Σκοπευτήριο Χανίων

Καλησπέρα! Πήγαμε σήμερα πάρεα με το Γιαννη(rizitis) σκοπευτήριο...του Γιάννη ήταν η πρώτη φορά..ρίξαμε στο 3 γήπεδο του skeet..μάλλον ήταν το σενάριο του αγώνα από ότι κατάλαβα.παντως τα πιατα ήταν ελαφρώς αλλαγμένα από την προηγούμενη Παρασκευή που έριξα..γυρισμένες 2 μηχανές και τα πιατα έβγαιναν πιο μακριά...Γιά Παρασκευή είχε κόσμο καλά περάσαμε,ρίξαμε από 2 πουλες ο καθένας..είχε δυο ντουμπλεδες (on report) και ένα μονό σε κάθε βατήρα...το γήπεδο είχε ένα μίνι πιάτο (3) πολύ μικρό αλλά εύκολη τουφεκια καθώς ερχόταν ευθεία πάνω σου εισερχόμενο από απέναντι..επίσης είχε ένα πιάτο που ερχόταν από πίσω (έφευγε από πισω από την πλάτη μας) (1) προς το πεδίο και αυτό σχετικά εύκολο..ένα αριστερό από τον pull του skeet (2) με κατηφορική τροχιά σχετικά εύκολο..είχε ένα πιάτο trap (6) που έβγαινε ψηλά (πιο ψηλά από ότι βγαίνουν τα πιατα του trap )και το οποίο με δυσκόλεψε και στο τέλος κατάλαβα ότι του έριχνα λάθος..ένα λόξα εξερχόμενο στα δεξιά όρια του γηπέδου πολύ δύσκολο(5) ..και ένα λόξα εξερχόμενο(4) που περνούσε από το κέντρο περίπου του γηπέδου με περίεργη ημικυκλική τροχιά και αυτό είχε κάποια δυσκολία..σε παρένθεση τα νούμερα των πιάτων οπως ήταν στο γήπεδο..επίσης να πω ότι ο αν είναι δύσκολο η εύκολο οπως τα γράφω είναι καθαρά προσωπική γνώμη.καλα περάσαμε.αντε και στην επόμενη..

Παταγώδη αποτυχία παιδιά!
Με την καραμπίνα έσπασα 1 πιάτο στην πρώτη πουλα και με το δίκαννο 4 στην δεύτερη. :(
Τα προβλήματα πολλά, το κυριότερο ότι το κυρίαρχο μάτι είναι το αριστερό και εγώ επωμίζω δεξιά.
Επίσης δεν επωμίζω σωστά και γενικά δεν πήγε καλά.
Μου έδειξαν κάποια πράγματα 2 πολύ έμπειροι σκοπευτές που ήταν εκεί, κάναμε και κάμποση ώρα επωμίσεις με τον Γιάννη στο σπίτι του...
Η ουσία παραμένει η ίδια από το ύψος του κεφαλιού μου και πάνω υπάρχει θέμα με την σκόπευση.
Στις χαμηλές τουφεκιές κανέναν πρόβλημα.
Ευτυχώς που δεν πετάνε οι λαγοί δηλαδή...

υγ.ο γάιδαρος πετάει;

Παταγώδη αποτυχία παιδιά!
Με την καραμπίνα έσπασα 1 πιάτο στην πρώτη πουλα και με το δίκαννο 4 στην δεύτερη. :(
Τα προβλήματα πολλά, το κυριότερο ότι το κυρίαρχο μάτι είναι το αριστερό και εγώ επωμίζω δεξιά.
Επίσης δεν επωμίζω σωστά και γενικά δεν πήγε καλά.
Μου έδειξαν κάποια πράγματα 2 πολύ έμπειροι σκοπευτές που ήταν εκεί, κάναμε και κάμποση ώρα επωμίσεις με τον Γιάννη στο σπίτι του...
Η ουσία παραμένει η ίδια από το ύψος του κεφαλιού μου και πάνω υπάρχει θέμα με την σκόπευση.
Στις χαμηλές τουφεκιές κανέναν πρόβλημα.
Ευτυχώς που δεν πετάνε οι λαγοί δηλαδή...

υγ.ο γάιδαρος πετάει;

Aν περιμενεις 20αρια στη πρωτη πουλα θα περιμενεις πολυ. Βασικο το θεμα της επωμισης, σιγα σιγα ερχεται με τη δουλεια στο σπιτι. Ετσι ξεκινησαμε ομως ολοι, δεν εισαι μονο εσυ. Την επομενη φορα που θα ανεβεις, πες να ερθω και γω να ριξουμε

Καλό μεσημέρι! Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.δουλεια και πάλι δουλειά στην επωμιση και στο κράτημα του όπλου,και σωστές λύσεις στο θέμα κοντάκι.ολα τα θέματα λύνονται ακόμα και αυτό που έχεις εσυ της αντίθετης κυριαρχίας ματιού..είτε με κοντάκι που μπορεί να σου φτιάξει ο Βαγγέλης,είτε με άλλες όχι τόσο κοστοβορες λύσεις αλλά,όχι και τόσο ριζικές..
Έχεις όρεξη να ακούσεις και να δουλέψεις και αυτό είναι πολύ θετικό.και θα δεις ότι θα βελτιώθεις.και το πιο βασικό δεν χρειάζετε απογοήτευση.
Επισης να πω ότι το χθεσινό γήπεδο με δυο ντουμπλεδες και ένα μονό πίατο δεν είναι ότι πιο εύκολο υπάρχει..αν δεις τα αποτελέσματα στον αγώνα έκαναν χαμηλά σκορ σε αυτό το γήπεδο ..ίσως και τα πιο χαμηλά από όλα τα αλλά.

Το 3 την Κυριακη με τσακισε, το ιδιο και το 5. Δεν ειχα κανενα θεμα στην προπονηση με το 3, κανενα θεμα το Σαββατο, την Κυριακη απλα δεν μπορουσα να το παρω. Το 5 δεν το συζητω, ηταν εξωπραγματικο πιατο, τους γκρεμισε ολους, το 4αρι λογω τροχιας θελει λιγο σκεψη πως θα το ριξεις, και το trap φαντασου το ως αριστερη τραβερσα. Ηταν οντως το γηπεδο που καναν πολλοι τα μικροτερα σκορ

Καλά Βικτωρα άλλο προπόνηση άλλο αγώνας...τωρα αν ρίξεις το 3
10 φορές πιστευω θα το πάρεις τις 9.. είναι άλλη η πίεση και οι συνθήκες σε αγώνα..εγω παντως επιμένω ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο γήπεδο και αν δεις και από τα αποτελέσματα τώρα που τα ξαναβλέπω έκαναν συνολικά τα μικρότερα σκορ εκεί ..ο Γεράσιμος 22 και μετά το χάος από 19 και κάτω όλοι....

Για να μην τα λέω όλα μαύρα, έκανα και μια βολή με το δίκαννο περίπου 100 μέτρα αλλά όταν έπεφτε η πουλα και με κλειστό το αριστερό μάτι :p
Όταν έπεφτε το πιάτο..Χαχα φίλε ήταν καμία 60 άρια μέτρα σίγουρα αλλά ήταν και η αριστερή του δικανου που ήταν φουλ τσοκ...τρομερή τουφεκια παντως..λογικό με κλειστό μάτι λόγω αντίθετης κυριαρχίας να ρίχνεις καλύτερα..

Σου λεω, το 5αρι ηταν το πιατο που ζορισε ολους οσους πηραν μερος. Το εσπασα μια φορα, απο τον 5 βατηρα και αυτο ηταν. Σε γενικες γραμμες ομως ναι ηταν το πιο δυσκολο γηπεδο κατα τη γνωμη μου
κανε μια περιγραφή σε αυτό το πιατο Βικτωρα

Φαντασου τη μηχανη λιγο πιο πισω απο το Μαρκ. Εξερχομενο ανοδικο παραλληλο με το γηπεδο, και αρκετα γρηγορο. Απο τον 5 βατηρα ηταν σχετικα ευκολο να το παρεις, στους αλλους βατηρες ενω ηξερα (θεωρητικα) τι επρεπε να κανω, πρακτικα -και λογω αγχους αγωνα- δεν μου βγηκε. Για να φανταστεις το αγχος μου, σε ντουμπλε το ειχα απο τον πρωτο βατηρα, και του εριξα και τις 2, φυσικα γραφοντας ακυρο τον ντουμπλε.

Εχουμε ενα τετοιο στο Sporting στην Καλαματα κ ειναι συμφωνα με την γνωμη ολων το πιο δυσκολο κ γρηγορο πιατο... Εμενα μου αρεσει πολυ γιατι εχει ταχυτητα κ οταν το βρουν τα σκαγια σκαει με δυναμη λογω της ορμης του... Αν κ δυσκολευει πολλους, εγω απλα αν δεν σκεφτω τι πρεπει να κανω, γινεται κομματια... Κραταω λιγο ανοιχτη γωνια στη σταση του σωματος ωστε να το σπασω στη μεση της διαδρομης του, κ κανω πολυ μικρη κινηση στο οπλο... Μολις κουμπωσω, εχει μπει αυθορμητα η καταλληλη προσκοπευση...

Δυσκολα τα πραγματα φιλε,υπομονη κ ολα γινονται ,πρωσοπηκα θα αρχηζα να προσπαθω την αλλη μερια
Όπως είπα παραπάνω 2 άτομα προσφέρθηκαν να μου πουν 5 πράγματα, πριν λίγο έμαθα τα ονόματα τους, Γιώργος Σταυρίδης και Μιχάλης Ελπικίδης.
Ο Γιώργος μου έδειξε την σωστή στάση που πρέπει να έχει το σώμα μου, και ο Μιχάλης μου είπε να κολλήσω ένα μικρό στρογγυλό ζιλοτέιπ, διάφανο, στο αριστερό τζάμι των γυαλιών μου στην μέση. Να μην μου κόβει δηλαδή την περιφερειακή όραση. Το δοκίμασα πριν λίγο σπίτι.
Είναι απίστευτο κόλπο, κατευθείαν στόχο βλέπω. Απίστευτο. !!!!

Φαντασου τη μηχανη λιγο πιο πισω απο το Μαρκ. Εξερχομενο ανοδικο παραλληλο με το γηπεδο, και αρκετα γρηγορο. Απο τον 5 βατηρα ηταν σχετικα ευκολο να το παρεις, στους αλλους βατηρες ενω ηξερα (θεωρητικα) τι επρεπε να κανω, πρακτικα -και λογω αγχους αγωνα- δεν μου βγηκε. Για να φανταστεις το αγχος μου, σε ντουμπλε το ειχα απο τον πρωτο βατηρα, και του εριξα και τις 2, φυσικα γραφοντας ακυρο τον ντουμπλε.
αφου το επσαγες από τον 5 και στους αλλους το εχανες , μια είναι η αιτια μαστορα , εμενες χαρακτηριστικα πισω και ισως και από κατω

Εχουμε ενα τετοιο στο Sporting στην Καλαματα κ ειναι συμφωνα με την γνωμη ολων το πιο δυσκολο κ γρηγορο πιατο... Εμενα μου αρεσει πολυ γιατι εχει ταχυτητα κ οταν το βρουν τα σκαγια σκαει με δυναμη λογω της ορμης του... Αν κ δυσκολευει πολλους, εγω απλα αν δεν σκεφτω τι πρεπει να κανω, γινεται κομματια... Κραταω λιγο ανοιχτη γωνια στη σταση του σωματος ωστε να το σπασω στη μεση της διαδρομης του, κ κανω πολυ μικρη κινηση στο οπλο... Μολις κουμπωσω, εχει μπει αυθορμητα η καταλληλη προσκοπευση...
ποιο λες Αρη ? αυτό που πεφτει στο κεντρο ? που φευγει διπλα από τον μαρκ ?

Back