Δωσε πονο ΔασκαλεΈτοιμα τα πιάτα για τον αγώνα κυπέλλου Ελλάδος Compak Sporting της 20ης Μαρτίου. Απ'τα χεράκια μου. Η σκοπευτική σεζόν ξεκίνησε και επίσημα. Καλή χρονιά να έχουμε!
Δωσε πονο ΔασκαλεΈτοιμα τα πιάτα για τον αγώνα κυπέλλου Ελλάδος Compak Sporting της 20ης Μαρτίου. Απ'τα χεράκια μου. Η σκοπευτική σεζόν ξεκίνησε και επίσημα. Καλή χρονιά να έχουμε!
Ωραία ανάλυση ρε φίλε! Τύφλα να έχει ο αρμόδιος ανταποκριτής @george s kΛοιπόν..
Κρύο(ψόφο) ,αέρας ,ψιλόβροχο,χιονόνερο,και ελάχιστο ήλιο...,μας τά έκανε όλα την Κυριακή.
Φαίνεται άλλωστε από τις φωτό που είμαστε όλοι ντυμένοι σαν κρεμμύδια....
Δύο ομάδες των 24~ατόμων rotation..
Λόγω 2 γηπέδων εχουν όλοι το πλεονέκτημα και περισσότερο αυτοί που ρίχνουν 1η "κρύα" πούλα 3 μονά και ένα on reporte και λίιιγο λιγότερο η άλλη ομάδα σε 3 μονά και ένα sim πράγμα που δεν έχει κάποιος σε 4 γήπεδα που αν κληρωθεί στα διπλά on reporte ή και χειρότερα στα διπλά sim σαν 1η "κρύα"πούλα που είναι λίγο θέμα...
Γενικά δεν είχαμε καθυστερήσεις παρά μόνο μία?όπου θα αναφερθώ παρακάτω.
Από τους συμμετέχοντες έλειπαν 4-5 πρωταγωνιστές(Ψιλλάκης.Αποστολίδης,Κοιλάκος Κατσιώτης)κλπ αλλά...
Εκτός του Κατσιώτη που γνωρίζει καλά αυτό το γήπεδο αλλά δεν συμμετέχει σε αγώνες στο Σχιστό έχει αποδειχθεί ότι τα τελευταία 2 χρόνια ο νικητής είναι πάντα ο ίδιος...
1ος.Συγχαρητήρια στον Φάνηπου έχει αποδείξει στα 3 χρόνια που ρίχνει ότι 2 σεζον~ είναι σταθερα με 2-3 άλλους στην κορυφή.
Πάμε στον 2ο...
Μίτζας..Κατά την γνώμη μου ΑΨΟΓΟ στυλ σκοπευτή και είναι ο ποιό ριψοκίνδυνος παίκτης που έχω δεί!
Τί εννοώ.
Το 70% των πιάτων ή θα τους κάνει φουλ επίθεση (σκητάδικα) με το που βγουν 5-10 από την μηχανή ή που θα τα σείρει τελευταία στιγμή και θα πατήσει 1-2 μέτρα στο πέσιμο!
Παίζει με ρίσκο γιατί έτσι γουστάρει και την Κυριακή του βγήκε και μπράβο του!!!
3ος. Τόπο στα νιάτα!Νέος σκοπευτής με πολύ αντίληψη και πολύ ταλέντο.
Αλλά και μια φιλική συμβουλή.
Οταν όλοι βρίσκονται σε μποτιλιάρισμα δεν είναι σωστό να πατάμε (έστω και διστακτικά) την ΛΕΑ..
Ο λόγος είναι γιατί αν κρίνουμε την περσινή χρονιά σαν νεος σκοπευτής το ταλέντο είναι δεδομένο και πραγματικά εχει αποδείξει από τις μεχρι τώρα επιδόσεις ότι δεν χρειαζεται κάτι άλλο.
Είναι προτιμότερο να ακονίσει κάποιος το σπαθί του και να προχωρήσει σωστά και αθλητικά.
Ας αφήσουμε να πατάνε και να διεκδικούν κάτι παλιές σαββούρες την ΛΕΑ και να είμαστε σίγουροι ότι είναι ήδη δακτυλοδεικτούμενοι και θα απομονωθούν σιγά σιγα.
4ος.Εγώ..Δεν με νίκησα αφού ισοφάρισα το ρεκορ μου που ήταν στο ίδιο γήπεδο.
Στόχος φέτος πάνω από 90 στο κομπακ και 100-στο σκήτ.
Ενα πλεονέκτημα που είχα την Κυριακή ήταν ότι δεν ήταν ο 1ος μου αγώνας φέτος γιατί ήδη είχα κάνει αγώνα Β-Γ σκήτ με πολύ βροχή στην Μαλακάσσα, + ότι το Σχιστό είναι το γήπεδο που έχω ξεκινήσει να ρίχνω, + ότι δεν διεκδικώ κάτι με αποτέλεσμα στο μυαλό μου να κυριαρχεί το "θέλω" και όχι το "πρέπει".
5ος. Γιωργος.Δεν έπαιξε καλά και ας βγήκε 5ος και 1ος στους βετεράνους.
Περίμενα τουλάχιστον +5 πιάτα αλλά δεν έκατσε και μάλλον λόγω 1ου αγώνα της χρονιάς.
6ος.Γεράσιμος.
Πιστεύω ότι δεν έκαψε αυτός την πούλα που ενώ βγήκε στην 1η με 25άρι ,το 17 εγινε σε πούλα με την μόνη γαμω καθυστέρηση(πάνω στην πούλα) η οποία μαζί με τον κωλόκαιρο σου σπάει το ηθικό και σε βγάζει εκτός.
7ος... RAHMAN Αλέξανδρος (Μr100)
Toν είχα μπροστά μου..
Το 90% των πιάτων που έχασε ήταν στους πρώτους βατήρες...αυτό σημαίνει άγχος.
Γενικά φαινόταν το άγχος σε όλους λόγω 1ου αγώνα της χρονιάς.
Τεσπα.. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ραντεβου πρώτα ο θεός νάμαστε όλοι καλά 10/4 στον Ασπρόπυργο.
Οχι Κώστα.Μία ερώτηση να κάνω εγώ ο άσχετος. Για τις τρεις πρώτες θέσεις,έχω δει να γίνεται shot off(αν το γράφω σωστά). Για άλλες θέσεις δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία;
5ος πχ στους βετεράνους βγήκες εσύ γιατί μετράει η τελευταία πούλα που έκανε καλύτερη ο Τσίγκος από εσένα κ ας είχατε ισοβαθμία.Άρη όταν για παράδειγμα,ο 4ος και ο 5ος έχουν τα ίδια πιάτα, πώς τους βαφτίζουν;
H ευεργετική επίδραση της συμμετοχής σε skeet αγώνες αποτυπώθηκε σ'αυτό τον αγώνα .Λοιπόν..
Κρύο(ψόφο) ,αέρας ,ψιλόβροχο,χιονόνερο,και ελάχιστο ήλιο...,μας τά έκανε όλα την Κυριακή.
Φαίνεται άλλωστε από τις φωτό που είμαστε όλοι ντυμένοι σαν κρεμμύδια....
Δύο ομάδες των 24~ατόμων rotation..
Λόγω 2 γηπέδων εχουν όλοι το πλεονέκτημα και περισσότερο αυτοί που ρίχνουν 1η "κρύα" πούλα 3 μονά και ένα on reporte και λίιιγο λιγότερο η άλλη ομάδα σε 3 μονά και ένα sim πράγμα που δεν έχει κάποιος σε 4 γήπεδα που αν κληρωθεί στα διπλά on reporte ή και χειρότερα στα διπλά sim σαν 1η "κρύα"πούλα που είναι λίγο θέμα...
Γενικά δεν είχαμε καθυστερήσεις παρά μόνο μία?όπου θα αναφερθώ παρακάτω.
Από τους συμμετέχοντες έλειπαν 4-5 πρωταγωνιστές(Ψιλλάκης.Αποστολίδης,Κοιλάκος Κατσιώτης)κλπ αλλά...
Εκτός του Κατσιώτη που γνωρίζει καλά αυτό το γήπεδο αλλά δεν συμμετέχει σε αγώνες στο Σχιστό έχει αποδειχθεί ότι τα τελευταία 2 χρόνια ο νικητής είναι πάντα ο ίδιος...
1ος.Συγχαρητήρια στον Φάνηπου έχει αποδείξει στα 3 χρόνια που ρίχνει ότι 2 σεζον~ είναι σταθερα με 2-3 άλλους στην κορυφή.
Πάμε στον 2ο...
Μίτζας..Κατά την γνώμη μου ΑΨΟΓΟ στυλ σκοπευτή και είναι ο ποιό ριψοκίνδυνος παίκτης που έχω δεί!
Τί εννοώ.
Το 70% των πιάτων ή θα τους κάνει φουλ επίθεση (σκητάδικα) με το που βγουν 5-10 από την μηχανή ή που θα τα σείρει τελευταία στιγμή και θα πατήσει 1-2 μέτρα στο πέσιμο!
Παίζει με ρίσκο γιατί έτσι γουστάρει και την Κυριακή του βγήκε και μπράβο του!!!
3ος. Τόπο στα νιάτα!Νέος σκοπευτής με πολύ αντίληψη και πολύ ταλέντο.
Αλλά και μια φιλική συμβουλή.
Οταν όλοι βρίσκονται σε μποτιλιάρισμα δεν είναι σωστό να πατάμε (έστω και διστακτικά) την ΛΕΑ..
Ο λόγος είναι γιατί αν κρίνουμε την περσινή χρονιά σαν νεος σκοπευτής το ταλέντο είναι δεδομένο και πραγματικά εχει αποδείξει από τις μεχρι τώρα επιδόσεις ότι δεν χρειαζεται κάτι άλλο.
Είναι προτιμότερο να ακονίσει κάποιος το σπαθί του και να προχωρήσει σωστά και αθλητικά.
Ας αφήσουμε να πατάνε και να διεκδικούν κάτι παλιές σαββούρες την ΛΕΑ και να είμαστε σίγουροι ότι είναι ήδη δακτυλοδεικτούμενοι και θα απομονωθούν σιγά σιγα.
4ος.Εγώ..Δεν με νίκησα αφού ισοφάρισα το ρεκορ μου που ήταν στο ίδιο γήπεδο.
Στόχος φέτος πάνω από 90 στο κομπακ και 100-στο σκήτ.
Ενα πλεονέκτημα που είχα την Κυριακή ήταν ότι δεν ήταν ο 1ος μου αγώνας φέτος γιατί ήδη είχα κάνει αγώνα Β-Γ σκήτ με πολύ βροχή στην Μαλακάσσα, + ότι το Σχιστό είναι το γήπεδο που έχω ξεκινήσει να ρίχνω, + ότι δεν διεκδικώ κάτι με αποτέλεσμα στο μυαλό μου να κυριαρχεί το "θέλω" και όχι το "πρέπει".
5ος. Γιωργος.Δεν έπαιξε καλά και ας βγήκε 5ος και 1ος στους βετεράνους.
Περίμενα τουλάχιστον +5 πιάτα αλλά δεν έκατσε και μάλλον λόγω 1ου αγώνα της χρονιάς.
6ος.Γεράσιμος.
Πιστεύω ότι δεν έκαψε αυτός την πούλα που ενώ βγήκε στην 1η με 25άρι ,το 17 εγινε σε πούλα με την μόνη γαμω καθυστέρηση(πάνω στην πούλα) η οποία μαζί με τον κωλόκαιρο σου σπάει το ηθικό και σε βγάζει εκτός.
7ος... RAHMAN Αλέξανδρος (Μr100)
Toν είχα μπροστά μου..
Το 90% των πιάτων που έχασε ήταν στους πρώτους βατήρες...αυτό σημαίνει άγχος.
Γενικά φαινόταν το άγχος σε όλους λόγω 1ου αγώνα της χρονιάς.
Τεσπα.. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ραντεβου πρώτα ο θεός νάμαστε όλοι καλά 10/4 στον Ασπρόπυργο.
Είσαι αδερφός. Δεν ήξερα το πώς και γι'αυτό ρώτησα. Αν δεν παράταγα την τελευταία πουλα θα ήμουν καλύτερα. Με πιάσαν τα νεύρα μου και τα παράτησα.5ος πχ στους βετεράνους βγήκες εσύ γιατί μετράει η τελευταία πούλα που έκανε καλύτερη ο Τσίγκος από εσένα κ ας είχατε ισοβαθμία.
18 αυτός 15 εσύ αν δεν κάνω λάθος.
Αν είχατε ισοβαθμία κ στην τελευταία μετράει η προηγούμενη κοκ...
Στο Σχιστο το 7 στο αριστερό τερέν μου έχει δώσει πολλές χαρές και ακομη περισσότερες λυπες. Υπήρχαν φορές που το έσπασα τραβερσα μακρινή στα 35 με 40 μέτρα και φορές που το έσπασα στο ένα μέτρο από το έδαφος στο πέσιμο στα 10 μέτρα ανάλογα με τον αέρα που επικρατούσε. Στον αγώνα δεν ήμουν ούτε ξέρω τι συνθήκες επικρατούσαν όμως μπορεί να συμβεί και το ένα σενάριο και το άλλο γιατί τα έχω ζήσει χωρίς να πειραχτεί καθόλου η μηχανή. Τώρα για το θέμα των λαθών δεν έχω άποψη.Λοιπόν πιστός στην υπόσχεση για «γκρίνια»
, έχουμε και λέμε , λέμε και έχουμε .
Κατ’ αρχάς ο Άρης έκανε μία εξαιρετική περιγραφή για την πρώτη εξάδα . Σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες θα μπορούσα να προσθέσω κάτι , αλλά αφορά μόνο αυτούς τους έξι και δεν ενδιαφέρει και πολύ το αναγνωστικό κοινό , οπότε το προσπερνάω .
Θα αναφερθώ σε δύο χαρακτηριστικά , τα οποία κατά την ταπεινή μου άποψη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος και τα οποία επίσης κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
Να σημειώσω εδώ , ότι αυτά που θα αναφέρω ουδόλως επηρέασαν την απόδοσή την δική μου και το τελικό μου αποτέλεσμα . Εγώ πήρα ακριβώς αυτό που άξιζα ανάλογα με το πώς διαχειρίστηκα τον συγκεκριμένο αγώνα.
1ο θέμα.
Δεν έπαιξαν όλοι τα ίδια πιάτα. Και τι εννοώ.
Υπήρχε ένα πιάτο στο αριστερό γήπεδο το 7 , για όσους ξέρουν , το οποίο ξεκίναγε από πολύ έξω από το γήπεδο πέρναγε ψηλή τραβέρσα στο όριο του γηπέδου , δλδ στα 35 – 40 μέτρα από τους βατήρες και έσκαγε ανάλογα τον αέρα λίγο μέσα ή λίγο έξω από το όριο.
Πιατάρα κυριολεκτικά. Μιλάμε πρέπει να έδωσε πολύ πόνο σε όλους κατά την διάρκεια της προπόνησης. Υπήρχαν δε σκοπευτές που δεν το πήραν ποτέ όσες φορές και να το ζήτησαν.
Κατά την διάρκεια λοιπόν του αγώνα το πιάτο αυτό είχε δύο τροχιές. Η μία αυτή που σας περιέγραψα και η άλλη ερχότανε και έσκαγε κυριολεκτικά στα 10 μέτρα από τους βατήρες.
Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια του αγώνα κάτι έγινε στην μηχανή , κάτι άλλαξαν , και άλλαξε τόσο δραματικά η τροχιά του που κατά την άποψή μου συνιστούσε τρομερή αδικία.
Δεν είναι σωστό κάποιος να το ρίχνει στα 40 μέτρα και κάποιος άλλος στα 15.
Θεωρώ ότι και ο υπερβολικός αέρας μπορεί και να επηρέαζε τόσο πολύ , γιατί το πιάτο ήταν πάρα πολύ χρόνο στον αέρα.
Ξαναλέω , εμένα δεν με επηρέασε αυτό καθόλου γιατί είχα την τύχη να το πάρω όλες τις φορές και μάλιστα στην μακρινη του τροχιά. Όμως υπήρξαν σκοπευτές που αυτό το πιάτο του έκαψε , ενώ οι αντίπαλοί τους το έριξαν στα 15 μέτρα.
Υπήρξε και ένα ακόμη πιάτο με τέτοια δραματική διαφορά τροχιάς , που άλλοι το έριξαν στην εύκολη και άλλοι στην δύσκολη.
Αν λοιπόν έχεις δύο πιάτα , που στην ουσία είναι τουλάχιστον 9 βαθμοί, καταλαβαίνεις πόσο άδικο τελικά είναι , αν σκεφτεί κανείς ότι σε 2 πιάτα ήταν η διαφορά 10 θέσεων στην γενική κατάταξη.
2ο θέμα.
Περίμενα την σειρά μου και κοίταγα τις τροχιές και βλέπω ένα ζερό. Περιμένω να ακούσω την κόρνα αλλά τίποτα. Γυρνάω στο παιδί που έγραφε και τον κοιτάω απορημένος. Με βλέπει και μου γνέφει να πλησιάσω.
« Δεν ακούγεται πάντα η κόρνα ,γιατί έχει χαλάσει » , μου λέει , «αλλά εγώ βλέπω τα πιάτα και σημειώνω τα σωστά. »
Μένω λίγο παγωτό και κοιτάω την οθόνη , που θεωρητικά θα έγραφε το σκόρ ανάλογα με τα σφυρίγματα του διαιτητή και ο γραμματέας απλά για λόγους ελέγχου τα γράφει και στο χαρτί.
Προφανώς , αφού η κόρνα δεν δούλευε γιατί είχε χαλάσει και δεν ακουγόταν πάντα , η οθόνη έδειχνε άλλα αντί άλλων. Και θα μου πείτε οκ, δεν έγινε και κάτι αν ο γραμματέας τα έγραφε σωστά.
Εγώ όμως έγινα αυτόπτης μάρτυς 3 περιπτώσεων , που έγιναν λάθη στην αναγραφή του σκορ.
Η μία διορθώθηκε έπειτα από παρατήρηση ενός άλλου αγωνιζόμενου. Και αν εγώ είδα τόσα λάθη , γιατί να μην έχουν γίνει και άλλα.
Και είναι τεράστιο κρίμα να αμαυρώνεται με θολά και γκρίζα σημεία και η πολύ σπουδαία προσπάθεια που έκαναν οι υπεύθυνοι του σκοπευτηρίου στο Σχιστό , αλλά και να φεύγουν αθλητές αισθανόμενοι ότι αδικήθηκαν.
Όλα αυτά τα γράφω από αγάπη σε αυτό το άθλημα και με την πεποίθηση ότι αν δεν «γκρινιάξουμε» καλοπροαίρετα δεν πρόκειται να διορθωθούν οι ατέλειες .
Φέτος η Ελλάδα θα φιλοξενήσει 3 GRAND PRIX , Ψαχνά , Χανιά και Πυργετό. Του χρόνου στα Ψαχνά θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε όλοι να έλθουν πολλές διεθνείς συμμετοχές.
Αυτές όλες οι διοργανώσεις δεν είναι αστεία. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ και απαιτούν ιδιαίτερο επαγγελματισμό από όλους για να πετύχουν.
Δεν γίνεται λοιπόν να θέλουμε να έχουμε τέτοια event και να συζητάμε ότι γίνεται αγώνας κυπέλλου Ελλάδας και δεν λειτουργούν τα μηχανήματα.
Και το ξαναλέω ,εμένα τίποτα από αυτά που αναφέρω δεν με επηρέασε , αλλά όπως και να το κάνουμε θέλω να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε ένα σοβαρό γεγονός και όχι σε ένα πανηγυράκι.
Το άθλημα έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Και για να καταλάβετε τι εννοώ , πέρυσι στα Χανιά στο βάθρο του GRAND PRIX ήταν ο WLODARCZYK , o SZERDAHELYI , και τρίτος στο βάθρο ο δικός μας Γεράσιμος αφήνοντας εκτός , ονόματα όπως του Λεύκιου. Και αν δεν ξέρετε ποιοι είναι οι κύριοι που αναφέρω , απλά ο πρώτος και ο δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη της FITASC.
Αν αυτό το έλεγε κάποιος 3- 4 χρόνια πριν στην καλύτερη θα έτρωγε καρπαζιές για ώρες.
Λίγη προσπάθεια παραπάνω χρειάζεται γιατί πραγματικά είμαστε πολύ κοντά.
λέω εγώ τώρα με ειλικρίνια και αγάπη προς όλους![]()
ενα ωραιο πρωινο με τα καλυτερα παιδια
Μετά από τόσο μεγάλη αποχή ήταν πολύ καλά. Το δεξί γήπεδο πολύ ωραίο με αρκετά δύσκολα πιάτα.
Εσύ Λιάκο μου ετοιμάζεσαι για μεγάλα πράγματα με το 1-2 στη browενα ωραιο πρωινο με τα καλυτερα παιδια![]()
καλημερα μανο .. ναι ρε ετοιμαζομαι να παω εκει στην ακρουλα που ειναι κατι καλοι κυριοι και παιζουν με κατι αεροβολα να δω χαραΜετά από τόσο μεγάλη αποχή ήταν πολύ καλά. Το δεξί γήπεδο πολύ ωραίο με αρκετά δύσκολα πιάτα.
Εσύ Λιάκο μου ετοιμάζεσαι για μεγάλα πράγματα με το 1-2 στη brow![]()