Οταν είσαι πρώτος κ ηγέτης στο χώρο των αυτογεμων το μονο που μπορούν να κάνουν οι ανταγωνιστές είναι να εφευρισκουν μυθους.. Γυρω γύρω έρχομαι να το βάλω το στοίχημα.. Το να χασω με τη benelli το βρίσκω λογικό.. Αφου ειναι πλεον δεδομένο οτι δεν εχει την κανη των αλλων... Αλλα αμα χάσει ο αντι benellakias τι γίνεται;... Εκεί σε θέλω μαστορα.. Να δω σε ποια τρύπα θα μπει να κρυφτεί.
Ας πούμε και τίποτα σοβαρό σήμερα ...
Μην μπαίνεις καν στο τρυπάκι να κάνεις δοκιμές ... είναι κόλλημα.
Βγες για κυνήγι με τον πατέρα σου και ευχαριστηθείτε το.
Αν
η τουφεκιά είναι πάνω στο θήραμα και
το φυσίγγι σωστό, το πλεονέκτημα είναι δικό σου άσχετα τι όπλο έχεις ... μην σου πω και άσχετα σε πόση απόσταση ρίχνεις μιας και συνήθως έχεις και δεύτερη τουφεκιά.
Έχω το πιο οικολογικό όπλο του κόσμου
... έχω ρίξει ότι φυσίγγι κατάφερα να μαζέψω από μαϊμούδες μέχρι φυσίγγια των 2€ το ένα.
Ακόμα και
το χειρότερο φυσίγγι έβαζε πολύ περισσότερα σκάγια από τα ελάχιστα απαιτούμενα για το θήραμα.
1. Άρα όπλα που δεν σκοτώνουν λόγω συγκέντρωσης δεν υπάρχουν.
2. Η ταχύτητα που φτάνουν τα σκάγια στο θήραμα οφείλεται 95+% στο φυσίγγι και άντε βαριά 5-% στην κάνη. Περιφερειακές διατρήσεις λόγω κάνης, αυλού, κώνου κτλ τα θεωρώ υπερβολές και ούτε καν θα ασχοληθώ ...
Δεν υπάρχουν κάνες που δεν σκοτώνουν, μόνο άνθρωποι που δεν μπορούν να σκοτώσουν ... όλο κάτι θα τους φταίει ...
Όλα αυτά μέχρι τα 36,5m.
Για τους εραστές των ποσοστών και των long range τουφεκιών ο Lowry (ναι, πάλι αυτός ο άσχετος, που η Winchester τον είχε επικεφαλή βλητικό για να βαράει χαρτιά) έβγαλε έναν πίνακα
Επειδή για να τον επαληθεύσω θα χρειαστεί να ρίξω εκατοντάδες τουφεκιές μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι σωστός ή λάθος και να μου υποδείξει τον σωστό πίνακα με σύγχρονα υλικά γόμωσης ;
Για εμένα λέει ότι η
90% συγκέντρωση στα 36,5m
πέφτει στα
72,8%,
4,5m παραπέρα.