Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Καλοφόρετα Παύλο !!!
Να κάνω μία ερώτηση, αν τελικά όλα μας τα προβλήματα τα δημιουργεί ο συγκεντρωτήρας και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτόν ακόμα και λίγο πριν βγει η γόμωση από το στόμιο της κάννης, γιατί δεν χρησιμοποιούμε φυσίγγια χωρίς πλαστικό κυάθιο ή τελος πάντων γιατί δεν κινείται η παγκόσμια τάση σε άλλου είδους εμφρακτήρες;
Αlter οι πολυ μακρινες και οταν λεμε για μακρινες δεν λεμε για τα 50++++ λεμε ποιο μακρια γινονται απο καποιους γνωστες με φυσιγγια χωρις συγκετροτηρα..........και πολυ στενα ψαγμενα τσοκ

Μανο το θελω για πολυ μακρινες τουφεκιες κοντα στα ορια του βεληνεκους, σε κατι ειδικες περιπτωσεις και μεγαλυτερα θηραματα. Η συσφιξη του ειναι λιγο σφικτοτερη του ΧF , αλλα πιο ανοιχτο απο τσοκ γαλοπουλας
Το ενα απο τα δυο το εχεις δωςμενο, η θα βγει σε δημοπρασηα..sarcastic..sarcastic..my man.

Καποιες αποριες μου δημιουργηθηκαν παρατηρωντας τα τσοκ και διαβαζοντας την περιγραφη του Παυλου. Αφου βασικο τους χαρακτηριστικο ειναι να τεμαχιζουν τον συγκεντρωτηρα με τις κοφτερες οπες τους που ειναι σαν ξυραφια, μετα απο πολυχρησια δεν ειναι φυσικο να αλλοιωθούν οι οπες και να μην ειναι τοσο κοφτερες; Δεν θα υπαρξει αναγκη ακονισματος; Θα μπορουσε να γινει ακονισμα των οπων; .xm.

Το ενα απο τα δυο το εχεις δωςμενο, η θα βγει σε δημοπρασηα..sarcastic..sarcastic..my man.

Ειναι ειδικη παραγγελια απο εναν τυπο που τουφεκαει απο 70 μετρα και πανω. Ελπιζω να μην με κυνηγησει με αυτο το τσοκ και φυσιγγια γεμισμενα με αλατι χοντρο αν δεν του κανει.sarcastic.

Last edited by a moderator:
Αν, βρε Γιάννο, είναι πια τόσο ευεργετικά τα φρένα, είναι πολύ μικρό το τίμημα της προστασίας ειδικά σε διευρυμένους αυλούς. Δική μου άποψη πάντα, που επιμένω να αμφισβητώ την θεωρία των φρένων :) Άσε που όταν βλέπω τέτοιους συγκεντρωτήρες σαν αυτόν που έβαλε ο Παύλος, προβληματίζομαι για το πόσο πιθανό θα ήταν να μείνει κάποιος μέσα στην κάννη. Απίθανο θα μου πεις, αλλά ... .xm.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αμφισβητώ αυτά που έχουν δει τα παιδιά να συμβαίνουν στους κυνηγότοπους από τα τσοκ φρένων, απλά εγώ τα αποδίδω στην σωστή γεωμετρία αυτών των τσοκ και μετά στα οποιοδήποτε φρένα.

Γιωργο εκτος απο το φρενο το συγκεκριμενο εχει και προσεγμενη γεωμετρια με ενα κωνικο και ενα παραλληλο τμημα. Οταν ψαχνεις σαν κατασκευαστης το τελειο δεν αφηνεις τιποτα στην τυχη. Τωρα πιο κομματι συνεισφερει κατα ποσο στο τελικο αποτελεσμα και κανει την καποια διαφορα αν υπαρχει αυτη ειναι πολυ δυσκολο να το εξακριβωσουμε.

Μεγια Παύλο περιμένουμε εντυπώσεις από το τερεν! Βέβαια πιστεύω έχεις χάσει τη μπάλα με όλα τα long range που έχεις μαζέψει.... Πουλιά που θα βρεις για δοκιμές.... Στην Αφρική ίσως ;)

Σ
Το τσοκ φρενου προστατευει τη συγκεντωση καλυτερα απο τα συμβατικα τσοκ,αλλα και με λιγοτερες τρυπες στη κατανομη,εδω δεν υπαρχη καμμια αμφιβολια,τωρα ποσο συνησφερουν επιπλεων διαφοροι σχεδιασμοι... ΕΠΙΠΛΕΩΝ μονο με μετρησεις με ενα αλλο σχεδιασμο διπλα-διπλα μπορει να δωσει απαντησεις.Καλοριζικα Παυλο!
Στην πραξη,στο γηπεδο που λεμε,τι κερδιζουμε?Στο θηραμα εννοω.
Και τι χανουμε?Αν χανουμε...

Παυλο καλοτουφεκα να ειναι κ αναμενουμε εντυπωσεις απο τη χρηση τους... Σε βλεπω με ολα αυτα που βρισκεις στο εξωτερικο, να σου κανουν απαγωγη τα φιλαρακια σου απο την Κερκυρα οταν με το καλο επιστρεψεις για να παρουν τα αναλογα "λυτρα"... .sarcastic.
Μεγαλη εμπειρια απο τσοκ φρενων δεν εχω, περυσι ομως κυνηγησα μεγαλο μερος της χρονιας με ενα τετοιο τσοκ κ με φυσιγγια σε διαφορετικα νουμερα που εχουν τετραψηφιο νουμερο σαν ποοστητα...
Ομολογω οτι αυτο που ειδα στις μακρινες αποστασεις κ ειδικα με ψιλα σκααγια δεν το ειχα ξαναδει, οχι γιατι κ με το αγαπημενο μου LM δεν επαιρνα τετοια πουλια, αλλα η συχνοτητα τωρα ηταν τρομακτικα μεγαλυτερη...
Ενθουσιασμενος φανηκε κ ενας αλλος παρα πολυ εμπειρος φιλος ο Δημητρης που εριξε πρωτη φορα στη ζωη του με τετοιο τσοκ... Κ μιλαμε για ανθρωπο πολυ εμπειρο με θηραματα κ φυσιγγια που πολλοι απο μας δεν τους φτανουν 3 ζωες για να τα δουμε...
Τωρα, πως αντιλαμβανομαι εγω τη δουλεια που κανουν...

Καταρχην εγω την θελω την πολυ κοντη ατρακτο, μου αρεσει σαν συμπεριφορα, την ψαχνω στα φυσιγγια μου, εχει πολυ διαφορετικη καταβολη, ειναι ευκολο να την αντιληφθουμε κ ριχνοντας στο νερο... Γουστα ειναι βεβαια αυτα...
Απο εκει κ περα, τα κυαθια κ τα προστατευτικα πτερυγια τους ειναι βοηθητικα κατα τη διελευση των σκαγιων απο την καννη... Προσφερουν καλα "αμορτισερ" και ειδικα με τα ευρεως χρησιμοποιουμενα ημισκληρα σκαγια προσφερουν κ προστασια απο τα τοιχωματα της καννης, πραγμα που ειναι πολυ πιο εμφανες στα ψιλα σκαγια... Ο τροπος που αντιλαμβανομαι εγω την δουλεια των φρενων, μπορει να ειναι κ λαθος, ειναι οτι αυτο το στιγμιαιο κρατημα του συγκεντρωτηρας εκμεταλλυεομενο την αδρανεια της κινησης απο τη μια των σκαγιων που λογω βαρους τεινουν να μεινουν στο συγκεντρωτηρα κ αποτυπωνονται στο πλαστικο του κ απο την αλλη απο την καυση της πυριτιδας που τεινει να σπρωξει τη γομωση μπροστα λειτουργει ευεργετικα... Στην εξοδο απο την καννη, το κοψιμο του συγκεντρωτηρα συγκρατει την ταση καποιων σκαγιων να μεινουν μεσα σε αυτον, ειδικα οι τελευταιες στιβαδες, και τα αναγκαζει λογω αδρανειας να εξελθουν ολα απο αυτο την ιδια στιγμη κ οχι με μικροδιαφορες στον χρονο που θα οδηγησει σε αυξηση της ουρας τους κ ενδεχομενως σε περισσοτερες "παρεμβολες" απο το εξωτερικο περιβαλλον...
Αλλιως συμπεριφερεται ενα σωμα μηκους κ πλατους μισου μετρους ας πουμε, κ αλλιως ενα 1 μετρου κ λιγοτερο συμπαγους...

Στο θεμα της ασφαλειας τωρα, αν κ ομολογω οτι μολις ειδα κ τους δικους μου συγκεντρωτηρες κατεστραμμενους ανησυχησα λιγο, θεωρω οτι με τοσο ευρεια χρηση στην αμερικανκη αγορα κ θεωρητικα πιο αυστηρους ελεγχους αλλα κ κυρωσεις απο καποια αστοχια κ ατυχημα, δεν θα ειχε αφεθει κατι τετοιο στην τυχη...
Τελος πιστευω οτι οταν φτιαχνουμε φυσιγγια, μπορουμε να φτιαξουμε οτιδηποτε θα βληθει απο οτιδηποτε κ να ειναι απλα κορυφη, οταν δεν μπορουμε κανουμε οτι περανει απο το χερι μας για να βελτιωσουμε το ευρεως διαδεδομενο εμπορικο φυσιγγι...

Με "συμβατικο"τσοκ δεν θα τα επαιρνες αυτα τα πουλια,Αρι?Δεν θα εισουν πανω τους η δεν θα τα κατεβαλε η τουφεκια?Και ακομα,καταλαβες να εχασες πουλια λογω ακριβως της κοντης ατρακτου?Σε καποιες τραβερσες λογικα.Συγνωμη αν επιμενω.Τη γνωση επιδιωκω!

Γιαννη θεωρω οτι με ανεβασε παρα πολυ στα ψηλα σκαγια το τσοκ σε αποστασεις εντελως ακαταλληλες για την συσφιξη του κ δεν ηταν θεμα ψυχολογιας μιας κ ημουν ενετελως απαισιοδοξος για το τσοκ... συγκεκριμενα ηταν το Anaconda mid range που στην Benelli μου αντιστοιχει σε συφιξη 0,25. Στο χαρτι δεν ειδα κατι ιδαιτερο συγκρινομενο με ενα καλο IC η Lm, ωστοσο στην πραξη οι καταβολες ηταν εξαιρετικες... Κ με τα αλλα τσοκ ειχα επιτυχιες σε αποστασεις μετα τα 40-45 μετρα σχετικα καλες για τα ανοιχτα τσοκ στα μικρα θηραματα, αλλα με αυτο οι επιτυχιες ανεβηκαν κατακορυφα σε βαθμο που καταντησε "ανεκδοτο" απο φιλους που ηταν μαζι στο κυνηγι... Κ οι αποστασεις ισχυουν δεν ειναι κατ εκτιμηση κ ειμαι κ αρκετα συγκαρτημενος σε αυτες...
Στις μονες τουφεκιες που η κοντη ατρακτος δεν συγχωρουσε τοσο πολυ ηταν στις εξερχομενες τραβερσες, σε ολες τις υπολοιπες το τσοκ δεν ηταν καθολου αυστηρο τουλαχιστον με αυτη τη συσφιξη...
Την ιδια συμπεριφορα ειχε κ με τα χοντρα σκαγια... Οι καταβολες ηταν αισθητα πιο καλες...

Μεγια Παύλο περιμένουμε εντυπώσεις από το τερεν! Βέβαια πιστεύω έχεις χάσει τη μπάλα με όλα τα long range που έχεις μαζέψει.... Πουλιά που θα βρεις για δοκιμές.... Στην Αφρική ίσως ;)
Ευχαριστώ Τολι. Τα extra Long Range choke είναι η αδυναμία μου, παρότι η χρήση τους στο κυνήγι είναι περιορισμενη. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση πίστεψε με προς το τέλος μιας εξόρμησης να τα βιδώνεις πάνω και να κατεβάσεις 2 πουλιά από το θρόνο του Δια.

Αυτο που με εψησε για την αγορα τους ηταν μια φωτογραφια που μου εστειλε απο το συγκεντρωτηρα μετα τη τουφεκια.

e9gmdi.jpg

Το τσοκ τον ροκανιζει κανονικα. Το φρεναρισμα πρεπει να ειναι πολυ αγριο. Μεχρι εδω καλα και η πατεντα του καλη. Το αποτελεσμα θα δειξει, αν και κατι κατανομες στο πινακα που μου εδειξε στα 36 μετρα ηταν απιστευτες και με εκαναν να πιστευω οτι και για τα 50 + που το θελω θα ειναι πολυ καλες.
Ο κακομοιρος συγκετροτηρας τι επαθε το κουφαρι του.....σαν να τον δαγκασε σκυλος.sarcastic..sarcastic.για να δουμε τι θα κανει σε καποιους ειδικους.....sarcastic.

Γιαννη θεωρω οτι με ανεβασε παρα πολυ στα ψηλα σκαγια το τσοκ σε αποστασεις εντελως ακαταλληλες για την συσφιξη του κ δεν ηταν θεμα ψυχολογιας μιας κ ημουν ενετελως απαισιοδοξος για το τσοκ... συγκεκριμενα ηταν το Anaconda mid range που στην Benelli μου αντιστοιχει σε συφιξη 0,25. Στο χαρτι δεν ειδα κατι ιδαιτερο συγκρινομενο με ενα καλο IC η Lm, ωστοσο στην πραξη οι καταβολες ηταν εξαιρετικες... Κ με τα αλλα τσοκ ειχα επιτυχιες σε αποστασεις μετα τα 40-45 μετρα σχετικα καλες για τα ανοιχτα τσοκ στα μικρα θηραματα, αλλα με αυτο οι επιτυχιες ανεβηκαν κατακορυφα σε βαθμο που καταντησε "ανεκδοτο" απο φιλους που ηταν μαζι στο κυνηγι... Κ οι αποστασεις ισχυουν δεν ειναι κατ εκτιμηση κ ειμαι κ αρκετα συγκαρτημενος σε αυτες...
Στις μονες τουφεκιες που η κοντη ατρακτος δεν συγχωρουσε τοσο πολυ ηταν στις εξερχομενες τραβερσες, σε ολες τις υπολοιπες το τσοκ δεν ηταν καθολου αυστηρο τουλαχιστον με αυτη τη συσφιξη...
Την ιδια συμπεριφορα ειχε κ με τα χοντρα σκαγια... Οι καταβολες ηταν αισθητα πιο καλες...
Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του Αρι με όλη τη σειρά Ανακόντα στη Ρεμι.

Για να δουμε τι θα δουμε.!!!!!!!!
Εχει να πεσει πολυ μεγαλο ντουφεκιδη....ελπιζω να μην εχεις βαψει εκεινο το κακομοιρο τοιχειο.sarcastic.μπασιμο τσιχλας το πρωι κατα τις 10 καφεδακι στο αποθηκουλι παρεα με τη μηχανη και καρφι εξω για δοκιμη με φρεσκοτατα φυσιγγακια....εχω μαζεψει και καμια 50αρια χαρτια απο παλετες.sarcastic. ελπιζω μονο ο παυλος να μην ερθει με τη rem και ψαχνουμε τα τσιμπιδακια και τα αεροπλανακια στο διπλανο χωραφι.sarcastic.

Last edited:
Back