Συνεχίζω, εδώ είναι το 2ο φυσίγγι:
Παρατηρήσεις: Κατ' αρχήν στα θετικά, ο κάλυκας CHEDDITE 12/70/12 - το καψούλι Cx2000 - και ο συγκεντρωτήρας T2 της B&P.
Τα σκάγια, είναι πραγματικό Νο 7,5 - με 12 σκ/γρ. και διάμετρο 2,4 mm - συνολικά 332 και 326 αντίστοιχα στα 2 φυσίγγια. Φαίνονται καλής ποιότητας και ομοιόμορφα. Όπως βλέπουμε όμως, και στα 2 φυσίγγια είναι λιγότερα από 28 γρ. Όχι κάτι τρομερό, περίπου 5 και 10 σκάγια λιγότερα ... αλλά ...
Η πυρίτιδα, όπως φαίνεται από τη μορφολογία αλλά και τη δόση, είναι η AQUILA SV, δηλαδή μια πυρίτιδα x24 ... στα 28 γρ. !!! Προφανώς "σηκώνει" τα 4 επιπλέον γραμμάρια. Το έχω ξαναδεί αυτό με τη συγκεκριμένη, και από βιοτέχνες και από ιδιογομωτές. Όπως και με άλλες 24άρες, όπως η G2000x24 ... Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Ρουμελιώτης που το έκανε αυτό με τη CSB6, που το είχαμε συζητήσει προ καιρού !!!
Και εδώ λοιπόν βάζω ένα ... "αλλά" ... κι ένα "γιατί;" ...
Ο συγκεντρωτήρας Τ2 πολύ καλός, είναι λίγο τσαλακωμένος όμως ... Λίγο λιγότερο από ότι στο Victory που παρουσίασε προχθές ο Paulos, παρόλο που ούτε αυτό δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά κλεισμένο (στα 58 mm) ...
Δεν τα έχω ρίξει, και δεν ξέρω τη συμπεριφορά τους σε ανάκρουση, απόδοση κλπ. από όσο είδα όμως αυτός που τα έριχνε έκανε ωραία σπασίματα, και σε αρκετά μακρινά πιάτα (στα πιο κοντινά έριχνε NSI UNO PRIMA, γιατί δεν είχε πολλά). Επομένως πρέπει νά'ναι καλό φυσίγγι, την κάνει τη δουλειά του μάλλον καλά ...
Προσωπική μου άποψη, με ακριβώς αυτά τα υλικά, νο σκαγιών, και δόση πυρίτιδας, αλλά με 24 γρ. σκάγια, θα έκανε ένα πολύ γαμάτο τραποφύσιγγο !!!
Πριν μερικά χρόνια γέμιζα το ίδιο ακριβώς σετ-απ (Cx 2000 - AQUILA SV - T2 - 1,24 x 24 gr - 6*) αλλά με σκάγια Νο 9 ... Τα είχα δουλέψει, πέρα από το σκοπευτήριο, και όλο το χειμώνα στις τσίχλες, και ήταν φοβερά !!! Ακόμη και η "γρια" Mossberg τα πήγαινε γαζί !!!