P
PANOUTSOS
Άλλο εννοώ και καταλαβαίνεις .
Για το δημόσιο ,τους εργαζόμενους και τον τρόπο λειτουργίας του ,τα έχουμε πει πολλές φορές.
Επειδή η κουβέντα αυτή είναι μεγάλη και δεν και πολύ όρεξη τώρα θα σου πω το εξής.
Πέρα από τη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε ,περισσότερο από τους κυβερνώντες ,διοικούντες ,δήθεν συνδικαλιστές και λιγότερο απο τους εργαζόμενους υπάρχουν και άνθρωποι που και ξέρουν και θέλουν να δουλέψουν.Το θέμα είναι αν μπορούν να το κάνουν.
Υπάρχουν πολλοί με πτυχία και μεταπτυχιακά που καλώς η κακώς βρέθηκαν εκεί. χωρίς να είναι κομματόσκυλα.Μπορεί να φίλησαν κατουρημένες ποδιές για μια δουλειά. Μπορεί να εχω και γω τις ενστάσεις μου, αλλά ρε φίλε δεν έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε απο τους μισθούς των δημ.υπαλλήλων. Μη μου θυμίζεις τον Λοβέρδο που ενω έλεγε το ίδιο πράγμα στις αρχές της κρίσης σαν υπουργός της συγκυβέρνησης έδιωχνε γυναίκες και άντρες από το δημοσιο με λίγα χρόνια υπηρεσίας σε σύνταξη, βουλιάζοντας τα ταμεία δυο φορές.
Οχι φίλε Πάνο ,δεν πληρώνεις γι αυτό την έκτακτη εισφορά ,την υπερφορολόγηση ,τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα γαμισιάτικα.Τα πληρώνουμε γιατί κάποιοι ,όπως πολιτικοί,μεγαλοεργολάβοι ,μεγαλοτραπεζίτες και άλλοι είναι μέρος του συστήματος που στήριξε ο λαός παίρνοντας σαν τίμημα τα ψίχουλα που του πέταξαν ενω πίσω απο τις πλάτες του γινόταν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης.Και σήμερα παρέα με τους Ευρωπαίους και διεθνείς νταβατζήδες, ζητάνε απο σένα και από μένα να πληρώσουμε το μάρμαρο.
Για να κλείσω ένα παράδειγμα. Πριν δυο χρόνια το χάρισμα του 1,8 δις από το ΕΣΠΑ -που έχει σκοπό χρηματοδότηση για ανάπτυξη- στους μεγαλοεργολάβους για να συνεχίσουν τα σταματημένα έργα τα οποία σχεδόν ξανασταμάτησαν μέχρι να τους τα ξανασκάσουν .
Σε κάποια σημεία έχεις δίκιο... σε άλλα άποψη...
Δεν έχεις ακούσει για Δημόσιους κυφίνες που δεν πατούν στη δουλειά τους κι ομως εξακολουθώ να τους πληρώνω;; για ανθρώπους που αποδεδειγμενα έκλεψαν και ζημίωσαν και εξακολουθώ να τους πληρώνω:;
Δημήτη πέρα απο τα παραπανω που σωστά αναφέρεις επέτρεψε μου...
εφτασε εδω η χώρα γιατι όπως προανέφερες γινόταν τρελό πάρτυ με μισθούς Δημοσίου που μόνο Golden boys θυμίζουν...