Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σου ειπα ειναι τα μεταφορικα στη μεση....αν και θα παω πατρα με τη δουλεια για το ραλυ ιονιου...λες να κανω τον μεταφορεα.yelling.χαχαχαχαχ
Στο Ιόνιο τι θα κανείς ? σκέφτομουν να τρέξω, αλλα μάλλον θα λείπω
 
Αν και ηλιας θα σου απαντησω εγω...στην πατρα ειναι ο συγκεκριμενος κυριος και παραγει 28αρια σε πολυ καλη τιμη αντισοιχη κενταυρου...αλλα με τα μεταφορικα πιστευω ανεβαινει η τιμουλα!sorry γιωργο που απαντησα στη θεση σου αλλα θελω την ταχυτερη δυνατη ενημερωση για το φιλο μου διονυσση!
Ο Γιώργος είπε, αν κατάλαβα καλά, για κάποιον εκτός του ρουμελιωτη και του θεωδοριδη
 
Δεν ξέρω πως δημιουργηθηκε αυτό το μπλέξιμο αλλά δεν εννοούσα κάποιον άλλον. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι που πωλούν φθηνά αλλά με 4,5€ στο κουτί, δεν μου έρχεται κάποιος στο μυαλό.
Ηλία καλά έκανες και απάντησες...:D
 
.xm.Ετσι όπως τη βλέπω μεσα στον κάλυκα μου φαίνεται πολύ ''ξανθιά'' για CSB-5..νομίζω θα έπρεπε να ''γκριζοφερνε'' περισσότερο...
Θα μου πεις, δε φαίνεται και καλά ...
Σπύρο εγώ τη βλέπω για CSB-5 πάντως ... ;) Έτσι είναι το χρώμα της, ανοιχτό γκρίζο. Τη γεμίζω και την ξέρω καλά .yel.

Μίλαγα πριν λίγο με τον Αντρέα, με την CSB-6 στο 1,35 είναι γεμισμένα τα φυσίγγια με 8,5 νούμερο σκάγια και κλείσιμο στα 58,2mm.
Γιώργο συγνώμη αλλά κάτι δεν μου πάει: ή εσύ δεν κατάλαβες καλά ή αυτός "εν τη ρύμη του λόγου" μπερδεύτηκε και είπε CSB-6. Πρώτον η CSB-6 είναι πιο ταχύκαυστη αφού προορίζεται για 24 γρ. δεύτερον είναι πράσινη, δηλαδή αρκετά διαφορετική από αυτή που φαίνεται στο φυσίγγι στη φωτό του Θεόφραστου, επίσης στο 1,25 Χ 24 δίνει ήδη φυσίγγια με φουλ γκάζια, επομένως στο 1,35 Χ 28 θα βγάζει πιέσεις υπερβολικά υψηλές. Απεναντίας η δοσολογία 1,35 Χ 28 ταιριάζει στη CSB-5, και πιστεύω ότι θα είναι ένα νορμάλ και αρκετά "μαλακό" φυσίγγι. Ο Κένταυρος τη γεμίζει στο 1,40-1,45 Χ 28, αλλά με καψούλι 686 (μέσης ισχύος) - και στα skeet-trap βάζει τη CSB-6 στο 1,25-1,28 X 24, επίσης με 686.
Τις έχω δουλέψει αρκετά και τις δυο και είναι από τις αγαπημένες μου πυρίτιδες - δεν μπορώ τώρα να βάλω φωτό γιατί τις έχω στην αποθήκη στο υπόγειο, αφού φέτος δε είχα χρόνο να γεμίσω...
 
Οπότε Στέλιο μάλλον τα έκανα μαντάρα...:rolleyes: Όποιος ενδιαφέρετε να μάθει λεπτομέρειες γεμισιας ας πάρει τον ίδιον τον Αντρέα να μάθει.
Στέλιο αν υποθετικά μιλώντας είναι όντως η csb-6, για πόσες πιέσεις μιλάμε; .xm.
 
Συγνώμη ρε μάγκες αλλά τον fiocchi κάλυκα είμαι ο μόνος που δεν το θεωρεί πλεονέκτημα?? .xm.

Κι εγω Βασιλη! Τον βλεπω και βγαζω σπυρακια...
Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση ή αν τυχαινα παντα σε λαθος συνδυασμο με καψυλιο και γενικα με setup φυσιγγιων, αλλα οσες φορες τον συναντησα σε φυσιγγια με απογοητευσε...
Αντιθετως πινω νερο στους καλυκες της cheddite...
 
Yπαρχουν 2 ειδων Fiocchi. Αυτοι που γραφουν στην πατουρα Fiocchi Italy και κεινοι που γραφουν απλα Fiocchi. Εχω την αισθηση οτι οι πρωτοι ειναι καπως πιο ποιοτικοι απο τους δευτερους.
 
Στέλιο αν υποθετικά μιλώντας είναι όντως η csb-6, για πόσες πιέσεις μιλάμε; .xm.
Γιώργο, δεν ξέρω - μόνο υποθέσεις κάνω. Μπορώ να πω που τις στηρίζω, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστές. Π.χ. η ΜΑΧΑΜ για την CSB-6 στο 1,25 Χ 24 δίνει 410 m/s και 600 bar, ενώ για την CSB-5 στο 1,40 Χ 28 δίνει 400 m/s και 650 bar. Αυτά με το ισπανικό καψούλι G-209, με το Cx2000 ή το 616 υποθέτω ότι οι τιμές αυτές θα είναι ελαφρά υψηλότερες.
http://www.maxam.net/media/Default Files/Outdoors/MAXAMComponents.pdf
Έτσι, αν η πρώτη που είναι και πιο "γρήγορη" πάει στο 1,35 και φορτωθεί και 28 γραμ. σκάγια, λογικά οι πιέσεις θα ξεπεράσουν τα 700-750 bar, που πιστεύω ότι είναι υπερβολικές για σκοπευτικό φυσίγγι 28 γρ. και θα είναι εις βάρος της συγκέντρωσης και κατανομής.
Επίσης έχω δει κι άλλα φυσίγγια σπόρτινγκ 28 γρ. που γεμίζονται με 24άρες πυρίτιδες, αλλά η δόση είναι περίπου στο 1,25 γρ. δηλαδή στα ίδια επίπεδα με τη γόμωση των 24 γρ. Για παράδειγμα το Cheddite Drago Sporting γεμίζεται με Granular SV στο 1,25-1,28 και προσωπικά ποτέ δεν το συμπάθησα ιδιαίτερα, μέχρι τα 30 μέτρα "τρώγεται", από κει και πέρα σκορποσκαγιάζει ακατάστατα (τουλάχιστον με τα δικά μου τουφέκια, ακόμη και με σφιχτά τσοκ) και δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Επίσης και η FLY TARGET γέμιζε παλιότερα κάποια σπόρτινγκ 28άρια με την 24αρα G2000 στο 1,25 γρ. - ούτε αυτά μου άρεσαν ιδιαίτερα !!!
Προσωπικά αντιπαθώ αυτή την πρακτική, να γεμίζονται φυσίγγια 28 γρ. με 24άρες πυρίτιδες (προφανώς για λόγους οικονομίας), όταν υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα από άριστες πυρίτιδες ειδικά για τα 28 γρ.
Πάντως το συγκεκριμένο φυσίγγι του Ρουμελιώτη, εγώ είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι είναι με την 28αρα CSB-5 ... ;)
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top