Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν το αμφισβητώ, δεν έχω πάρει χαμπάρι. Κώστα, επί συγκυβέρνησης γινόντουσαν παρελάσεις, πραγματικά δεν θυμάμαι.
Κάτι όμως που θυμάμαι και είμαι σίγουρος ότι γίνεται εδώ και χρόνια, είναι κάτι πορνοεκθέσεις. Αυτές μάλιστα έχω καταλάβει πως τυγχάνουν γενικής αποδοχής αφού τους έχει αποδωθεί και ένα άρωμα ανάπτυξης, δυτικής κουλτούρας, ξέρεις πορνο βιομηχανίας κτλ. Αυτά λοιπόν τα event, δεν είδα ποτέ να ενοχλούν κανέναν, αντιθέτως τυγχαναν και της γνωστής πλακίτσας, αν θα μαζευτούμε οι άντρες να πάμε στο erotica. Τα διαφημιστικά πανιά που κρέμονταν στις Αθηναϊκές αρτηρίες, δεν άκουσα ποτέ να ενοχλούν κανέναν.
Τελικά τι γίνεται ρε παιδιά; Τα erotica είναι καθώς πρέπει και τα parade είναι καταπτυστα; Μήπως από τα πρώτα κινδυνεύει περισσότερο η νέα γενιά από τα δεύτερα; Μήπως το πρότυπο της πουτανας πολυτελείας και της προσθετικής στήθους και πέους, είναι περισσότερο επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά, από μια παρέλαση εκεντρικών;
Και τα δύο είναι όψεις του ίδιου νομίσματος!! έχει για όλους ο μπαχτσες, straight και gay

Στην τηλεοραση και στις εφημεριδες εχει απ'ολα. Θες πολιτικη, θες ομοφυλοφιλους, θες αθλητες, θες εγκληματιες. Στο χερι σου ειναι να διαλεξεις προτυπα, και να διαπαιδαγωγισεις τα παιδια σου καταλληλα ωστε να διαλεξουν τα δικα τους. Προσωπικα η τοση διαφημιση της σεξουαλικης προτιμησης με ενοχλει παρα πολυ, οπως επισης με ενοχλουν τα σχολια τυπου "κοιτα μια κωλαρα" που ακουω στο δρομο καμμια φορα. Δειχνουν και μου προκαλουν στεναχωρια, οχι για τις προτιμησεις, αλλα για το οτι πρεπει να το φωναξεις να το ακουσουν ολοι, ειτε τους ενδιαφερει ειτε οχι
Βίκτωρα θεωρείς ότι οι γονείς μπορούν να διαπαιδαγωγίσουν τα παιδιά σωστά μόνοι τους όταν πρέπει να δουλεύουν και να λείπουν από το σπίτι τους τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα? Και όταν λέω σωστά εννοώ ότι καταλαβαίνει ο καθένας. Η άποψη μου είναι ότι η τηλεόραση, οι δασκάλοι και οι φίλοι μορφώνουν πολύ περισσότερο από τους γονείς πλέον. Δεν μου αρέσει να φοράω παρωπίδες αλλά με αντικειμενικά κριτήρια θεωρώ πως σαν κοινωνία πάμε κατά διαόλου και αργά ή γρήγορα θα μεγαλώνουν γενεές ηλιθίων στην χώρα. Το μέλλον είναι τα παιδιά και πρέπει να τα προστατεύουμε πάση θυσία...

Δεν το αμφισβητώ, δεν έχω πάρει χαμπάρι. Κώστα, επί συγκυβέρνησης γινόντουσαν παρελάσεις, πραγματικά δεν θυμάμαι.
Κάτι όμως που θυμάμαι και είμαι σίγουρος ότι γίνεται εδώ και χρόνια, είναι κάτι πορνοεκθέσεις. Αυτές μάλιστα έχω καταλάβει πως τυγχάνουν γενικής αποδοχής αφού τους έχει αποδωθεί και ένα άρωμα ανάπτυξης, δυτικής κουλτούρας, ξέρεις πορνο βιομηχανίας κτλ. Αυτά λοιπόν τα event, δεν είδα ποτέ να ενοχλούν κανέναν, αντιθέτως τυγχαναν και της γνωστής πλακίτσας, αν θα μαζευτούμε οι άντρες να πάμε στο erotica. Τα διαφημιστικά πανιά που κρέμονταν στις Αθηναϊκές αρτηρίες, δεν άκουσα ποτέ να ενοχλούν κανέναν.
Τελικά τι γίνεται ρε παιδιά; Τα erotica είναι καθώς πρέπει και τα parade είναι καταπτυστα; Μήπως από τα πρώτα κινδυνεύει περισσότερο η νέα γενιά από τα δεύτερα; Μήπως το πρότυπο της πουτανας πολυτελείας και της προσθετικής στήθους και πέους, είναι περισσότερο επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά, από μια παρέλαση εκεντρικών;
Μήπως τελικά η υποκρισία περισσεύει;
Δεν διαφωνώ απλά στην πρώτη περίπτωση μιλάμε καθαρά όπως είπες για πορνό βιομηχανία η οποία ίσως αποδίδει και στα κράτος κάποια έσοδα πχ φορολόγηση ταινιών ενοικιάσεις χωρών και εκθέσεων κτλ και ίσως δεν είναι τόσο καθοδηγούμενο από την Πολιτεία
οπως στην άλλη περίπτωση που χρηματοδοτεί τέτοιες παρελάσεις διαφημίζοντας και στα Κρατικά κανάλια

Γιώργο το πρότυπο της προσθετικής στήθους είναι τόσο επικίνδυνο όσο είναι και το πρότυπο του λουριού ενός άντρα σε έναν άλλον...

Το ερωτικά είναι μια έκθεση σε κλειστό χωρο,οποιος θελει πηγαίνει,το παιδί θα δει αυτά που δεν πρέπει εάν το πας εσύ και εγώ....ενώ με την πουστροπαρελαση η στη δουλειά σου πηγαίνεις η με το παιδί σου για ψώνια πρέπει να δεις τους βρωμοκολους....άσε που με χορηγία της ΕΡΤ θα τους δει και στις ειδήσεις το παιδι!

Επειδή γράφονται πολλά για διαπαιδαγώγηση και πρότυπα... Πιστεύετε ότι ένα παιδί θα γίνει ομοφυλόφιλο επειδή είναι "μοδα" ή επειδή έτσι έμαθε..;
Πώς γίνεται τότε να βγαίνουν gay από πολύ συντηρητικές οικογένειες; Πώς γινόντουσαν gay τότε που όταν τους ανακάλυπταν τους έκαιγαν στην πλατεία;
Οι ορμόνες νομίζω δεν επηρεάζονται από πρότυπα και νομίζω πως είναι μεγάλη η διαταραχή για να κάνει ένα άτομο να νιώθει ότι έχει λάθος φύλο.
Από εκεί και πέρα η καταπίεση από την κοινωνία οδηγεί σε εξάρσεις τύπου gay parade και αυτό ίσχυε πάντα σε ότι ήταν απαγορευμένο ή κατακρινοταν...

Βίκτωρα θεωρείς ότι οι γονείς μπορούν να διαπαιδαγωγίσουν τα παιδιά σωστά μόνοι τους όταν πρέπει να δουλεύουν και να λείπουν από το σπίτι τους τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα? Και όταν λέω σωστά εννοώ ότι καταλαβαίνει ο καθένας. Η άποψη μου είναι ότι η τηλεόραση, οι δασκάλοι και οι φίλοι μορφώνουν πολύ περισσότερο από τους γονείς πλέον. Δεν μου αρέσει να φοράω παρωπίδες αλλά με αντικειμενικά κριτήρια θεωρώ πως σαν κοινωνία πάμε κατά διαόλου και αργά ή γρήγορα θα μεγαλώνουν γενεές ηλιθίων στην χώρα. Το μέλλον είναι τα παιδιά και πρέπει να τα προστατεύουμε πάση θυσία...

Βασιλη, υπαρκτο το προβλημα που λες, ομως αν αφεθει η διαπαιδαγωγηση στην τηλεοραση, τοτε την πατησαμε γενικως. Αυτο φυσικα ειναι θεμα καθε οικογενειας το πως θα το λυσει, δεν ειναι ομως δικαιολογια η πολυωρη εργασια ουτε το παρκαρισμα σε παιδικους-γιαγιαδες. Ευκολο δεν ειναι, αλλα μιλαμε για το παιδι του καθενος, οποτε η λυση πρεπει να βρεθει, εστω και αν σημαινει την απουσια της τηλεορασης απο το σπιτι

Ποιος σας είπε ρε παιδιά ότι όποιος είναι ομοφυλόφιλος έχει και ορμονικό πρόβλημα; Ή ότι ομοφυλόφιλος γίνεται εξαιτίας μόνο βιολογικών παραγόντων;
Σύμφωνα με τη σύγχρονη ψυχιατρική, η σεξουαλικότητα αποτελεί βασική συνιστώσα της προσωπικότητας και διαμορφώνεται από τρεις συνιστώσες: βιολογική, κοινωνική και ψυχολογική συνιστώσα. Όπου κοινωνική συνιστώσα έχουμε: κοινωνικο-οικονομικούς, πολιτισμικούς, ηθικούς, θρησκευτικούς/πνευματικούς παράγοντες.

Όταν ακούμε LGBTQ+ (άλλα 52 ή όσα λένε ότι είναι τέλος πάντων) δεν είναι (αποκλειστικά) άτομα με βιολογικές διαταραχές αφενός, αφετέρου όλα αυτά τα γραμματάκια προσδιορίζουν την κοινωνική ταυτότητα φύλου κάθε ατόμου. Προσδιορίζουν δηλαδή το βαθμό που ένα άτομο ταυτοποιείται ως άνδρας, γυναίκα ή σε κάποιο συνδυασμό αυτών. Είναι το εσωτερικό πλαίσιο που οικοδομείται με την πάροδο του χρόνου και το οποίο επιτρέπει στο άτομο να οργανώσει την έννοια του εαυτού και να συμπεριφέρεται κοινωνικά ανάλογα με το φύλο και την κοινωνική ταυτότητα που αποδέχεται.
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ατόμου είναι ο ερωτισμός ή/και η συναισθηματική πρόσδεση σε σχέση με το φύλο και την κοινωνική ταυτότητα του συντρόφου που προτιμά στη σεξουαλική δραστηριότητα.
Η σεξουαλική ταυτότητα είναι η συνολική ταυτότητα του εαυτού, η οποία περιλαμβάνει το πως το άτομο ταυτοποιείται ως άνδρας, γυναίκα, αρσενικό, θηλυκό ή κάποιος συνδυασμός αυτών καθώς και τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου.

Πολύ καλή αυτή η παράθεση που έβαλες. Δεν έβαλα το ψυχολογικό κομμάτι πριν γιατί πολλοί το παρεξηγούν. Εσύ ως φοιτητής ιατρικής πιστεύεις πως ένα άτομο βιολογικά και ψυχολογικά εντάξει μπορεί να τείνει στην ομοφυλοφιλία λόγω κάποιων τέτοιων ερεθισμάτων ή πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός;

Στέφανε τι θεωρείς εσύ βιολογικά και ψυχολογικά "εντάξει";

Όπως λέει η ψυχιατρική, η σεξουαλικότητα είναι μέρος της προσωπικότητας.

Ο άνθρωπος γεννιέται πρώτα και έπειτα πλάθεται.
Πιστεύω ότι τα χαρακτηριστικά εκείνα που επηρεάζονται από την ψυχολογία και το περιβάλλον, καθορίζονται πιο πολύ από αυτά τα δύο παρά από τη γενετική παράμετρο.
Και αυτό το στηρίζω στο γεγονός ότι η κοινωνική ταυτότητα φύλου οικοδομείται με την πάροδο του χρόνου

Παιδιά όποιος θέλει να είναι ανώμαλος ας είναι......οι πολιτεία τη δουλειά έχει να τους προωθεί κ να τους επικροτεί??? Καθώμαστε κ συζητάμε τωρα....τι φταίει κ είναι ο άλλος τοιούτος.....ούτε με το "καλά κάνει" συμφωνό...πόσο μάλλον να τους βλέπω να κάνουν παρέλαση κ να του προμωτάρουν!!!!

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άρση αποκλεισμού των τρανσέξουαλ από τις σχολές αστυνομίας hippo
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον αποκλεισμό τρανς προσώπων από τις Σχολές της Αστυνομίας.
Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό εάν προτίθεται να άρει τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων από την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκλεισμό ο οποίος στιγματίζει αυτούς τους ανθρώπους και παραβιάζει με σαφή τρόπο τη νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στον χώρο της εργασίας. Σημειώνεται ότι την ερώτηση συνυπογράφει και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Αναλυτικά η ερώτηση:
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών: Θέμα:
Αποκλεισμός πολιτών από την Εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας Στις 17 Μαΐου αναρτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διαύγεια, η προκήρυξη για την Εισαγωγή Ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αριθμ. Πρωτ: 6000/2/5950-ο’).
Στο παράρτημα Δ της προκήρυξης, στη σελίδα 32 και υπό τον τίτλο «Ενδεικτικός Πίνακας κυριότερων νοσημάτων και σωματικών ατελειών που αποκλείουν τους/ις υποψήφιους/ες από τις αστυνομικές σχολές», στην παράγραφο «Ψυχικές Παθήσεις», αναφέρονται – μεταξύ άλλων – ως αιτία αποκλεισμού από τις εν λόγω σχολές οι «ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (όπως η διαταραχή ταυτότητος φύλου)».
Η διατύπωση αυτή της προκήρυξης έρχεται σε αντίθεση με το τον Ν. 4443/2016 (Άρθρο 3, Παράγραφος 1β), με τον οποίο απαγορεύονται οι διακρίσεις στον χώρο της εργασίας για λόγους ταυτότητας φύλου, καθώς αποκλείονται από την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, άρα και από την εργασία στο Αστυνομικό Σώμα, τhttps://lh4.googleusercontent.com/QSgF-pzrF2aVGDzyzu2f-87_NvBjjaIuAClf6D…α τρανς πρόσωπα με μόνο λόγο την ταυτότητα φύλου τους.
Επιπλέον, αυτή η διατύπωση της προκήρυξης έρχεται σε αντίθεση με τον Ν. 4491/2017 (Άρθρο 1, Παράγραφος β) όπου διατυπώνεται ρητώς ότι κάθε «πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του», καθώς ο αποκλεισμός που προβλέπει η προκήρυξη συμβάλλει σε στιγματισμό των τρανς προσώπων καθώς υιοθετεί την άποψη ότι η τρανς κατάσταση αποτελεί ψυχική διαταραχή κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις επιστημονικές θέσεις που έχουν διατυπώσει μια σειρά από διεθνείς και ελληνικούς φορείς, όπως για παράδειγμα η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση και ο Κλάδος Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, οι οποίοι συντάσσονται στην κατεύθυνση της αποπαθολογικοποίησης της τρανς κατάστασης, διαφωνώντας έντονα με την ψυχιατρικοποίηση της.
Με βάση τα προαναφερθέντα, Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Προτίθεται να άρει τον αποκλεισμό των τρανς προσώπων από την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκλεισμό ο οποίος στιγματίζει τους τρανς ανθρώπους και παραβιάζει με σαφή τρόπο τη νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στον χώρο της εργασίας;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Καββαδία Αννέτα
Αναγνωστοπούλου
Σία Αυλωνίτου

Ελένη Δριτσέλη
Παναγιώτα Θελερίτη Μαρία
Θηβαίος Νικόλαος
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)

Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος)

Κυρίτσης Γιώργος

Μανιός Νίκος
Μαντάς Χρήστος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)
https://youtu.be/ovpnD8JLhYA

Πάλλης Γιώργος
Παρασκευόπουλος Νίκος
https://youtu.be/Pji-Wtq5PU0

Σταματάκη Ελένη
Σταμπουλή Αφροδίτη
Ψυχογιός Γιώργος

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/voyleytes-...y-ton-transexoyal-apo-tis-scholes-astynomias/

Αν αυτή η διαφορετικότητα που εξευτελίζει τον άνθρωπο ,είναι αυτό που επικαλούνται μερικοί ως " δικαίωμα "και ζητούν εναγωνίως με λάθος τρόπο αναγνώριση και ισότητα ,ας το κρατήσουν για την κωλάρα τους !

a6WhJmk.jpg

qBPrPFa.jpg

Status
Not open for further replies.
Back