Ωωωω ναι!Βασίλη, κάθε βολή είναι και διαφορετική περίπτωση.
Ωωωω ναι!Βασίλη, κάθε βολή είναι και διαφορετική περίπτωση.
Ναι Γιάννη. Έτσι είναι φίλε. Απλά μερικές φορές, είναι τόσος ο αέρας, που περνούν όλα μέχρι τα 35 - 40. Εκεί με το 3* και καλό φυσίγγι, τα σακατεύεις.Σε ανοιχτό νερό θα βιδωνα το full η ακόμη καλύτερα το 2* και τα άλλα θα τα άφηνα στο αυτοκίνητο!
Μην (ξ)ανοίγεσαιΕκεί με το 3* και καλό φυσίγγι, τα σακατεύεις.
Με φουλ μπορούμε να πάρουμε κ κοντινά θηραματα με διασπορας. Στο 4κ5 άστρα ξεχνάμε τα μακρυνα.Με λίγα λόγια, όλα είναι θέμα ψυχολογίας! Ειδικά στο λειοκαννο. Με απλά λόγια, ένα φουλ μπορεί να ρίξει σχεδόν σαν 5* με διασποράς, ενώ ένα 4 ή 5* σχεδόν σαν φουλ με το κατάλληλο στήσιμο φυσιγγίου. Οπότε καταλήγουμε στο τρίπτυχο ψυχολογία - τεχνική - φυσίγγι. Αυτά με λίγα λόγια από μένα!
Παρακαλώ τη διαχείριση να διαγράψει το παραπάνω κείμενο γιατί θα πέσει κεραυνός κ θα κάψει το φόρουμ.Όποιος έχει power bore κι έχει δοκιμάσει κάποιο καλό aftermarket τσόκ ας μας πει ποιό πήρε κι αν αποδίδει καλύτερα απ το μαμά. Μιλάω για συσφίξεις lm , m, im.
Για 5-6 χρόνια κυνηγούσα ΜΌΝΟ με φουλ. Προπερσι πήρα τα patternmaster anaconda mid & long και πέρυσι το patternmaster code black duck. Το mid μου έδωσε καταπληκτικές τουφεκιές σε όλες τις αποστάσεις. Το long δεν το δούλεψα πολύ. Το code black duck έκανε τη διαφορά σε εξωφρενικές αποστάσεις. Προσωπικο συμπέρασμα : μάθε με φουλ, δούλεψε τεχνικές, 1 το πολύ 2 διαφορετικά φυσίγγια για κάθε θήραμα και μετά τα υπόλοιπα φαίνονται εύκολα!!Για ένα μεγάλο διάστημα είχα επιλέξει να κυνηγάω μόνο με το full ..
Κυνηγετικά λοιπόν, άσχετα με το πόσο κλειστή τουφεκιά βγαίνει και είναι λογικό, έχει πολλαπλά οφέλη
- Δεν σε ενδιαφέρει τι φυσίγγι έχεις μέσα (ανοιχτή ή κλειστή τάπα κλπ)
- Πιο ήρεμες κινήσεις (Για να προλάβεις θήραμα και απόσταση) γιατί ξέρεις ότι πρέπει να το αφήσεις λίγο
- Γνωρίζεις ότι εάν δεν μπορέσεις με την πρώτη βολή .. έχεις την πιθανότητα της δεύτερης γιατί εκμεταλλεύεσαι το μέγιστο βεληνεκές του όπλου σου σε συνδυασμό με το φυσίγγι που έχεις μέσα..
- Δεν χρειάζονται υπολογισμοί απόστασης
Στο σκοπευτήριο βέβαια ισχύουν άλλα δεδομένα όμως κι εκεί θα μπορούσε να είναι το δεύτερο τσόκ full και το πρώτο να είναι ανάλογο του στίβου..
Γενικά αυτό που διαπίστωσα είναι ότι το full σε βοηθάει να καταλάβεις το όπλο σου και τις σκοπευτικές σου δυνατότητες..
Αυτά από ένα απλό κυνηγό που επισκέπτεται συχνά-πυκνά το σκοπευτήριο για φυσική κατάσταση και όχι για αγώνες.
Χαχαχαχαχ... Δεν το θέλω για τον λόγο που σκέφτηκες, το θέλω γιατί παρόλο το σφίξιμο που κάνω και με γρασαρισμένες τις βόλτες, λασκάρει. Οποτε με το έσω έξω θα το τσεκάρω με το χέρι!Παρακαλώ τη διαχείριση να διαγράψει το παραπάνω κείμενο γιατί θα πέσει κεραυνός κ θα κάψει το φόρουμ.
Δεν πιστεύω αυτό που διαβάζω...!!!
Τάσο πες μου ότι κάνεις πλάκα...
Έπεσε σε χαλασμένο όπλο ... δεν είναι η πρώτη φορά που τυχαίνει εξάλλουΠαρακαλώ τη διαχείριση να διαγράψει το παραπάνω κείμενο γιατί θα πέσει κεραυνός κ θα κάψει το φόρουμ.
Δεν πιστεύω αυτό που διαβάζω...!!!
Τάσο πες μου ότι κάνεις πλάκα...
Σωστά! Όπως είπα σε προηγούμενο ποστ μου, δεν βάζω πιο ανοιχτό από 3*. Απλά θέλω να πω, ότι με τα διάφορα βύσματα, τα τσοκ αποδίδουν διαφορετικά από το ονομαστικό τους ποσοστό! Για την ιστορία, είμαι λάτρης των κλειστών τσοκ, αλλά αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα!Με φουλ μπορούμε να πάρουμε κ κοντινά θηραματα με διασπορας. Στο 4κ5 άστρα ξεχνάμε τα μακρυνα.
Μόνο από τύχη.
Με φουλ η 2 άστρα κ κατάλληλα φυσιγγια καλύπτεις όλες τις αποστάσεις. Η ψυχολογία ειναι το παν. Όμως στα 40 κ 50 μετρα με 4 κ 5 αστρα η ψυχολογία δεν αρκεί.
Τον Βασίλη ήθελα να πειράξω κ απάντησες γρήγορα γμτΧαχαχαχαχ... Δεν το θέλω για τον λόγο που σκέφτηκες, το θέλω γιατί παρόλο το σφίξιμο που κάνω και με γρασαρισμένες τις βόλτες, λασκάρει. Οποτε με το έσω έξω θα το τσεκάρω με το χέρι!
Καλές βγάζει με λιιιιιγο παραπάνω ψάξιμο στα φυσίγγια, εγώ βρήκα 2 τύπους που τους πάει ωραία για τις τσίχλες εννοώ, τώρα μ αυτούς τους 2 τύπους δεν είδα διαφορά, στα 28 αρια τα nsi που δούλεψα τα πάει καλύτερα η optima. Όμως είναι εκτιμήσεις μόνο απο το κυνήγι, διότι δεν δοκιμασα να τα ρίξω σε πινακα ταυτόχρονα. Εν κατακλείδι δεν ξέρω αν είναι κάποια καλύτερη! Καλές και οι 2!Τον Βασίλη ήθελα να πειράξω κ απάντησες γρήγορα γμτ
Άκουσα ότι βγάζει καλύτερες τουφεκιες από όπτιμα. Τι βλέπεις εσύ;
Τον Στέλιο τον θεωρώ ΠΟΛΥ καλό φίλο και πειραζόμαστε για τα όπλα (και όχι μόνο με αυτόν) ... το γράφω για να μην νομίζουν διάφορα οι διαβάζοντες.Τον Βασίλη ήθελα να πειράξω κ απάντησες γρήγορα γμτ
Άκουσα ότι βγάζει καλύτερες τουφεκιες από όπτιμα. Τι βλέπεις εσύ;
Θα τις κάνω στον πίνακα και θα δούμε, να δώ πότε όμως! Το χω τάξει στο Στέλιο κόντρα power bore vs optima hp vs tribore. Αυτό που μέχρι στιγμής μπορώ να επιβεβαιώσω επειδή τα δυο όπλα XLR και 690 τα έχω χρόνια, τα εχω ευχαριστηθεί και με εχουν ικανοποιήσει απόλυτα. Η benelli δείχνει καλά δείγματα , μου αρέσει περισσότερο απο τις παλιές αλλα ακόμα μικρό το δείγμα! Αυτο που μπορώ να πω όμως είναι οτι πρόκειται για άριστη λειτουργία, κορυφαία ποιότητα κι ευτυχώς μου έρχεται και με τις ρυθμίσεις που έκανα καλά, καθώς στις πολύ γρηγορες μπηχτές σχεδόν, και με 3* που έχω μόνιμα πάνω έχω καλά αποτελέσματα! Βοηθάει και που είναι ελαφρύ όπλο...
Με έσωσες ...Θα τις κάνω στον πίνακα και θα δούμε, να δώ πότε όμως! Το χω τάξει στο Στέλιο κόντρα power bore vs optima hp vs tribore
Κοίτα θα αργήσω λίγο μάλλον! Με βλεπω καμμιά νεκρη μερα του Αυγούστου να το κάμω. Γιατί σκοπευτήρια δεν... έχω να πάω χρόνιαΜε έσωσες ...
Ρίξε και κανένα χοντρό (κάτω από #5) .. ότι νά ναι
Δεν βιαζόμαστε εδώ ... με το πάσο μας τα κάνουμε όλα.Κοίτα θα αργήσω λίγο μάλλον! Με βλεπω καμμιά νεκρη μερα του Αυγούστου να το κάμω. Γιατί σκοπευτήρια δεν... έχω να πάω χρόνια