Σουγιάδες και Μαχαίρια

Ρε Παναγιώτη γιατί δε πήρες κάτι με ταινίες;
Ενώ δεν είχα σκοπό ,πειστηκα σαν παιδάκι από τη πέτρα νερού και την φωτό που ακονίζει μαχαίρι.Σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω να ακονισω το buck, γι'αυτό έχω το σύστημα lansky.

Ενώ δεν είχα σκοπό ,πειστηκα σαν παιδάκι από τη πέτρα νερού και την φωτό που ακονίζει μαχαίρι.Σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω να ακονισω το buck, γι'αυτό έχω το σύστημα lansky.
Βάλε αγγελία...τροχιζω τσαπια, τσεκούρια ,μπαλντααααδεεεεεεεεςςς‼️3€

Καλημέρα φίλε μου.ειδα τα μαχαίρια που σου έστειλα φωτό !!!!!είδα κ την κατασκευη σου πόλη καλή εύγε!!!!! Ότι χρηαστεις εδώ είμαι!!!!αν κ δεν τα πάω καλά πρώτη φορά γράφω σε σάιτ.ουτε φωτό ανεβαζω να βλέπει ο κόσμος χειροποίητα με μεράκι φτιαγμένα .

Δεν κανω διαφημιση αλα το καλο να λεγετε.με τα χηροποιητα εχεις αλες αβαντες.1 πιοτητα,2 το φτιαχνης οτη σχημα θες και οτη υλικα θες.και το σημαντηκο οτη σηριζουμε παιδια που εχουν μερακι,και οχη βιομηχανιες που κανουν οτη θελουν

Το 600 πάντως θεωρείται all around όχι για κατεστραμμένες λεπίδες ομως
Κώστα ναι όντως το 600 είναι πάρα πολύ καλό και επαρκέστατο για απλό τρόχισμα σε μαχαίρια καθημερινής χρήσης που σε ενδιαφέρει πιο πολύ το αποτέλεσμα και όχι το φινίρισμα. Για τις ψαλίδες και τα κουζινομάχαιρα έχω μια Felco 903 που είναι στα 600 grit. Aν κάποιος έχει κάποιο καλύτερο μαχαίρι / σουγιά ή γενικά αρχίσει και γίνεται πιο τελειομανής, καλύτερα να πάρει μια διπλή ιαπωνική πέτρα νερού 400/1000. Με το 400 με λίγο κόπο και χωρίς να έχει το άγχος να πετύχει την ίδια γωνία πολλές φορές να φτιάξει ένα καλό κοπτικό αποτέλεσμα (και να διορθώσει εύκολα και κάποια προβλήματα λόγω κάποιου ατυχήματος ή κακής χρήσης) και μετά με λίγα περάσματα στο 1000 να φύγουν τα όποια δοντάκια και γρέζια και μετά χάραγμα 2-3 φορές σε ένα φυσικό φελλό η λεπίδα θα φινιριστεί ακόμα περισσότερο και θα εκπλαγεί από το αποτέλεσμα κοπτικά και αισθητικά

Κώστα ναι όντως το 600 είναι πάρα πολύ καλό και επαρκέστατο για απλό τρόχισμα σε μαχαίρια καθημερινής χρήσης που σε ενδιαφέρει πιο πολύ το αποτέλεσμα και όχι το φινίρισμα. Για τις ψαλίδες και τα κουζινομάχαιρα έχω μια Felco 903 που είναι στα 600 grit. Aν κάποιος έχει κάποιο καλύτερο μαχαίρι / σουγιά ή γενικά αρχίσει και γίνεται πιο τελειομανής, καλύτερα να πάρει μια διπλή ιαπωνική πέτρα νερού 400/1000. Με το 400 με λίγο κόπο και χωρίς να έχει το άγχος να πετύχει την ίδια γωνία πολλές φορές να φτιάξει ένα καλό κοπτικό αποτέλεσμα (και να διορθώσει εύκολα και κάποια προβλήματα λόγω κάποιου ατυχήματος ή κακής χρήσης) και μετά με λίγα περάσματα στο 1000 να φύγουν τα όποια δοντάκια και γρέζια και μετά χάραγμα 2-3 φορές σε ένα φυσικό φελλό η λεπίδα θα φινιριστεί ακόμα περισσότερο και θα εκπλαγεί από το αποτέλεσμα κοπτικά και αισθητικά
Γρήγορη συμφωνω, η πέτρα νερου είναι το καλύτερο. Το έχω σκεφτεί κι εγώ να πάρω μια διπλή σαν αυτή που λες.

Γρήγορη συμφωνω, η πέτρα νερου είναι το καλύτερο. Το έχω σκεφτεί κι εγώ να πάρω μια διπλή σαν αυτή που λες.
Αν σου αρεσει να ασχολείσαι και να έχεις τα μαχαίρια σου λειτουργικά και όμορφα στο προτείνω ανεπιφύλακτα... Μπορείς να βρεις με 20-30 ευρώ μια πολύ καλή και για ερασιτεχνική χρήση νομίζω θα την εχεις σχεδόν μια ζωή. Δεν χρειάζεται να χαλάσεις λεφτά για βάση, ή άλλα παρελκόμενα... μια παλιά λεκάνη να την βουτάς και μια διπλωμένη ελαφρώς νοτισμένη πετσέτα από κάτω θα σου την κρατά ακίνητη σε οποιαδήποτε επιφάνεια, θα μαζεύει τα πρόσθετα νερά που θα ρίχνεις κάθε τόσο και θα είναι η κάτω μεριά έτοιμη υγρή όταν τη γυρίσεις να συνεχίσεις. Αν κάνεις συμμετρικες κινήσεις και περιστρέφεις και την πέτρα θα την τρως ομοιόμορφα και δεν χρειάζεσαι ούτε άλλη πέτρα να ισώνεις την επιφάνεια.

Αν σου αρεσει να ασχολείσαι και να έχεις τα μαχαίρια σου λειτουργικά και όμορφα στο προτείνω ανεπιφύλακτα... Μπορείς να βρεις με 20-30 ευρώ μια πολύ καλή και για ερασιτεχνική χρήση νομίζω θα την εχεις σχεδόν μια ζωή. Δεν χρειάζεται να χαλάσεις λεφτά για βάση, ή άλλα παρελκόμενα... μια παλιά λεκάνη να την βουτάς και μια διπλωμένη ελαφρώς νοτισμένη πετσέτα από κάτω θα σου την κρατά ακίνητη σε οποιαδήποτε επιφάνεια, θα μαζεύει τα πρόσθετα νερά και θα είναι η κάτω μεριά έτοιμη υγρή όταν τη γυρίσεις να συνεχίσεις. Αν κάνεις συμμετρικες κινήσεις και περιστρέφεις και την πέτρα θα την τρως ομοιόμορφα και δεν χρειάζεσαι ούτε άλλη πέτρα να ισώνεις την επιφάνεια.
Μαρεσεις ρε φιλε γιατι εισαι πρακτικος και δεν σε παρασυρουν τα μαρκετιγκ.shake hands. και εχεις και αποτελεσμα!

Ότι βρω μπροστά μου το παίρνω...
Σημερινό.
View attachment 49468

View attachment 49469
Οποτε βρω και μπορω περνω και εγω τετοια
Το μαχαιρι τους δεν το ανοιγω καν
Για το κουταλι και το πηρουνι ομως ειναι απιθανα
Καθε σακιδιο καθε βαλιτσακι να χει μεσα ενα

Eκανα και εγώ μια αγορά δώρο στον εαυτό μου για τα 100 σχεδόν κεντρώματα που κατάφερα φέτος... Το περασα και μερικές φορές από πέτρα νερού 1000 και μετά 3000 και είναι όπως το θέλω σε κόψη και οψη....
IMG_20220601_174357.jpg

Δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσω όμως ποτέ, θα συνεχίσω με το κουζινομαχαιρακι μου όπως τόσα χρόνια... έχει περάσει όλα τα μαρτύρια, έχει ακονιστεί με κάθε τι ακατάλληλο σε μέσο και τρόπο, όταν δεν είχα ιδέα από ακόνισμα και δυστυχώς φαίνεται πάνω του, αλλά με υπηρετεί ακόμα τέλεια... Πλέον του έχω και μια ωραία γραμμή και κόψη από ακόνισμα σε πέτρα και δεν ταλαιπωρείται ούτε αυτό, ούτε εγώ...

1654094930522.png

Eκανα και εγώ μια αγορά δώρο στον εαυτό μου για τα 100 σχεδόν κεντρώματα που κατάφερα φέτος... Το περασα και μερικές φορές από πέτρα νερού 1000 και μετά 3000 και είναι όπως το θέλω σε κόψη και οψη...
View attachment 49471

Δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσω όμως ποτέ, θα συνεχίσω με το κουζινομαχαιρακι μου όπως τόσα χρόνια... έχει περάσει όλα τα μαρτύρια, έχει τροχιστεί με κάθε τι ακατάλληλο σε μέσο και τρόπο, όταν δεν είχα ιδέα από τρόχισμα και δυστυχώς φαίνεται πάνω του, αλλά με υπηρετεί ακόμα τέλεια... Πλέον του έχω και μια ωραία γραμμή και κόψη από τρόχισμα σε πέτρα και δεν ταλαιπωρείται ούτε αυτό, ούτε εγώ...

View attachment 49472
Δουλεψε το!
Εργαλειο ειναι!

Back