Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτός ο Μητρόπουλος από τα πολλά λεφτά πρέπει να έχει σαλέψει, πριιν από μια εβδομάδα έλεγε ότι πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο και τώρα λέει δεν ψηφίζω. Κόμμα θέλει να κάνει και αυτός μου φαίνεται. Άι σιχτίρι με τα πολιτικά πυθίκια, ...

"......Προστατεύουμε συντάξεις και μισθούς, τη μέση οικογένεια. Για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί που έχουν», είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας πως η ελληνική πρόταση έχει γίνει αποδεκτή ως βάση."

Θα ήθελα πολύ να γελάσω αλλα δυστυχώς δεν μπορώ .ΝΕΥΡΙΑΖΩ .
Το σημειώνω απλά και θυμηθείτετο όταν ανακοινωθούν επίσημα τα γαμισιάτικα.

"...... Για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί που έχουν», είπε ο κ. Τσίπρας
Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την τρομερή μάχη που δίνουν, ειδικά ο Καμμένος, για το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ειλικρινά δεν είμαι της λογικής επειδή ψοφάει η δικιά μου κατσίκα, να ψοφίσει και του γείτονα αλλά αυτό είναι άνω ποταμών. Τόσο μεγάλη πρεμούρα και μάλιστα φόρα παρτίδα από τον Καμμένο για να διαφυλάξει τους φίλους του τους Μυκονιάτες λεφτάδες, δεν το περίμενα. Αν είναι κάπου δίκαιο να βάλουν χέρι είναι ακριβώς εκεί και εμφανίζεται ο Καμμένος να λέει, θα ρίξω την κυβέρνηση αν ανέβει ο ΦΠΑ στο Αιγαίο.
Κάτσε ρε φίλε, δουλεύουν 3 μήνες και τους υπόλοιπους 9 τρώνε από αυτούς τους 3 μήνες. Όποιον νησιώτη και να πάρεις τηλέφωνο τον χειμώνα πότε είναι στην Ελβετία διακοπές και πότε στην Αθήνα για ψώνια. Μιλάμε για τρελές κονόμες ειδικά Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος και άλλα νησιά και έχεις μια ολόκληρη αριστερή κυβέρνηση να δίνει φοβερή μάχη για το ΦΠΑ στα νησιά. Που από το πολύ χρήμα έχουν γίνει παλιάνθρωποι, που δεν ξέρουν τι βγάζουν με την αισχροκέρδεια, που σου έχουν 7€ την ξαπλώστρα 10€ την ομπρέλα και 8€ την μπύρα. Ρε δε γαμ....στε λέω εγώ....kkk.
Που δεν θέλει ο Μυκονιάτης και ο Σαντορινιός να αυξηθεί το ΦΠΑ, παλιολαμόγιο Καμμένε παιδί της Μυκόνου και του ελικοπτέρου ....

Τώρα πια πείστηκα ότι επήλθε κάθαρση και τιμωρία στην χώρα .
Το πολιτικό σύστημα εξαγνίστηκε στο πρόσωπο του Τζοχατζόπουλου.
Το ποδόσφαιρο στο πρόσωπο του Μαρινάκη και τώρα μ'αυτό που διάβασα στο πρόσωπο του Μεταξά απο την λίστα Λαγκάρντ.
http://www.lifo.gr/now/society/69016?ref=yfp
Ολοι στο Σύνταγμα να το γιορτάσουμε ..exciting.

Ακομα ενα στραβο απο τα τοσα. Αυτη η φορολογικη αβαντα σε νησια που κονομανε τρελλα, ενω θα επρεπε να ειναι για περιοχες και νησια που ο κοσμος πραγματικα εχει θεμα επιβιωσης. Και γιατι στα νησια πχ, και οχι στις φτωχοτερες περιφερειες ολης της Ελλαδας; Γιατι οχι στη Γαυδο, ή στην Ευρυτανια; Στο κατω κατω, γιατι να μην πληρωνουν ολοι ιδιο ΦΠΑ, και απο ενα εισοδημα και κατω, να εχουν επιστροφη; Τι δικαιοτερο απο αυτο, ασχετως περιοχης που διαμενει κανεις.

Ακομα ενα στραβο απο τα τοσα. Αυτη η φορολογικη αβαντα σε νησια που κονομανε τρελλα, ενω θα επρεπε να ειναι για περιοχες και νησια που ο κοσμος πραγματικα εχει θεμα επιβιωσης. Και γιατι στα νησια πχ, και οχι στις φτωχοτερες περιφερειες ολης της Ελλαδας; Γιατι οχι στη Γαυδο, ή στην Ευρυτανια; Στο κατω κατω, γιατι να μην πληρωνουν ολοι ιδιο ΦΠΑ, και απο ενα εισοδημα και κατω, να εχουν επιστροφη; Τι δικαιοτερο απο αυτο, ασχετως περιοχης που διαμενει κανεις.

Ακριβώς έτσι.Γιατί να υπάρχει γενίκευση στο θέμα των νησιών ;
Σε τελική ανάλυση για όλους το ίδιο που να πάρει.
Ωρες ώρες δεν μπορώ να καταλάβω τις κόκκινες γραμμές.

Και μου λετε οτι ΚΑΙ αυτη η κυβερνηση δεν ειναι μια απο τα ιδια. Αυτες τις βλακειες επρεπε να ειχε καταπολεμησει, οχι σημερα, ουτε χτες, απο την αρχη που βγηκε. Πραγματα γνωστα που μας πανε χρονια πισω, αυτα πρεπει να δεις

Ζητανε μειωση φπα στα νησια αλλα τους εργαζομενους τους εχουν ανασφαλιστους και με μισθους Ουγκαντας με ωραρια 12ωρα και βαλε
Να σου μειωσω το φπα επειδη και εσυ περιμενεις να δουλεψεις 4-5 μηνες τον χρονο απο τον τουρισμο αλλα τον εργατη μην τον ξεσκιζεις επειδη εχει οικονομικη αναγκη και κανει τα στραβα ματια για να παρει ενα μεροκαματο

Xρηστο, οσο και αν σου φαινεται περιεργο, και στη Μυκονο και στη Ροδο και τη Σαντορινη, πανε και τουριστες που δεν ειναι διατεθειμενοι να ξοδεψουν μια περιουσια. Παει κοσμος πχ που εχει ριζες απο το νησι αλλα οχι οικονομικη επιφανεια, παει κοσμος για ενα ΣΚ, δεν ειναι ολα το πανηγυρι που βλεπουμε στην τηλεοραση. Τετοια εντυπωση ειχα και γω μεχρι που ειδα την αλλη οψη. Αυτοι λοιπον ναι, θα εχουν θεμα αν ανεβασεις το ΦΠΑ 10%

Το πρόβλημα το έχουν οι φτωχοί κάτοικοι και οι χαμηλοσυνταξιουχοι. Αυτούς κλαφτους αν αρρωστησουν και χρειαστεί να έρθουν στην Αθήνα και δεν έχουν κολλητους συγγενείς για βοήθεια.
Από την αλλη οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ξέρουν τι πάει ναπει απόδειξη ,ΦΠΑ και φόροι. Αυτοί ζουν σε αλλο κράτος .

Φτωχος κοσμος ζει και στην Μακεδονια, και στην Ηπειρο και στη Κρητη, και σε αλλα νησια εξισου απομονωμενα. Αυτοι ομως μια χαρα 23% ΦΠΑ πληρωνουν

Xρηστο, οσο και αν σου φαινεται περιεργο, και στη Μυκονο και στη Ροδο και τη Σαντορινη, πανε και τουριστες που δεν ειναι διατεθειμενοι να ξοδεψουν μια περιουσια. Παει κοσμος πχ που εχει ριζες απο το νησι αλλα οχι οικονομικη επιφανεια, παει κοσμος για ενα ΣΚ, δεν ειναι ολα το πανηγυρι που βλεπουμε στην τηλεοραση. Τετοια εντυπωση ειχα και γω μεχρι που ειδα την αλλη οψη. Αυτοι λοιπον ναι, θα εχουν θεμα αν ανεβασεις το ΦΠΑ 10%

Φτωχος κοσμος ζει και στην Μακεδονια, και στην Ηπειρο και στη Κρητη, και σε αλλα νησια εξισου απομονωμενα. Αυτοι ομως μια χαρα 23% ΦΠΑ πληρωνουν

Βίκτωρα νομίζω πως τα μηνύματά σου είναι αντιφατικά...

Σωστοτατο και αναμφισβητητο αυτό ,απλά ο φτωχος νησιωτης αντιμετωπιζε ακριβότερα εισιτηρια και ακριβότερα λόγω μεταφορών όλα τα τρόφιμα ,χώρια τον πιθανό αποκλεισμό τον χειμώνα.

Λοιπόν για να δούμε σε μιά χρονιά τι πλήρωσα εγώ ο ελεύθερος επαγγελματίας στο κράτος.............διάστημα 30-6-2014 έως 23-6-2015

Φόρος εταιρείας 8.500 ευρώ
Πρόστιμο στο χημείο του κράτους επειδή πούλαγα χύμα ρακόμελο 2.500 ευρώ ( ανακάλυψαν έναν ξεχασμένο νόμο του 1975 για να ρίξουν πρόστιμα στις επιχειρήσεις)
Πρόστιμο ΕΦΕΤ 1.500 ευρώ διότι δεν είχα πλακάκια στην βιοτεχνία μέχρι το ύψος 2 μέτρων που προβλέπει ο νόμος (τα είχα μέχρι 1,80 ύψος)
Εδω και αρκετά χρόνια υπάρχουν ένα σωρό "νόμιμοι τρόποι ώστε να ξεζουμίζει το κράτος τους βιοτέχνες και ελέυθερους επαγγελματίες
ΤΕΒΕ 5.400 ευρώ
Τέλος επιτηδεύματος 1.000
ΦΠΑ δεν το αναφέρω γιατί είναι ποσά που δεν μου ανήκουν
Ασφαλιστικές εισφορές ικα 5600

..............σίγουρα κάτι έχω ξεχάσει .sarcastic.

Διονύση δηλαδή με 13% ΦΠΑ είχες τζίρο 100.000€ ή μακακία σκέψη έκανα; :)
Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον το δεύτερο αφού λογικά έχεις και είδη με 23%... .xm. .hit.
Καλά τα λες :)
Βέβαια το φπα που πρέπει να αποδοθεί είναι μια πιο σύνθετη διαδικασία και προκύπτει απο την διαφορά αγορών πωλήσεων και των αποθεματικών της χρονιάς
Πολλά προιόντα που κάνουν τζίρο είναι στο 23% όπως ποτά κλπ

Status
Not open for further replies.
Back