκείνος, με ότι δυσάρεστο θα σήμαινε αυτό. Τελικά το μυστήριο λύθηκε, απέναντι από την γκαρσονιέρα που έμεναν οι φοιτητές, ζούσε μια οικογένεια με δύο πολύ όμορφες αδερφές, τις οποίες οι νεαροί φλερτάραν. Αυτό έπεσε στην αντίληψη του πατέρα των κοριτσιών, ο οποίος θεώρησε σωστό για να συνετίσει τους νεαρούς, να πάει στον ρουφιάνο της γειτονιάς και να του πει ότι από το διαμέρισμα τους ακούγεται η Deutsche Welle.

Μια ιστοριούλα της τότε καθημερινότητας... :)... για αυτούς που την ονειρεύονται χωρίς να την έχουν ζήσει.

Mα το κειμενο δεν εχει σχεση με την επικεφαλιδα. Ποιος ομως θα πατουσε το λινκ, αν δεν εγραφε κατι τετοιο;

Mα το κειμενο δεν εχει σχεση με την επικεφαλιδα. Ποιος ομως θα πατουσε το λινκ, αν δεν εγραφε κατι τετοιο;
Είναι η γνωστή τακτική των trends ή αλλιώς στα Ελληνικά "τάσεων". Αν βάλω μια μαλακία στο youtube και βάλω τίτλο "δείτε τον κώλο της ... Μουνιγάκη" σε δύο ώρες θα έχει 100.000 views .sarcastic. Το θέμα είναι αφού δεν θα δεις τον κώλο, μην προσπαθήσεις να με πείσεις ότι τον είδες .big smile.

Μια ιστοριούλα της τότε καθημερινότητας... :)... για αυτούς που την ονειρεύονται χωρίς να την έχουν ζήσει.
Εγώ ρε Γιώργο πιστεύω , είμαι σίγουρος δηλαδή, ότι οι περισσότεροι δεν ειναι νοσταλγοί της χούντας .
Είναι απογοητευμένοι πολίτες με το πολιτικό σύστημα το οποίο έχει ισοπεδώσει τα πάντα και στρέφονται σε οτιδήποτε θα μπορουσε να τους απαλλάξει από αυτή την λαίλαπα της διαφθοράς , της εθνικής ντροπής και της εξαθλίωσης .
Οι εθνικιστικές ρητορικές , εκ του αςφαλούς , των Στρατηγών Φραγκούληδων ,μερικές φορές ακούγονται όμορφα στα αυτιά των πολιτών , χωρίς να υποψιάζονται τα άκρα που κρυβονται από πίσω .

Οι εθνικιστικές ρητορικές , εκ του αςφαλούς , των Στρατηγών Φραγκουληδων μερικές φορές ακούγονται όμορφα στα αυτιά των πολιτών χωρίς να υποψιάζονται τι κρυβεται πίσω .
Είναι κατι σαν το ....καταργώ τα μνημόνια και όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα για το λαό ,με ένα νόμο σε ένα άρθρο. .fiurius..hit.
Τι ωραία ακούγονταν .........sarcastic.

Πολλά ακροδεξιά στοιχεία προπαγανδίζουν και παραπλανούν τους αφελείς με δύο τρόπους. Πρώτον εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση που νιώθει ο λαός και αναφέροντας υποτίθεται τις κυρώσεις που υποστούν όλοι αυτοί οι άσχετοι που μας κυβερνούσαν από τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι τώρα και δεύτερον εκμεταλλευόμενοι την χαμένη πατριωτική και εθνική αξιοπρέπεια που νιώθει ο λαός μας...
Για το πως περνάει και περνούσε ο λαός με αυτά τα καθεστώτα ούτε κουβέντα...

Για το πως ... περνούσε ο λαός με αυτά τα καθεστώτα ούτε κουβέντα...
Έχουν και μια γνωστή ατάκα. :) Σε πείραξε κανείς; Όχι πες μου, σε πείραξε κανείς; Σε πείραξε κανείς; Σε πείραξε κανείς; Σε πείραξε κανείς; .hair.

Περαστικά μας , πολύ σοβαρό είναι αυτό το θέμα.
Τελικά δεν έχω άδικο με τις επιφυλάξεις μου στο θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης.
Τελικά , έχει πολύ χρήμα αυτή η ιστορία εις βάρος του Ελληνικού λαού μας.

Οι ύποπτες σχέσεις μερικών από αυτές με δουλεμπόρους και ξένους πράκτορες.
Ο άγνωστος πόλεμος των ΜΚΟ - Έφερναν και πρόσφυγες στα νησιά.
Μυστήριες οργανώσεις με χρηματοδότες Αμερικανούς κροίσους, αλλά και ισλαμικά σύμβολα και πανάκριβα σκάφη - Τσακωμοί στις ακτές για το ποιος θα σώσει πρώτος ποιον.

http://www.protothema.gr/greece/art...emos-ton-mko-efernan-kai-prosfuges-sta-nisia/

Η Ευρώπη ποτέ θα είναι ξανά η ίδια .
Ο φόβος και η βία θα κυριαρχούν από δω και πέρα .:(
Να δω τι έχουμε να ζήσουμε ακόμα!!!!!!!!!!!!!!!

Η Ευρώπη ποτέ θα είναι ξανά η ίδια .
Ο φόβος και η βία θα κυριαρχούν από δω και πέρα .:(
Να δω τι έχουμε να ζήσουμε ακόμα!!!!!!!!!!!!!!!

Έχω μια απορία. Γιατί οι επιθέσεις γίνονται σε ευρωπαϊκές χώρες; Το πρόβλημα των τρομοκρατών είναι η Ευρώπη; .xm.

.congrats..congrats..congrats.σε λιγο θα ζησουμε τα καινουργια φορολογικα προς το παρον και την αυξηση του επιδοματος αλληλεγγ.που θα ηθελα να ξερω σε ποιους παει.οποιος ακουσε τον υπ. οικον.να λεει υπομονη τα ασχημα περασανε κι ερχονται τα χειροτερα καταλαβε τι ερχεται.δυστυχως σε λιγο δεν θα μπορουμε να ζησουμε.παλι καλα που με 20 χρονια δουλειας κατοχειρωθηκε με ψηφισμα η κατωτατη συνταξη στα 384 ευρω.σωθηκαμεεεεε αδελφια

Έχω μια απορία. Γιατί οι επιθέσεις γίνονται σε ευρωπαϊκές χώρες; Το πρόβλημα των τρομοκρατών είναι η Ευρώπη; .xm.
Παντού έχουν γινει Χρήστο.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους δίδυμους πύργους , την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί και προσφάτως στην Αγκυρα και στην Τζακάρτα της Ινδονησίας

Status
Not open for further replies.
Back