Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Μια χαρά είναι το όπλο με 36γρ.

Αερίων όπλο με καλό κονο και 18.6 αυλό δεν έχει προβλημα ειδικά σε περδικα μπεκάτσα πόσο μα ρίξεις
[/QUObenelli δεν αντιμετώπισα ποτέ μ το παραμικρό προβλημα
Μια χαρά είναι το όπλο με 36γρ.

Αερίων όπλο με καλό κονο και 18.6 αυλό δεν έχει προβλημα ειδικά σε περδικα μπεκάτσα πόσο μα ρίξεις
Ως κάτοχος benelli δεν αντιμετώπισα ποτέ μου το παραμικρό πρόβλημα... Αξίζει ποιότητα και λειτουργικά ή θα αναπολώ τις καλες μέρες της benelli?

Ως κάτοχος benelli δεν αντιμετώπισα ποτέ μου το παραμικρό πρόβλημα... Αξίζει ποιότητα και λειτουργικά ή θα αναπολώ τις καλες μέρες της benelli?
Αλλά πράγματα θα σου λείψουν....Και δεν θα είναι θέματα ποιότητας η λειτουργικότητας.

Θα είναι θέμα απλότητας και και καθαριοτητας.

Αλλά πράγματα θα σου λείψουν....Και δεν θα είναι θέματα ποιότητας η λειτουργικότητας.

Θα είναι θέμα απλότητας και και καθαριοτητας.
Ειλικρινά αυτό είναι το τελευταίο που με νοιάζει... Για συγκεκριμένους λόγους πρέπει να αποχωριστώ τα όπλα αδράνειας... Τα μόνα όπλα Αερίων που μου κάθονται πέρα από benelli είναι τα beretta και γι αυτό κοιτάζω αποκλειστικά για κάτι σαν την Light.

Ειλικρινά αυτό είναι το τελευταίο που με νοιάζει... Για συγκεκριμένους λόγους πρέπει να αποχωριστώ τα όπλα αδράνειας... Τα μόνα όπλα Αερίων που μου κάθονται πέρα από benelli είναι τα beretta και γι αυτό κοιτάζω αποκλειστικά για κάτι σαν την Light.
Κοίτα δεν έχω και μεγάλη εμπειρία.
Πάντως από μια 391 που είχα υπέρ ευχαριστημένος.

Εκτός αυτά που προανέφερα.

Ομάδα καλησπέρα. Είμαι ο Βλάσης από ΑΜΑΛΙΑΔΑ.Θα ήθελα τα φώτα σας και την βοήθεια σας αν είναι δυνατόν.είμαι κατοχος benelli rafaello special- duca montefeltro-browning 525.εχω βρει μια beretta a400 xplor light με κάνη 61εκ.κυνηγαω κωριως Πέρδικα-μπεκάτσα και λίγο τσίχλα προς την λήξη.θα ήθελα να μάθω από άτομα που γνωρίζουν το "κλωτσημα" του όπλου με φυσίγγια το μάξιμουμ 36gr καθώς επίσης και την αξιοπιστία του. Σαν ευχαριστώ εκ των προτέρων.το όπλο είναι χωρίς kick off.
αμα το βρηκες μεταχειρισμενο να το πας σε ενα οπλουργο να του κανει ενα τσεκαρισμα για να σιγουρευτεις ,απο θεμα ανακρουσης δεν θα εχεις θεμα.

Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι λόγοι που πρέπει να αποχωριστείς τα αδράνειας και σέβομαι κάτι που είναι προσωπικό σου..
Όμως πριν κάνεις την κίνηση να το ξανά σκεφτείς αν και εφόσον υπάρχει περίπτωση να κρατήσεις και μια benelli,γιατί ποτέ δεν ξέρεις...
Την Α400 light την είχα,με kick off η δικιά μου,κανένα πρόβλημα σαν λειτουργία,με μόνο μειονέκτημα για μένα σε σχέση με benelli η πιο χοντρή αίσθηση στα χέρια...
Η σιλουέτα των benelli είναι σαφώς υποδειγματική για όπλα αυτογεμη...

Βλάση θα σου μιλήσω συγκριτικά επειδή είμαι κάτοχος Benelli Duca montefeltro 66 cm και φέτος είχα την δυνατότητα να κυνηγησω 2 φορές την Α400 xplor light χωρίς Kick off στα 66 cm ενός φιλου, έχω να σου πω ότι το όπλο ειναι μανιτζέβελο ,έρχεται πανεύκολα ,πολύ καλό ζύγισμα η benelli ειναι λιγο πισόβαρη και εχει αρκετα ελαφρύτερη σκανδάλη.
Στο θεμα ανάκρουσης που το δοκίμασα και εγω μεχρι 36 γραμμαρια ήταν μια χαρά και μην το φοβάσαι.

Φιλε Βλαση, σαν κατοχος μιας α400 light/66cm kick-off, σου προτεινω, εφ'οσον ελεγχθει το οπλο, να το αποκτησεις.
Εξαιρετικο συστημα αεριων, εξαιρετικη καννη, ουδεποτε εμπλοκη, ευκολη στην χρηση/λειτουργια/συντηρηση.
Θα περασετε καλα μαζι.

Φιλε Βλαση, σαν κατοχος μιας α400 light/66cm kick-off, σου προτεινω, εφ'οσον ελεγχθει το οπλο, να το αποκτησεις.
Εξαιρετικο συστημα αεριων, εξαιρετικη καννη, ουδεποτε εμπλοκη, ευκολη στην χρηση/λειτουργια/συντηρηση.
Θα περασετε καλα μαζι.
Κύριε Σταύρο,εσείς light όπλο,δεν το περίμενε ποτε αυτο .yel.

Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι λόγοι που πρέπει να αποχωριστείς τα αδράνειας και σέβομαι κάτι που είναι προσωπικό σου..
Όμως πριν κάνεις την κίνηση να το ξανά σκεφτείς αν και εφόσον υπάρχει περίπτωση να κρατήσεις και μια benelli,γιατί ποτέ δεν ξέρεις...
Την Α400 light την είχα,με kick off η δικιά μου,κανένα πρόβλημα σαν λειτουργία,με μόνο μειονέκτημα για μένα σε σχέση με benelli η πιο χοντρή αίσθηση στα χέρια...
Καλημέρα κ ευχαριστώ για την απάντηση.Τις benelli δεν τις δίνω για κανένα λόγο... Είναι καθαρά θέμα υγείας. Έχω αποκτήσει μια ευαισθησία στα ματια κ πρέπει να βρω όπλο που να κλωτσάει λιγότερο από μια benelli. Θα μου πεις τώρα γιατί δεν κοιτάς κάτι άλλο έκτος από beretta... Έριξα κ με sx4 κ maxus αλλά δεν μου κάθονται σαν όπλα... Γι αυτό κοιταζω για a400 unico ή a400 Light.

Θα περασετε καλα μαζι.
Σαν ευχαριστώ πολύ Κ. Λευτέρη για την απάντησή σας.

Καλημέρα κ ευχαριστώ για την απάντηση.Τις benelli δεν τις δίνω για κανένα λόγο... Είναι καθαρά θέμα υγείας. Έχω αποκτήσει μια ευαισθησία στα ματια κ πρέπει να βρω όπλο που να κλωτσάει λιγότερο από μια benelli. Θα μου πεις τώρα γιατί δεν κοιτάς κάτι άλλο έκτος από beretta... Έριξα κ με sx4 κ maxus αλλά δεν μου κάθονται σαν όπλα... Γι αυτό κοιταζω για a400 unico ή a400 Light.
Εφόσον θες αέρια,μπερετα και η μαξους θα ήταν οι επιλογές μου!Αφου δεν σου έκατσε η μαξους πας για ένα πολύ καλό όπλο!Οταν ανοίξουν τα σκοπευτήρια πάνε ριξτο δυο πουλες να δεις ότι δεν κάνει εμπλοκές,ρίξε μια μάτια για καμία βαριά κακουχία και προχωρά στην αγορα έπειτα!Βλητικα θα δεις την μέρα με την νυχτα σε σχέση με την μπενελι!

Απάντησα κ πιο κάτω.. Είναι θέμα υγείας, έχω αποκτήσει μια ευαισθησία στα μάτια γι αυτό κοιτάζω για a400 unico ή a400 Light. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας☺️

Εφόσον θες αέρια,μπερετα και η μαξους θα ήταν οι επιλογές μου!Αφου δεν σου έκατσε η μαξους πας για ένα πολύ καλό όπλο!Οταν ανοίξουν τα σκοπευτήρια πάνε ριξτο δυο πουλες να δεις ότι δεν κάνει εμπλοκές,ρίξε μια μάτια για καμία βαριά κακουχία και προχωρά στην αγορα έπειτα!Βλητικα θα δεις την μέρα με την νυχτα σε σχέση με την μπενελι!
Κάπως έτσι θα το κάνω... Έτσι κ αλλιώς δεν βιάζομαι για κάτι..☺️

Απάντησα κ πιο κάτω.. Είναι θέμα υγείας, έχω αποκτήσει μια ευαισθησία στα μάτια γι αυτό κοιτάζω για a400 unico ή a400 Light. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας☺️
Μεταξύ uniko και light θα προτιμούσα την uniko, γιατι είναι πιο βαριά απ τη light, αλλά δε τη λες βαριά την λες στο σωστό βάρος!

Απάντησα κ πιο κάτω.. Είναι θέμα υγείας, έχω αποκτήσει μια ευαισθησία στα μάτια γι αυτό κοιτάζω για a400 unico ή a400 Light. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας☺
Βλάση, κοίτα και τη Beretta A300 outlander... Πολύ οικονομική, απλός και αξιόπιστος μηχανισμός αερίων... Απ' ό,τι έχω διαβάσει σε κριτικές, λειτουργικά θυμίζει πάρα πολύ τις παλιές, θρυλικές Α 302, 303 που άφησαν εποχή και ακόμη και στις μέρες μας πωλούνται αρκετά ακριβά ως μεταχειρισμένες...

Αν μιλάμε για θέμα υγείας πάρε με κικοφ και κανη λίγο μεγαλύτερη να μειώσεις όσο μπορείς την ανάκρουση.

Επίσης ξέχνα τα 36 γραμμάρια είναι τελείως περιττά στα κυνήγια που κάνεις μέχρι 34 και μαλακά 34αρια .

Υπομονή κάνε και θα βρεθεί το όπλο έχει ακόμα μέχρι να ανοίξει η σεζόν

Δεν είναι ακριβώς "σκέφτομαι να αγοράσω" αλλά περισσότερο θα ήθελα να έχω....
Επειδή έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα Ιαπωνικά δίκαννα είδα σήμερα μια έκδοση του Winchester 101 και μου έτρεξαν τα σάλια ,φυσικά στην Αγγλία και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή πλέον η εισαγωγή. Winchester 101 diamond grade trap , με full η πάνω κάννη και εναλλασσόμενα τσοκ η κάτω , στα 76 εκ. Αυτό που με τρέλανε πάντως είναι η ρίγα που είναι υπερυψωμένη με σκαλοπάτι.
View attachment 12293
View attachment 12294View attachment 12293View attachment 12294
Βρε Βαγγέλη μου, σου αρέθει η συγκεκριμένη σκοπευτική ρίγα...?(!) Στα δικά μου μάτια φαντάζει αντιαισθητική κι "αποκρουστική" θα έλεγα...!
Άσε που θα επιβαρύνει και το όλο σύνολο με περιττό και παραπανίσιο βάρος... Θα "χαλάει" αρκετά και το ζύγισμα, την αίσθηση στα χέρια...
Αλλά "περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα"... Εννοώ δηλ., πως στο κάτω-κάτω της γραφής, ό,τι αρέσει στον καθένα... Σέβομαι απόλυτα τα γούστα σου, όπως και του καθενός...

Βλάση, κοίτα και τη Beretta A300 outlander... Πολύ οικονομική, απλός και αξιόπιστος μηχανισμός αερίων... Απ' ό,τι έχω διαβάσει σε κριτικές, λειτουργικά θυμίζει πάρα πολύ τις παλιές, θρυλικές Α 302, 303 που άφησαν εποχή και ακόμη και στις μέρες μας πωλούνται αρκετά ακριβά ως μεταχειρισμένες...
είναι από τις μπερετα που έχω δει σε διαφορετικά όπλα αρκετές εμπλοκές μπροστά μου,σε πάνω από 3 όπλα,προσωπικά δεν θα την επέλεγα με τίποτα!

Status
Not open for further replies.
Back