Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
G
Είναι ωραιες καννες οι optima έχω ευχαριστηθεί τουφεκιές με το δικαννακι. Το καλό είναι ότι δεν πολυασχολεισαι με φυσίγγια. Πάει τα περισσότερα....
Γι αυτον το λόγο έφτιαξα το Β25 μου με 18.6,, αυλους και μπροστά LM - LF+ και όταν πατάω (ότι και να του βάλω μέσα) "βρίζει" πολύ άσχημα.... .sarcastic.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά για την v3 θα έχω τεκμηριωμένη γνώμη στο τέλος της χρονιάς όσο για tribore θα σου πω τέτοιο όπλο Παύλο (εικόνισμα)στο λέω γιατί πούλησα την xlr composite για την v3 και προβληματίζομαι ότι την πάτησα
Εγώ Ηλία δε σε αδικώ, γιατί έχω πουλήσει όπλα πολλές φορές που ήταν απροβλημάτιστα και ολοκαίνουρια, αλλά βλέπεις τα όπλα τα βαριόμαστε και μας αρέσουν οι αλλαγές. Αν βέβαια έχεις τη δυνατότητα όπλο απροβλημάτιστο και με καλές τουφεκιές, το κρατάς σαν στάνταρ και αν θες το πλαισιώνεις και με άλλο για τη χαρά της αλλαγής. Σκέψου ότι κάποτε είχα στανταρακι την benelli και πήρα την xlr5 για δοκιμή- για να πάρω κάτι διαφορετικό- και τελικά έμελλε να την κρατήσω μόνιμη!

Εγώ Ηλία δε σε αδικώ, γιατί έχω πουλήσει όπλα πολλές φορές που ήταν απροβλημάτιστα και ολοκαίνουρια, αλλά βλέπεις τα όπλα τα βαριόμαστε και μας αρέσουν οι αλλαγές. Αν βέβαια έχεις τη δυνατότητα όπλο απροβλημάτιστο και με καλές τουφεκιές, το κρατάς σαν στάνταρ και αν θες το πλαισιώνεις και με άλλο για τη χαρά της αλλαγής. Σκέψου ότι κάποτε είχα στανταρακι την benelli και πήρα την xlr5 για δοκιμή- για να πάρω κάτι διαφορετικό- και τελικά έμελλε να την κρατήσω μόνιμη!
Ξέρεις καμιά φορά σκεφτόμαστε χαζά όταν την αγόρασα από τουρη πήγα κατευθείαν για φάσες στις Μηλιές πέφτω σκ σε πέρασμα και τρώω στη μάπα εκεντρα τσοκ.Βαρουσα στο γάμο του Καραγκιόζη ,να μην στα πολυλογω πήγε τουρη Ιταλία η κάννη και μέχρι να γυρίσει αγόρασα άλλη κάννη ,μετά τρίμηνο αντικατέστησαν την κάννη και λέω ολλα καλά και μουρχεται καπάκι ο πολυμερισμός του πλαστικού στην προσπάθεια να το καθαρίσω χαλάω το πέλμα και τρελάθηκα την πούλησα.Το παιδί που την έχει τώρα πίνει νερό στο όνομα της.αλλα έτσι είναι η παρόρμηση της στιγμής

Ο μακρύτερος κώνος θα δώσει πιο γλυκιά ανάκρουση και πιο σφιχτή κατανομή συγκριτικά με ανάλογο όπλο μικότερου μήκους κώνου στον ίδιο αυλό. Η διαφορά είναι ελάχιστη στη κατανομή 2-3% και θέλει πολλές μετρήσεις για να πιστοποιηθεί. Στην ανάκρουση (αίσθηση ανάκρουσης) ίσως καταλάβεις διαφορά. Ως κυνηγός δεν βολεύει η σφιχτή κατανομή που μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους ακόμη. Αντίθετα ένας σκοπευτής αναζητά τόσο τη μείωση ανάκρουσης λόγω αριθμού βολών, όσο και τη σφιχτή κατανομή, διότι 1-2 δισκάκια κρίνουν ένα χρυσό μετάλλιο.
Την παπια κ την φασα δεν την κυνηγάς στα 30μετρα αλλα εχεις βολες 40+ οποτε την θελεις την σφιχτή τουφεκιά οπως κ την μαλάκια ανάκρουση σε κυνήγι φερμας για να έχεις γρήγορη δεύτερη τουφεκιά αν χρειαστεί.
Την κατανομή την φτιάχνεις η με τσοκ καμπάνα ή με μαλινη. Δώσε μου εμένα τον κώνο της dt11 κ τα υπόλοιπα τα φτιάχνω στα μέτρα μού.
Δεν είναι θέμα χρησιμότητας αλλά τι έχει να χάσει ο καθένας κ αν αυτό αξίζει τα 10000€ της dt11 ο Σκοπευτής(Το μετάλλιο) κ ο κυνηγός(πχ. Μια φασα) στον πρώτο θα πέσει κλάμα στον δεύτερο κ τι έγινε βρε αδερφέ

Last edited:
Την παπια κ την φασα δεν την κυνηγάς στα 30μετρα αλλα εχεις βολες 40+ οποτε την θελεις την σφιχτή τουφεκιά οπως κ την μαλάκια ανάκρουση σε κυνήγι φερμας για να έχεις γρήγορη δεύτερη τουφεκιά αν χρειαστεί.
Την κατανομή την φτιάχνεις η με τσοκ καμπάνα ή με μαλινη. Δώσε μου εμένα τον κώνο της dt11 κ τα υπόλοιπα τα φτιάχνω στα μέτρα μού
Τι ωραίο θα φτιάξεις Γιάννη ;

Ξέρεις καμιά φορά σκεφτόμαστε χαζά όταν την αγόρασα από τουρη πήγα κατευθείαν για φάσες στις Μηλιές πέφτω σκ σε πέρασμα και τρώω στη μάπα εκεντρα τσοκ.Βαρουσα στο γάμο του Καραγκιόζη ,να μην στα πολυλογω πήγε τουρη Ιταλία η κάννη και μέχρι να γυρίσει αγόρασα άλλη κάννη ,μετά τρίμηνο αντικατέστησαν την κάννη και λέω ολλα καλά και μουρχεται καπάκι ο πολυμερισμός του πλαστικού στην προσπάθεια να το καθαρίσω χαλάω το πέλμα και τρελάθηκα την πούλησα.Το παιδί που την έχει τώρα πίνει νερό στο όνομα της.αλλα έτσι είναι η παρόρμηση της στιγμής
Ε σου έτυχε περίπτωση! Κι εγώ θα τρελαινομουν! Απλά όταν είναι και ολοκαίνουριο το όπλο είναι λίγο Ρίσκο να το πάρεις σε καλά κυνηγια. Πρώτη μέρα που είχα πάρει ένα 525, το πήρα ταξίδι στον Παρακαλαμο για τρυγόνια το καλοκαίρι, κι έπαθα πανωλεθρία. Έπρεπε να είχα βαρέσει 10 τρυγόνια και βάρεσα 1.

Την κατανομή την φτιάχνεις η με τσοκ καμπάνα ή με μαλινη. Δώσε μου εμένα τον κώνο της dt11 κ τα υπόλοιπα τα φτιάχνω στα μέτρα μού.
Δεν είναι θέμα χρησιμότητας αλλά τι έχει να χάσει ο καθένας κ αν αυτό αξίζει τα 10000€ της dt11 ο Σκοπευτής(Το μετάλλιο) κ ο κυνηγός(πχ. Μια φασα) στον πρώτο θα πέσει κλάμα στον δεύτερο κ τι έγινε βρε αδερφέ
Δεν γράφω κατι διαφορετικό, αλλά φυσικά δεν περιμένω από μακρύτερο κώνο να βγάλω τουφεκιά στα 40 μέτρα που δεν θα βγάλω με κανονικό κώνο. Έχει πολλούς τρόπους να πετύχουμε ενα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, κυρίως με πυρομαχικά και δευτερευόντως με τσοκαρίσματα. Ψάξιμο και γνώση χρειάζεται για να μην ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα και χρόνο καταστρέφοντας όπλα.

Όσοι έχετε Remington και θέλετε να τις ξεφορτωθείτε, τις παίρνω τσάμπα εγώ που είμαι της παλιάς σχολής μετά από 30 χρόνια περιπλάνηση σε κάθε νεωτερισμό. Όσο για την V3, όσοι επιλέξουν ξύλινα μέρη, θα έχουν επιλύσει και το 90% των παιδικών ασθενειών της έκδοσης των πλαστικών μερών. Αναμενόμενο σε καινούργια σχεδίαση να βγουν θέματα. Εξάλλου η V3 με ξύλινα μέρη κοστίζει λιγότερο από 1000$ και στην Ελλάδα παίρνει και 45% καπέλλο για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Ακόμη και με αυτά τα τερτίπια της ΕΕ, πάλι την επιλέγουν.

Attachments

• P9070009.JPG
    P9070009.JPG
    214,9 KB · Προβολές: 51
Όσοι έχετε Remington και θέλετε να τις ξεφορτωθείτε, τις παίρνω τσάμπα εγώ που είμαι της παλιάς σχολής μετά από 30 χρόνια περιπλάνηση σε κάθε νεωτερισμό. Όσο για την V3, όσοι επιλέξουν ξύλινα μέρη, θα έχουν επιλύσει και το 90% των παιδικών ασθενειών της έκδοσης των πλαστικών μερών. Αναμενόμενο σε καινούργια σχεδίαση να βγουν θέματα. Εξάλλου η V3 με ξύλινα μέρη κοστίζει λιγότερο από 1000$ και στην Ελλάδα παίρνει και 45% καπέλλο για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Ακόμη και με αυτά τα τερτίπια της ΕΕ, πάλι την επιλέγουν.
Αυτο μπρωστα απο leopard ειναι???

Ειναι μπενελοπληκτη για αυτο

Τα Mx 8 που έχουν πάρει 7 εκατομυρια παγκόσμια πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα σκοποβολής, τι μήκος κωνου εχουν Γιάννη;;;;;

Αυτο μπρωστα απο leopard ειναι???
Lyman Cutts Compensator. Γνωστό από τα υποπολυβόλα Tommy gun ... ακόμη και από την εκπαίδευση χειριστών Α/Α όπλων κατά τον Β΄ΠΠ. ΤΥΧΑΙΟ ???

Attachments

• P9070012.JPG
    P9070012.JPG
    264,5 KB · Προβολές: 21
  • c6eea7b2cc0c2e831dbdc7de75ac3799--thompson-submachine-gun-steampunk-weapons.jpg
    c6eea7b2cc0c2e831dbdc7de75ac3799--thompson-submachine-gun-steampunk-weapons.jpg
    18,8 KB · Προβολές: 21
  • M11_5_zpsfm0xbwhq.jpg
    M11_5_zpsfm0xbwhq.jpg
    29,8 KB · Προβολές: 19
Πε ρα απ την πλακα τωρα πες μας δυο λογια για τοβτι κανει αυτο

To 1939, η ριπή του υποπολυβόλου Thompson που δούλευε με αδράνεια, ανύψωνε τη κάννη. Ο Lyman προσάρμοσε έναν εκτονωτή αερίων θεωρώντας ότι η ταχύτητα της βολίδας ήδη είχε επιτευχθεί και έτσι ισορρόπησε το υποπολυβόλο. Ως ανήσυχο πνεύμα, προσάρμοσε ένα αντίστοιχο σε λειόκαννο, αρχικά Remington model 11 σωσία της Auto-5 και εμπνεύσθηκε τα εξωτερικά βιδωτά τσοκ, ΟΛΑ από το ίδιο μέταλλο της κάννης (σημαντικό ...). Έτσι μετά τον πόλεμο, η Remington 1100 εμφανίζεται στα σκοπευτήρια και με την εφαρμογή αυτή κατακτά πρωταθλήματα στο skeet.

Πάμε στη δική μου περίπτωση τώρα. Αφού έφαγα τον κόσμο να βρω κάτι σχετικό, διεύρυνα αυλό με honing στα 18.75 και χρησιμοποιώ την υπόψη κάννη για μονόβολα κυρίως, επιτυγχάνοντας ευθυτένεια με μολύβι wad cutter 525 Lyman 32.5 gr που υπερβαίνει τα 75 μέτρα και τηρεί ισχύ καταβολής αγριόχοιρου πάνω από τα 120 μέτρα. Η ταχύτητα στομίου φθάνει στα 545 m/sec. Αυτό διότι σταμάτησαν τα Remington Buckhammer των 475 m/sec - 36gr που χρησιμοποιούσα.

Το compensator είναι ο πρόδρομος του porting και τα τσοκ έχουν θάλαμο εκτόνωσης όπως τα Brain, ενώ μετά γίνεται η σύσφιξη. Με τα Buckhammer των 36γρ, σε συνδυασμό με τα 4 κιλά του όπλου και την απόλυτη ποσαρμογή του όπλου πάνω μου, η ανάκρουση θυμίζει ένα αεροβόλο.

Παραλληλα όμως με τα τσοκάκια, το ίδιο όπλο γίνεται καρτεροτούφεκο και εφόσον τα χέρια μου κρατάνε ακόμη 4 κιλά χωρις αορτήρα, με τον κύλινδρο πάμε για φερμαριστό.

Τα φυσίγγια πλέον ιδιογόμωση από φίλο που μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες, καθόσον από πλευράς μου σπούδασα βλητική λόγω επαγγέλματος (πρώην Αξκος ΠΒ) σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αρκετά χρόνια σε γραφεία μελετών και δοκιμών κάθε διαμετρήματος και πυρομαχικού, ακόμη και λειόκαννων.

Attachments

• P1290003.JPG
    P1290003.JPG
    172 KB · Προβολές: 51
  • P3270002.JPG
    P3270002.JPG
    182,7 KB · Προβολές: 57
  • 71104666_1318807631618719_2343088424438726656_n.jpg
    71104666_1318807631618719_2343088424438726656_n.jpg
    70,2 KB · Προβολές: 59
  • 70426115_610026809523791_8773888668352905216_n.jpg
    70426115_610026809523791_8773888668352905216_n.jpg
    80,6 KB · Προβολές: 58
  • 69827323_460952894458161_7702687721235415040_n.jpg
    69827323_460952894458161_7702687721235415040_n.jpg
    120,1 KB · Προβολές: 57
Last edited by a moderator:
- γροθιά στο κατεστημένο
- κόντρα στη νέα τάξη των πραγμάτων ( V3 )
- απομυθοποίηση του μύθου ( πάλι V3 )
- να έρθουν στην επιφάνεια προβληματάκια που βγήκαν στην έναρξη για παπί με κάτι σπασμένα σκορπισμένα λαμάκια από τα όπλα που δεν χαλάνε ( V3 ),,,γιατί τα κάνουν αβαβα οι κάτοχοι R ( αρ ή ρο ;; )

οπτίμα θα λέμε και θα κλαίμε,σεβασμός :) α ξέχασα και την άλλη την αγάπη μου το τριμπορι που δινει πολύ πόνο .sarcastic.
Για θυμήσου τν άλλον στο FB με τη Remington Max 5 ...... .sarcastic. .sarcastic. ...

To 1939, η ριπή του υποπολυβόλου Thompson που δούλευε με αδράνεια, ανύψωνε τη κάννη. Ο Lyman προσάρμοσε έναν εκτονωτή αερίων θεωρώντας ότι η ταχύτητα της βολίδας ήδη είχε επιτευχθεί και έτσι ισορρόπησε το υποπολυβόλο. Ως ανήσυχο πνεύμα, προσάρμοσε ένα αντίστοιχο σε λειόκαννο, αρχικά Remington model 11 σωσία της Auto-5 και εμπνεύσθηκε τα εξωτερικά βιδωτά τσοκ, ΟΛΑ από το ίδιο μέταλλο της κάννης (σημαντικό ...). Έτσι μετά τον πόλεμο, η Remington 1100 εμφανίζεται στα σκοπευτήρια και με την εφαρμογή αυτή κατακτά πρωταθλήματα στο skeet.

Πάμε στη δική μου περίπτωση τώρα. Αφού έφαγα τον κόσμο να βρω κάτι σχετικό, διεύρυνα αυλό με honing στα 18.75 και χρησιμοποιώ την υπόψη κάννη για μονόβολα κυρίως, επιτυγχάνοντας ευθυτένεια με μολύβι wad cutter 525 Lyman 32.5 gr που υπερβαίνει τα 75 μέτρα και τηρεί ισχύ καταβολής αγριόχοιρου πάνω από τα 120 μέτρα. Η ταχύτητα στομίου φθάνει στα 545 m/sec. Αυτό διότι σταμάτησαν τα Remington Buckhammer των 475 m/sec - 36gr που χρησιμοποιούσα.

Το compensator είναι ο πρόδρομος του porting και τα τσοκ έχουν θάλαμο εκτόνωσης όπως τα Brain, ενώ μετά γίνεται η σύσφιξη. Με τα Buckhammer των 36γρ, σε συνδυασμό με τα 4 κιλά του όπλου και την απόλυτη ποσαρμογή του όπλου πάνω μου, η ανάκρουση θυμίζει ένα αεροβόλο.

Παραλληλα όμως με τα τσοκάκια, το ίδιο όπλο γίνεται καρτεροτούφεκο και εφόσον τα χέρια μου κρατάνε ακόμη 4 κιλά χωρις αορτήρα, με τον κύλινδρο πάμε για φερμαριστό.

Τα φυσίγγια πλέον ιδιογόμωση από φίλο που μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες, καθόσον από πλευράς μου σπούδασα βλητική λόγω επαγγέλματος (πρώην Αξκος ΠΒ) σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αρκετά χρόνια σε γραφεία μελετών και δοκιμών κάθε διαμετρήματος και πυρομαχικού, ακόμη και λειόκαννων.
Πολυ ωραια και περιληπτικα ολα πολυ ενδιαφερον το compensator με τα τσοκ ευχαριστω για τν κοπο που εκανες να μου εξυγησεις

Status
Not open for further replies.
Back