Συγκρίσεις όπλων-τσοκ

Ολα τα οπλα καταβαλλουν τα θηραματα, αυτο ειναι δεδομενο... ΟΛΑ...
Υπαρχει ομως κατι που δεν ειναι σε ολα τα οπλα το ιδιο... Ειναι το ΠΩΣ καταβαλλεται το θηραμα, ειναι η στιγμη που τα σκαγια το συναντουν κ αυτο δεν ειναι σε καμια περιπτωση ιδιο με ολα τα οπλα... Επισης ειναι κ κατι που δεν μπορεις να το περιγραψεις κ με λογια...
Μονο οταν αλλαξεις αρκετα διαφορετικα οπλα κ το ζησεις μπορεις να το αντιληφθεις...
Καλη, χρυση η Μ2, ριχνει ακριβως εκει που κοιταω, "σκοτωνει" πολυ καλα θα ελεγα ειδικα με την ιδιογομωση αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει τις καταβολες του 725... Σε καμια περιπτωση ομως...
Πολύ παρέα κάνεις με τον ψηλό και σε αλλαξοπίστησε .sarcastic.
 
Πολύ παρέα κάνεις με τον ψηλό και σε αλλαξοπίστησε .sarcastic.
Τη Μ2 την θεωρω κορυφαια ΓΙΑ ΜΕΝΑ στον χειρισμο, στην εργονομια κ στην ευκολια που εχει να δενει επανω μου με μεγαλη κυνηγετικη επιτυχια κ πολλες φορες τρομακτικη αποδοση... Η καννη της ειναι καλη κ ποτε δεν με προβληματισε προσωπικα, ειδικα μαλιστα απο τη στιγμη που ασχοληθηκα με την ιδιογομωση κ μπορεσα να την βελτιωσω στους πολυ ασχημους καιρους...
Οπως κ να το κανουμε ομως, στον τροπο που καταβαλει τα θηραματα μετα τα 40 μετρα δεν μπορει να συγκριθει με το 725... Τα καταβαλει μια χαρα, δεν λεω πως δεν το κανει προσεξτε, απλα οχι με τον ιδιο τροπο του 725...
 
Οπως κ να το κανουμε ομως, στον τροπο που καταβαλει τα θηραματα μετα τα 40 μετρα δεν μπορει να συγκριθει με το 725... Τα καταβαλει μια χαρα, δεν λεω πως δεν το κανει προσεξτε, απλα οχι με τον ιδιο τροπο του 725..

Aρι, εκει νομιζω βρισκεται και η πηγη του κολληματος που ολοι εμεις εχουμε με μια συγκεκριμενη εταιρεια η μοντελο οπλου. Ο τροπος καταβολης του θηραματος. Και αν αυτος μας αρεσει προσωπικα δεν μας ενδοιαφερουν τα περαιτερω.
 
Οπως κ να το κανουμε ομως, στον τροπο που καταβαλει τα θηραματα μετα τα 40 μετρα δεν μπορει να συγκριθει με το 725... Τα καταβαλει μια χαρα, δεν λεω πως δεν το κανει προσεξτε, απλα οχι με τον ιδιο τροπο του 725...
Τώρα εδώ πάμε κάπου αλλού..πλεονεκτημα δικαννου (κ γενικά σπαστών όπλων)σε σύγκριση με τα αυτογεμη...xm.
Γνωστός δάσκαλος σκοποβολής παλαιότερα σε άλλο φόρουμ ήταν υπέρ του δικαννου σε αυτό το θέμα..xm.
Φανταζομε αυτό που λες παραπάνω θα το είδες με το ιδιο τσοκ κ στα δυο όπλα..
 
Τα Perazzi και τα οπλα αντιστοιχης κατηγοριας, τα σκοπευτικα δηλαδη, εχουν φτιαχτει για να τρωνε τη χρηση που θα φαει ενα "τυχερο" κυνηγετικο οπλο, μπορει και μεσα σε ενα Σαββατοκυριακο. Πχ, σε ενα αγωνα Sporting 200 πιατων ο σκοπευτης μπορει να ριξει και 500 και 600 φυσιγγια μαζι με τις προπονησεις, και ολα αυτα σε 3-4 μερες. Δεν ειναι σιγουρο οτι αρκετα απο τα οπλα που εχουμε μπορουν να αντεξουν τετοιες χρησεις, και το κυριοτερο, χωρις να μεταβαλλονται τα βλητικα τους χαρακτηριστικα λογω θερμοκρασιας των κανων.
Εχεις απολυτο δικιο,επαναμβανομενα ανοιξε-κλεισε,και απανωτές βολές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Κάπου διάβασα οτι η 4 φορές ολυμπιονίκης Kim Rhode έριχνε για 18 χρόνια με ενα ΜΧ 12,βάση υπολογισμών το οπλο πρέπει να ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια φυσιγγια,και πιθανών ακόμα να συνεχίζει το έργο του χωρις πρόβλημα.Σκεφτείτε μόνο τα ανοιγοκλεισιματα...what.
Ακομα λοιπον και αν ο δισκος σπασει στο τεστ που προτεινεις Τασο, δεν εχει καμμια σημασια.
Έχει.Γιατί υποτιθετε οτι τα σκάγια η το σκάγι που βγήκαν απο το οπλο του Γιώργου ενώ χτύπησαν τον δίσκο δεν τον έσπασαν(δεν είχαν δύναμη? η κάτι αλλο),
Το Perazzi όπως λένε μερικοί φίλοι θα τον έσπαγε γιατί πολύ απλα ειναι Perazzi..
 
Πραγματικά δεν γνωρίζω αν το δικαννο βγάζει σαν οπλο καλυτερη τουφεκια απο μια καραμπινα.Θα ειχε ενδιαφερον μια συγκριση δυο οπλων με ιδιες καννες ακριβως αλλα με διαφορετικο μηχανισμο. Σιγουρα ομως πιστευω οτι καποιες καννες δινουν κατι παραπανω απο καποιες αλλες και στο κυνηγι αυτο ειναι εντονο. Απο προσωπικη εμπειρια απο τα οπλα που εχω αλλαξει μεχρι στιγμης η καννη της xlr μου εχει δωσει τις πιο εντυπωσιακες τουφεκιες, χωρις να πω οτι τα αλλα οπλα δεν εκαναν τη δουλεια τους ικανοποιητικα.
 
Δεν ειναι θεμα δυναμης Τασο, αλλα ακριβως το αντιθετο. Εχω δει δισκακια ολοκληρα με διαμπερεις τρυπες. Αυτο στον αγωνα ειναι zero ενω στην πραγματικοτητα ειναι χτυπημενο. Δεν εχει ομως καμμια σημασια, γιατι οι συνθηκες που εγιναν για τη συγκεκριμενη βολη, θεωρητικα μπορουν να επαναληφθουν, πρακτικα ομως ειναι αδυνατον να κανονισεις την ιδια κατανομη στην ιδια αποσταση. Ειναι πολυ περιπλοκες οι συνθηκες, με ολες τις παραμετρους να πρεπει να μεινουν ιδιες.

Ενας κυνηγος και ενας σκοπευτης αγοραζουν 2 οπλα ιδια. Ο σκοπευτης ξερει οτι το οπλο πρεπει να προσαρμοστει πανω του, ο κυνηγος, ισως και λογω εντυπωσιασμου απο το ονομα, 8 στις 10 φορες που θα το επωμισει, θα δηλωσει καταπληκτος οτι το οπλο καθεται ακριβως πανω του. Ο σκοπευτης θα φερει το οπλο στα μετρα του, και θα αρχισει τις προπονησεις, ο κυνηγος θα ψαχτει με τα φυσιγγια. Οι επιτυχιες του πρωτου θα ειναι συχνες και συνειδητες, ενω του δευτερου -οταν δεν κατηγορει το φυσιγγι και δεν ψαχνεται με τα τσοκ- θα ειναι πιο σπανιες. Δεδομενου οτι τα σκοπευτικα οπλα λοιπον, φτιαχνονται με περισσοτερη εμφαση στη λεπτομερεια απο οτι τα οπλα μαζικης παραγωγης, εκεινος που επιλεγει να αγορασει ενα σκοπευτικο οπλο, αγοραζει μαζι και την ποιοτητα κατασκευης του, και σε αυτο εν μερει εγγυαται και το ονομα του κατασκευαστη. Το Perazzi λοιπον δεν θα σπασει το δισκο μολο λογω ονοματος, αλλα επειδη οποιος διαλεξει κατι τετοιο ξερει οτι αγοραζει την ποιοτητα που εξασφαλιζει ενα τετοιο ονομα, συν το οτι ειναι διατεθειμενος να το φερει στα μετρα του.
 
Εχω δει δισκακια ολοκληρα με διαμπερεις τρυπες. Αυτο στον αγωνα ειναι zero ενω στην πραγματικοτητα ειναι χτυπημενο.
Αυτα το φαινόμενο δεν το "κάνουν" τα Perazzi η οποιοδήποτε άλλο ακριβό σκοπευτικο οπλο?Ολα τα πρωταθλήματα για ενα παραπάνω δισκάκι χανονται όπως λέτε.
Ενα πολύ πιο φθηνότερο οπλο απο το Perazzi θα το έκανε αυτό με μεγαλύτερη συχνότητα?
Με λίγα λόγια αν ένας σκοπευτης μεγάλης φήμης έριχνε με ενα τουρκικό ποζε η κάποιο άλλο οπλο αλλα με κοντακι 100% στα μετρα του δεν θα είχε την ίδια επιτυχία με ενα πολυυυυ ακριβότερο οπλο??Ασχέτως αν το τουρκικό θα του "έμενε"στο χέρι η οχι.(Μιλάω για απόδοση καννών).
 
Θεωρητικα αν ενας Τουρκος κατασκευαστης ειχε την ιδια υψηλη ποιοτητα στην κατασκευη του οπλου του, οπως ενα Perazzi, και ενας σκοπευτης ηταν διατεθειμενος να ρισκαρει παιρνοντας ενα τετοιο οπλο, το αποτελεσμα θα ηταν παρεμφερες. Επειδη ομως ουτε το ενα μπορει να συμβει, αλλα ακομα και αν μπορουσε, κανενας σκοπευτης δεν θα ρισκαρε, οι επιλογες ειναι συγκεκριμενες.

Τα τρυπημενα δισκακια δεν μπορεις να ξερεις απο τι οπλο εχουν γινει. Ουτε απο τι φυσιγγι, καθως μπορει να εριξε καποιος φυσιγγι του σκητ με πολυ ψιλο σκαγι και να μην ηταν αρκετο ωστε να σπασει ο δισκος.

Αυτο που σου λεω ειναι πως κανενας που ασχοληται σοβαρα με το αθλημα του λειοκανου δεν ειναι διατεθειμενος να ρισκαρει σε θεμα εξοπλισμου.
 
τασο σκεψου αυτο. και τα krieghoff ειναι εξαιρετικα οπλα με εξαιρρτικες καννες. τους τιτλους ομως τους δινουν beretta και perazzi τυχαιο?
 
Οπως κ να το κανουμε ομως, στον τροπο που καταβαλει τα θηραματα μετα τα 40 μετρα δεν μπορει να συγκριθει με το 725... Τα καταβαλει μια χαρα, δεν λεω πως δεν το κανει προσεξτε, απλα οχι με τον ιδιο τροπο του 725...
Θα πάρω τα λόγια του Αρη για να πω και εγω τις εντυπώσεις μου.
Διαβάσα όλες τις απόψεις οι οποίες έχουν απο οτι καταλαβα ένα σημείο που τις διαφοροποιεί κατα καποιον τρόπο.Αυτό είναι οι απαιτήσεις του χρήστη-κυνηγου. Τι εννοώ. Ολα τα όπλα εφόσουν έχουν χειριστή καλό,σκοτώνουν.Απλώς υπάρχουν κυνηγοί που είναι ικανοποιημένοι με βολές έως τα 40 π.χ. μέτρα. Υπάρχουν και άλλοι κυνηγοι που θέλουν το κάτι παραπάνω π.χ 55 μέτρα.Οι δεύτεροι έχουν αυτη την απάιτηση γιατι συνήθως είναι καλοί σκοπευτές,οπότε ξέρουν πως να τοποθετήσουν τη βολη εκει που πρέπει. Στην απόσταση των 35π.χ μέτρων όλα τα όπλα σκοτώνουν.Αν πάει δε, κέντρο η βολή, το θηραμα δεν λέει κιχ.Αν το πάρουν περιφεριακά σκάγια με ότι όπλο και να ρίξεις μπορεί να πέσει μισοζωντανο το θηραμα.
Που θελω να καταλήξω; Αν ρίχνεις εκεί που πρέπει το θηραμα μπάινει μέσα στην τσαντα και τέλος.Προσωπικά με ικανοποιεί ένα όπλο που σκοτώνει. Τωρα αν σκοτωνει το πουλί απλά ή το τινάζει και ένα μέτρο πίσω(υπερβολή για αν γίνω κατανοητός) δεν με ενδιαφέρει.Τις βολές σε μακρυνές αποστάσεις εξάλλου δεν τις κάνω συχνά,ας μάθω να παίρνω μεχρι τα 30 40 μετρα και τα αλλα ας ζησουν ή ας τα πάρουν οι λίγοι που θέλουν και ξερουν να τουφεκαν στα 50 μετρα.
Για μένα το κυνήγι είναι άθλημα και ετσι όπως το χω στο μυαλό μου, οι απαιτήσεις μου σταματούν εκεί στα 40 μέτρα.
 
Καταθετω κι εγω μια προσωπικη εμπειρια.
Καννες 4 για τη γρια 302.Ολες 18,4 αυλο και ολες με porting απο τον ιδιο μαστορα.
Η μαμα με 76αρα θαλαμη, 73cm μηκος,1,0mm τσοκ.Μια κατηγορια μονη της!Επαιρνα θηραματα μακρυα πολυ μακρυα!Στα κοντινα η κιμα η ....αρσενικα!Οταν την εκοψα κι εβαλα τσοκακια της breda εξωτερικα,με μουτζωναν ολοι οι λαγαδες της περιοχης!Σκοτωματα ακαριαια,με πολλα σκαγια στο θηραμα ομως!
Τη δουλευω με το 25αρι,17,90mm τελειωμα (κωνικο)με παρα πολυ καλα αποτελεσματα.
Η επομενη ηταν μια breda,70mmθαλαμη,67,5cm στανταρ demi,17,90mm τελειωμα,παραλληλο τσοκ.Καταπληκτικη καννη!Κυνηγουσα περδικα στο αλπικο και μου ετυχαν 4 φορες λαγοι.Ζουδια 4-5 κιλα και δεν τιναζαν ουτε τα ποδια!Με σκαγια #6.Τα πουλια τα "μαζευε",σφιγγανε σαν γροθια στον αερα.Ειχαν σκαγια αναλογα των αποστασεων που χτυπιοντουσαν.Αυτη η καννη ανταλλαχθηκε με ενα 43 baikal.Ξερω,ξερω,το ιδιο κανω κι εγω στον καθρεφτη!!!
Ακολουθησε μια beretta,70mm θαλαμη,χωρις ριγα(απιθανο ζυγισμα),67cm με colonial thin wall.Εχει μονιμα βιδωμενο το 4/10.18,00 τελειωμα,παραλληλο.Καλη ειναι,παραπονο δεν εχω,δεν ειναι ομως σαν την προηγουμενη,με τιποτα!
Τελος,μια browning,70mm θαλαμη,71cm κι αυτη με τα colonial.
Πολυ καλυτερη απο την προηγουμενη,οχι ομως σαν τη breda!Επωληθει κι αυτη!Ξερω,ξερω!!!!
Κρατησα τη χειροτερη!
Και οι δυο τελευταιες εβαζαν σκαγια αναλογα των αποστασεων και του #.
Ολες ηταν στα χερια μου μεγαλα χρονικα διαστηματα,με πολλα φυσιγγια η καθεμια στο ενεργητικο τους.Το συμπερασμα ειναι ασφαλες,για μενα!
Φυσιγγια παντα ιδιογομωμενα και δοκιμασμενα πανω στις συγκεκριμενες καννες.Εκτιμω οτι τους επαιρνα τον καλυτερο τους εαυτο.Σκοτωναν ΟΛΕΣ!Σε αποστασεις διαφορες.Εδωσα τα τεχνικα χαρακτηριστικα τους,που τουλαχιστον στις 3 απο αυτες ειναι πολυ κοντινα!
Τη breda την βλεπω στον υπνο μου!!!
 
Aρι, εκει νομιζω βρισκεται και η πηγη του κολληματος που ολοι εμεις εχουμε με μια συγκεκριμενη εταιρεια η μοντελο οπλου. Ο τροπος καταβολης του θηραματος. Και αν αυτος μας αρεσει προσωπικα δεν μας ενδοιαφερουν τα περαιτερω.

Παυλο, δεν παιζει ομως μονο αυτο ρολο, παιζει κ τι μας εξυπηρετει στο συνολο, παντα κατα τη γνωμη μου... Για παραδειγμα βλεπω οτι οι καννες Optima ειναι αποδοτικες, αλλα δεν θα μπορουσα ποτε να κυνηγησω με Beretta, δεν με βολευει, δεν με φτιαχνει, δεν μου αρεσει σαν εικονα στην επωμιση... Για ολα πρεπει να βρισκουμε τη χρυση τομη...

Τώρα εδώ πάμε κάπου αλλού..πλεονεκτημα δικαννου (κ γενικά σπαστών όπλων)σε σύγκριση με τα αυτογεμη...xm.
Γνωστός δάσκαλος σκοποβολής παλαιότερα σε άλλο φόρουμ ήταν υπέρ του δικαννου σε αυτό το θέμα..xm.
Φανταζομε αυτό που λες παραπάνω θα το είδες με το ιδιο τσοκ κ στα δυο όπλα..

Εχω κυνηγησει κ με αλλα δικαννα Τασο, δεν ειναι ολα ετσι ουτε σου δινουν ολα την ιδια εικονα καταβολης... Δεν το παω στο αν υπαρχει υπεροχη μεταξυ δικαννου κ καραμπινας, ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα αυτο, το παω στην εικονα της καταβολης που βλεπεις απο δυο οπλο που σκοτωνουν κ τα δυο πολυ καλα, αλλα με διαφορετικη εικονα... Το ενα "σκοτωνει", το αλλο "κεραυνοβολει", δεν ξερω πως να το περιγραψω πιο απλα...
 
Το ενα "σκοτωνει", το αλλο "κεραυνοβολει", δεν ξερω πως να το περιγραψω πιο απλα...
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις.
Μάλλον το 725 θα εχει και πολύ καλύτερες τουφεκιες στο χαρτόνι απο οτι η Μ2 και κατά πάσα πιθανότητα κ απο τα αλλα δίκαννα που έχεις δοκιμάσει..
Γιατί διαφορετικά δεν ξέρω να το ερμηνεύσω.
Οχι οτι θέλω να γίνω Αϊνστάιν..Αλλα το βρίσκω παράξενο φαινόμενο.
Εννοείται οτι σε πιστεύω ασυζητητί.
 
Μάλλον το 725 θα εχει και πολύ καλύτερες τουφεκιες στο χαρτόνι απο οτι η Μ2
Οχι απαραιτητα, μπορω στον πινακα να κανω κ τη Μ2 να "φαινεται" καλυτερη... Πιστευω οτι το φαινομενο εχει να κανει με την ατρακτο κ την ποιοτητα των περιφερειακων σκαγιων, κατι το οποιο δεν φαινεται στον πινακα...

Εννοείται οτι σε πιστεύω ασυζητητί.
Δεν σημαινει οτι αυτα που λεμε ειναι σωτα Τασο, προς Θεου, τις εμπειριες μας καταθετουμε ολοι, πολλες απο τις οποιες αναθεωρουμε με τα χρονια οσο δοκιμαζουμε κ τις εμπλουτιζουμε...
 
Ξεχνατε ομως κατι σημαντικο. Τα Perazzi και τα οπλα αντιστοιχης κατηγοριας, τα σκοπευτικα δηλαδη, εχουν φτιαχτει για να τρωνε τη χρηση που θα φαει ενα "τυχερο" κυνηγετικο οπλο, μπορει και μεσα σε ενα Σαββατοκυριακο. Πχ, σε ενα αγωνα Sporting 200 πιατων ο σκοπευτης μπορει να ριξει και 500 και 600 φυσιγγια μαζι με τις προπονησεις, και ολα αυτα σε 3-4 μερες. Δεν ειναι σιγουρο οτι αρκετα απο τα οπλα που εχουμε μπορουν να αντεξουν τετοιες χρησεις, και το κυριοτερο, χωρις να μεταβαλλονται τα βλητικα τους χαρακτηριστικα λογω θερμοκρασιας των κανων.
Μην ξεχναμε όμως Βίκτορα και το διαφορετικό προορισμό καθε όπλου...
Για να έχει ένα σκοπευτικό όπλο την όποια επιπλέον αντοχή, είναι και επιβαρυμένο σχεδόν μ' ενα κιλό παραπάνω μέταλλο στις κάννες και στα κρίσιμα σημεία...
Αυτό στην σκοποβολή δεν είναι πρόβλημα, γιατί ο σκοπευτής έχει το όπλο στον οπλοβαστό του και πίνει τον καφε του μέχρι να έρθει η ώρα να ρίξει και ακόμα όταν παει στην θέση αναμονής το κραταει ανοιχτό στον ώμο ή στη μύτη του ποδιού (υπαρχει και ένα αξεσουάρ που παει στο παπούτσι, αλλά δεν ξέρω πως το λένε). Την ώρα που πάει στο σταντ να ρίξει έχει όλη την άνεση να πάρει τη σωστή στάση, να ζυγίσει σωστά το όπλο στα χέρια του και να ζητήσει το δισκο τη στιγμή που τον θέλει...ακόμα και οι τροχιές των δίσκων είναι λίγο πολύ γνωστές...
(αν καπου κάνω λάθος οι πιο ειδικοί στα σκοπευτήρια ας με διορθώσουν)
Το επιπλέον βάρος σ' αυτη την περίπτωση είναι επιθυμητό, προκειμένου να έχει πιο ελεγχόμενη κίνηση το όπλο και λιγότερη ανάκρουση και δεν κουράζει μιας και μετά τις βολές, το όπλο θα έρθει στη θέση ανάπαυσης ή στον οπλοβαστό μέχρι να ξαναερθει η σειρά του σκοπευτή να ρίξει...
Σκέψου τώρα και τον έρμο τον κυνηγό που έχει γυρίσει όλα τα κατσάβραχα του Κασιδιάρη ή της Μουργκάνας, με το όπλο στο χέρι κυνηγώντας πέρδικες και κατά τις 2 το μεσημέρι να χρειαστεί να τρέξει να πάρει θέση δίπλα στο σκύλο που φερμαρει, να ισορροπήσει πανω στα βραχια και με την γλώσσα εξω να βγάλει και μια βολή στο κοπάδι που ξεχύνεται στον κατήφορο...
ή τον κυνηγό που έχει γυρίσει όλα τα πουρναρωτα του Πωγωνίου και όταν τελικά ερθει η ώρα της φέρμας διπλωμένος μεσα στο λόγγο να προσπαθεί να βγαλει μια σωστή βολή με το σώμα του σαν τελικό S, σε μια μπεκατσα που βιδώνει αναμεσα στα κλαριά...
Εκεί κάθε επιπλέον γραμμάριο μετράει και αντίστοιχή σε κιλό ιδρώτα...
Η τεχνη της οπλοκατασκευής είναι η τέχνη του συμβιβασμού, γιαυτό κάθε όπλο φτιάχνεται με συγκεκριμενες προδιαγραφές, για να είναι όσο γίνεται αποδοτικότερο για τη χρήση που προορίζεται...
Τα σκοπευτικά και παλαιότερα τα περιστεροντούφεκα και τα παπιοντουφεκα φτιάχνονται βαριά και ενισχυμένα, γιατι προορίζονται για λίγο κουβάλημα και πολλές ντουφεκιές...
Τα βουνίσια όπλα φτιάχνονται ελαφριά, για πολύ περπάτημα και λιγες ντουφεκιές...
Εκαστος στο είδος του...

Καλη, χρυση η Μ2, ριχνει ακριβως εκει που κοιταω, "σκοτωνει" πολυ καλα θα ελεγα ειδικα με την ιδιογομωση αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει τις καταβολες του 725... Σε καμια περιπτωση ομως...

Τις ίδιες συνταγές γόμωσης χρησιμοποιείς και για τα 2 όπλα Άρι ή έχεις ξεχωριστές συνταγές για κάθε όπλο?

Μιας και γεμίζεις, μια ενδιαφέρουσα δοκιμή, κατά την άποψή μου και εάν δεν την έχεις ήδη κάνει, είναι αν έχεις ή μπορείς να βρείς ένα ταχογράφο και να φτιάξεις ένα φυσίγγιο για καθε όπλο με τα ίδια υλικά που να βγάζουν τις ίδιες αρχικές V0 (το πιο πιθανό, λόγω διαφορετικής εσωτερικής γεωμετρίας καννων, να θέλουν διαφορετική αναλογία)...
Να τα δοκιμάσεις διάτρηση-συγκέντρωση, με το ίδιο τσόκ π.χ 5/10 σε μια Χ απόσταση...
Και στο κυνήγι στον τρόπο καταβολής του θηράματος...
Πιστευω θα' χει ενδιαφέρων...
Και για μεγαλύτερο ενδιαφέρων να δοκιμάσεις με φυσίγγια 30γρ. και 36 γρ., να δεις διαφορες...
τασο σκεψου αυτο. και τα krieghoff ειναι εξαιρετικα οπλα με εξαιρρτικες καννες. τους τιτλους ομως τους δινουν beretta και perazzi τυχαιο?
Μήπως Ευριπίδη να βάζουμε καμιά φορά στο μυαλό μας και οτι εκτός του τι όπλα κρατάνε οι κορυφαίοι αυτοί σκοπευτές, τι προσφέρουν και οι εταιρίες σ' αυτούς τους αθλητές, προκειμένου να κρατήσουν όπλα τους...
Σίγουρα βέβαια για να παίζουν σ' αυτο το επίπεδο είναι όλα τους εξαιρετικά όπλα, άλλα ''είναι πολλά τα λεφτά Αρη'' (και δεν αναφέρομαι στον δικό μας 'Αρι).sarcastic.
 
Τις ίδιες συνταγές γόμωσης χρησιμοποιείς και για τα 2 όπλα Άρι ή έχεις ξεχωριστές συνταγές για κάθε όπλο?

Τις ιδιες χρησιμοποιω Σπυρο ναι... Σε πολυ ειδικες περιπτωσεις αλλαζω φυσιγγια αναλογα με το οπλο...
Μια ιδια νορμαλ συνταγη ριγμενη με τα δυο οπλα εχει περιπου 10, σπανια15 M/s περισσοτερη το δικανο, μικρη θα ελεγα διαφορα για να δικαιολογει την πιο καλη εικονα καταβολης...
Πιστευω οτι δεν εχει να κανει με την ταχυτητα αλλα με την ποιοτητα των περιφερειακων κ την ατρακτο οπως ειπα παραπανω....
 
Πιστευω οτι δεν εχει να κανει με την ταχυτητα αλλα με την ποιοτητα των περιφερειακων κ την ατρακτο οπως ειπα παραπανω....
Οποτε μαλλον ειναι θεμα των καννων του όπλου..
Οι Κάννες του 725 αποδίδουν καλυτερα.Σωστα?
 
Μήπως Ευριπίδη να βάζουμε καμιά φορά στο μυαλό μας και οτι εκτός του τι όπλα κρατάνε οι κορυφαίοι αυτοί σκοπευτές, τι προσφέρουν και οι εταιρίες σ' αυτούς τους αθλητές, προκειμένου να κρατήσουν όπλα τους...
Σίγουρα βέβαια για να παίζουν σ' αυτο το επίπεδο είναι όλα τους εξαιρετικά όπλα, άλλα ''είναι πολλά τα λεφτά Αρη''
Ουδέν σχόλιο...RESPECT.
 
Back
Top