Σήμερα στο σκοπευτήριο δεν είχαν τα NSI UNO PRIMA που είχαν φέτος μέχρι τώρα, αλλά τα CHEDDITE Drago Sporting. Έτσι πήρα 2 κουτιά και 1 κουτί B&P Competition One skeet (για τα κοντινά πιάτα). Και από τα δυο έχω ρίξει χιλιάδες στο παρελθόν. Δεν έχω να πω κάτι για την σημερινή απόδοσή τους, νομίζω ότι κάνανε τη δουλειά τους - εγώ δεν ήμουνα στα καλύτερά μου σήμερα
- απλά παρατήρησα ότι το Β&Ρ έβγαζε φλόγα από τις κάννες, ειδικά προς το τέλος της 2ης πούλας που είχε σουρουπώσει καλά, αυτό ήταν πολύ αισθητό! Ενώ με το Cheddite δεν συνέβη αυτό καθόλου! Επίσης βλέποντάς τα εξωτερικά, μου φάνηκε ότι τα καψούλια τους ήταν διαφορετικά, ενώ παλιότερα και τα 2 είχαν Cx2000!
Γι' αυτό όταν γύρισα σπίτι έκοψα ένα από το καθένα:
Στο B&P Compettition One δεν βρήκα κάτι περίεργο, το καψούλι ήταν Cx2000, η πυρίτιδα G2000 - μόνο η δόση που έχω βρει κατά καιρούς "παίζει" αρκετά: πολύ παλιά (από τότε που λεγόταν Competition 2000) είχε 1,20 γρ. - αργότερα είχα βρει 1,25 - πιο μετά 1,27-1,28 και μέχρι 1,32 γρ. (νομίζω πέρυσι) - και το σημερινό πάλι είχε 1,21 γρ. .what.
Το Cheddite Drago Sporting είχε όπως πάντα Granular, αλλά ενώ παλιότερα πάντα εύρισκα 1,25-1,26 γρ. το σημερινό είχε 1,34 γρ. .xm. Ίσως τώρα να έχει τη Granular V ή "SV Grossa" όπως τη λέει τώρα η εταιρεία και τη δίνει Cx2000/ 1,33x28 ενώ παλιότερα να είχε την "SV Fine" (Cx2000/1,22x24) ... Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το καψούλι: Μ 688 ... Ναι κάλυκας Cheddite με καψούλι της NSI !!! .what.
.xm.... Δεν ξέρω τι παίζει με τις ιταλικές εταιρείες, και για ποιο λόγο αυτές οι αλλαγές συστατικών, οι αλχημείες και τα σκαμπανεβάσματα στις δοσολογίες ... προφανώς δεν τα κάνουν μόνο οι Έλληνες κατασκευαστές. Πάντως εγώ αύριο κιόλας θα πάω να πάρω 1-2 κούτες Lambro sporting και Skeet αν βρω εδώ, και με πρώτη ευκαιρία θα παραγγείλω καμιά κούτα Sporting του Κένταυρου (αφού βεβαιωθώ ότι συνεχίζει και φέτος την αγαπημένη μου συνταγή με CSB5 και Z2M-24 ...)