Τι θέλω να πω..Τουφέκα τα πιάτο μπροστά του δλδ στο χώμα..Αυτή είναι η πρώτη μου συμβουλή.
Κανονικά θα έπρεπε όταν μιλάνε σκοπευτές οι υπόλοιποι να σιωπούν αλλά, Γεράσιμε, ελπίζω να μου επιτρέπεις να επανέλθω λίγο στον λαγό, έτσι για την δημιουργία διαλόγου.
Θεωρούμε ότι οι κουβέντες που αφορούν την σκόπευση έχουν πάντα να κάνουν με την διαχείριση του συνειδητού γιατί το υποσυνείδητο δεν μπορεί να καθοδηγηθεί. Το να σκοπεύσεις τον λαγό μπροστά του στο χώμα, σε βάζει σε μια διαδικασία σκόπευσης (σκοποβολής) η οποία παραπέμπει σε προσκόπευση. Ο λαγός κατά την δική μου εξίσου ταπεινή άποψη, όπως έγραψα και παραπάνω, δεν θέλει προσκόπευση (αυτό φαίνεται και στο βίντεο που έβαλε ο Τζέρυ) για την ακρίβεια θέλει τόση, όση αυτή που κάνει κάποιους κυνηγούς να λένε αδόκιμα, "πώ πώ τι γρήγορα φυσίγγια, δεν θέλουν καθόλου προσκόπευση"
Η ροπή που αναπτύσσει το όπλο και ο κορμός μας κατά το swing επάνω στον λαγό είναι ικανό να βάζει την ελάχιστη προσκόπευση που χρειάζεται από μόνο του, χωρίς να γίνεται αντιληπτή από εμάς. Αυτό που πρέπει να δουλέψει κάποιος σε χαμηλές τροχιές όπως αυτή του λαγού είναι σωστή στάση του σώματος. Τι εννοώ, στην προκειμένη για τον Ευριπίδη.
Ευριπίδη, την επόμενη φορά πρόσθεσε και κάτι ακόμα. Πριν ζητήσεις το πιάτο του λαγού, κάνε μια επόμιση στις 45 μοίρες ψηλά και όπως θα είσαι επομισμένος και κουμπωμένος, κατέβασε ολόκληρο το σώμα σου από την μέση και πάνω στην τροχιά του λαγού. Πρόσεχε, όχι κατέβασε το τουφέκι, κράτα το τουφέκι ακίνητο και επομισμένο σφικτά και κατέβασε ολόκληρο τον κορμό ώστε το στόμιο του όπλο να κοιτάει στην τροχιά του λαγού. Ξεκούμπωσε μόνο το κοντάκι και κατέβασε το από το μάγουλο και τον ώμο, χωρίς να αλλάξεις καθόλου την στάση του σώματος σου η οποία έχει προκύψει από την προηγούμενη διαδικασία. Ακριβώς όπως κάνουν οι τραπαδόροι. Αυτή η στάση που θα έχεις, είναι η στάση που από δω και πέρα θα πρέπει να τουφεκάς τον λαγό. Κάλεσε το πιάτο και μείνε για λίγο μαζί του, καρφωμένο με τα μάτια και χωρίς να κοιτάς καθόλου την κάννη θα δεις ότι θα σου φαίνεται σαν σταματημένο. Τότε πάτα και θα γίνει σκόνη,