Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άλλο εννοώ και καταλαβαίνεις .
Για το δημόσιο ,τους εργαζόμενους και τον τρόπο λειτουργίας του ,τα έχουμε πει πολλές φορές.
Επειδή η κουβέντα αυτή είναι μεγάλη και δεν και πολύ όρεξη τώρα θα σου πω το εξής.
Πέρα από τη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε ,περισσότερο από τους κυβερνώντες ,διοικούντες ,δήθεν συνδικαλιστές και λιγότερο απο τους εργαζόμενους υπάρχουν και άνθρωποι που και ξέρουν και θέλουν να δουλέψουν.Το θέμα είναι αν μπορούν να το κάνουν.
Υπάρχουν πολλοί με πτυχία και μεταπτυχιακά που καλώς η κακώς βρέθηκαν εκεί. χωρίς να είναι κομματόσκυλα.Μπορεί να φίλησαν κατουρημένες ποδιές για μια δουλειά. Μπορεί να εχω και γω τις ενστάσεις μου, αλλά ρε φίλε δεν έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε απο τους μισθούς των δημ.υπαλλήλων. Μη μου θυμίζεις τον Λοβέρδο που ενω έλεγε το ίδιο πράγμα στις αρχές της κρίσης σαν υπουργός της συγκυβέρνησης έδιωχνε γυναίκες και άντρες από το δημοσιο με λίγα χρόνια υπηρεσίας σε σύνταξη, βουλιάζοντας τα ταμεία δυο φορές.
Οχι φίλε Πάνο ,δεν πληρώνεις γι αυτό την έκτακτη εισφορά ,την υπερφορολόγηση ,τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα γαμισιάτικα.Τα πληρώνουμε γιατί κάποιοι ,όπως πολιτικοί,μεγαλοεργολάβοι ,μεγαλοτραπεζίτες και άλλοι είναι μέρος του συστήματος που στήριξε ο λαός παίρνοντας σαν τίμημα τα ψίχουλα που του πέταξαν ενω πίσω απο τις πλάτες του γινόταν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης.Και σήμερα παρέα με τους Ευρωπαίους και διεθνείς νταβατζήδες, ζητάνε απο σένα και από μένα να πληρώσουμε το μάρμαρο.
Για να κλείσω ένα παράδειγμα. Πριν δυο χρόνια το χάρισμα του 1,8 δις από το ΕΣΠΑ -που έχει σκοπό χρηματοδότηση για ανάπτυξη- στους μεγαλοεργολάβους για να συνεχίσουν τα σταματημένα έργα τα οποία σχεδόν ξανασταμάτησαν μέχρι να τους τα ξανασκάσουν .

Σε κάποια σημεία έχεις δίκιο... σε άλλα άποψη...
Δεν έχεις ακούσει για Δημόσιους κυφίνες που δεν πατούν στη δουλειά τους κι ομως εξακολουθώ να τους πληρώνω;; για ανθρώπους που αποδεδειγμενα έκλεψαν και ζημίωσαν και εξακολουθώ να τους πληρώνω:;
Δημήτη πέρα απο τα παραπανω που σωστά αναφέρεις επέτρεψε μου...
εφτασε εδω η χώρα γιατι όπως προανέφερες γινόταν τρελό πάρτυ με μισθούς Δημοσίου που μόνο Golden boys θυμίζουν...

Αλήθεια πιστεύεις Βίκτωρα ότι ο σκοπός τους είναι να παρουν ότι μπορούν ; οταν πριν ενάμιση χρόνο το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που οι ιδιοι μας επέβαλλαν απέτυχαν και έφεραν μεγαλύτερη ύφεση,ζητώντας μάλιστα και συγνώμη.

Σκεψου μια τραπεζα που σου χει δωσει δανειο, και δεν μπορεις να το ξεπληρωσεις. Πριν το διαγραψει απο το ενεργητικο της και το γραψει στο παθητικο της, θα προσπαθησει να περιορισει τη χασουρα οσο το δυνατον περισσοτερο. Οταν αυτο πλεον δεν ειναι εφικτο, το δανειο αυτο θεωρηται κοκκινο, και μη εξυπηρετουμενο, και εσυ μπαινεις σε μαυρη λιστα. Μεχρι τοτε σου πηρε οτι μπορεσε να σου παρει, και αυτο ενδιαφερει.

Έχετε ανοίξει τόσα πολλά θέματα !!!!!
Θα πιάσω πρώτο του Πάνου.

να δώκουν και οι κερδοφόρες εταιρίες εκτακτη εισφορά να βοηθήσουμε λίγο τους επίορκους , τεμπέληδες τριπλοθεσίτες κοπροσκυλαίους συμπολίτες μας...
του Δημοσίου....
και έτσι πρέπει... να συνδράμουν όλοι...
να βοηθήσω και εγω ο μισθωτός που εχω 1 πτυχίο και 2 μάστερ δουλεύω από τα 18 μου, τα δε 6 χρόνια στο εξωτερικό, @@μιεμαι 10 και 12 ώρες την ημέρα... για τους κηφίνες...

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει κάποιους υπάλληλους του δημοσίου που ενω είχαν 1050 ευρώ βασικό μισθό, έφταναν με τα επιδόματα μέχρι τις 10.000 τον μήνα.
Δεν μιλάμε για τα απίστευτα εφ άπαξ που πολλές φορές ξεπέρναγαν και τις 150.000 ευρώ και πολλά άλλα.
Άσε που πολλές φορές δεν πήγαιναν καν στην δουλειά.
Είχαν πετύχει να παίρνουν επίδομα για ότι παλαβό λόγο θες............"""επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία"".........""επίδομα προθέρμανσης κινητήρα""" κλπ κλπ.
Ευτυχώς αυτά τελείωσαν απο το πρώτο μνημόνιο .Οι μισθοί ΟΛΟΥ του δημοσίου έπεσαν σε φυσιολογικά επίπεδα και αυτά τα αισχρά επιδόματα εξαφανίστηκαν.

Με δεδομένο λοιπόν ότι σαν χώρα έχουμε φυσιολογικό έως μικρό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας ( βλεπε προηγούμενο ποστάρισμα μου , είμαστε 15 σε σύνολο 19 χωρών), δεν νομίζω ότι πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να καταφερόμαστε εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων και θα εξηγήσω γιατί.

Ο δημόσιος υπάλληλος που εργάζεται και πληρώνεται φυσιολογικά , αύριο θα μπει στο μαγαζί μου θα πάρει μισό κιλό φυστίκια και θα μου δώσει την ώθηση να υπάρχω σαν επιχείρηση.
Από την στιγμή που θα υπάρχω σαν επιχείρηση είναι φυσικό επόμενο να χρειαστώ κάποια τραπεζική στήριξη.
Απο την στιγμή που θα περάσω το κατώφλι της τράπεζας για να αγοράσω κάποιο τραπεζικό προϊόν , αμέσως θα έχει λόγο ύπαρξης και ο φίλος μου ο Πανούτσος.

Δεν χρειάζεται νομίζω να φέρω και άλλα παραδείγματα που δείχνουν ότι όσοι συμμετέχουμε στον παραγωγικό ιστό της χώρας είμαστε άμεσα και ισχυρά αλληλοεξαρτώμενοι .

Τότε γιατί οι δανειστές υπερασπίζονται με τόσο πάθος τα παραπάνω και τα λεν μεταρρυθμίσεις; Δεν είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αυτήν την περιβόητη οικονομική ζώνη;

Φυσικά και αυτό θέλουν.....
Όμως οι λόγοι είναι βαθύτεροι και κατά την άποψή μου έχουν να κάνουν με την δίψα των Γερμανών για ηγεμονία.

Στην Ευρώπη του σήμερα δεν γίνεται να υπάρξει πόλεμος με τουφέκια.
Πόλεμος με διαφορετικά μέσα όμως μπορεί να υπάρξει και μάλιστα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Οι Ευρωπαίοι , δηλαδή οι Γερμανοί, κάνουν για τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα ακριβώς το ίδιο πράγμα.Θέλουν να επιβληθούν και ουσιαστικά να επικρατήσουν στους λαούς της Ευρώπης και αργότερα και στους υπόλοιπους λαούς.
Απο την στιγμή που χάθηκε ολοσχερώς η εθνική μας κυριαρχία με τις αμέτρητες υπογραφές που μας δένουν χειροπόδαρα , δεν μένει κάτι άλλο παρά η ολοκλήρωση του σχεδίου.
Με την πώληση (ξεπούλημα) των κύριων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας , οι οποίοι είναι γνωστό ότι είναι οι σημαντικότεροι συντελεστές ισχύος στην διαδρομή των εθνών , η χώρα θα έχει υποταχθεί πλήρως όπως ακριβώς σε μια πολεμική σύρραξη .

Οι πραγματικοί λόγοι λοιπόν που οι δανειστές μας υποστηρίζουν με λύσσα την εξαθλίωση των Ελλήνων , έχουν να κάνουν με τις παμπάλαιες και ισχυρά αποτυπωμένες στο DNA τους φιλοδοξίες ......

• Like
Reactions: jnp
Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώνει το δημόσιο κάποιους φωτισμενους ανθρώπους με δεκαπλασια λεφτά αρκεί να απεδιδαν το εκατονταπλασιο, και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι άξιοι ,μόνο που δεν μπορούν να σταθούν ανάμεσα στα διορισμενα κομματοσκυλα με iq σκουληκιου γιατί θα τους φάνε.
Το πρόβλημα του δημοσίου είναι ότι χρησιμοποιηθηκε για βόλεμα των αχρηστων κομματοσκυλων.
Ποτε δεν εξήγησε κανεις πολιτικός γιατί οι μισθοί των ΔΕΚΟ ήταν δυόμισι φορές παραπάνω από τους εργαζόμενους στα σχολεία, νοσοκομεία και υπουργεία πλην οικονομικών. Ας με διαβεβαιωσει κάποιος που δούλευε σε ΔΕΚΟ η το υπουργείο οικονομικών ότι δεν διοριστηκε κομματικα εκεί. Όσους ξέρω έτσι τακτοποιηθηκαν...
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ: αυτό λείπει από το ελληνικό δημόσιο και αν ήθελαν το καλό της Ελλάδας τα ξένα ορνεα αυτό θα απαιτουσαν και μετακίνηση αυτών που περισσεύουν εκεί που λείπουν.
Αυτά τα γράφω γιατί τριάντα δύο χρόνια υπηρετησα στο δημόσιο και τα έζησα.
Δύο φορές σε νοσοκομείο δεν μπορούσα να περάσω το διάδρομο των γραφείων από τους νέο διορισμενους που δεν είχαν θέση να κάτσουν και την ίδια στιγμή οι θαλαμοι δεν είχαν γιατρούς και νοσοκομες και τα εργαστήρια παρασκευαστες. Και τώρα μετά τριάντα χρόνια τα ίδια ισχύουν και οι ίδιοι λείπουν.
Πριν να συνταξιοδοτηθω στο σχολείο μου ήρθαν δύο οικονομολογοι πολυτεκνοι νεοδιορισμενοι και στο σχολείο έλειπαν μόνο δύο ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Ο διευθυντής τους έστειλε σπίτι τους να κάθονται και να πληρώνονται για να μην φαίνονται.
Από το ίδιο σχολείο έλειπε άνθρωπος επί δέκα χρόνια χωρίς κανεις να ξέρει που είναι και αν δουλεύει εκτός από το διευθυντή που δεν έλεγε λέξη.
Στον υπηρεσιακο μου φακελλο είχα καταθέσει βιογραφικό σημείωμα με ολες τις ερευνητικες επιστημονικες εργασίες που είχα κάνει στο πανεπιστήμιο όταν εργαζομουν και μεσα σε δεκαπέντε χρόνια το βιογραφικό εξαφανίστηκε τρεις φορές,τους χάλαγε φαινεται την πιάτσα.
Θυμάμαι υπουργό συγκοινωνιων να δίνει συνέντευξη στο Χατζηνικολαου και να παραδέχεται ότι από τους 14300 εργαζόμενους στα γραφεία της ολυμπιακης μόνο 7000 ήταν στη θέση τους και για τους υπόλοιπους δήθεν δεν ήξερε τίποτα.
Αυτά είναι ελάχιστα από όσα θυμάμαι από την κομματοκρατια του δημοσίου και αγανακτω.
Δεν φταίει ο αριθμός λοιπόν των δημοσίων υπαλλήλων.
***Πριν δυο χρόνια επισκευθηκα τον αδελφό μου σε ένα γραφικό χωριό της Λιθουανιας. Μου ειχε κανει εντύπωση ότι παρόλα τα τεράστια δένδρα μέσα και γύρω από τα σπίτια, στους δρόμους δεν υπήρχαν φύλλα πεσμενα και φυσικά χαρτιά η σκουπίδια. Τυχαία ρώτησα και μου είπε ο αδελφός μου ότι όλοι όσοι ήταν στο ταμείο ανεργίας, κάθε ξημέρωμα μαζευαν τα πάντα πρίν να αρχίσει ο κόσμος να κυκλοφορεί. Ετσι λέει και ο Δήμος εξοικονομουσε χρήματα και οι άνθρωποι αισθανοντουσαν χρήσιμοι και όχι άνεργοι!!! Τώρα τι να πω, σταματώ εδώ.

Last edited:
Δεν έκλεψα ούτε ζημίωσα ποτέ το ελληνικό κράτος. Μπορούν να μου ξαναδώσουν την αξιοπρεπή ζωή που είχα επιστρέφοντας αυτά που μου έκοψαν και καταργώντας αυτά που μου παίρνουν άδικα; Ας γίνει αυτό και ας παίρνω μια ληξιαρχική πράξη 10 ημέρες μετά. Αυτό μπορούμε να το διορθώσουμε σαν κράτος μετά. Γιατρούς θέλουμε αλλά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας έχουν κλείσει. Δασκάλους στα χωριά θέλουμε αλλά έκλεισαν εκατοντάδες σχολεία. Και αυτό γιατί; Για να μας προσφέρουν καλύτερη ζωή και ανάπτυξη; Όχι βέβαια, αλλά για να μπορούμε να πληρώνουμε τα δανεικά και τους τόκους τους...

Υ.Γ. 1
Για δύο πράγματα αναρωτιέμαι αυτήν τη στιγμή. Θα μπορέσω άραγε να ανταποδώσω στους γονείς μου όλα ή έστω ένα μικρό ποσοστό από αυτά που μου προσέφεραν αυτοί; Θα μπορέσω άραγε να προσφέρω στα παιδιά μου αυτά που προσέφεραν οι γονείς μου σε εμένα; Δυστυχώς απαντώ στον εαυτό μου αρνητικά...

Υ.Γ. 2
Νομίζω πως δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα ότι δουλεύει ο ιδ. τομέας για να πληρώνεται ο δημόσιος, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε τις σπάταλες που γίνονται. Νομίζω πως η πραγματικότητα αυτήν τη στιγμή είναι ότι δουλεύουμε όλοι (όσοι δουλεύουμε) για να πληρώνονται οι δανειστές...

• Like
Reactions: jnp
Θα ηταν πολυ ευχαριστο αν και ο Εργοδοτης στον ιδιωτικο τομεα αντιμετωπιζε τον υπαλληλο του οπως το Ελληνικο κρατος αντιμετωπιζε τον δημοσιο υπαλληλο τοσα χρονια
Αυτο ομως δεν εγινε ποτε
17 χρονια στον ιδιωτικο τομεα εγω ποτε δεν το εζησα
Προσωπικα δεν μου φταινε οι Δημοσιοι υπαλληλοι
Για δυο πραγματα μονο τους κατηγορω
1 . Αθελα τους με την αγοραστικη δυναμη που ειχαν λογω μεγαλων αποδοχων εδωσαν δυναμη με τις αγορες τους
σε λαμογια εργοδοτες -επιχηρηματιες οι οποιοι επιναν το αιμα των εργαζομενων τους για προσωπικο κερδος η ειχαν πεταξει Ελληνες εργαζομενους στον δρομο δινοντας εργασια σε φτηνα εργατικα χερια ταλαιπωρων αλλοδαπων
Αυτους τους εργοδοτες δεν τους βοηθας οικονομικα αλλα τους εξαφανιζεις απο την αγορα
2. Με την ψηφο τους 40 χρονια τωρα εφερναν στην εξουσια τα ιδια ξανα ζεσταμενα μακαρονια που ειχαν κατασπαταλισει το δημοσιο χρημα με κομπινες και λαμογιες με αποτελεσμα να φτασουμε στην διαλυση του Ελληνικου κρατους και την εξαθλιωση της Ελληνικης κοινωνιας

Κώστα δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας ψήφιζε διαφορετικά ;.xm.
Εγώ θυμάμαι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφταναν 80%
.Που σημαίνει κάτι εκατομμύρια ψήφων.

Οι κουβέντες μου παραπάνω είναι ξεκάθαρες.
Αναφέρομαι πολύ ειδικά και συγκεκριμένα.
Ολα τα δάχτυλα όμως δεν είναι ίδια και είναι ΛΑΘΟΣ να θεωρηθεί πώς όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο επαγγελματίες ή ερασιτέχνες..

Ο ιδιωτικός τομέας κατα βάση αποτελείται από μαχήμια... αν δεν είσαι στη δουλειά όπως πρέπει συνήθως σε φέυγουν... το ίδιο το σύστημα σε φεύγει ..εκτός κι αν είσαι "λομπίστας" , μεγάλη κουβέντα αυτή....

Χρήστο σεβομαι την άποψη σου αλλά πιστεύω πως ο ιδιωτικός τομέας εισφέρει τα μέγιστα για να υπάρχει αυτό που δεν υπάρχει... παιδεία , υγεία.... κλπ...

Ρε παιδιά να με συμπαθάτε αλλά είμαι απο κινητο τώρα και δεν μπορω να το ψαξω

Το κάτωθι αληθεύει ;;;;;;Μήπως είναι καποια φάρσα;;;;;

https://menoumevropi.wordpress.com
.very funny.... ότι και να είναι ο κόσμος το γλεντάει, στην ερώτηση μένουμε ευρώπη, έχει 81,6% ΟΧΙ ... .sarcastic.

Χρήστο σεβομαι την άποψη σου αλλά πιστεύω πως ο ιδιωτικός τομέας εισφέρει τα μέγιστα για να υπάρχει αυτό που δεν υπάρχει... παιδεία , υγεία.... κλπ...

Πάνο δεν θέλω να μπω στην διαδικασία "ιδιωτικός VS δημόσιος" τομέας αλλά στις καλές αποχές όταν έσφυζε από ο τόπος από δουλειές (υπερκερδοφόρες), τότε ο δάσκαλος ήταν «δασκαλάκος», ο γιατρός «γιατρουδάκι» και γενικά ο δημ. υπάλληλος ήταν ένας «υπαλληλάκος» κ.τ.λ. Κανένας δεν έλεγε όμως ρε παιδιά δώστε καμμιά αύξηση σ΄ αυτούς που παίρνουν τρεις και εξήντα. Δυστυχώς τώρα μένει το μάτι πολλών στις τρεις και εξήντα... Και τότε υπήρχαν αυτοί που δεν έκοβαν αποδείξεις και τώρα υπάρχουν… Απλώς με τόσες δουλειές τότε το χάσιμο του κράτους ήταν περισσότερο… Θέλω να καταλήξω λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να γενικεύουμε και κατά την γνώμη μου επαναλαμβάνω ότι αυτήν τη στιγμή όλοι πληρώνουμε για να παίρνουν τα χρήματα με τους τόκους τους οι δανειστές μας.

Σε κάποια σημεία έχεις δίκιο... σε άλλα άποψη...
Δεν έχεις ακούσει για Δημόσιους κυφίνες που δεν πατούν στη δουλειά τους κι ομως εξακολουθώ να τους πληρώνω;; για ανθρώπους που αποδεδειγμενα έκλεψαν και ζημίωσαν και εξακολουθώ να τους πληρώνω:;
`

Οχι μόνο έχω ακουστά αλλά έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρωπους που πήγαιναν στη δουλειά για 2 μόνο ώρες.Υπήρξαν πολλοί τέτοιοι.Όπως και πολλοί ήταν αυτοί που βουτήχτηκαν στη διαφθορά .Το θέμα είναι να λειτουργήσει το κράτος ώστε να πάψουν να γίνονται αυτά . Πράγμα το οποίο δεν έγινε ούτε στην εποχή του Σημιτικού εκσυγχρονισμού ούτε στην εποχή της επανίδρυσης του κράτους του Καραμανλή ,Το αντίθετο έκαναν και οι δύο.
Διορισμούς και δημιουργία οργανισμών στους οποίους διόρισαν πολύ κόσμο και μάλιστα με μισθούς πολλαπλάσιους του δημοσίου.
Το θέμα είναι γιατί γίνονταν αυτά ;ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση ;Το ίδιο το κράτος και ο σάπιος μηχανισμός του που βόλευε να μείνει σάπιος.Διόριζαν κόσμο χωρίς να τους δίνει αρμοδιότητα και συγκεκριμένη δουλειά και αυτοί κωλοβάραγαν.Έχω παραδείγματα ,και όχι λίγα ,από τμήματα με σοβαρό αντικείμενο από τα οποία αφαιρέθηκαν όλες οι δραστηριότητες και οι άνθρωποι απλά κάθονταν στα γραφεία η τις τεχνικές υπηρεσίες,.
Οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα τους υπεύθυνους του μαγαζιού και μετά τους υπαλλήλους.

Οι κουβέντες μου παραπάνω είναι ξεκάθαρες.
Αναφέρομαι πολύ ειδικά και συγκεκριμένα.
Ολα τα δάχτυλα όμως δεν είναι ίδια και είναι ΛΑΘΟΣ να θεωρηθεί πώς όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο επαγγελματίες ή ερασιτέχνες..

Ο ιδιωτικός τομέας κατα βάση αποτελείται από μαχήμια... αν δεν είσαι στη δουλειά όπως πρέπει συνήθως σε φέυγουν... το ίδιο το σύστημα σε φεύγει ..εκτός κι αν είσαι "λομπίστας" , μεγάλη κουβέντα αυτή....
.

Εδώ γελάω. Και γελάω γιατί ενώ συλλήβδην τσουβαλιάζεις τους μεν εκθειάζεις τον ιδιωτικό τομέα.Μη μου αναφέρεσαι μόνο στον υπάλληλο του ιδ.τομέα.
Δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας αυτός που φοροδιαφεύγει χρόνια τώρα ;
Δεν είναι αυτός που δεν πληρώνει εισφορές στους εργαζόμενους και υπεύθυνος για την μαύρη εργασία ;
Δεν είναι τα ίδια αφεντικά αυτά του ιδιωτικού που καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους ;
Η μήπως οι γιατροί ,οι δικηγόροι ,οι πολ. μηχανικοί ,τα συνεργεία ,και πολλοί άλλοι που δήλωναν εξευτελιστικά εισοδήματα από την μια και απο την άλλη το κράτος καταργούσε τα τεκμήρια ώστε όλοι αυτοί κυκλοφορούσαν με πολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητα ;
Μαζί με τα λαμόγια του δημοσίου πληρώνεις και για όλους αυτούς που ποτέ δεν πλήρωσαν και δεν συνείσφεραν στο σύνολο αυτό που τους αναλογούσε.
Και πληρώνεις ακόμη και σήμερα .
Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία ,και δεν πειθαρχήσουμε με το καλό η με το άγριο δεν αλλάζουμε.

Last edited:
Πάνο δεν θέλω να μπω στην διαδικασία "ιδιωτικός VS δημόσιος" τομέας αλλά στις καλές αποχές όταν έσφυζε από ο τόπος από δουλειές (υπερκερδοφόρες), τότε ο δάσκαλος ήταν «δασκαλάκος», ο γιατρός «γιατρουδάκι» και γενικά ο δημ. υπάλληλος ήταν ένας «υπαλληλάκος» κ.τ.λ. Κανένας δεν έλεγε όμως ρε παιδιά δώστε καμμιά αύξηση σ΄ αυτούς που παίρνουν τρεις και εξήντα. Δυστυχώς τώρα μένει το μάτι πολλών στις τρεις και εξήντα... Και τότε υπήρχαν αυτοί που δεν έκοβαν αποδείξεις και τώρα υπάρχουν… Απλώς με τόσες δουλειές τότε το χάσιμο του κράτους ήταν περισσότερο… Θέλω να καταλήξω λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να γενικεύουμε και κατά την γνώμη μου επαναλαμβάνω ότι αυτήν τη στιγμή όλοι πληρώνουμε για να παίρνουν τα χρήματα με τους τόκους τους οι δανειστές μας.

Χρήστο είδες να παίρνουν τίποτα αυτά τα πέντε χρόνια ; Οχι βέβαια !
Μας εξαθλιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο μέχρι να μας εξαφανίσουν.Ποια λεφτά να πάρουν ;
Ακόμη παίρνουμε δανεικά και θα παίρνουμε .

Χρήστο είδες να παίρνουν τίποτα αυτά τα πέντε χρόνια ; Οχι βέβαια !
Μας εξαθλιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο μέχρι να μας εξαφανίσουν.Ποια λεφτά να πάρουν ;
Ακόμη παίρνουμε δανεικά και θα παίρνουμε .

Αυτό εννοώ Δημήτρη. Όσα και να είναι αυτά που παίρνουν δεν καταλήγουν σε εμάς αλλά στους δανειστές.

Μας έλεγαν ότι θα δημιουργηθούν 650 νέες θέσεις εργασίας ...
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiak...ne-wind-dimiourgoun-650-nees-theseis-ergasias
Μας έλεγαν ότι δεν θα χαθούν τα δικαιώματα μας....
http://www.infocom.gr/2013/06/25/vodafone-wind-network-sharing/11199/
Το αποτέλεσμα είναι σε λιγότερο από ένα χρόνο να έχουν πεταχτεί 10άδες εργαζόμενοι σε εργολαβικά κάτεργα και να έχουν ήδη απολυθεί αρκετοί.

Μιλάω για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα... ο οποίος έιναι μάχημος... για αυτον μιλάω, άνθρωποι που τιμούν το μεροκάματο που βγάζουν.
Δεν τσουβαλιάζω... μιλάω για κυφήνες, επίορκους και κλέφτες.. και λέω ότι δεν είναι όλοι το ίδιο.. που το είδες το τσουβάλιασμα ακριβώς;

Τα υπολοιπα που αναφέρεις με βρίσκουν σύμφωνο και μακάρι να υπήρχε θέληση από το κράτος να πατάξει φοροδιαφυγή κλπ κλπ....

Κώστα δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας ψήφιζε διαφορετικά ;.xm.
Εγώ θυμάμαι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφταναν 80%
.Που σημαίνει κάτι εκατομμύρια ψήφων.
Δημητρη δεν αντιλεγω σε αυτο που λες
Το ποσοστο αυτο προεκυπτε απο ψηφοφορους που ψηφιζαν την ιδεολογια-τα προσωπα και οι κολλημενοι με την σημαια της καθε παραταξης και ας ετρωγαν μπλουμ μακαρονι κοφτο για μια εβδομαδα αρκει να τους κυβερναει το Πασοκ και η Νεα Δημοκρατια
Ομως ο εργατης του ιδιωτικου τομεα και αναφερομαι παντα σε αυτον θεωρω οτι ηταν αδιανοητο να στηριζει πολιτικες παραταξεις που ευνοουσαν τον εργοδοτη -επιχηρηματια δινοντας τους την δυνατοτητα να τον απολυουν οτι ωρα θελουν να του κοβουν τον μισθο και τα ενσημα και γενικα να του συμπεριφερονται σαν σκουπιδι με γνωμονα παντα το προσωπικο τους συμφερον
Τα παραδειγματα ειναι πολλα και τα εχουμε βιωσει πριν αρκετες δεκαετιες πισω

Μάγκες κάπου έχετε μπερδευτεί

Ο μοναδικός που δεν συμμετείχε στο πάρτυ ήταν ο ιδιωτικός υπάλληλος.
Είμαι πολλά χρόνια στις δουλειές και θυμάμαι τις "καλές" εποχές που πήγαινα σε μεγαλο εισαγωγείς που πνιγόντουσαν απο δουλειά αλλά το προσωπικό τους το ειχαν με μισθούς πείνας .Ασε που οι ίδιοι έκλεβαν το κράτος απο χίλιες πάντες.

Γιώργο οι προηγούμενοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο .Εκαναν τα πάντα ( πολλά δεν τους τα είχαν ζητήσει καν τα κοράκια ) προκειμένου να εξαφανίσουν σχεδον ολα τα εργασιακά δικαιώματα.Προστάτεψαν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με αμέτρητους νόμους που τους πέρναγαν νύχτα με πέντε βουλευτές .

Το θέμα ειναι απο δω και πέρα τι γίνεται!!!!!

Δεν ξέρω πως θα τελειώσουμε με αυτη την ιστορία της διαπραγμάτευσης , αλλά όταν με το καλό τελειώσουμε το πρώτο που πρέπει να γίνει ειναι να αποκατασταθούν ολες οι αδικίες που εγιναν σε βάρος τον εργαζόμενων.

Status
Not open for further replies.
Back