Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Eφοσον δεν βρηκαν αποθεματικα απο τους προηγουμενους, δεν πηραν νεα δανεια, πως βρεθηκε το ποσο που πληρωθηκαν οι δοσεις των ομολογων;
Λογικά δεν είναι λεφτά με μορφή αποθεματικού, αυτές οι υποχρεώσεις ήταν ήδη ρυθμισμένες να πληρωθούν από τον ήδη υπάρχοντα προυπολογισμό φαντάζομαι, δηλαδή και οι άλλοι να έβγαιναν κυβέρνηση το ίδιο θα πληρώνονταν οι δόσεις, απλώς αμέσως θα συνεχίζαμε στον ίδιο δρόμο με πριν... Τώρα τουλάχιστον "διαπραγματευόμαστε" ή έτσι πιστεύουμε...

Οποτε δηλαδη Βασιλη στην ουσια τα λεφτα ειχαν εξασφαλιστει απο πριν.
Έτσι όπως το σκέφτομαι... απλά αυτά τα λεφτά δεν περίσσεψαν από πριν και είχε την ευχέρεια να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ... Ήταν στην κανονική ροή πληρωμών... τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι ξαναλέω...

Μεγάλωσα πια και δεν μπορώ να τρώω άλλο το κοτόχορτο η κουτόχορτο που θέλουν να μας ταΐζουν οι εθνοσωτήρες.
Δεν θέλω πια να ακούω ότι όλοι οι πολιτικοί και κυβερνώντες φροντίζουν για το καλό μου.Για το καλό της χώρας και των πολιτών της.Δεν το ανέχομαι .
Εχω βαρεθεί να ακούω τις ίδιες μαλακίες απο τότε που ήμουνα παιδί στο λύκειο.Που συνέχεια άλλαζε το σύστημα εκπαίδευσης .Για το καλό μου!!!
Έδωσα πανελλήνιες και τα θέματα ήταν ήδη από το βράδυ σε κάποια καλοπληρωμένα φροντιστήρια για τους δικούς τους .Γράψαμε. Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις .
Ξαναγράψαμε .Για το καλό μας!
Για το καλό μας μπήκαμε στην ΕΟΚ.
Για το καλό μας ήρθε η αλλαγή και μετά ο εκσυγχρονισμός και η επανίδρυση του κράτους.
Τα δις κάνουν χορό αλλά για τις τσέπες μερικών φίλων του συστήματος.Των νταβατζήδων όπως έλεγε κάποιος ο οποίος μετά τους έδινε απευθείας αναθέσεις .
Εν τω μεταξύ η παιδεία σε χειρότερη κατάσταση απο τα χρόνια μου.Η υγεία από το κακό στο χειρότερο.
Σωτήρες πηγαινοέρχονται από το ένα κόμμα στο άλλο για το καλό μας.
-Καραμανλής Απρίλιος 2005. "Σε δυο χρόνια η Ελλάδα θα έχει απογειωθεί"
http://archive.in.gr/news/reviews/article.asp?lngReviewID=654964&lngItemID=565717
-Βενιζέλος 2011 " Σε δύο χρόνια η κατάσταση θα είναι διαφορετική "
-Σαμαράς Αυγουστος 2012" σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα"
http://www.newsbomb.gr/politikh/new...-dyo-hronia-tha-ehoyme-mia-diaforetiki-ellada
Πέντε χρόνια τώρα έχω χορτάσει μαλακία και ψέμα. Μνημόνια ,Ζάππεια , εκλογές παραμύθια ,κοροϊδία και δημιουργία ψεύτικων ελπίδων ότι κάτι αλλάζει.
Υπομονή ...".ο αγώνας τώρα δικαιώνεται". Σε λίγο βγαίνουμε από το τούνελ.
-Στουρνάρας..."δεν προλαβαίνω να βλέπω επενδυτές που έρχονται απο παντού "
http://olympia.gr/2013/04/23/στουρνάρας-δεν-προλαβαίνω-να-βλέπω-επ/
Σε λίγο θα η χώρα θα βγει στις αγορές. Σε λίγο βγαίνουμε από το μνημόνιο.Η χώρα έχει πλεόνασμα........goodboy.
Τι κρίμα όμως.Εκεί που όλα είχαν αρχίσει να πηγαίνουν καλά,να έρχονται επενδύσεις ,να μειώνεται η ανεργία ,να υπάρχει πλεόνασμα ,και πάνω που θα βγαίναμε απο το μνημόνιο έγιναν εκλογές και οι σωτήρες πήραν την "βαλανο".
Ομως έχουν ακόμη πολύ θράσος παρ όλη τη μαυρίλα που τους έριξε ο λαός.Έχουν το θράσος να βγαίνουν και να λένε πως η κατάσταση ήταν καλή και χάλασε τώρα.
Ξέρουν όμως πολύ καλά γιατί το κάνουν.Έχουν καταλάβει πως ο εγκέφαλος του Ελληνα κάθε δυο χρόνια το πολύ κάνει format.Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι όπως προσέξατε λέγανε .."σε δυο χρόνια θα ...θα ..."
Αρκετά πια.Μεγάλωσα πολύ για να με κάνετε τόσο μαλάκα όσο θέλετε.
ΟΧΙ κυριοι καριόληδες. Δεν είχατε κανένα πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν θα βγαίναμε απο κανένα μνημόνιο αντιμνημονιακέ κύριε Σαμαρά και Βενιζέλο. Δεν άλλαξε τίποτα στη χώρα .Η δημόσια διοίκηση που βρωμάει από τη σαπίλα ,φορολογικά και άλλα νομοσχέδια του κώλου που τα βαφτίζατε μεταρρύθμιση και γελάνε μαζί σας και οι σκύλοι.. Η χώρα χρωστάει περισσότερα απ όσα χρώσταγε και ο κόσμος υποφέρει κάθε μέρα περισσότερο.
Δηλώσατε υποταγή στα ΚΑΡΙΟΛΙΑ που μας θέλουν να ζούμε με 300€ αλλά με επίπεδα κόστους ζωής πιο πάνω από την Β.Ευρώπη.
Όμως πιστεύω ότι ακόμη δεν έχετε πει την τελευταία λέξη. Περιμένετε να μπει και η ταφόπλακα της δήθεν αριστεράς για να ολοκληρώσετε το έργο της υποταγής .Αν όχι με Σαμαρά και Βενιζέλο ίσως με Αδωνη η Βορίδη , με Λοβέρδο και πολλά άλλα καριόλα που παράγει το σύστημα.Έχετε ,δυστυχώς ακόμη ,μεγάλο μερίδιο λαού που θα σας ξαναπιστέψει και θα ξαναμπεί στα διλήμματα που με τέχνη ξέρετε να δημιουργείται.
Αντιστέκομαι στο ψέμα στην κοροϊδία σας και σ αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε .
Για τους "νέους " κατόπιν της συμφωνίας θα βαρέσουν οι καμπάνες.

όπως γράφω στο μήνυμα μου προφήτης δεν είμαι και κατά συνέπεια ούτε μάντης
αν υπήρχαν αποθεματκά η είχαν εξασφαλιστεί τα χρήματα γιατί κάποιοι δεν υπεραμύνθηκαν αυτών αλλά συνεχίζουν τον λαικισμό και την τρομοκρατία;;;;;;
αν πάλι πιστέψω ότι είναι έτσι επιμένω στο τόοοοσο δα νοικοκύρεμα όπως πάλι αναφέρω στο μήνυμα μου
δεν φταίει το ΣΥΡΙΖΑ που διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ και έπεται η ΝΔ
τον λαό ρώτησαν και πήραν την πιο δυνατή λαική απάντηση των τελευταίων 40 ετών διακυβέρνησης τους.....
πονάει αλλά δεν φταίει το ΣΥΡΙΖΑ.....όταν έρθει η σειρά του ανάλογα των πράξεων του θα εισπράξει κι αυτό
;)

Τα πραγματα είναι τόσο απλά!!!!:)

Αφου η χώρα μας κατάφερε με την σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση να ανταπεξέλθει στην εσωτερικές της υποχρεώσεις και συγχρόνως να πληρώσει και τα άδικα δάνεια της χωρίς να χρηματοδοτηθεί , μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε ότι με λίγο νοικοκύρεμα δεν θα χρειαζόμασταν ούτε μνημόνια ούτως δανειακές συμβάσεις ούτε τίποτα.

Όλα αυτά θα τα ερμηνεύσει εν καιρώ η ιστορία .Η χώρα μας έπρεπε να χρεωθεί και την δουλειά κάποιοι επρεπε να την κάνουν.

Όπως εχω πει πιο πάνω πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία μας.
Δεν έχει απολυτως καμμία σημασία που ανήκουμε ιδεολογικά , πολιτικά κλπ.
Σημασία έχει να στηρίξουμε μια τεράςτια προσπάθεια που δειχνει ότι κάποιοι παλεύουν να ανατρέψουν αυτό το τρομακτικό σχέδιο οριστικής υποταγής της χωρας μας.
Δεν πρέπει επουδενί να στεκόμαστε στα πρόσωπα και στα κόμματα.
Δεν πρέπει να μας ενδιαφερει ποιοι έιναι πισω απο αυτη την προσπαθεια αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει ότι γίνεται μια προσπαθεια.

Σε λίγες μέρες πιθανόν να έρθει μια συμφωνία .
Ας προσπαθήσουμε να την δούμε με ανοικτό μυαλό .Ολοι αυτοί που φρόντισαν να έιμαστε στην σημερινή κατάσταση θα πουν τα χίλια μύρια.Αυτοί που φρόντισαν να χρεωθούμε με 360 δις , αυτοι που φρόντισαν για την καταστροφη της βιομηχανίας και του εμπορίου θα αφήσουν τα καλα της συμφωνίας και θα ασχοληθούν μόνο με τα κακά.

Ας καταλάβουμε επιτέλους , αν χασει ο Τσιπρας θα χάσουμε ολοι μας , αν κερδίσει τότε κερδίζουμε ολοι μας.:)

http://www.koutipandoras.gr/article/142049/kati-tetoies-imeres-xehorizoyn-toys-andres-apo-ta-agoria

Last edited by a moderator:
Διονύση συμφωνώ με όσα έγραψες. Μόνο δύο επισημάνσεις:
Αφου η χώρα μας κατάφερε με την σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση να ανταπεξέλθει στην εσωτερικές της υποχρεώσεις και συγχρόνως να πληρώσει και τα άδικα δάνεια της χωρίς να χρηματοδοτηθεί
Το θέμα είναι αν μπορεί να ανταπεξέλθει από εδώ και πέρα... (αν πράγματι υπήρχαν αποθεματικά που τελείωσαν)

Όπως εχω πει πιο πάνω πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία μας.
Το πιο σωστό αλλά και το πιο δύσκολο. Πώς θα αλλάξουμε νοοτροπία όταν η πρώτη μας σκέψη είναι για το πώς να μην κόψουμε απόδειξη και γενικά για το πως να φοροδιαφύγουμε;

Κανέναν αγώνα για τον λαό δεν δίνει ο Συριζα. Καμία απολύτως προσπάθεια για τον λαό κ πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν τώρα ο Συριζα παρουσιάζεται σαν "ήπια σοσιαλδημοκρατια".
Έπρεπε να δείτε σήμερα το πρωί στην Tv ένα ανθρωπακι που εχουν βάλει για ΓΓ ναυτιλίας και προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί δεν πέφτουν οι τιμές των εισιτηρίων στα πλοία και γιατί σαμποταρουν κ δεν δίνουν δρομολόγια σε όποια εταιρία πάει να βάλει ένα πιο φθηνό εισιτήριο.
Θα μπορουσαν για τα μάτια του κόσμου να μειώσουν τις τιμες από 2-3 πράγματα.
Δεν κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για αυτούς που μας πίνουν το αίμα. Δεν κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για την καθημερινή μας φτωχοποιηση. Δεν ΜΠΟΡΟΥΝ Κ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ να σπάσουν αβγά για να φτιάξουν ομελέτα.
Δεν είμαι άδικος, όπως προσπαθείτε πολλοί από τους ψηφοφόρους να χαρακτηρισετε όποιον λέει την αλήθεια.
Στην τελική να σας πω και κάτι; Τουλάχιστον τα προηγούμενα κοπροσκυλα λέγαν, αυτοί ήμαστε, αυτό εκπροσωπουμε, είμαστε πλούσιοι καπιταλιστες κ προσπαθούμε για το καλό των ομοιων μας. Αυτό κύριοι είναι πιο τίμιο από αυτό που γίνεται τώρα...

Κανέναν αγώνα για τον λαό δεν δίνει ο Συριζα. Καμία απολύτως προσπάθεια για τον λαό κ πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν τώρα ο Συριζα παρουσιάζεται σαν "ήπια σοσιαλδημοκρατια".
Έπρεπε να δείτε σήμερα το πρωί στην Tv ένα ανθρωπακι που εχουν βάλει για ΓΓ ναυτιλίας και προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί δεν πέφτουν οι τιμές των εισιτηρίων στα πλοία και γιατί σαμποταρουν κ δεν δίνουν δρομολόγια σε όποια εταιρία πάει να βάλει ένα πιο φθηνό εισιτήριο.
Θα μπορουσαν για τα μάτια του κόσμου να μειώσουν τις τιμες από 2-3 πράγματα.
Δεν κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για αυτούς που μας πίνουν το αίμα. Δεν κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για την καθημερινή μας φτωχοποιηση. Δεν ΜΠΟΡΟΥΝ Κ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ να σπάσουν αβγά για να φτιάξουν ομελέτα.
Δεν είμαι άδικος, όπως προσπαθείτε πολλοί από τους ψηφοφόρους να χαρακτηρισετε όποιον λέει την αλήθεια.
Στην τελική να σας πω και κάτι; Τουλάχιστον τα προηγούμενα κοπροσκυλα λέγαν, αυτοί ήμαστε, αυτό εκπροσωπουμε, είμαστε πλούσιοι καπιταλιστες κ προσπαθούμε για το καλό των ομοιων μας. Αυτό κύριοι είναι πιο τίμιο από αυτό που γίνεται τώρα...

Γιώργο έχεις δίκιο και θα συμφωνούσα μαζί σου αν υπάρχει η ίδια κατάσταση και μετά από την "πολυπόθητη" συμφωνία. Νοιώθω ότι όλο το βάρος έπεσε εκεί και τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Περιμένω λοιπόν να δω τη συμφωνία αλλά και τι θα γίνει μετά από αυτήν...

Δεν το έλεγαν το έδειχναν με τα έργα και τις αποφάσεις του.
Αντίθετα επειδή ήξεραν που απευθύνονται χρησιμοποόιόυσαν λέξεις και εκφράσεις που να δείχνουν ότιενδιαφέρονται για τον λαό ,τον πολίτη ........

Last edited:
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, μίλησε για την συμφωνία που είναι προ των πυλών και θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα αλλά θα είναι επώδυνη. Παράλληλα τόνισε ότι μόνο η πολιτική διαπραγμάτευση θα δώσει το σήμα ότι μπορούμε να πάμε σε συμφωνία και πρόσθεσε «Έχουμε κάνει τα εκατό βήματα. Μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία, η οποία θα είναι έντιμη, καθαρή, διαυγής, αλλά και αρκετά επώδυνη».

Επίσης τόνισε ότι εάν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία «θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει «με άλλα δεκανίκια», απαντώντας έμμεσα σε σενάρια για κυβέρνηση με διαφορετική σύνθεση από την ίδια βουλή.

Ρε Γιωργο έγραψες λέμε .sarcastic.

Καλυτερα με τους προηγούμενους που μας έλεγαν την αλήθεια , παρά με αυτούς.

Νομιζα ότι τα ειχα ακούσει όλα .ha ha ha..ha ha ha.

Δεν νομιζω οτι αυτη η κυβερνηση εχει αλλαξει το οτιδηποτε σε σχεση με την προηγουμενη... Εκτος κ αν θεωρειτε κ εσεις οπως πολλοι ηλικιωμενοι που ερχονται στο γραφειο για δηλωση οτι εχουν σβηστει οι δυο προηγουμενες δοσεις του ΕΝΦΙΑ τις οποιες δεν πληρωσαν, οτι εχει παει το αφορολογητο στα 12000 και δεν θα πληρωσουν, η οτι δεν θα ξαναβγει καινουργιος ΕΝΦΙΑ...
Δεν μου αρεσουν οι πολιτικες συζητησεις ετσι κ αλλιως γιατι θεωρω οτι ο καθε ανθρωπςο ψηφιζει βαση συμφεροντος η βαση ελπιδας κ οχι αντικειμενικα... Απλα μου κανει εντυπωση να θεωρουμε ακομα και τωρα οτι κατι εχει αλλαξει, ενω στην ουσια συνεχιζουμε ακριβως την ιδια πορεια...

Όπως έχω πει επανειλημμένως , μαντρωμένος δεν είμαι πουθενά και αυτό που έχω να το πω θα το πω.

Σήμερα πήγα και πλήρωσα τέλος επιτηδεύματος 1000 ευρώ (985 επειδή πλήρωσα όλο το ποσό) .Ο φόρος αυτός είναι ο φετινός μαζί με κάποιον ξεχασμένο του 2012 ή του 2013 αν κατάλαβα καλά.
Δηλαδή ένα χιλιάρικο πλήρωσα εγω ο τρίχας , ένα χιλιάρικο θα πληρώσει και ο Βαρδινογιάννης.
Φυσικά το ότι είναι χαράτσια των προηγούμενων δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Πρώτο φάουλ λοιπόν , αφού τελικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος , απλά θα περιμένω λίγο ακόμα να κάνω την "σούμα" .

Status
Not open for further replies.
Back