πολυ σωσταΣε όλες τις εποχές μπορεί να συμβεί...
Απλά Γιώργο...τα περισσότερα φυσίγγια εμπορίου είναι φτιαγμένα για πιο "χειμωνιάτικες" συνθήκες από αυτές που συναντάμε την περίοδο που αναφέρεις...
πολυ σωσταΣε όλες τις εποχές μπορεί να συμβεί...
Απλά Γιώργο...τα περισσότερα φυσίγγια εμπορίου είναι φτιαγμένα για πιο "χειμωνιάτικες" συνθήκες από αυτές που συναντάμε την περίοδο που αναφέρεις...
Ποια η διαφορά καλοκαιρινού και χειμωνιάτικου φυσιγγίου και ποιος κατασκευαστής φτιάχνει φυσίγγια για συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες;
Εγω διαφωνω...Oλοι και κανενας ειναι η απαντηση,οι κατασκευαστες στηριζονται στην γομωση.Ενα φυσιγγι στα 30γρ με granular θα ειναι θανατος το καλοκαιρι αλλα τον
χειμωνα μια απλη κροτιδα.Αν βαλεις 36γρ MB36 το καλοκαιρι θα ψαχνεις να βρεις τα σφραγισματα σου μεσα στα ξεροχορτα ενω το χειμωνα θα κατεβαζουν
φασσες ξερες χωρις προβλημα.Αρα ολα τα φυσιγγια δεν ειναι ιδια και δεν υπαρχει φυσιγγι παντως καιρου.Η πρωτη μεταβλητη στο φυσιγγι ειναι η πυριτιδα
σε συνδιασμο καψυλιου,ολα τα αλλα ερχονται αργοτερα με λιγοτερες μεταβλητες.
Εγω διαφωνω...
Ολα εχουν να κανουν με τον συνδυασμο ολων των υλικων κ οχι με την πυριτιδα η το φορτιο των σκαγιων... Υπαρχει μια χρυση τομη που εικαζω οτι εχει να κανει με ενα συνδυασμο πιεσεων, ταχυτητων και ποιοτητας που βγαινουν τα σκαγια απο την κανη ωστε να μπορει να ειναι σταθερο ενα φυσιγγι σε μεγαλο ευρος καιρικων συνθηκων...
Το εζησα εντονα αυτο με αρκετα φυσιγγι φετος στην εναρξη για τρυγονια στον Εβρο με τους 35 βαθμους... Ειδα 28αρια κ 30αρια να κανουν διαμπερη στα τρυγονια, διαφορες μαρκες σε διαφορα οπλα με αρκετα σκαγια στο καθε πουλι...
Ειδα το φυσιγγι μου με την ΜΒ32 στα 33 γρ που ριχνω με επιτυχια στα μπεκατσινια να κανει το ιδιο, ενω ενα αντιστοιχο στα 33,5 με μονη διαφορα τη σκληροτητα του συγκεντρωτηρα να τα σκοτωνει ακαριαια χωρις ιχνος αιματος... Για το δευτερο το ηξερα, το ριχνω χρονια στα τρυγονια, απλα δεν ειχα προλαβει να ετοιμασω αρκετα για τον Εβρο, ηταν ξαφνικη η αναχωρηση, αλλα για το πρωτο δεν περιμενα τετοια διαφορα... Οι αρχικες τους ταχυτητες ηταν σχεδον ιδιες, οι καμπυλες καυσης σιγουρα οχι...
Είναι ένα από τα πλεονεκτηματα της ιδιογόμωσης...Για παραδειγμα και τελειωνω με αυτο,οταν θελω να στησω ενα φυσιγγι λεω......
1)Τι θελω να κυνηγησω?Ποτε?Ποσα γρ?
2)Ποια ΠΥΡΙΤΙΔΑ εχει την προοδευτικοτητα που χρειαζομαι σε συνδιασμο με το νουμερο,το ειδος των σκαγιων και καιρικες συνθηκες?
3)Σε τι αποστασεις θα βγαινω?Κυαθιο-μαλλινη-buffer-γραφιτη?
4)Καψυλιο?Καλυκας?
5)Ρελι η αστερι?
6)Πιεσεις και ταχυτητες?
Ναι Αλεξανδρε, σε αυτο το σκελος κυριως διαφωνησα...Δεν βρισκω πουθενα την διαφωνια σου πανω στα λεγομενα μου,υπαρχουν φυσιγγια που βουλευουν καλοκαιρι και φυσιγγια χειμωνιατικα.
.Ενα φυσιγγι στα 30γρ με granular θα ειναι θανατος το καλοκαιρι αλλα τον
χειμωνα μια απλη κροτιδα.Αν βαλεις 36γρ MB36 το καλοκαιρι θα ψαχνεις να βρεις τα σφραγισματα σου μεσα στα ξεροχορτα ενω το χειμωνα θα κατεβαζουν
φασσες ξερες χωρις προβλημα.
Είναι ένα από τα πλεονεκτηματα της ιδιογόμωσης...
Να στήνεις ένα φυσίγγια ακριβώς όπως το θέλεις...λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους...
Ναι Αλεξανδρε, σε αυτο το σκελος κυριως διαφωνησα...
Μαλλον ηταν το παραδειγμα τετοιο, δεν συμφωνω στο οτι τα λιγα γραμμαρια θα δουλευουν καλα το καλοκαιρι, τα περισσοτερα η η Μβ36 το χειμωνα... Ολα εχουν να κανουν με το μαγειρα κ το τι θελει να φτιαξει...
Αν κατάλαβα καλά, από τις απαντήσεις, τη διαφορά την κάνουν το βάρος των σκαγιών και η ταχύτητα.
Υπαρχει μια χρυση τομη που εικαζω οτι εχει να κανει με ενα συνδυασμο πιεσεων, ταχυτητων και ποιοτητας που βγαινουν τα σκαγια απο την κανη ωστε να μπορει να ειναι σταθερο ενα φυσιγγι σε μεγαλο ευρος καιρικων συνθηκων...
Κωστα,απ'οσο τα θυμαμαι,το Λαμπρο καφε(το εριχνα στο λαγο με παγο),το 3Α (πολυ κλωτσο)και το Άρτεμις(σκληρο για ΜΒ),δεν ηταν για ζεστουλα.....δεν ειναι φυσιγγι παντως καιρου το λαμπρο καφε?το βεργινα?το ροτβαιλ και το 3α?το 206φορμουλα?το ντερμπυ τo πυρκαλ?το πυρκαλ το artemis?το μπερετα το 34αρι?το μπερετα το migra?to 2001 του δορκα?το f2 ?to σουπερ κιλ το μαυρο?[μερικα παραδειγματα λεω μαλλον αυτο εννοει ο αρης, απλα τα περισοτερα εχουν παει στα υψη, αλλα ,δεν υπαρχουν ,και ψαχνομαστε]
σωστα τα λες γιαννη μου αλλα εχω δει και εχω ριξει [το αρτεμις]πιο παλια και εχω δει να περνουν τρυγονια με αυτα τα φυσιγγια για αυτο το λεω σαν παραδειγμα τωρα το κλωτσημα υσχιει αλλα τοτε το αποτελεσμα μετραγε ειδικα σε χωρια ,ξερεις εσυ.Κωστα,απ'οσο τα θυμαμαι,το Λαμπρο καφε(το εριχνα στο λαγο με παγο),το 3Α (πολυ κλωτσο)και το Άρτεμις(σκληρο για ΜΒ),δεν ηταν για ζεστουλα.....
Κωστα το f2 το καλοκαιρι και σε θερμοκρασιες πανω απο 18 με 20.....σκορπάει απίστευτα....ενω οσο κατεβαινει η θερμοκρασία..διχνει όλο και περισσοτερο τα δοντια τουδεν ειναι φυσιγγι παντως καιρου το λαμπρο καφε?το βεργινα?το ροτβαιλ και το 3α?το 206φορμουλα?το ντερμπυ τo πυρκαλ?το πυρκαλ το artemis?το μπερετα το 34αρι?το μπερετα το migra?to 2001 του δορκα?το f2 ?to σουπερ κιλ το μαυρο?[μερικα παραδειγματα λεω μαλλον αυτο εννοει ο αρης, απλα τα περισοτερα εχουν παει στα υψη, αλλα ,δεν υπαρχουν ,και ψαχνομαστε]