Σημαδεύοντας την επικαιρότητα

Ώ ρε Γιάννη τι μου θύμισες τώρα .
Ενα σωρο μαλακίες κάναμε με αυτά ταφυσοκάλαμα. Τι καρφιτσες μπροστα , τι προκες κλπ, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα περιστατικό που με τρομοκρατησε.
Σε μία ανοιχτή στροφή ενός δρόμου πιο πάνω από την πλατεία κολιάτσου και συγκεκριμένα στην Αγία ζώνης ,την ώρα που έστριβε ένα αυτοκίνητο από εκεινα με την καρότσα που έκαναν παλιά τις μεταφορές, ρίχνω μία με το φυσοκάλαμο, περνάει από το δεξι παράθυρο και χτυπάω τον οδηγό στο μάτι.
Για συνεχισε....

Ώ ρε Γιάννη τι μου θύμισες τώρα .
Ενα σωρο μαλακίες κάναμε με αυτά ταφυσοκάλαμα. Τι καρφιτσες μπροστα , τι προκες κλπ, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα περιστατικό που με τρομοκρατησε.
Σε μία ανοιχτή στροφή ενός δρόμου πιο πάνω από την πλατεία κολιάτσου και συγκεκριμένα στην Αγία ζώνης ,την ώρα που έστριβε ένα αυτοκίνητο από εκεινα με την καρότσα που έκαναν παλιά τις μεταφορές, ρίχνω μία με το φυσοκάλαμο, περνάει από το δεξι παράθυρο και χτυπάω τον οδηγό στο μάτι.
Που να δεις που έφτιαχνα τόξα με πετονιά από ξύλο ελιάς και για βέλη καζίκές .Πόσες φορές παίζαμε πόλεμο είχα ρίξει στο κούτελο σε ξάδελφο, αφού δεν είχαμε βγάλει κάνα μάτι άστο .Ωραία χρόνια αλλά με λάθη που ευτυχώς δεν κόστισαν. Όταν τα όπλα δυνάμωσαν σφεντόνα και πάνω σταμάτησα να τα στρέφω προς άνθρωπο ,αν και παιδί γιατί κατάλαβα ότι άλλο το παιχνίδι άλλο το να κάνεις ζημιά σε κάποιον .

Για συνεχισε....
Τι να συνεχίσω ρε γιώργο αφού δεν ντούφη για το αμάξι να κοπανήσει πάνω στα σπίτια.
Από το σημείο αυτό το σπίτι μου ήταν 100 μέτρα το αυτοκίνητο ικανέναν απότομο ελιγμό και άρχισε να κόβει ταχύτητα μέχρι που στα επόμενα μέτρα σταμάτησε και κρατωντας το ματι μπαίνει μέσα σε ενα ψιλικαντζιδικο που ήταν ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου άρχισε να μιλάει με αυτόν που είχε το μαγαζί και μετά και έπαιρνε τηλέφωνο . Εγώ φαντάστηκα ότι παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία γιατι νόμισα ότι κατάλαβε ότι του την έριξα εγώ . Ανεβαίνω σπίτι το λέω στους δικούς μου και ήμουνα σ ένα πανικό . Νόμιζα ότι απο στιγμή σε στιγμή έρχονται να με συλλάβουν Κατέβηκαν οι δικοι μου μετά στο ψιλικατζίδικο αλλά αυτός είχε ήδη φύγει και ό,τι κουβέντα έγινε έγινε με αυτόν που είχε το μαγαζί ο οποίος τους είπε για το περιστατικό που του ανέφερε οδηγός που είχε χτυπήσει στο μάτι. Εγώ παρακολουθούσα από μακριά και εκείνη τη στιγμή μπαίνουν στο ψυλικατζίδικο κάποιοι αξιωματικοί της αεροπορίας . Εγω εν τω μεταξύ νόμισα ότι ηταν αστυνομικοι ,οποτε καταλαβαινεις την τρομάρα μου. Αστα δεν τα θυμάμαι και λεπτομερώς αλλά εκείνο το βράδυ ήταν εφιαλτικό . Παιδάκι πέμπτη δημοτικού εν τω μεταξύ

Πιτσιρικαδες στο χωριο, με αεροβολα, ενας να μας πει τι να προσεχουμε δεν βρεθηκε, αφου δε βγαλαμε κανενα ματι παλι καλα.
Καποια στιγμη ενας φιλος, πλεον πηγαιναμε λυκειο, εστησε ενα πομπο fm στο καφενειο του πατερα του, μικτες κασετοφωνα γεννητριες στερεο καλωδια, ενας χαμος, καποια στιγμη σκαει ενας της ασφαλειας, αγνωστος στο χωριο, βλεπω τον φιλο χεσμενο, την αλλη μερα του λεω τι εγινε ρε, αστα μου λεει, γυριζει ο αγνωστος στον πατερα μου και του λεει τι εχεις φτιαξει εδω, δεν ξερω του γιου μου ειναι. Τελικα ο αγνωστος ηταν φιλος του πατερα του που ηρθε απλα να τον δει.

Αεροβολα, χειροποιητες βαλιστρες και σφεντονες, ξυλινα και κανονικα μαχαιρια και απο τα 13 -14 ανοιγμα τα φυσιγγια και συμπληρωμα μπαρουτι για να ¨δυναμωσουν¨και να σιδερωνεται το αστερι !!
Πως επεζησα δεν ξερω... 😆
Αυτο το ξεχασα, ειχαμε ανοιξει φυσιγγια 12αρια και βαλαμε πυριτιδα επιπλεον σε φυσιγγια για φλομπερ, παει το φλομπερ, σκορπισε, εσπασε ο εξολκεας, το κοντακι ανοιξε......

Ειδικά όσοι έχουμε μεγαλώσει σε χωριό απ' όλες τις μλκιες ζούμε από θαύμα . Πρώτο θήραμα μου ήταν η γαλοπούλα που με κυνηγούσε και όταν έλειπαν όλοι πήρα το όπλο το γέμισα το κόλλησα πάνω της και έριξα 😂😂😂 ηλικία καλύτερα να μην αναφέρω ... Πιο πριν είχα πετύχει την μάνα μου ανάμεσα στα μάτια με αεροβόλο ευτυχώς με πλαστικές μπίλιες . Είχα σπάσει το τζάμι απ' το λαντα του πατέρα μου με σφεντόνα και αν αρχίσω να τα αναφέρω όλα θα πάρει μέρες . Ωραία χρόνια χωρίς να είμαστε καρφωμένοι σε μια οθόνη . μόνο που τότε για μέθοδο επίπληξης δεν είχαμε την τιμωρία στο δωμάτιο αλλά την μυγοσκοτώστρα .big smile.

Αμα δεν εισαι 14 ετων και δεν εχεις κρεμασει στο κρεμασταρι 2 δεκαοχτουρες με τραβερσα και ρουαγιαλ βολες απο φλομπερ,σε ταρατσα της Φιλαδελφειας 15:00 η ωρα μες στο κατακαλοκαιρο,με την γειτονια να σηκωνεται στο ποδι,δεν ξερεις τι σημαινει αλητεια.
.big smile.

Αμα δεν εισαι 14 ετων και δεν εχεις κρεμασει στο κρεμασταρι 2 δεκαοχτουρες με τραβερσα και ρουαγιαλ βολες απο φλομπερ,σε ταρατσα της Φιλαδελφειας 15:00 η ωρα μες στο κατακαλοκαιρο,με την γειτονια να σηκωνεται στο ποδι,δεν ξερεις τι σημαινει αλητεια.
.big smile.
Τουλαχιστον ειχε αρχισει η κυνηγετικη περιοδος?????

Αεροβολα, χειροποιητες βαλιστρες και σφεντονες, ξυλινα και κανονικα μαχαιρια και απο τα 13 -14 ανοιγμα τα φυσιγγια και συμπληρωμα μπαρουτι για να ¨δυναμωσουν¨και να σιδερωνεται το αστερι !!
Πως επεζησα δεν ξερω... 😆
Δεν διαγνωσκω το πρόβλημα αγαπητέ, φυσιολογικός μου φαίνεσαι. Εγώ πήρα τα φυσίγγια του πατέρα μου και ο κολλητός του πατέρα του, πήραμε την μπαρούτι και την τυλίξουμε με χαρτιά και μετά με σελοτειπ, κάναμε μια τρύπα στη μέση και βάλαμε φυτιλι σελοτειπ με μπαρούτι και το ανάψατε στο κήπο που χε ο γείτονας πορτοκαλιές και τις κότες . 1ον όλος ο κήπος γέμισε με πορτοκάλια και 2o Αυγά δεν θυμάμαι πόσο καιρό έκαναν να γεννήσουν οι κότες. Ο συγχωρεμενος όταν ηρέμησε ( μετά από 3 μέρες ) μου πε: καλά ρε μαλ@κισμενο έπρεπε να πάρεις τα rotweil . Ααααα ωραίες εποχές δεκαετία του 70 στην Πρέβεζα. Σήμερα θα χε πλακώσει η αντιτρομοκρατικη.

Κ όμως τα παιδιά στην επαρχία συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να χρησιμοποιούν σφεντόνες, αεροβόλα, Φλομπέρ και 36αρια.
Παράλληλα με την τεχνολογία βέβαια, αλλά δεν έχουν φτάσει στο σημείο να γίνουν βούτυρο, όπως τα παιδιά των μεγαλουπόλεων(όσον αφορά το κομμάτι αυτό τουλάχιστον), γιατί και οι πόλεις "σκληραίνουν" τα παιδιά, με διαφορετικό τρόπο (οπαδικα, πεσιματα, ψυρισματα κτλπ)...

Δεν διαγνωσκω το πρόβλημα αγαπητέ, φυσιολογικός μου φαίνεσαι. Εγώ πήρα τα φυσίγγια του πατέρα μου και ο κολλητός του πατέρα του, πήραμε την μπαρούτι και την τυλίξουμε με χαρτιά και μετά με σελοτειπ, κάναμε μια τρύπα στη μέση και βάλαμε φυτιλι σελοτειπ με μπαρούτι και το ανάψατε στο κήπο που χε ο γείτονας πορτοκαλιές και τις κότες . 1ον όλος ο κήπος γέμισε με πορτοκάλια και 2o Αυγά δεν θυμάμαι πόσο καιρό έκαναν να γεννήσουν οι κότες. Ο συγχωρεμενος όταν ηρέμησε ( μετά από 3 μέρες ) μου πε: καλά ρε μαλ@κισμενο έπρεπε να πάρεις τα rotweil . Ααααα ωραίες εποχές δεκαετία του 70 στην Πρέβεζα. Σήμερα θα χε πλακώσει η αντιτρομοκρατικη.
Ιδανική για τέτοιες κατασκευές ήταν η μαύρη πυρίτιδα 😂 φτιάχναμε τριγωνακια το Πάσχα με τις χάρτινες σακούλες από αλεύρι ή απ' τα φυράματα για τις κότες και τα κουνέλια .

Μπορει τωρα να μην κυνηγαω, αλλα καποτε ημουν δεινος κυνηγος 😂
Καπου στο 1985-88.
Δεξια εγω με ενα Φλόμπερ 9mm Saint-Étienne και αριστερα ο ξαδερφος με ενα αεροβολο μου, 6σφαιρο παρακαλω με γεμιστηρακι, και οπλισμα ελατηριου με μοχλο οπως τα M1.
Παρατηρηστε και την αυτοσχεδια παραλλαγη στο παντελονι με χρωματα απο μοντελισμο που βάφαμε τα αυτοκινητακια 😂
Αυτο το αεροβολο δεν μπορεσα να το ξαναβρω...καπου χαθηκε, το φλομπερ ακόμα στη συλλογή μου.
f19365056.jpg

Ιδανική για τέτοιες κατασκευές ήταν η μαύρη πυρίτιδα 😂 φτιάχναμε τριγωνακια το Πάσχα με τις χάρτινες σακούλες από αλεύρι ή απ' τα φυράματα για τις κότες και τα κουνέλια .
Μπράβο και μεις τριγωνακι φτιάξαμε, μάλλον τριγωναρα αλλά δεν χρησιμοποιούμε μαύρη επειδή δεν βρίσκαμε. τι θυμήθηκα τώρα. Τι ωραία χρόνια ρε φίλε. Κυνηγούσαμε τα τριγωνια στους κάμπους με το αεροβόλο και τα μοιραζόμαστε πιάσαμε τσιπούρες με ένα καρουλακι και λίγη παστη σαρδέλα. Τώρα ... και το χειρότερο το αύριο.

Μπορει τωρα να μην κυνηγαω, αλλα καποτε ημουν δεινος κυνηγος 😂
Καπου στο 1985-88.
Δεξια εγω με ενα Φλόμπερ 9mm Saint-Étienne και αριστερα ο ξαδερφος με ενα αεροβολο μου, 6σφαιρο παρακαλω με γεμιστηρακι, και οπλισμα ελατηριου με μοχλο οπως τα M1.
Παρατηρηστε και την αυτοσχεδια παραλλαγη στο παντελονι με χρωματα απο μοντελισμο που βάφαμε τα αυτοκινητακια 😂
Αυτο το αεροβολο δεν μπορεσα να το ξαναβρω...καπου χαθηκε, το φλομπερ ακόμα στη συλλογή μου.
View attachment 95644
πάρτην σε καλύτερη έκδοσηf19365056.jpg

https://www.cretalive.gr/kriti/i-fy...mono-2-fyla-ti-lene-epistimones-sto-cretalive
Όταν βρεθεί ένας ανθρωπος που θα αυτογκαστρωθει έχοντας ταυτόχρονα σπερματοζωαρια και ωάρια στο κορμί του όπως ο σαλιγκαρος και όταν ένας άντρας σταματήσει να παράγει σπερματοζωαρια και αρχίσει να παράγει ωάρια οπως οι τσιπούρες, τότε καθηγητάδες φωστήρες μου ελάτε να μας τα ξαναπείτε.... Έχουμε γεμίσει woke παπαρολογους παντού....

Έχουμε γεμίσει woke παπαρολογους παντού
Ισχύει αυτό αλλά το επιχείρημα των woke ατόμων δεν είναι ότι δεν υπάρχουν βιολογικά μόνο 2 φύλα. Αυτό κανείς δεν το αρνείται. Η woke ατζέντα διακρίνει μεταξύ του βιολογικού και του "κοινωνικού" φύλου, προτάσσοντας τη σπουδαιότητα του δεύτερου (τρομάρα τους). Ισχυρίζονται δλδ ότι, ανεξάρτητα του πώς γεννήθηκες, είσαι ό,τι αισθάνεσαι. Αν θυμάσαι, αυτό ήταν και το επιχείρημα του (της) Ιμάν Κελίφ, του πυγμάχου από την Αλγερία στους Ολυμπιακούς, που όλα τα μέσα που υποστήριζαν τη woke ατζέντα, επικεντρώνονταν στο πώς μεγάλωσε για να δικαιολογήσουν το τι είναι και όχι στο τι βιολογικά ήταν, που ήταν άντρας, αφού είχε XY χρωμοσώματα.

Ισχύει αυτό αλλά το επιχείρημα των woke ατόμων δεν είναι ότι δεν υπάρχουν βιολογικά μόνο 2 φύλα. Αυτό κανείς δεν το αρνείται. Η woke ατζέντα διακρίνει μεταξύ του βιολογικού και του "κοινωνικού" φύλου, προτάσσοντας τη σπουδαιότητα του δεύτερου (τρομάρα τους). Ισχυρίζονται δλδ ότι, ανεξάρτητα του πώς γεννήθηκες, είσαι ό,τι αισθάνεσαι. Αν θυμάσαι, αυτό ήταν και το επιχείρημα του (της) Ιμάν Κελίφ, του πυγμάχου από την Αλγερία στους Ολυμπιακούς, που όλα τα μέσα που υποστήριζαν τη woke ατζέντα, επικεντρώνονταν στο πώς μεγάλωσε για να δικαιολογήσουν το τι είναι και όχι στο τι βιολογικά ήταν, που ήταν άντρας, αφού είχε XY χρωμοσώματα.
Η Κελιφ στο πρόσφατο παγκόσμιο ΔΕΝ πέρασε το τεστ και κόπηκε από τους αγώνες των γυναικών. Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν είναι woke σε αντίθεση με την ΔΟΕ. Τέλος πάντων είναι καταφορη αδικία βιολογικοί άνδρες να αγωνίζονται κόντρα σε γυναίκες. Και αυτή η βλακεια με τα κοινωνικά φύλα έχει και τα όρια της. Και να προσδιορίζει κάποιος άνδρας τον εαυτό ως γυναίκα η το αντιθετο πάει στο διάβολο, το είχαμε καιρό αυτό. Αλλά το να προσδιοριζονται ως σκύλοι, γάτες, ελάφια, φίδια και ότι άλλο σκατα φανταστούν είναι γελοίο.

Τέλος πάντων είναι καταφορη αδικία βιολογικοί άνδρες να αγωνίζονται κόντρα σε γυναίκες.
Οι γυναίκες το έφτασαν εκεί, αλληλέγγυες σε όλη αυτή τη προσπάθεια με "αγώνες" σε κάθε τομέα που ξεχωρίζει άντρα με γυναίκα
Ότι σπέρνεις θερίζεις

Η Κελιφ ...
Πάγωσε η τσιμινιερα και δεν βγάζει σήμερα αλουμίνια;
😆

Στο θέμα τώρα....οι επιστήμονες λένε ότι αν εξετάσεις τα χρωμοσώματα ενός ανθρώπου η χρωμοσώματα αρσενικού θα έχει η θηλυκού .
Τρίτη περίπτωση δεν υπάρχει εκτός από βλάβη.

Back