Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Χρήστο και Πέτρο να σας πω..κάνω περπατητο τσιχλας και κατα 70% ρίχνω φυσίγγια με συγκεντρωτηρα και αποστάσεις από 25 μέτρα μέχρι όσο πάει,ρίχνω όμως και μερικά διασποράς και μεσοταπα(στο ίδιο κυνήγι εννοω) γιατί έχει ορισμένα μέρη παρά πολύ πυκνά (είναι παντού ελιές εδώ δεν έχεις ορατότητα),και για να μην αλλάζω τσοκ συνεχώς γι’αυτο ρωτάω..
Τότε Γιάννη εύλογη η αναζήτηση του κατάλληλου συνδυασμού ... ;)

Με το σκεπτικό οτι η καννη της bellmonte ειναι παρομοια αν οχι ιδια με της benelli, απο αυτα που εχω δει εγω το τσοκ σε καλύπτει απο τα 10 εως και τα 40 μετρα.
Επισης θα δεις πολύ συχνα οτι με την τουφεκια μαδαν τα πουλια ακομα και αν δεν εισαι κεντρο. ;)
Στον διευρυμένο αυλό το, mid range είναι πιο σφιχτό απο οτι στον συμβατικό..... Θα βγάζει σφιχτές τουφεκιες αλλά θα παει κ ο νταουλος σύννεφο.... Χαχαχαχα

αν ρίξω b-turbo 36gr magnum ατσάλινα με τα black duck που κάνουν για ατσάλινα αλλά οι κάνες μου δεν έχουν πιστοποίηση για ατσάλινα (έτος κατασκευής 2006) σε νούμερο 2 ή 0 θα έχω θέμα?????
Πέτρο αν δεν κανω λάθος όλες οι κάνες απο το 99 και μετα μπορούν να ρίξουν ατσαλινα υπό καποιες προϋποθέσεις όσον αφορα το τσοκαρισμα.... Ανοιχτό τσοκ απο τρια και κάτω όσον αφορα τα συμβατικά τσοκ.... Τώρα το μπλακ έχει βγει για ατσαλινα αρα θεωρώ δεν θα εχεις κάποιο θεμα

Με το anaconta εχω ριξει αρκετα διασπορας στη μπεκατσα... Οτι παιρνω με ενα 4αρι τσοκ, παιρνω κ με αυτο στη Μ2... Σε αποδοση δεν βλεπω να επηρεαζεται καπως ο ελικοειδης διασπορας, δεν παρατηρησα τιποτα περιεργο...
Στις μισοταπες τωρα, κ τετοιες εχω ριξει... Με το Anaconda που εχει πιο "ηπιο" φερνο μια χαρα πανε, με το Kicks που εχει αλλη φιλοσοφια εχουν αποκλισεις οι αποδοσεις... Με φυσιγγια γεμισμενα στο χερι, μπορει ενα να παει σωστα, κ το αμεσως επομενο να κανει μεγαλυτερη διασπορα απο την αναμενομενη...

Με το anaconta εχω ριξει αρκετα διασπορας στη μπεκατσα... Οτι παιρνω με ενα 4αρι τσοκ, παιρνω κ με αυτο στη Μ2... Σε αποδοση δεν βλεπω να επηρεαζεται καπως ο ελικοειδης διασπορας, δεν παρατηρησα τιποτα περιεργο...
Στις μισοταπες τωρα, κ τετοιες εχω ριξει... Με το Anaconda που εχει πιο "ηπιο" φερνο μια χαρα πανε, με το Kicks που εχει αλλη φιλοσοφια εχουν αποκλισεις οι αποδοσεις... Με φυσιγγια γεμισμενα στο χερι, μπορει ενα να παει σωστα, κ το αμεσως επομενο να κανει μεγαλυτερη διασπορα απο την αναμενομενη...
Ευχαριστώ Άρη! Σήμερα θα πάρω το τσοκ και μάλλον αύριο θα πάω σκοπευτήριο για μια πρώτη δοκιμή..

Πάντως θυμάμαι τον Παύλο (@milvus) που έλεγε ότι τον εντυπωσίασε το mid που του έδινε καθαρά σκοτώματα και σε κοντινά πουλιά με φυσίγγια συγκεντρωτήρα.
Ακριβώς έτσι Χρήστο, πολύ φιλικό τσοκ και για τις κοντινές βολές, έχοντας άνετα και τις μακρινές.

Back