Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Αναφορικά με το ανακόντα σε συσφιξη mid range.
Στα τρυγόνια π το δοκιμασα αφησε πολυ καλή εντυπωση σε αποστασεις εως 30 - 35 μετρα.
Στις μπασιματιαρες τσιχλες πιστευω θ ειναι πολυ καλό.
Για τις μπηχτες ντουφεκιες σε κοντινες αποστασεις δεν εχω αποψη αλλα μου δινει την αισθηση οτι θα δουλευει καλυτερα σε πιο μακρινα πουλια.

Το μαμα κοντακι της 390 εφυγε. Ετσι λεω να της παρω ενα καλο τσοκακι. Ειδα τι τρελες κανει το τζεμινι σε φρανκι σε ****... Απ την αλλη τα teague ειναι προκληση... Τι λετε?

το εχω σε m2,το gemini ported, κ μου αρεσει πολυ. σε ψιλα σκαγια (7-8) το βαζω για ολες τις αποστασεις. μου αρεσε τοσο, που φετος το τσιμπησα κ σε ***.
εχω κ ενα carlson's ** που καθεται...

καλησπέρα στην ομάδα. έκανα χθες δόκιμες με την μαξους που έχω με 2 τσοκ της ίδιας εταιρίας,το ανακόντα mid range και το long range. έβαλα ένα χαρτόνι στα 30 και στα 40 μέτρα σε μέγεθος όσο μια φασσα καθιστή. και βάλανε πάνω στο χαρτόνι τον ίδιο αριθμό σκαγιών (βάλανε 18 και 19 αντίστοιχα) με την μονή διάφορα ότι το long είχε ποιο πολλά σκάγια στο κέντρο και όλα μονά ενώ το mid είχε ποιο πολλά περιφερειακά αλλά είχε πολλές δυάδες και τριάδες.η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω κάποια ποιο μεγάλη διαφορά στις τουφεκιές αλλά τελικά έμεινα με την απορία αν πρέπει να πουλήσω το long και να πάρω κάτι άλλο με ποιο σφικτή τουφεκιά ή να αφήσω μόνιμα το mid πάνω για όλα τα κυνήγια. ίσως η δοκιμή που έκανα είναι λίγο μπακαλίστικη αλλά δεν είχα μεγαλύτερο χαρτόνι. το φυσίγγι που έριξα ήταν ρουμελιώτης 32γρ. την επόμενη φορά θα βάλω ποιο μεγάλο χαρτόνι και θα ανεβάσω τα αποτελέσματα.και θα κάνω δοκιμή και με 28 γρ. μιας και τα ρίχνω σχεδόν σε όλη την κυνηγητική περίοδο

Μιχαλη,ριχνε σε χαρτια που εχουν τετοια επιφανεια που να χωραει ΟΛΗ σου την τουφεκια!
Και 20cm,να εφυγες εκτος κεντρου του στοχου,θα εχεις συμπέρασμα...ότι να'ναι!
Ριξε οσες περισσοτερες βολες μπορεις!
Οσο μεγαλυτερο το δειγμα, τοσο ασφαλεστερο το συμπερασμα!

καλησπέρα στην ομάδα. έκανα χθες δόκιμες με την μαξους που έχω με 2 τσοκ της ίδιας εταιρίας,το ανακόντα mid range και το long range. έβαλα ένα χαρτόνι στα 30 και στα 40 μέτρα σε μέγεθος όσο μια φασσα καθιστή. και βάλανε πάνω στο χαρτόνι τον ίδιο αριθμό σκαγιών (βάλανε 18 και 19 αντίστοιχα) με την μονή διάφορα ότι το long είχε ποιο πολλά σκάγια στο κέντρο και όλα μονά ενώ το mid είχε ποιο πολλά περιφερειακά αλλά είχε πολλές δυάδες και τριάδες.η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω κάποια ποιο μεγάλη διαφορά στις τουφεκιές αλλά τελικά έμεινα με την απορία αν πρέπει να πουλήσω το long και να πάρω κάτι άλλο με ποιο σφικτή τουφεκιά ή να αφήσω μόνιμα το mid πάνω για όλα τα κυνήγια. ίσως η δοκιμή που έκανα είναι λίγο μπακαλίστικη αλλά δεν είχα μεγαλύτερο χαρτόνι. το φυσίγγι που έριξα ήταν ρουμελιώτης 32γρ. την επόμενη φορά θα βάλω ποιο μεγάλο χαρτόνι και θα ανεβάσω τα αποτελέσματα.και θα κάνω δοκιμή και με 28 γρ. μιας και τα ρίχνω σχεδόν σε όλη την κυνηγητική περίοδο
Τοποθετησε το χαρτονι πιο μακρυα και κανε ξανα δοκιμη και με τα δυο. Ισως μπερδευει η ουρα. Απο τα τελευταια κυνηγια που εκανα δουλευα μονο το λονγκ σενοριακες αποστασεις

Τα χαρτονια που κανω ειναι παντα προχειρα και δεν πολυεπιμενω. Δοσε ευκαιριες στο κυνηγι και ειμαι σιγουρος οτι εκει θα δεις τι παπαδες κανουν. Βαλε το λονγκ σε μεσαιες και οριακες τουφεκιες και θα σε πεισει. Αυτα δεν πουλιουνται

Τα χαρτονια που κανω ειναι παντα προχειρα και δεν πολυεπιμενω. Δοσε ευκαιριες στο κυνηγι και ειμαι σιγουρος οτι εκει θα δεις τι παπαδες κανουν. Βαλε το λονγκ σε μεσαιες και οριακες τουφεκιες και θα σε πεισει. Αυτα δεν πουλιουνται
το mid δεν το έχω βγάλει σχεδόν καθόλου από την κάννη. και είμαι πολύ ευχαριστημένος . θα δώσω την ευκαιρία στο long στα μπασίματα της τσίχλας. γιατί το πήρα αφού έκλεισε το κυνήγι και δεν το έχω δει καθόλου στο κυνήγι πάρα μόνο σε χαρτόνι

το mid δεν το έχω βγάλει σχεδόν καθόλου από την κάννη. και είμαι πολύ ευχαριστημένος . θα δώσω την ευκαιρία στο long στα μπασίματα της τσίχλας. γιατί το πήρα αφού έκλεισε το κυνήγι και δεν το έχω δει καθόλου στο κυνήγι πάρα μόνο σε χαρτόνι
Κυνηγατο φιλε. Θα το κρατησεις. Αυτες τις μερες μπορεις να κανεις καλες δοκιμες.

Απο σημερα με ενα gemini **** μακαρι να δω τις τρελες που ειδα στην εναρξη. Τα ειχα υποτιμημενα οστοσο ακουσα απο ολους σας πολυ καλα λογια!
Αμα ειχαν τη διπλασια τιμη δεν θα ηταν καθολου υποτιμημενα!
Ολα τα τσοκ την ιδια δουλεια κανουν, απλα παιζει η ακριβης συσφιξη που εχουν π.χ σε δυο τσοκ με αναγραφωμενη συσφιξη 3* μπορεις να βρεις κ 4 δεκατα διαφορα!
Τα φρενου δουλευουν ποιο σφυχτα στις ανοιχτες συσφιξεις, λογω συγκρατισης του συυγκεντρωτηρα, στις κλειστες συσφιξεις μικροδιαφορες!

Αμα ειχαν τη διπλασια τιμη δεν θα ηταν καθολου υποτιμημενα!
Ολα τα τσοκ την ιδια δουλεια κανουν, απλα παιζει η ακριβης συσφιξη που εχουν π.χ σε δυο τσοκ με αναγραφωμενη συσφιξη 3* μπορεις να βρεις κ 4 δεκατα διαφορα!
Τα φρενου δουλευουν ποιο σφυχτα στις ανοιχτες συσφιξεις, λογω συγκρατισης του συυγκεντρωτηρα, στις κλειστες συσφιξεις μικροδιαφορες!
Ειναι για 18,3 18,4 και απ οσα υποθηκαν βγαινει πιο σφιχτο απο αλλα πραμα που ειδα σε οπλο φιλου οπως ειχα γραψει. Ειναι και η γεωμετρια και αλλοι ισως παραγοντες

https://postimg.cc/image/3z0fc4ump/

https://postimg.cc/image/ulcw0me41/

Επειδη μας αρεσουν οι φωτο! Φαινεται καλο υλικό. Αυτες οι τρυπες ετσι οπως ειναι μονο φρενα δεν ειναι αλλα ισως κανουν δουλιτσα στην αναπηδηση
Καλοριζικα Μάριε, οπότε κάνεις δοκιμές που θα κάνεις σίγουρα ψάξε να βρεις τους συγκεντρωτηρες εκεί θα φανεί , και ρίξε και κάποιο φυσιγγι με συγκεντρωτηρα Z2m έχει σκληρό πλαστικό και πολλές συγκολησεις αν τον ανοίξει είσαι σε καλό δρόμο

Επειδη μας αρεσουν οι φωτο! Φαινεται καλο υλικό. Αυτες οι τρυπες ετσι οπως ειναι μονο φρενα δεν ειναι αλλα ισως κανουν δουλιτσα στην αναπηδηση
Αν είναι ολόγυρα οι τρύπες όπως και είναι, δεν βοηθάνε στην αναπήδηση. Μόνο αν είναι προς τα πάνω και πίσω του τσοκ.
Τα Gemini είναι από τα ποιο τίμια τσοκ και ίσως τα ποιο συμβατικά με τα Ιταλικά όπλα.

Οι οπες εκτωνοσης (πορτινκ) για να λειτουργισει σωστα πρεπει να γινονται πριν το τσοκ, αυτες οι οπες που εχει το συγκεκριμενο δεν ειναι φρενου, αλλα θα βοηθησει λιγο στην καλη κατανομη, λογω του οτι τα αερια δεν θα σπροξουν τοσο αποτομα τα σκαγια κατα την εξοδο τους απο την κανη του οπλου!

Οι οπες εκτωνοσης (πορτινκ) για να λειτουργισει σωστα πρεπει να γινονται πριν το τσοκ, αυτες οι οπες που εχει το συγκεκριμενο δεν ειναι φρενου, αλλα θα βοηθησει λιγο στην καλη κατανομη, λογω του οτι τα αερια δεν θα σπροξουν τοσο αποτομα τα σκαγια κατα την εξοδο τους απο την κανη του οπλου!
Εμενα πιο πολυ μου φερνει για flash hider το τζεμινι παρα για muzzle break

Back