Σουγιάδες και Μαχαίρια

Ειχα ποστάρει κάποιο βίντεο για το πόσο καταστρεπτικά είναι για την λάμα τα εύκολα ακονιστήρια. Εδώ ένα άλλο που δείχνει τα προβλήματα που δημιουργεί το ατσάλινο μασάτι... Το κεραμικό μασάτι είναι άλλή ιστορία...

Ατσαλινα μασατια υπάρχουν πάρα πολλών ειδών. Διαφέρουν στο σχήμα, τις ραβδώσεις, τη σκληρότητα και πόσο υλικό αφαιρούν από τη λάμα ή αν απλώς ισιωνουν την κόψη.
Δεν κάνουν όλα τα μασατια για όλα τα ατσάλια, έστω κιαν είναι ακριβά. Ο έμπειρος χρήστης καταλαβαίνει εύκολα αν ταιριάζουν περνώντας απλως τη λάμα μερικές φορές.
Γενικά πάντως το μασατι πρέπει να χρησιμοποιείται σε ακονισμενη λάμα και όχι να προσπαθούμε να την ακονισουμε με αυτό!

Ένα μαχαίρι hx outdoors πολύ κοφτερό στα 18€ περίπου φουλ τανγκ στο σχήμα γνωστού σουηδικού και πριν αρχίσουν τα αδερφίστικα πόσο χοντρό κορμό σχίζει η εγώ με το μαχαίρι φτιάχνω διοροφη καλύβα στο δάσος ,θα δοκιμαστεί μέχρι τελικής πτώσης μηλαρακι - παριζάκι.e8b5674b-abca-4303-a212-26018ed35c6f.jpg

Ένα μαχαίρι hx outdoors πολύ κοφτερό στα 18€ περίπου φουλ τανγκ στο σχήμα γνωστού σουηδικού και πριν αρχίσουν τα αδερφίστικα πόσο χοντρό κορμό σχίζει η εγώ με το μαχαίρι φτιάχνω διοροφη καλύβα στο δάσος ,θα δοκιμαστεί μέχρι τελικής πτώσης μηλαρακι - παριζάκι.View attachment 86369
Κινέζικη μαϊμού, του ίδιου γνωστού σουηδικού έχω κ εγώ...
Τσεκουράκι...

Attachments

• IMG_20240226_131756.jpg
    IMG_20240226_131756.jpg
    292,3 KB · Προβολές: 60
Φωτογραφίες γιατί μου τις λέει ότι είναι μεγάλα αρχεία;
Κι εμένα έτσι μου έλεγε χθες ... Ενώ μέχρι πρόσφατα είχα ανεβάσει άπειρες όπως τις έβγαζε το κινητό, 4000x3000px (8 - 8,5 MB). Έτσι αναγκάστηκα και τις ανέβασα με το postimage (αν και δεν το γουστάρω) αλλάζοντας συγχρόνως το μέγεθος στα 1600x1200 px γιατί δεν έβρισκα άλλο τρόπο στο κινητό να τους μειώσω το μέγεθος.

Κι εμένα έτσι μου έλεγε χθες ... Ενώ μέχρι πρόσφατα είχα ανεβάσει άπειρες όπως τις έβγαζε το κινητό, 4000x3000px (8 - 8,5 MB). Έτσι αναγκάστηκα και τις ανέβασα με το postimage (αν και δεν το γουστάρω) αλλάζοντας συγχρόνως το μέγεθος στα 1600x1200 px γιατί δεν έβρισκα άλλο τρόπο στο κινητό να τους μειώσω το μέγεθος.
Δυστυχώς αν δεν το διορθώσει ο σέρβερ η διαχείριση δεν θα μπορέσω να ανεβάσω φωτό γιατί δεν τα ξέρω αυτά.

Υπάρχουν διάφορα Στέλιο να κατεβάσεις από play store για αλλαγή μεγέθους στο κινητό πχ Photo Resizer HD κλπ

Ένα μαχαίρι hx outdoors πολύ κοφτερό στα 18€ περίπου φουλ τανγκ στο σχήμα γνωστού σουηδικού και πριν αρχίσουν τα αδερφίστικα πόσο χοντρό κορμό σχίζει η εγώ με το μαχαίρι φτιάχνω διοροφη καλύβα στο δάσος ,θα δοκιμαστεί μέχρι τελικής πτώσης μηλαρακι - παριζάκι.View attachment 86369
Αν δεν κόβει φέτα εισαγωγής, δεν λέει....yel.

Άλλο ένα μαχαίρι της hx outdoors σε μαύρο χρώμα με άλλο ατσάλι και 30% έκπτωση δηλ 11,70€.Φωτο με μια άλλη θήκη που είχα φτιάξει με σπινθηριστη.View attachment 86551View attachment 86552
Είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουν φωτογραφίες από τη συλλογή σου!

Back