Σκάγια

Ευχαριστω!
Άκου σιγά μην το ξαναπείς.
Θεωρείς καλύτερα τα επινικελομενα η τα επιχαλκομενα ?????
Περιμένουμε βέβαια την απάντηση του Alexander the Great , δεν έχω δοκιμάσει επιχαλκωμενα μέχρι στιγμής, τα επινικελωμενα μου άφησαν άριστες εντυπώσεις σε εμπορικά φυσίγγια. Εδώ οι γνώμες διίστανται άλλοι υποστηρίζουν τα επινικελωμενα άλλοι τα επιχαλκωμενα, η σωστή επικάλυψη του νικελ γίνεται αφού πρώτα επιχαλκωθει το σκαγι. Βλέπω αρκετές εταιρείες αμερικανικές και ευρωπαϊκές να γεμίζουν με νικελ σκάγια εναντι των επιχαλκωμενων,για σκληρά θηράματα.

Άκου σιγά μην το ξαναπείς.

Περιμένουμε βέβαια την απάντηση του Alexander the Great , δεν έχω δοκιμάσει επιχαλκωμενα μέχρι στιγμής, τα επινικελωμενα μου άφησαν άριστες εντυπώσεις σε εμπορικά φυσίγγια. Εδώ οι γνώμες διίστανται άλλοι υποστηρίζουν τα επινικελωμενα άλλοι τα επιχαλκωμενα, η σωστή επικάλυψη του νικελ γίνεται αφού πρώτα επιχαλκωθει το σκαγι. Βλέπω αρκετές εταιρείες αμερικανικές και ευρωπαϊκές να γεμίζουν με νικελ σκάγια εναντι των επιχαλκωμενων,για σκληρά θηράματα.
Το νίκελ σε μεγάλα θηράματα κάνει σπουδαία πράγματα .Σε ίδιο set up Tecna αλλάζοντας απο μολύβδινα σε νίκελ (καλοκαίρι)4άρια η μεταμόρφωση ήταν αντάξια της διαφοράς τιμής που πλήρωσα ..

Δεν ξερω με βεβαιοτητα κατα ποσον ισχυει....λενε οτι τα επινικελωμενα σκαγια ειναι σκληροτερα και απο
αυτα με 5% αντιμονιο μολυβδινα.
Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι με τα επινικελωμενα στο ιδιο σεταπ στα ιδια μετρα με το ιδιο τσοκ
εχω παντα 8 με 10% μεγαλυτερη συγκεντρωση και ποιο ομοιομορφη κατανομη απ'οτι με τα ''απλα''
μολυβδινα.
ΥΓ. Στο κυνηγι η διαφορα τους ειναι ολοφανερη!!!!!

Δεν ξερω με βεβαιοτητα κατα ποσον ισχυει....λενε οτι τα επινικελωμενα σκαγια ειναι σκληροτερα και απο
αυτα με 5% αντιμονιο μολυβδινα.
Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι με τα επινικελωμενα στο ιδιο σεταπ στα ιδια μετρα με το ιδιο τσοκ
εχω παντα 8 με 10% μεγαλυτερη συγκεντρωση και ποιο ομοιομορφη κατανομη απ'οτι με τα ''απλα''
μολυβδινα.
ΥΓ. Στο κυνηγι η διαφορα τους ειναι ολοφανερη!!!!!
Kαί συγκέντρωση καί μεγαλύτερες V μένουσες .....

Ολα ειναι θεμα θηραματος και τροπου κυνηγιου.Τα επιχαλκωμενα δεν ειναι για μεγαλες αποστασεις 40+
και δεν δειχνουν καλη συμπεριφορα απο Ν6 και κατω.Τα επινικελωμενα το αντιθετο,απο 5 και κατω
βγαζουν δοντια.Η σκληροτητα διαφερει σε αυτα τα δυο με τα επινικελωμενα να υπερτερουν αφου εχουν
διπλη επιμεταλωση.Για παραδειγμα θα πω οτι σε μπασιματα φασσας εχω 5αρια επινικελωμενα και οταν
ειναι πιασμενες επιχαλκωμενα 6αρια.Εδω εχει να κανει μονο η αποσταση μιας και μιλαμε για δερματικη
αντισταση σε πτηνο (πουπουλο).Οταν ειναι για setup που προοριζονται για τριχωτα απο Ν5 (λαγου)
μεχρι και 9-12-27βολα τα επινικελωμενα κανουν θαυματα.Παραδειγμα καπρος 120 κιλα ντουφεκισμενος
στα 40 μετρα ειχε στην κουταλα της πλατης (κοκαλο) τρυπα ακριβως στην διαμετρο του δραμιου.Αρα
καμια παραμορφωση ακομα και εκει,οταν βρηκα το δραμι αυτο ειχε μια ελαφρα παραμορφωση ιδια
περιπου με αυτη που εχει ενα μολυβδινο σφηνωμενο στο στερνο μιας φασσας π.χ.Ο πυρινας του σκαγιου
ειναι με μολυβδο 3-4% αντιμονιου.Στα επιχαλκωμενα η διαφορα βαρους με τα μολυβδινα δεν ειναι και τοσο
σημαντικη σε αντιθεση με τα επινικελωμενα.Οσο για το θεμα παραμορφωσης θα πω οτι οι τριβες με την
κανη ναι μεν υπαρχουν αλλα ειναι ψυχουλα.Η μεγιστη παραμορφωση των σκαγιων γινεται με την αναφλεξη
του φυσιγγιου.Οι δυναμεις που ασκουνται στις στιβαδες των σκαγιων την φερνουν στα σημεια που ακουμπουν
το ενα με το αλλο.Οταν δοκιμασα να κανω τεστ με LB6 βολυβδινα σκαγια σε τζελ μολις 3 μετρα αποσταση
ολα τα σκαγια ηταν παραμορφωμενα και δεν ειχαν ερθει σε επαφη με την κανη.Πολυ λιγοτερη ειχαν τα
επιχαλκωμενα και σχεδον μηδενικη τα επινικελωμενα.
*Το buffer γεμιζοντας τα κενα των σκαγιων δινει σαφως λιγοτερη παραμορφωση στα μολυβδινα.

εγω πρωσοπικα στα επινικελομενα εχω παρα πολλα overkill ενω στα επιχαλκωμενα [ειδικα αμα ειναι και με μπαφερ]τα πουλια να παθαινουν ηλεκτροσοκ ,εκει που θα το ντουφεκισω εκει θα πεσει .για μενα τα επινικελωμενα κανουν μονο για αγριογουρουνα.

Δεν πιστευω οτι θα δεν γινει αμεσα...δλδ για την ερχομενη σεζον....ο λογος που πιστευω οτι δεν θα γινει....ειναι το
στοκ σε μολυβδινα που εχουν οι εταιρειες.....τοσες χιλιαδες φυσιγγια τι θα κανουν....θα βαλουν στον πατο
τους ?? Χεστηκαν για το περιβαλον....οτι εχει περισσοτερη κονομα ....αυτο θα γινει....ισως να δωσουν και
περιοδο ''χαρητος'' δλδ μολυβδινα και ατσαλινα παραλληλα.

Γιατί?
Γιατι θα ανακαλυψουν τον τροχο εν ετη 2025.Απο ιδιογομωτες μεχρι μπιστολαδες.
Αν εχεις 5 γνωσεις εκει χρειαζεται 55.Θα δουμε φονικα οπλα να κλαμπανιζουν παπια....
και πολλα αλλα ενδιαφεροντα θεματα.

Back